Цьолиакия-тема 7

• 175 517
  • 859
  •   1
Отговори
# 105
Точно за тези плодови извари питах преди някоя и друга страничка. Има подобни в Кауфланд, но в тях си има глутен, в тези от Лидл мисля че няма. Амир ги обожава. И аз също Simple Smile

# 106
Здравейте днес взех епикризата отрицателни са резултатите от кръвните тестове  Joy Дани е ял сладолед хит валинили на клечка, майонеза " Олинеза", луканка"Чановете" , сокчетата от Балев серия Isola( те не са с отметка но се свързах с итал.им технолог и той потвърди че нямат), сок Капи,Гранини, теч.шоколад немския от Кауфланд, кашкавал Пършевица, сирене"Алфатар", , дъвките орбит диня и детския орбит,а др неща са които всички знаем от списъка.
Георгиева иска сега да го захранвам един месец с половин филия глутенов хляб, после на преглед и ако е наред и няма реакция още два месеца с глутен изследвания съмнява се че е синдром.
Но аз се замислям и в момента нищо няма да правя.
Целувам ви прекрасен ден от мен.  bouquet

# 107
julijina66 -ехееееееееее браво на вас!!!Много се радвам за отрицателните резултати  newsm44 ,това е чудесна новина.Миши е на градина в понеделник на 12.09 ,много се притеснявам  ,но няма как.Това е положението  WinkПоздрави на всички  Peace

# 108
Юли,чудесни новини Grinning!Щом Георгиева се съмнява че е било синдром,то значи че има основание за това.Дано Praynig!Благодари ти,че си изброила какво сте яли,но ако е било синдром,то и да е имало някъде глутен,резултатите ще са отрицателни,т.е. на вас може вече нищичко да ви няма.Искам да кажа,че ние сега не можем да се възползваме от информацията,не и докато не стане ясно при вас какво е....Дано,миличка,да излезете и вие от нашият списък.... Hug Hug Hug

Макси от сега заявява,че не иска на детска.Е как да иска!?В къщи спим докогато си искаме,ядем когато си искаме и където си искаме,закуската задължително в леглото,на обяд не спим,ходим където решим...режим никакъв WinkКакво ще правим,ще видим.Ще ни се стъжни и на двамата  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 07 сеп 2011, 19:36 от rozi_maxi

# 109
Ще напиша бар кода, за  да не става объркване 2000 2602 - Tenery Sahne - 200 грама.

# 110
Здравейте и аз искам да попитам къде правите изследванията за непоносимост към глутена?
Благодаря предварително.

# 111
Благодаря ви мили, ох и аз не смея да се зарадвам първо да видим как ще му понесе малкото глутен който ще приема, все още не съм добила смелост да му дам ще изчакам още седмица:-) Че то аз хубаво се хваля за градината но от вчера рев не иска да ходи, знам че е временно и ще свикне Simple Smile
Рози е как в къщи с мама е най-хубаво особено при факта че си прави каквото иска Дани това ми каза снощи че в градината не може да прави каквото иска, но ще свикне и Макси няма как.
Arla да и аз такъв съм взела Wink
Тестове ние правим в Терапията в десткото отделение но първо се консултирахме с гастероентеролог . Също така знам може и в някои мед.центрове където теста е освен за глутен и др храни и струва около 170лв. Ние минаваме по здравна каса макар че последния път Георгиева искаше да ходим в мед.център и да плащаме ааааа без такива.
Хубав ден от мен и много целувки

# 112
N-Ti-Tuss / Ен-Ти-Тус при кашлица 20капс. + подарък пъзел "Тусчо"
N-Ti-Tuss / Ен-Ти-Тус при кашлица 20капс. + подарък пъзел "Тусчо"
Описание

N-Ti-Tuss капсули оказват благоприятно действие върху:

• различни видове кашлица

• отхрачването

• дразнене на дихателните пътища с алергичен произход

* Код: Ecopharm 07

Цена:    6.40лв.
Търсете в аптеки МУЛТИФАРМ тел.046 662808 office@multipharm.eu
Брой:

Кои са предимствата?:

N-Ti-Tuss капсули съдържат уникална комбинация от 12 подбрани билки, осигуряващи комплексно действие върху дихателните пътища.

N-Ti-Tuss капсули:

* могат да се приемат от деца над 6 години и юноши
    * могат да се приемат от бременни и кърмещи жени
    * не предизвикват сънливост
    * нямат странични ефекти
    * не съдържат глутен, царевица, соя, пшеница, нишесте или захар

Препоръчителна доза за дневен прием:

При възрастни: 1 капсула 2-3 пъти на ден.

При деца:

- от 6 до 10 год. – 1 капсула сутрин

- от 10 до 14 год. – 1 капсула 2 пъти на ден

- от 14 до 18 год. – 1 капсула 2-3 пъти на ден

# 113
Забравих да ви кажа че Дани яде и от картофките в Макдоналдс говорих с управителя и той ме увери че нямат панировка или брашно те ги режат и пържат в олио.

# 114
За тези, които питаха за изследване на глутен - на първа страница ги има:
Координати на лекари:

гр. София
Д-р Пантелеева
Клиника по детска гастроентерология на бул. Иван Гешов 11
тел. 02/8154326; 8154312
мобилен тел. 0888 258696
Мед. Център "Св. Пантелеймон"
тел. 02/ 951 51 62; 954 95 88; 9521 841

гр. Варна
Д-р Георгиева
Университетска болница "Св. Марина"
сл.тел 052/ 302 851/ 360
мобилен тел. 0899 074 268
частен кабинет на улица "Ген.Гурко" 28(до Окръжна болница).
тел.052/ 611116

Това са координатите за деца, но д-р Панталеева (в педиатриатрията) прави и тестовете ЕМА и за възрастните. Иначе тестове за други видове алергии се правят при доц. Маринова или при д-р Мустаков. Като им напишете имената излизат и координати за връзка.

# 115
..Дано,миличка,да излезете и вие от нашият списък.... Hug Hug Hug
Дано никой не остана в този списък!!!Аз вярвам,че ще е така и тази история ще остане само повод за запознанството на всички нас:)

# 116
Сух Шпек Бургас на КФМ е с отметка без глутен, соя, ГМО, и др алергени. Има го в Кауфланд, Карфур и Пикадили

# 117
Bisi,Alra,Юли  Hug благодаря за информацията!
Дари,страхотно изказване  Peace,дано се окажеш права!
Юле аз също вярвам ,че при Дани ще се окаже синдром ,щом Георгиева иска да го захраниш ,направи го ,събери сили и не се притеснявай ,мисли положително. PeaceМного скоро ще  влизаш тук като Дари и като Поли да ни окуражаваш и ни даваш сили. Simple SmileВярвам и се моля да е така! Praynig

# 118
Благодаря ти много Мариетка искам всички да ви няма в списъка с цъолиакия. Да реших и от края на месеца ще го захранвам дай боже да се окаже синдром ако ли не ще се справим след като ви има и вас. Дани е болен 4 дена на градина и сега е с брутална хрема, но то се очакваше.
Желая прекрасен уикенд и ви целувам  bouquet

# 119

Общи условия

Активация на акаунт