Цьолиакия-тема 7

• 175 515
  • 859
  •   1
Отговори
# 120
..Дано,миличка,да излезете и вие от нашият списък.... Hug Hug Hug
Дано никой не остана в този списък!!!Аз вярвам,че ще е така и тази история ще остане само повод за запознанството на всички нас:)

Дари,от твоята уста в божийте уши  Praynig.

# 121
Днес бяхме на ТЕЛК. Дадоха ни 50 процента за две години.

# 122
Честито Nevinna това е много хубава новина!!!! И на нас ни дадоха за две години 50%. Сега трябва да отидеш в социалното където подаваш детските и там ще попълниш молба декларация да знаеш че ще ти изплатят със задна дата месеците в които сте били на диета ако имате такива. Също така можеш да подадеш и за соц.оценка молба на мен ми отпуснаха 9.45лв. за транспортни рх. и 9.45лв. за информ.услуги

# 123
Моми4ета,здравеите! Много време хе сам писала,но 4ета винаги,когато имам тази вазмойност.Радвам се,4е има де4ица, за които проблема е бил до време.Дано все пове4е да са така.Преди известно време има6е коментари за такива и с Диуринг.6е помолиа,които е с такав проблем или има познати,да ми пи6е на ли4ни за малка лонсултациа.Здрави да сте вие и де4ицата и хубав ден.

# 124
Благодаря Юли! Често казано ако не беше форума, тази тема и вие момичета дори нямаше да знам, че можем да се явим на ТЕЛК - никой лекар не ми беше казал. Когато аз им казах те ми отговориха - да можете да се явите. Както и да е. Важното е, че дори и малка има възможност да ползваме някаква помощ. Успешен ден и здрави и щастливи дечица на всички Simple Smile

# 125
Това за лекарите,че не казват за помощите,и аз така съм забелязала.Имам чувството,че някой им нарежда да си траят за това,което е.... Sick.И аз,и всички нямаше да знаем  Tired.

# 126
Да съгласна съм и аз за лекарите на мен също така никой не ми каза и аз разбрах съвсем случайно, след 10мес. диета и попитах тук момичетата и те ми обясниха какво да правя. Не мога да го разбера, а иначе когато ходих за необх.документи всички о да вие може да кандидатствате за ТЕЛК хахахахаха живеем в луда държава.
Прекрасен ден от мен и да сме здрави  bouquet

# 127
За тези, които питаха за изследване на глутен - на първа страница ги има:
Координати на лекари:

гр. София
Д-р Пантелеева
Клиника по детска гастроентерология на бул. Иван Гешов 11
тел. 02/8154326; 8154312
мобилен тел. 0888 258696
Мед. Център "Св. Пантелеймон"
тел. 02/ 951 51 62; 954 95 88; 9521 841

гр. Варна
Д-р Георгиева
Университетска болница "Св. Марина"
сл.тел 052/ 302 851/ 360
мобилен тел. 0899 074 268
частен кабинет на улица "Ген.Гурко" 28(до Окръжна болница).
тел.052/ 611116

Това са координатите за деца, но д-р Панталеева (в педиатриатрията) прави и тестовете ЕМА и за възрастните. Иначе тестове за други видове алергии се правят при доц. Маринова или при д-р Мустаков. Като им напишете имената излизат и координати за връзка.

Звъних на телефоните на Център "Св. Пантелеймон", да попитам за работното време и адреса, но телефоните са изключени временно.
Намерих този http://www.medicinabg.com/site/ml/index.php център, но на телефона който е даден, казаха, че не правят такива специализирани изследвания.
Може ли някой да помогне с телефон и адрес?

# 128
M_BR, обади се на д-р Панталеева на мобилния телефон, тя знае най-добре. Би могла да ти каже и къде да отидеш. 0888 258696

# 129
Здравейте,как са учениците?А мамите?Радост в понеделник е рожденничка и от сега се чудя каква тортичка да и направя.
Ето и едно писмо, копвам го с разрешение от Кристина,която има проект и ако той се осъществи ще се радвам много!Желая  успехи в начинанието!

Здравей Бистра,

преди две години ти бях писала няколко писма. Тогава д-р Лазарова от Токуда, след направен бърз тест и биопсия (в която пише начално частично увреждане на вилите), ни постави диагнозата цьолиакия. Оттогава спазваме диетата и проблемите ни действително спряха. Проблемите ни се изразяваха единствено в това че веднъж месечно малката се събуждаше нощем между 1 и 2 часа, повръщаше и ........ нищо ...... на другия ден всичко нормално. И така до следващия месец. Но самото повръщане беше много гадно - с много храчки и давене. Както и да е - вярвам че това остана в миналото и  всичко хубаво предстои.

Повода да ти пиша след толкова време е, че имам питане към теб относно храните без глутен. Как се справяте вие, а и останалите? Ти със сигурност контактуваш с повече хора с такъв проблем. Ние честно казано срещаме затруднения - живеем в Русе и единственото което намираме тук са брашно в Пикадили, хляб, солети и бисквити в DM. Дълго време поръчвах от фирма Аморея Варна, но вече може би от половин година все нямат нищо. Купувахме торти от Метро - вече няма и нямало да има. Последно помолихме наши познати да ни изпратят от Англия. Имаме позната стюардеса - тя пък ни носи от Финландия. Безумно е - България е просто ..............

Провокирани от тази невъзможност от известно време обмисляме да започнем внос на безглутенови продукти. Дори вечем проведохме няколко разговора с фирмата производител. Продуктите са непознати на българския пазар - имат доста голям асортимент. За качество не мога да говоря още. Цените са по-ниски от тези на Schaer. Ние първоначално искахме да измислим някакъв начин да доставяме само за дъщеря ми, но в хода на разговорите възникна идеята за нещо по-глобално. Моля те за лично мнение - от позицията ти на майка която достатъчно дълго време се справя с действителността в България.

Благодаря ти предварително и също така ти благодаря за окуражителните думи преди две години, които не съм забравила и които тогава ми бяха голяма подкрепа

Желая здраве на теб и семейството ти

Кристина Карачорова

# 130
Здравейте момичета, по повод постнато писмо. Предполагам като всяка една списваща тук и аз правя невероятни гимнастики, за да набавям разнообразни и подходящи за Амир храни. Имам една клиентка например, която ми прати страшно много неща от чужбина. Нужно ми беше малко време, за да си преведа, намеря рецепти и пр. Днес му направих баница с оризови кори. http://celiakbg.blogspot.com/2011/05/blog-post_17.html
Ето тази. Големия ми син каза, че била невероятно. Доколкото почетох във форума - в диетичните магазини могат да се намерят подобни кори, но не и в малък град като нашия.
Пратила ми също царевични спагети, оризови спагети, както и спагети от грах и зелен фасул, кракери от тапиока със скариди. Не вярвам да са кой знае скъпи, но факт е че тук в България, още повече в малките градове и паланки трябва да губим толкова много усилия, време и пари, за да правим какви ли не комбинации, за да ... нахраним децата си.
Тъпо. В този смисъл за мен също би било изключително удобно да мога да купувам повечето продукти от едно място - дори от сайт, скъпа е доставката обаче, защото тези неща тежат, може би нещо в тази насока да се измисли Simple Smile Хубав ден и щастливи майки !

# 131
Здравейте момичета и аз по повод писмото бих молила Биси ако има координатите на въпросната майка да ги напише, защото аз от известно време обмислям да направя същото, имаме приятелка която живее в Лондон и ми изпраща от там безглутенови продукти като подправки,бюлъони, пумбери разл.видове бонбонки и още много разнообразни храни които тук естествено няма с някои изключения намиращи се в био магазините Балев. Та и аз реших да се заема в дистрибуция и ще ми е от полза да се свържа с въпросната майка за да обменим инфо а пък и аз не разбрах към кои прозиводители се е обърнала от Англия или др.
И още нещо постнах и във фейсбук днес купих БЕКОН МАЕСТРО-КФМ и ШПЕК БУРГАС-ЧАНОВЕТЕ, които са с отметка без глутен, соя, ГМО и алергени нова серия са.

# 132
Здравейте мами -героини!!!Бях обещала на някоя мама че ще и пиша на лични моб.номер на моя приятелка диагностицирана със синдрома на Дюринг от много ранна детска  възраст,и май единствената в България с доказана такава болест ,но не мога да намеря в съобщенията си писмото ,точно на кого трябваше да го изпратя  Embarassed ,много ме е срам но ако не е късно моля майката да ми пише за да и го изпратя.Та имам въпрос относно тази моя приятелка ,предстои и правене на биопсия но не знае към кого да се насочи.Дюринга и е доказан с биопсия ,чрез изрязване на пъпчица ,но чревна биопсия не е правено.Тя е на 31 години ,а болестта е от дете.За съжаление не е спазвала безглутенова дите и това вече и създава сериозни проблеми.Еднакви ли са докторите които правят биопсии на деца и  възрастни или са различни  newsm78 Ако някой може да даде съвет и знае за добър доктор който прави биопсии на възрастни да помага  PraynigАко може да я насочим  и да и помогнем.Има ли някакви преференции за болните над 18 г ?Благодаря ви предварително ,знам че ако някой знае нещо ще се включи........  mrstraetz

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 20:30 от poxy 80

# 133
Здравейте,мами.Poxi 80,аз съм на 41 и съм с целиакиа (доказана с ЕМА) и Дюринг(доказан с биопсиа и ДИФ).Дерматологи4ния проблем ми бе открит в Токуда от д-р Демерджиева,а целиакиата от д-р Пантелеева.Правейки ЕМА на малката, направи и на мен.Дано съм била полезна с нещо.Ако има друго аз съм на линиа.

# 134
doni_69 -а тънкочревна биопсия правена ли ти е ,или само кръвни тестове  newsm78 Интересува ме добър специалист за тънкочревна биопсия,чуди се към кого да се обърне........newsm12

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 21:19 от poxy 80

Общи условия

Активация на акаунт