Юли 2006-100 юбилейна тема

• 68 767
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • somewhere over the rainbow
Добро утро!
Вече втора нощ не мога да спя от големи размествания в корема ми. Имам чувство, че всичко е на каша и си плува свободно. Все ме боли нещо, ту стомаха, ту червата, ту сърцето ме присвие, яйчници. Отделно като съм легнала събирам много газове, от които е още по-тежко. Трябва да стана права и да ги изпусна /отвсякъде Embarassed/, за да ми олекне за около 5 мин. Ма то така спи ли се #Cussing out
Когато съм права или седнала нямам тези проблеми.

Рени, много свежа баня. И нашата е зелена, но и нашата е по-тъмна и едноцветна.

Нани, Дая спи с дълга пижамка. От по-тънките.

# 511
Момичета, помагайте!

Днес правиха снимка на зъбите на Ема. Има 10 кариеса и искат да й ги извадчт!!! Чета аз, че това не е хубаво, и не знам какво да права???
Дидито, на Влади пломби правиха ли му?

Иси, питай свекър ти, ако е удобно! Praynig
Зъболекарката е категорична, че това е начина. Rolling Eyes
Чета ужасии, ако се извади млечен зъб, а за 10 е ужасно. Ще търсч и друго мнение.

# 512
  • София
Ронка-как ще ги вадят бре!На Влади ги излекуваха и сложиха пломби/специални за млечни зъби/.Имаше и два пулпита,които уж лекуваха,а сега има гнойни торбички над тях.Приятелка стоматолог ми каза,че тези две зъбчета не са се поддали на лечение и трябва да се махнат пломбите и да се пролекуват наново.След две-три слагания на лекарство,според нея,нямало да има проблем и пак се слага пломба.Каза ми в НИКАКЪВ  СЛУЧАЙ да не позволявам да махат зъбче,дори да е с дупка.Отидохме пак в Пловдив,защото само там лекуват детски зъби под пълна упойка,та ми казаха,че лекарката била в отпуск,но пак същото-че трябва да се лекуват и ако не-да се вадят.Гнойната торбичка пукнаха/Влади крещя,вика,блъска/,колкото в момента да изтече,но по-късно и над друго зъбче"набра".Но никак не ми се ходи,защото ще трябва всеки път да го упояват,а хич не ме радва тая мисъл..

Но ако е само кариес-лекува се!И се слага специална пломба за млечен зъб,не обикновена,както някои зъболекари правят.

НАН-съжалявам за неразположенията ти,ама това е кофти на бремеността-газовете.Освен да внимаваш как се храниш и да видиш от коя храна се чувстваш зле и да я избягваш Peace.Кога ти е термина Simple Smile?Дая радва ли се,какво разправя?

# 513
Ронка намери тази пастаhttp://www.ultradental.net/index.php?p=view&r%5Bpage%5D=74 и я мажи, а като се върнете в БГ ги оправяйте както казва Диди   Shocked

Ние сега мажем с нея за да не се доразвали зъбче, което не може да се оправи с пломба,иначе ни направи  3 пломби без никви упойки, Юл си издрържа геройски но и доктора си е с подход внимателен,спира обяснява, а пък и аз от както се помня говоря разправям и си беше подготвена, не наплашена от зъболекар.....ще ги оправите споко
 Hug

Нан много болежки ,що не идеш на един преглед обстоен, ехограф тва онова, и да питаш нещо за тез проблеми  или избягвай някои храни  newsm78  Hug

# 514
Иси, питай свекър ти, ако е удобно! Praynig
#Crazy веднага.А във вторник водя Марти на детски стоматолог и нея ще питам.Но за мен това е невъзможно. чак толкова. Не се притеснявай утре ще ти пиша какво е казал свекър ми. А има ли граноломи? Само кариеси ли какво точно? Пулпит ли? А и онзи ден свекър ми направи две пломбички на Валери. Когато са малки кариесите дори се запечатват с някакъв лак и не се прави пломба. Нищо не предприемай ще питам и свекъра и детската. Hug

# 515
  • София
Иси-сега разбирам,че свекър ти е стоматолог ooooh!.Би ли го попитала и за Влади,моля те!Има два зъба с неуспешно лекуван пулпит и са затворени с пломби.Над тях има гнойни торбички.Колко е опасно да се оставят така,докато стане време да паднат?И какво ще препоръча да се направи?      

Ели-и на Влади от малък му се обясняваше,водехме го от малък при нашия зъболекар да гледа как ни прави зъбите,даже приятели станаха,но да не трябва той да сяда на стола.Направо е ужас,няма такъв страх!

# 516
  • През девет земи в десета
..

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 18:57 от ☼Apple☼

# 517
Мерси момичета.

Иси, казват ми, че са кариеси. Че положението е много сериозно и не търпи отлагане. Зъбките са лекувани, като ги отвори предния лекар с машинка и слага лекарство, което само пада до 2-3 седмици. Каза ми така да стои. Вторият е на същото мнение, третата иска да ги вади. Намерих детски специалист и ще запиша час за събота, ако е възможно, за да дойде и Калин с мен, да видим пък той какво ще каже. Такива страхотии изчетох, че за сега няма да дам да й вадят зъб! Ако се извади кътник, то вероятността да се засегне зародиша на постоянния е много голяма, а от това следва да не порасне постоянен. ooooh!
Лошото е, че 2-ри път прави абцес на долните леви кътници.

Дидито, много ме е яд, че не я заведохме Ема в Бг на зъболекар. Колкото и странно да ви прозвучи, но Бг зъболекари са много по-добри от тези тук!!!

Ели, мерси, ще потърся тази пастичка!

Деси, аз не мисля, че тук става въпрос за пари. Просто отказват да сложат пломби на млечен зъб! От трима лекари, вариантите са 2-или стои с отворени зъбки, или ги вадят. Мизерници!!! Как да не го хване яд човек. Главата ще ми се пръсне! ooooh!

# 518
Свекър ми каза ,че сценарият с изваждането е много лош. Защото по принцип на мястото на всяко паднало млечно зъбче изниква постоянен. Ако се извадят 10 зъба детето 1-во няма да може да се храни, 2-ро при никненето на постоянните всяко зъбче ще отиде на различни места и правенето на скоби в случая е много сложно да не кажа ,че е почти невъзможно. На Марти му беше паднало едно зъбче по рано и ходихме на снимка да видим дали има зародиш и ,ако нямаше щяхме да сложим едно устройство т.нар. местопазител. Свекър ми каза ,че кариеси се оправят. Единствено пулпитите по принцип не се лекуват и се вадят. Пулпити се лекуват на постоянни зъби. На млечни било по опасно ,защото можело да се засегне и зародиша на постоянния. Диди специално за вашия случай не съм питала ,защото го видях по късно ,но и за вас ще питам. Свекър ми не е възхитен от стоматолечението в чужбина ,но това е друга тема.
Рони сега видях ,че си писала ами честно казано още преди Деси да пише всички в къщи бяхме на мнение ,че става въпрос за пари. Знаеш колко струва една пломба ,а и мисля че и във Франция за децата трябва да е безплатно. То в Бг забравих колко манипулации при деца бяха безплатни  newsm78
Преди години тя беше направила някакво покритие на зъбите на Георги и Валерия, за да не се получават кариеси. А сега здравната каса поема нещо подобно за децата на които са поникнали постоянните зъби, около 2-3 клас.
за това писах в предния си пост. Обяснението на свекър ми е точно такова слага се нещо като лак и зъбчето се запечатва.

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 23:00 от isikam

# 519
  • София
Да,и на мен доцентката ми каза за това покритие,но става въпрос за постоянните зъбки.Ох,недей така-хич не искам да му ги вадим!Питай дали е възможно пак да се лекуват,моля те!

Ронка-всичките ми познати и близки в чужбина идват,понякога специално за това,да си правят зъбите тук.Това трябва да е показателно.

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 23:16 от didito.

# 520
Да,и на мен доцентката ми каза за това покритие,но става въпрос за постоянните зъбки.Ох,недей така-хич не искам да му ги вадим!Питай дали е възможно пак да се лекуват,моля те!
Ронка-всичките ми познати и близки в чужбина идват,понякога специално за това,да си правят зъбите тук.Това трябва да е показателно.
ох недей се шашка и ти. Ще питам , не искам да всявам паника предварително. а за покритието сигурно говорим за различни неща ,защото спомена ми е ,че се маже с нещо като лак когато има малък кариес на млечен зъб и така се запазва до поникването на постоянно.
Тя Рони предполагам ,че е изчела всичко и нищо ново няма да вмъкна ,но ето един цитат
Наистина е трудно да се дават консултации по нета, но все пак имайте предвид, че може да се наложи екстракция на временния зъб, ако инфекцията застрашава зародиша на постоянния зъб, ако често се налага да се приемат антибиотици, за да се тушира зъбната инфекция. Кореновото лечение на временни зъби е доста трудно, защото пулпата(нерва) остават като мъртва тъкан в зъба(не може да се "извади" нерва, тъй като има опасност да се нарани зародиша на постоянния зъб - особено на такова голямо дете).
Като съвет: ако зъбът се остави отворен и не създава проблеми, може да бъде оставен така до смяната, а и сега децата сменят зъбките доста по-рано отколкото ние, когато сме били на техните години.  Simple Smile
интересно ,че всички момичета които писах бяха от Канада,Великобритания и всички казаха ,че става дума за пари. Утре ще намеря кои зъби на колко години се сменят ,защото на 6 год. по принцип започва смяната на зъбите. И от там може да се направи това за ,което пише момичето .
Изникване на постоянните зъби при човека:
Горни постоянни зъби
име на зъба

номер на зъба

възраст на изникване
Първи кътник    
                                      6
                                                                6-7 години
Централен резец    
                                     1
                                                                7-8 години
Страничен резец    
                                   2
                                                                8-9 години
Първи предкътник (лъжеепирско зъбче)    
                                  4
                                                               10-12 години
Втори предкътник (епирско зъбче)    
                                 5
                                                                10-12 години
Кучешки    
                                3
                                                                11-12 години
Втори кътник    
                               7
                                                                12-13 години
Мъдреци    
                              8
                                                               17-21 години

Долни постоянни зъби
име на зъба

номер на зъба

възраст на изникване
Първи кътник    
                              6
                                                        6-7 години
Централен резец    
                                1
                                                        6-7 години
Страничен резец    
                              2
                                                      9-10 години
Първи предкътник (лъжеепирско зъбче)    
                            4
                                                      10-11 години
Втори предкътник (епирско зъбче)    
                          5
                                                      10-11 години
Кучешки    
                          3
                                                      9-10 години
Втори кътник    
                          7
                                                       11-13 години
Мъдреци    
                         8
                                                       17-21 години
Рони малко сложно .но ако можеш по някакъв начин да ми сканираш снимката на Ема newsm78

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 00:19 от isikam

# 521
  • През девет земи в десета
..

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 18:57 от ☼Apple☼

# 522
Рони малко сложно .но ако можеш по някакъв начин да ми сканираш снимката на Ема newsm78
снимките не ги ли дават на диск ако поискаш, тук има такава опция newsm78
Иначе Иси, какъвто и да е скенера.....не знам дали ще се получи, освен Ронка да прати направо снимката.
 даде и аз си мислех за по цивилизован начин като запис. Аз тук в дълбоката провинция не смея и да мечтая за запис. Скоро дадох 15лв. да ми направят панорамна снимка, толкова черна излезе ,че аз лично нищо не разбрах.  
NAN защо не пробваш с чай от мента и маточина.Хем успокоява нервите ,хем стомаха. Има едни каки Иберогас с 9 билки давала съм на децата и съм много доволна,но пише че трябва да се консултираш с лекар http://iberogast.bg/deystvie/regulira-motiliteta/, а за газовете като бременна ,а и сега спасението на мен и на Марти е само мезим форте http://apteka.framar.bg/30001577/%D0%BC%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BC- … B0%D0%B1%D0%BB-10  Peace и едно чайче с анасон купувам от ДМ http://translate.google.bg/translate?sl=de&tl=bg&js=n&am … 00703&act=url

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 09:26 от isikam

# 523
Леле, шашардисахте ме направо с тия зъби. Shocked
Дани преди 2-3 седмици си играеше с Кико на кученца и нашичкият като взел един чорап и го тегли със зъбите. След малко идва при мен и гледам, долния резец му се клати. ooooh! След 2 дни падна сам една сутрин. И сега какво, местопазител ли да слагаме, снимка ли да правим? Tired А между другото крепим повече от година вече горен преден зъб. Това, което знам аз ако падне зъбче е, че венецът с времето става по - твърд , след което има вероятност постоянното зъбче да пробие  по - късно.

Ронка, няма да вадите! Щом са кариеси ги гони до дупка.  Hug

Дидито, дано и вие намерите най - доброто и вече трайно лечение. Hug

Нан, пускай газовете да си ходят  Simple Smile, само киселините да не те почнат.

# 524
  • somewhere over the rainbow
Колкото и странно да ви прозвучи, но Бг зъболекари са много по-добри от тези тук!!!

Не случайно повечето българи в чужбина идват на зъболекар в България. Хем по-качествено, хем по-евтино.
Ма как ще ги вадят ..... малеее Shocked Звучи ужасно.
Дая май има моите здрави зъби и дано да е така и с постоянните. На мен не са ми правили нищо от 9-ти клас.

Тая нощ нямаше болежки, но вече и сънят ми бяга. Явно бях яла нещо онази вечер. Пък и пише, че в 17г.с. матката избутва червата на една страна. Май нещо такова преживявам.
Диди, терминът ми е на 29 март по календар и 26-ти по ехограф. Дая знае, то е трудно даа скрия корема вече. Радва се, целува ми корема и обяснява как ще мие дупето на братчето си. Иначе искала сестричка. Каза ми, че Стаси от детската е казал, че и майка му ще роди бебе. А ние с нея сме близки, та така разбрах Laughing

Общи условия

Активация на акаунт