Юли 2006-100 юбилейна тема

• 68 738
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
А бе и аз пробвах с ракия снощи с памук и в носа и ушите като робокоп,поне не чуваш нищо  Flutter днес съм на ибупром синус сутринта щях да мра синузит главата тежи поваля,всички в къщи са болни Crazy мед лимони,тантум верде,нищо братче от всякъде атака и не минава ooooh!

# 631
  • София
Аз съм малко по-добре,само дето започнах да кашлям.Влади хубаво,че не се зарази досега от мен.Чакам днес или утре да ни донесат новата спалня,че 10-ина дни сме на земята тръшнати.Трябваше да дадем нашата спалня в друг апартамент,който ще се дава под наем,но не успяхме да си купим веднага,та трябваше да чакаме.Дано я донесат днес,че ни писна и на тримата.

Честит Имен Ден на Именниците!
Най-вече на Дим на Жоржито-да ви е жив и здрав малкия щурак!Все така жизнен и добър батко да е!Само здраве да му носи хубавото име!

# 632
Честит имен ден на Друнделчо! Всички днешни именяци зло да ги забрави!

Данката ми е с Т. от днес. Ама аз си знаех де, сънувах една гадна циганка и резултата е налице. Ама винаги като сънувам цигани някой се разболява. Close И е много гадно да го очакваш, за какво ми е да го знам, като не мога да го предотвратя. Crossing Arms Хубаво, че не го пуснах на градина. Вчера ми звъннаха от там, че го боляло коремчето. Взехме го, изака се и му мина. Simple Smile Откакто ходи на градина голямата работа си върши винаги вкъщи.  ooooh! И така, засега хреми, кашлици и разстройства няма. Praynig

Диди, чакаме снимчици от спалнята. Peace

# 633
Честит имен ден на Дити! С много здраве и усмивки да си носи името!

Нанни, дано не е сериозно при Данката и бързо му мине. Praynig

Моите и двамата влачат едни бистри сополки, надявам се само с тях да минат.

Аз съм се овъртяла толкова много, че няма накъде повече. Много багаж, много нещо, ей! ooooh! Имам чувството, че скоро няма да се оправя. А до петък вечер всичко трябва да е опаковано и в събота сутрин да се изнасяме.

# 634
Честит имен ден на Друнди, Жоржи   bouquet Честито и на всички, които празуват днес!  Hug

Липсвате ми, ще пиша подробно съвсем скоро  Hug

Болните - бързо да оздравяват!  Praynig

# 635
  • Варна
Благодаря на всички,за милите пожелания.Тъпкано да ви се връщат.Липсвате ми,Обичам ви!
Скоро ще се пиша  Hug

bouquet

# 636
Dанката върви към ангина.  ooooh! Но нощта след като свали Т. към 12ч. не е вдигал повторно. Сутринта вдига, сваля сам, но най - много стига до 37,4. Вчера му гледах гърлото, беше добре. Днес, като че ли има един гонен налеп и е зачервено, но има сили за игра.
Дадох му сега да смуче Фариностим - имуностимулиращ комплекс за защита на устната кухина и гърлото, че само това имам под ръка.
Трахизана пише, че е за деца над 6 години. Мисля направо с него да започна. Може и Тонзилотрен да взема. Чудя се компрес с извара дали ще търпи, да стопираме нещата. С ангини не сме се сблъсквали досега, дано му се размине.В градината има 3-4 болни с ангина + едно с варицела. ooooh! Почна се, хубаво си бяхме свикнали лятото здравички....

Ронка, ще се справиш с всичко, ти си фурия. Само дечицата да са здравички! Peace

# 637
  • somewhere over the rainbow
Нани, да Трахизанът е за над 6г, но педката каза, че за 9-10 месеца няма да правим проблем. Crazy

# 638
И моите са болни и двете. Някаква си вирусна инфекцийка ooooh!

# 639
Някаква си вирусна инфекцийка ooooh!
за съжаление много упорита. Тъкмо си мислеш ,че бързо си се отървал и хоп наново. В къщи е затворен кръг Валери,Иван,Валери сега пак Иван с кашлица и Марти се обажда  ooooh!
Чудя се компрес с извара дали ще търпи, да стопираме нещата.
много е хубав компреса ,но трябва постоянство. На много майки съм го казвала ,но някои се отказват бързо ,защото нямало ефект . От едно слагане няма ефект. на Валери сега сливицата беше огромна. Беше залепнала за небцето. Без налепи и зачервяване. Ами само с компрес от извара и през деня и през нощта минахме без АБ(Зинат). Направихме и посявка на гърлото ,изолирахме бактерия ,но мина и без АБ. И най-интересното беше ,че бактерията беше резистентна към Гентамицин и Бисептол .Всичко останало и действаше. Сополките бяха бистри ,което ме наведе на мисълта ,че е вирус .
didito не съм те забравила питах свекър ми  за Влади.
Иси-сега разбирам,че свекър ти е стоматолог ooooh!.Би ли го попитала и за Влади,моля те!Има два зъба с неуспешно лекуван пулпит и са затворени с пломби.Над тях има гнойни торбички.Колко е опасно да се оставят така,докато стане време да паднат?И какво ще препоръча да се направи?

За него е опасно да се оставят така гнойните торбички ,защото могат да увредят корените на постоянния зъб. Трябва да се отвори и пак да се лекува .Понякога гнойта сама изтичала ,но пак имало проблем ,ако не е изчистена хубаво от каналите. Питах го дали може да стои с отворен зъб до смяна той ми каза ,че това което е учил ,а и което сега чете (а той чете много) за него е немислимо да се остави отворен зъб до смяната. В крайна сметка може да се извади (когато е опитано всичко) и да се сложи местопазител. Много родители не се навивали ,защото 1 местопазител струвал от порядъка на 50лв. Сега четох ,че можеш да налагаш гнойната торбичка със изсушена синя слива. Това беше съвет на стоматолог. Можеш да опиташ ,но и на всяка цена трябва да се отвори пак зъбчето и да се почисти хубаво за да няма проблеми с постоянното.
Рони и за теб питах .На Ема било хубаво сега да се сложат едни шинички ,като се закрепят със другите два странични зъба. Така щели да се закрепят зъбчетата, демек да се слепнат пак с венеца.
И Валери ми плака два дена от зъби и се видях в чудо ,защото ту от едната страна ми показва ,ту от другата. Гледах разглеждах нищо не видях. В крайна сметка се оказа ,че са му тръгнали 6-годишниците. Венеца е побелял. за съжаление можело да се мъчи година ,зависи от много неща и сега ,ако го боли да го мажа както при бебета с Калгел.
А на мен ми писна от моето ухо тъкмо си мислех ,че се е оправило и хоп пак не чувам страшно изнервящо е.

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 15:25 от isikam

# 640
Забравих да кажа на софийските мами:

Цитат
За ловците на коледни подаръци:

На 28, 29 и 30.10 ще има 50% намаление на всичко в новите магазини на Комсед - в Била Младост и Люлин.
Официално откриване на новите магазини на КОМСЕД АД в БИЛЛА Люлин- бул."Царица Йоана" 72 и БИЛЛА Младост- бул."Александър Малинов"
Заповядайте и се възползвайте от нашата супер промоция -50% на всички стоки в тези два нови магазина в дните : 28, 29 и 30 Октомври, 2011г!

Аз мисля да се възползвам.

Арлина, оздравявайте! Hug

Дани е значително по -добре. Следобяда вдигна веднъж 37Т. Гърлото сега пък само червенее, явно онова не е било налеп. Беше пил кисело мляко. Grinning Дано да върви към оправяне, че това с компресите и нощно време ми се струва мисия невъзможна. Praynig

# 641
Аз също не се виждам с компреси,апък децата ъпсурд да търпят.Мажа сливиците с мед и сода и гранофурин-редувам.Така по 3-4 пъти на ден.За 2 дни или овладяваме положението или стигаме до АБ.Ако го хвана на време Гали е добре.Ооо,забравих гаргарите с Кока Кола.Откакто ни ги препоръча доки до АБ не сме стигали.Тонзилотрен също смучем.  Peace

Ох,книга ще напиша за тези сливици вече... Tired

Купихме вчера хлебопекарна.Даже изпекох хляб днес,че все че стана.  Grinning
Ронка, Иси мерите ли брашното с везна или не.Аз още нямам такава,но мисля да взема.  Rolling Eyes

# 642
Ренито, гаргарата с топла Кока Кола или студена?
За мазане на сливиците...мисля, че при нас ще е по - абсурдно и от компресите.
Ама след чайче / не горещо/и Трахизан казва, че не го боли гърлото.

# 643
Ооо,забравих гаргарите с Кока Кола.Откакто ни ги препоръча доки до АБ не сме стигали.Тонзилотрен също смучем.  Peace
 Shocked #Crazy
Купихме вчера хлебопекарна.Даже изпекох хляб днес,че все че стана.  Grinning
Ронка, Иси мерите ли брашното с везна или не.Аз още нямам такава,но мисля да взема.  Rolling Eyes
 Peace м да ,майка ми и баща ми го мерят с мерителна кана ,но аз съм с електронна везна.
 Нани моята майка ми е мазала гърлото от малка с прополис , сега мажем само на Марти ,защото Валери не дава. Но на Валери му давам на бучка захар да смуче малко капки. Честно казано по добро лекарство от прополиса не знам. Сега стана модерно ,но както писах аз съм лекувана като дете само с това и не съм пила АБ.
леле пийнах си една чашка винце и ме гепи. Сега се отпуснах малко от всички проблеми в къщи и преумора от едно лудо чистене и сега вече ми се мота главата. М да отивам да си легна ,че току виж съм написала някоя глупост.  Grinning Wink

# 644
  • През девет земи в десета
..

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 13:17 от no name®

Общи условия

Активация на акаунт