Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 18

• 83 254
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Едно и също сме чели  Joy.....просто мненията са ни много различни ....., най-вероятно произлизащи от коренно различната ни гледна точка .....Хурем според Фалконър е направила доста гадости , но в крайна сметка продиктувано от задържането й на сила и ясно преценения й план за оцеляване ....Не я оправдавам , но не е луд който яде баницата , а който я дава.....Тя в книгата преминава през доста гадни неща ...докато достигне този план - да отмъчава и по този начин да оцелее и да разруши всичко ....Хюррем във филма ....не може да шие , не може да пее , нищо не може , но явно ни показаха , че едно нещо много явно го може ...с един припадък и получи кърпичката и чак пък любимка ...хайде де .....И в книгата султана сам не можеше да бъде с други жени , защото не му се получаваше , а не Хурем да тича по коридорите да ги трови , да ги коли и какво ли не да прави ......Както и да е ....Аз четох книгата за първи път преди 3 години , препрочитам някои неща от време на време и бих я чела още много пъти в годините напред ....помнейки в 90% написаното вътре ...и въпреки това !!!!  bouquet

А пък и препоръчах книга , ако не й хареса - със сигурност няма да навреди на някой ако я прочете - вредни филми и занимания колкото иска човек в днешно време , но книга вредна -няма ! Wink

# 646
# 647
Султан Сюлейман и Хюррем - на гости при Кеворкян hahaha Heart Eyes

# 648
Анастасия Лисовская (Роксолана 1506 – 1558)

# 649
За разлика от нас султана си я харесва Хюррем Grinning Heart Eyes

# 650
  • Атлантис, Галактика Пегас
Хубаво че има различни гледни точки.  Peace
 Но както казах за мен Роксолана е някоя дама която няма общо с нито една до тук преведени в темата героини и образи.  Wink
 нещо което най се връзва е това

...Но оцелях, преминах лабиринта, с кълбото от червените ми къдри,
Простих се с моя Бог, приемах чуждия, покланях му се, и оставах искрена.
Наричаха ме вещица, страхуваха се,
кълнаха ме,
в поемите ме описаха.
Затвора си превърнах във оръжие, и тъмничаря цял живот обичах

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 23:27 от Kordelia

# 651
Корнелия , Благодаря за клипа , чудесен е !   bouquet smile3501
Моята представа за Хурем , Хюррем , Александра , Роксолана или както който иска да я нарича ....е точно таква каквато е показана в клипа - млада , фина , красива , уверена, харизматична ......и таква ми остава въпреки недоразумението Мерием  smile3521

# 652
На мен Мерием ми е симпатична, ако Мерал беше я направила по образ който виждам в клипа би било чудесно, но.... не вярвам, да направят Хюрем - чужденка като положителен или дори само харизматичен, носещ послание образ в турска продукция.  Crossing Arms Явно за тях тя е една вещица омагьосала техния Великолепен султан.  Mr. Green hahaha

# 653
За разлика от нас султана си я харесва Хюррем Grinning Heart Eyes

то аз си я харесвам Мерием, но... кака Мерал ми я прави неадекватна.  ooooh! Mr. Green

# 654

май доста си приличат?  newsm78

# 655
Не мисля , че си приличат .....За мен Мерием е груба ...и дори на места недодялана ....Не мисля , че от снимката лъха подобна агресивност ...каквато Мерием излъчва и когато спи във сериала .... newsm78 newsm78 newsm78

Не е светица Хюррем  Wink, повече от ясно е и в историята , че в крайна сметка след нейното настаняване трайно и сигурно и подкрепата към  Селим II Пияницата ....Османската империя претърпява най-големия си крах .........
Но в крайна сметка ...сами са си виновни ...- затвориха я насила и получиха онова , което засужават ....Султана се подвежда и .....нещата отиват "на кино"....Всяка слабост и всяка грешка се наказва - това го е имало от край време и ще го има докато свят светува ....
Хюррем наистина се влюбва в султана ....., но .....винаги преди всичко е била борбата за оцеляване и за отмъщение ....няма какво да се лъжем  smile3521

# 656

май доста си приличат?  newsm78
И според мен доста си приличат  Peace

# 657
И за тези, които искат да се насладят на медения глас на Ибрахим (Окан) е следващото изпълнение. Добре, че не направиха дует с Халит  Laughing

# 658
# 659
Майката на Мерием-Ursula Uzerli

Общи условия

Активация на акаунт