Юли 2006-100 юбилейна тема

• 68 764
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Дая знае, то е трудно даа скрия корема вече. Радва се, целува ми корема и обяснява как ще мие дупето на братчето си. Иначе искала сестричка.

Ех,че сладко! Heart Eyes

# 526
  • София
Ронка, според мен също не е добра идея да се вадят. Проучи нещата. Успех, каквото и да решите, само да не го боли детенце.
Цеци има една малка пломбичка, майка го води, че мен ме беше страх, а то детето каза, че няма проблеми, не боляло и ако трябва пак ще иде. Една зъболекарка си имаме в Септември много добра, особено откакто си има и детенце, колкото нашите  Wink

Нанче  Hug

Рени, странхотна е станала банята, моята е в червено и бяло  Peace

# 527
  • През девет земи в десета
..

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 18:57 от ☼Apple☼

# 528
Днес ходихме при 4-ти зъболекар. Който каза да оставя зъбките така, ако няма болка. Ако пак направи абцес или я заболят ще се извади долен ляв кътник. Лошото при Ема е, че още първият зъболекар не е направил пломби и зъбчетата са разрушени, няма как да се сложи пломба вече, защото няма как да се задържи. Сериозна поддръжка и ще се надявам да ги смени по-раничко.

Съжалявам, че не се включвам по обсъжданите теми, но нямам нито време, нито мога да се съсредоточа.

Поздрави на всички и Надето да ни пази бебока. Heart Eyes

# 529
  • София
Ронка-на Влади зъбките бяха по същия начин,доцентката му ги изгради наново,пак от този материал,така че е възможно да се оправят.Показва ми и снимки от компа си на деца с толкова разрушени зъбки,че само черно от венците се подава-следваща снимка-перлени зъбки.
Безумие е да ги оставяш така-ще станат пулпити и много ще започнат да я болят,както стана при Влади.И ние заради страха му и съвети,че така или иначе скоро ще паднат,че млечни зъбки не се правят и всякакви други го докарахме до там да не иска да се храни,защото го боли.Отслабна,боляха го зъбите,започнаха да се рушат,да гният..и защо?Като могат да се лекуват и пломбират.Плюс това,ако продължат да гният могат да засегнат отдолу и постоянното зъбче.

НАН-айде с приятелката ще си бременеете.Казаха ли пОла вече?Име обсъждате ли?

# 530
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Добра вечер, момичета!
Имам чувството, че не съм писала от цяла вечност...

Ронка, много неприятно това със зъбките  Sad. Тъкмо днес една приятелка с момиченце на 6 ми каза, че са извадили млечно зъбче на малката - бил мъртъв, забирал и го извадили - явно е нямало друг избор. Дано при вас нещата се развият във възможно най-положителната посока!

Нан, почивка и спокойствие! Дано нямаш повече такива неразположения!

Рени, много свежа баня. Нашата е в оранжево и бяло, а тоалетната - в зелено и бяло.

Започнахте ли да давате някакви имуностимуланти? Аз за сега реших да действам с по една лъжица мед сутринн, да избегна максимално химията. Всякакви превантивни лекарства - само при първи симптоми на настинка и грип.

Вие как избирате на какво да запишете децата? Впечатленията ми до момента са, че повечето на тази възраст искат да участват в определени дейности, защото еди кой си също ходи.
С началото на учебната година, Вяра започна да ходи отново в градината на английски и спортни танци, а извън нея - пее в детска вокална група.

Искам да попитам Диди, Пиги и изобщо всички, които живеят в София - преди време по БТВ даваха репортаж за една жена, която поправя чорапогащници. Искам да намеря нейни координати, но до момента не се увенчавам с успех /включително писах и до БТВ, но никой не благоволи да ми отговори/. Ако някой знае нещо, моля да ми пише!
http://www.btv.bg/story/245756567-Rabota_na_tanka_nishka_%E2%80%93_ili_koy_e_posledniyat_lovets_na_brimki_v_stolitsata.html

# 531
  • София
Боже,Пепи-направо ме втрещи!За първи път чувам за такава дейност и такава жена,която я върши!Интересно ми стана защо ти е?сега има тооолкова видове чорапогащи...
Влади в градината имат народни,латино танци и йога.Утре ще ги водят на тенис на корт.Прибира се доста изморен,та няма да го записвам на друго сега.Миналата събота го заведох на латино танци в читалището с приятелката му-много му хареса,може пък там да ходим почивните дни.И в един фитнес точно до нас Нита ми каза,че води Калоянчо,та и там може някой път да го заведа.Мечтата ми е да е наследил моята любов към баскетбола и като поотрасне да го запиша в детската баскетболна школа.
И аз му давам 2 големи лъжици мед сутрин и едно детско витаминче на ден.

# 532
..

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 18:56 от ☼Apple☼

# 533
  • софия
........

Искам да попитам Диди, Пиги и изобщо всички, които живеят в София - преди време по БТВ даваха репортаж за една жена, която поправя чорапогащници. Искам да намеря нейни координати, но до момента не се увенчавам с успех /включително писах и до БТВ, но никой не благоволи да ми отговори/. Ако някой знае нещо, моля да ми пише!
http://www.btv.bg/story/245756567-Rabota_na_tanka_nishka_%E2%80%93_ili_koy_e_posledniyat_lovets_na_brimki_v_stolitsata.html
Пепи, това ателие е точно на спирката на трамвай 20 и 22 на Женския пазар, посока "Христо Ботев" Peace Тези дни, ако имам време ще сляза и ще погледна дали няма написан телефон.

# 534
  • София
Аз започнах да давам на Цеци по една лъжичка Герасим сутрин, това е билка кръвен здравец и едно витаминче, щото много взе да пропуска плодовете.
При нас нищо ново, ходим на градинка, учим разни неща и те така  Peace
Аз напоследък имам много работа, та само набързо ви прочитам.
Лек ден  Hug

# 535
Иве, ще ме умориш с този Герасим, направо си го прочетох като името ГерАсим. Simple Smile Разбрахте де... Hug

Пепи, помня едно време леля ми вкъщи хващаше бримки с някаква специална кукичка, едва ли чак толкова професионално. Не съм срещала из София такива ателиета.

Дидито, Влади има физ. данни за баскетбол, остава и мерак да проима, та и мама да е доволна. Wink
Много ме изненада с тази йога.  Simple Smile

Пепи, моят синковец точно по тази логика избира определените доп. дейности " Кой е записан?". Вече си има гадже, сега страда, че е болна Габи. Онзи ден ги заварих гушнати. Whistling Та вчера ми вика, че иска на латино танци... Shocked явно заради нея. Плуване не ще, бил видял /незнам кога/ как карали децата да си потапят главите под водата и се отказа. Голямо шубе е!

Пиги, ай дано се разминете само със зачервено гърло. Ти ще овладееш положението!
А пък нашата племенница започна да хитрее/тя е на 7г/, понеже знае, че ако е болна няма да играе с Дани и ни спестява разни нейни неразположения. Впоследствие я хващаме, че има Т. или я боли гърло. Пред мен не смее да се издуха. Laughing

Нан, хех ще си имате или бебе-рибка или бебе- овне. Grinning До 20 г.с. да си измислила и именцето, не ни дръж в неведение! Naughty

Ронка, търси и 5-то мнение. Дано някой се наеме да оправи зъбките. Hug

Ей, хора, никъде по магазините не са останали обик. 29' CRT телевизори. Вчера обикаляхме по магазините, няма и няма, само плазми, ЛЕД-ове и 3D-тa.... Разочаровах учителките в градината. А по заложни къщи да търсим, не се знае на каква антика ще попаднем, хубаво беше да си има 2г. гаранция.

изчезвам, че имам работа. Хубав ден! Hug

# 536
Nanny,да няма по магазините вече.Аз продавам нашият  Mr. Green Жалко че ти се падам далеч..

Ронка,аз също мисля че трябва да се запечатат поне с този гел.Не бях чувала за него досега.
Ние сме лекували 2 пулпита и сега като прочетох че не трябва да се лекуват и лошо ми стана  Shocked
Имаме и 2 пломбички.Ако не се лъжа трябва да правим още една,но се чудя къде,не мога да попадна на зъболекар.Вече 2 ги сменихме...Иначе Галко седи.Като разбере,че е ходим и се криви,но после търпи.Купуваме играчка после,че е бил мн добричък. Wink

Иси чудя се дали с една или с 2 бъркалки.И дали с хоризонтална ваничка или вертикална.  Thinking
Знам само че искам да не е бяла и да пече поне 1кг хляб..
И още-за кекс става ли?

Нани и аз от вчера го пращам с есенна нощничка.  Peace

Този моят Денис е много нахален.Казвам му че гърдите спят,или че нямат мляко,пък той ми дърпа деколтето и си ги вади и си ги смуче  ooooh! Как ще го отбивам незнам...идеи?

# 537

Иси чудя се дали с една или с 2 бъркалки.И дали с хоризонтална ваничка или вертикална.  Thinking
Знам само че искам да не е бяла и да пече поне 1кг хляб..
И още-за кекс става ли?

Аз чааак сега видях, че си питала за машина. ooooh!
Според мен с 2 бъркалки е по-добре.
Моята, ако не се лъжа е такава
http://www.technomarket.bg/products/09027639/moulinex-ow-5000

На 5 или 6 години е, нямам никакви оплаквания. Пече, меси, втасва....доволна съм. Peace
Освен хляб обаче друго не съм правила в нея. А и тесто за козунак. Пише, че може да се прави сладко-конфитюр, но четох по темите, че момичета са си изпатили-прецакват се бъркалките. И кекс можеш да печеш, ама за к'во ти е. То, ако има нещо по-лесно за правене от кекс ми свирнете. Wink

И в този ред на мисли, щото видях, че Диди е питала за рецепта за кекс да споделя една сууупер лесна, бърза и мноооого вкусна рецептичка.
- 3 яйца
-130 гр. захар
- 50 гр. брашно /около 3 с.л./
- 150 гр.  масло
- 200 гр. десертен черен шоколад
- ванилия по избор, или канела...кой каквото обича

Разбъркват се яйцата, захарта и брашното, в купичка на котлон разтопявам маслото и шоколада, пляскам при останалата смес, бъркам и после в тавичка и във фурната. Пече се около 15-20 минутки. Кекса стои лееееко влажен, но да не остава на клечка като боцнете.
Ама обяснение му хвърлих. Embarassed
И има един много готин бял сос за заливка, но в момента не мога да ви дам име, защото ми излезе от празната глава.

# 538
..                               

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 18:56 от ☼Apple☼

# 539
Деси, соса го купувам готов. Сигурно и за приготвяне не е труден, но идея нямам как се прави.

creme Anglaise на фирма bridelice. Взимам го от Лидл, но го има и в карфур и т.н...
Преди да сервирам на всеки в отделна чинийка заливам парчетата с този крем. Става убийствено!!!
Бон Апети! Wink

пп. Деси, ето една рецепта за този крем:
http://vkusnoikrasivo.com/recepy/451/%D0%90%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D0 … %A8me%20Anglaise/

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 17:51 от Ронка

Общи условия

Активация на акаунт