Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 18

• 83 297
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
# 631
Казвам добър ден и ви поднасям
мойте извинения затова,че ще ви досадя с моя клип отново,
/не е нужно да го гледате /но вчера дъщеря ми го гледа
и откри две правописни грешки.Това много ме притесни,защото
поздравлението е от името на българските фенки,чете се в ютуб
от много хора и не бих искала да ви излагам.
Направих го на ново,а стария блокирах,може би сте забелязали.
Всичко е същото,но преминаванията малко по различни,защото е
невъзможно да ги повторя.Преминаванията на няколко снимки на Али
сега са по сладки

# 632
Изобилие от новини, снимки, колажи, клипчета   bouquet
Ей тая новинка, обаче ме израдва особено
  Wink  Party

Султанът отдъхва спокойно, защото съперникът му Лео си е намерил нова любов  Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=OaiKeRNpXAE
Ще се снима в сериал римейк на филма "Тополчице моя..." в ролята на Илиас

Ако не бъркам става въпрос за сериал по повестта „Тополчице моя, с червена забрадка“ на Чингиз Айтматов  newsm78
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D0%B8%D0%B … D1%82%D0%BE%D0%B2

Мернах в трейлъра и Керпеден Али (май му казваха) от "Езел" (гледах 1-ви епизод до половината), мацката не я знам  newsm78
Може да е готин сериала, кога се очаква да започне?
  newsm78

# 633
Peregrin  Peace точно за него
преди време го гледах, от любопитство, ама ми беше нещо ретро  Blush newsm43
трейлъра на дизито обаче ми е свежарски  Grinning И аз го погледнах заради Керпедена, че ми е слабост  Flutter Heart Eyes пък налетях на Лео  Joy

# 634
Аnna3com, извинявам се , че все питам нещо относно снимките /уж чета всичко и преглеждам темата постоянно/ , но .....Коя е принцесата от последните снимки ??? Ако не се лъжа тази кукла е едно от двете момиченца играещи в ролята дъщери на Леле от "Сълзи над Босфора"....Това сладуранче играеше Нас ....Исках да попитам ако не съм сгрешила , защо снимките му са поместени в тема на Великолепният век ....??? Вероятно има връзка с някой във този филм ...и затова попитах  Party

# 635
Това е Михримах Султан. Трябва да излизам и не мога да поместя снимка от сериала, но ако някой иска да го направи  Peace

# 636
Аnna3com, извинявам се , че все питам нещо относно снимките /уж чета всичко и преглеждам темата постоянно/ , но .....Коя е принцесата от последните снимки ??? Ако не се лъжа тази кукла е едно от двете момиченца играещи в ролята дъщери на Леле от "Сълзи над Босфора"....Това сладуранче играеше Нас ....Исках да попитам ако не съм сгрешила , защо снимките му са поместени в тема на Великолепният век ....??? Вероятно има връзка с някой във този филм ...и затова попитах  Party

Красивото момиченце играе ролята на дъщерята на султана и Хюрем.
Тази снимка е заради Сюлейман и погледа му към Хюрем, но и кукличката се вижда добре.  Laughing

# 637
  • Varna
Здравейте, някой може ли да ми каже дали има книга за Роксолана и от кой автор е. Много се запалих по историята и любовта й със Сюлейман.
Благодаря на всички, които направиха възможно гледането на сериала с превод   bouquet

# 638
Здравейте, някой може ли да ми каже дали има книга за Роксолана и от кой автор е. Много се запалих по историята и любовта й със Сюлейман.
Благодаря на всички, които направиха възможно гледането на сериала с превод   bouquet
Заповядай  bouquet
http://chitanka.info/text/3516

Hug Hug Hug

# 639
Аз горещо препоръчавам и Харем на Колин Фалконър - заслужава си !!!!!
Нямаше дума отворена за сериала , когато случайно попаднах на книгата в една книжарница! Тази книга ще остане в съзнанието ми много дълго време , да не кажа завинаги ! Вече ми е и настолна .....Невероятна е .... Peace Peace

http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=27435

# 640
Колин Фалконър е роден през 1953 г. в рибарско селище в околностите на Лондон. Истинското му име е Колин Боулс. Амбицията му да стане професионален футболист през 1974 г. го отвежда в Австралия, където е нает от местен отбор. Преди да стане писател, работи като журналист на свободна практика. Живее в градче в Западна Австралия. От 1990 г. пише трилъри, исторически романи и детски книги. Автор е на сатирични произведения, телевизионни, радио сценарии и публицистика. Романите му са преведени на 16 езика и са публикувани в много европейски страни, САЩ и Австралия. "Харем" е бестселър в Германия, Франция, Румъния, Гърция, Словакия и САЩ.

Събитията, описани в "Харем", са реални факти от историята на Отоманската империя. Това, което никога няма да узнаем, е точно как са протекли зад тежките, обковани с желязо врати на Високата порта – сложно и загадъчно кълбо от толкова човешки страсти, кръв и насилие.
Харемът е на Сюлейман Великолепни, султан на Османската империя от 1520 до 1566 г. Той престъпва традицията и издига робинята Александра или Анастасия Лисовска, известна като Роксолана или Хурем на високо положение, дори я прави своя единствена съпруга. Любов и омраза, лъжа и истина, чест и интриги, предателства и екзекуции, мъст и величие… Всичко витае в харема, където битката за надмощие и власт е безмилостна. Сред робините е и венецианката благородничка Джулия, която среща първата си любов мавъра Абас – главен евнух. Историята става все по-заплетена, когато султанът вече има завидно мъжко потомство и съперничеството за престола е безпрецедентно. В историята като султан Селим ІІ Пияницата остава синът на Хурем.

"Надзъртането зад стените на харема ще съблазни и най-предубедените читатели на исторически романи."
Пъблишърс уикли

# 641
  • Атлантис, Галактика Пегас
Добър вечер. На мен пък Харем не ми хареса ,ама никак.  Twisted Evil  Sick Sick Sick
Това е най изопачена история за Хюрем, за мен лично, не ангажирам никой с мнението си.  Peace Както казвах по руски форуми ИМХО (имам право на мнение и си го казвам)
Първо на първо едва ли не татарка я изкарват Хюрем,  newsm78 ooooh! всичките й действия са от отвратителни, по гадни, което лично, отново казвам лично на мен, не ми допадат. Но както и да е. Всеки си харесва това което му допада. Срещала и съм по крайно мнение за Хюрем от това на автора на Харем. Че е е една курва предала вяра и народа си, и нищо повече. Но това дори не го коментирам.
А за изпълнителка на малката Махримах, не е същата която е играла Наз.  Peace Тя отдавна е пораснала, макар че си приличат  Peace

# 642
О.....повече от явно съм се заблудила , но като , че наистина двете момиченца си приличат ...

# 643
Добър вечер. На мен пък Харем не ми хареса ,ама никак.  Twisted Evil  Sick Sick Sick
Това е най изопачена история за Хюрем, за мен лично, не ангажирам никой с мнението си.  Peace Както казвах по руски форуми ИМХО (имам право на мнение и си го казвам)
Първо на първо едва ли не татарка я изкарват Хюрем,  newsm78 ooooh! всичките й действия са от отвратителни, по гадни, което лично, отново казвам лично на мен, не ми допадат. Но както и да е. Всеки си харесва това което му допада. ...................

Да , въпрос на гледна точка .....Дамата е попитала за Роксолана и аз просто си позволих да дам "препоръка" за харесвано от мен произведение , а всеки има право на избор какво да харесва и какво не ! Аз харесвам Колин Фалконър по принцип ......, но Харем в моите очи е ненадминат .....В книгата Хурем ....изглежда по-стройна , по-слаба , крехка , нежна ....и многоооооо талантлива и като танци и като пеене и ......по-късно след като става любимка е допускана от Сюлейман да слуша съветите на дивана и е имала голяма прозорливост и остър ум ...Тя всъщност затова въпреки всички и въпреки всичко постига онова , което иска ......И в книгата гробниците са една до друга и всичко е много близо до това , което момичетата тук излагат от лични снимки и екскурзии ....Не знам защо Колин Фалконър е обвинен едва ли не от някои в недостоверност , но за мен лично Хурем от книгата е класи над Хюррем от филма , а за Мерием ...като актриса ще се въздържа от коментар  smile3505..., а като визия ....клавиатурата ми спира да пише .... ooooh! Weary

# 644
  • Атлантис, Галактика Пегас
Първо на първо едва ли не татарка я изкарват Хюрем,  newsm78 ooooh! всичките й действия са от отвратителни, по гадни, което лично, отново казвам лично на мен, не ми допадат. Но както и да е. Всеки си харесва това което му допада. ...................

Да , въпрос на гледна точка .....Дамата е попитала за Роксолана и аз просто си позволих да дам "препоръка" за харесвано от мен произведение , а всеки има право на избор какво да харесва и какво не ! Аз харесвам Колин Фалконър по принцип ......, но Харем в моите очи е ненадминат .....В книгата Хурем ....изглежда по-стройна , по-слаба , крехка , нежна ....и многоооооо талантлива и като танци и като пеене и ......по-късно след като става любимка е допускана от Сюлейман да слуша съветите на дивана и е имала голяма прозорливост и остър ум ...Тя всъщност затова въпреки всички и въпреки всичко постига онова , което иска ......И в книгата гробниците са една до друга и всичко е много близо до това , което момичетата тук излагат от лични снимки и екскурзии ....Не знам защо Колин Фалконър е обвинен едва ли не от някои в недостоверност , но за мен лично Хурем от книгата е класи над Хюррем от филма , а за Мерием ...като актриса ще се въздържа от коментар  smile3505..., а като визия ....клавиатурата ми спира да пише .... ooooh! Weary

почвам да се питам едно и също ли сме чели... Ама, как то и да е. Книгата съм я чела преди пет месеца, отврати ми като образ. Имах големи очаквания, но не биваше явно, като всяка книга писана от мъж за жена.  Joy Joy Joy
За мен не се връзва Роксолана - Хюрем нито с Харема, нито с ВВ, нито с Роксолана на Загребални, нито с украинската версия. Защото по лично мое мнение нито може да бъде черна като в Харема- интригантка, която гледа само себе си и омразата си към СС, отмъщението си... Нито идеалистична едва ли не представа на Загребални и на укр версия...  Whistling Нито крещящо недоразумение от ВВ... Mr. Green
За мен Роксолана е била ВЕЛИКА, жена която е направила в свое положение нещо което не е могла да стигне нито една друга жена в Харема, да остави следа в едни чисто мъжки свят.  Peace Само заради това бих и простила всичко.  Mr. Green

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 22:44 от Kordelia

Общи условия

Активация на акаунт