Цьолиакия-тема 7

• 175 509
  • 859
  •   1
Отговори
# 90
Юли, стискам палци за градината. Колкото по-щастливи са те, толкова по - щастливи сме и ние.
Момичета, малкия преди ядеше адски много, а сега стана един такъв - нищо не иска да яде, само сокове, вода, сладичко, малко нещо сухичко - колбас или сиренце и това е. Хм, какво мислите?
Вчера му купих тоблерон, тази сутрин като стана и още преди закуска омаха останалата половина Simple Smile

# 91
О Юли,олекна ми  Simple Smile.Хайде дано всичко да е наред в детската,да не се разболява и да си намери добри приятелчета.Макси и той сериозно ще ходи тази година,че мама му ще ходи на лекции,записах се да уча  Laughing.На когото не му се струваше забавно да следва когато му беше времето,се сеща на тези години....Ама нищо,сега го възприемам по съвсем друг начин.Дано не се разочаровам...
По въпроса с яденено,и Макси все на сухото налита,но аз не разрешавам само сухо.Ядене готвено поне веднъж на ден трябва да яде и сериозна закуска сутрин.На тези 2 хранения държа.Даже на палатки като ходихме старилизирах готвено,че там все сухо се яде.Супа яде през ден,също имам стерилизирана в хладилника,така съм се улеснила.Сладкото половин час след ядене,че знам че не е хубаво веднага след него, и по малко,2-3 парченца от шоколада,или 2-3 бисквити.Само ако съм ги правила аз давам колкото иска,каквото и да е.Е,понякога се отпускам,но гледам да не е често,че така се учат и после....На тях ако оставим,само на шоколад и бисквити ще карат.
Хубава вечер  Hug!

# 92
Nevinna,в началото на диетата има период в който ядат по много и често ,това защото още не усвояват всичко и все са гладни.Емма например в началото ядеше по 15-20 пъти в денонощие ,т.е. постоянно беше гладна ,дори и през нощта ,но след месец вече всичко си дойде на мястото.Започна да яде по 3-4 пъти ,акото вече си беше нормално и по това разбрах ,че вече започва и да усвоява.Така че не се притеснявай детето си приема колкото му е нужно,но е хубаво да хапва супички,плодове,зеленчуци....
Юли,  успех на ученика Peace.

# 93
здравейте благодаря ви момичета. Отивам да взема вчера Дани и той излиза усмихнат и щастлив и ми каза" Много ми хареса беше много хубаво" стана ми супер нито е плакал, изял си е обяда който му занесох изобщо браво на момчето Laughing Днес занесох и закуска за слетобед, защото той сам пожела да закусва с децата и след това ще го взема. Много съм щастлива че толкова добре минават нещата.
И Дани имаше период доста дълъг в който ядеше само сухи неща, но от известно време си хапва готвено, супичкИ е понякога. Все още не иска да яде плодове но се надавям че в градината ще прояде след като гледа другите деца.
Рози супер за студенството няма значение кога е важното че имаш желание и хъс, само така.
Прекрасен ден и много усмивки  bouquet

# 94
Браво на Дани, Юле!  Hug Все така усмихнат и с желание да ходи на градина и леко да преминете началния  период на адаптация.

Рози, много хубаво начинание! Какво записа, никога не е късно човек да учи...
И аз бях тръгнала преди 2 години на следдипломна, ама нещо ме домързя и най-вече след като моя колежка завършила същото ми каза, че пак не си намира работа. Важно е, освен да ти е приятно ученето и да е нещо перспективно - счетоводство, икономика...

Ние също караме на сухоежбини поне 1 път дневно и то точно на градината - там не иска да му нося готвено, а си хапва сандвичи, пържени филии, солен кекс, баничка... гледа да е нещо тестено ида не се маже много. Най-много кюфтета или печено пиле да поиска с картофи  Simple Smile

# 95
Юле,това си е цяло щастие!Сигурно на 100,едно дете така тръгва на детска,без ревове,без проблеми,и добре да хапва на всичкото и отгоре...Браво на Дани!Все така да е  Heart Eyes!

Миленка,икономика,счетоводство,информатика...хубаво е,но това е все много математика,а мене там ме няма  Laughing.Записах се в института до нас(отхвърлям възможността да ходя в друг град),трябваше да избирам между информатика,растителна защита и педагогика.Растителна защита звучи добре,но не знам как бих могла да се реализирам след това....Затова избрах педагогика,обаче начална,не предучилищна като майка ми,че там се искат здрави нерви... Rolling Eyes.И да не забравяме,че учителите имат 3 месеца ваканция лятото   Mr. Green.
Извинявам се за спама!

# 96
Рози,честито!И аз планирам да уча,но в момента таткото е студент и ще го поизчакам да завърши,че иначе ще ни се отрази много на бюджета(той е в свободен университет),а и на свободното време...
Късметлии ще се дечицата,на които ще си учителка,трябваше по-рано да я свършиш тази работа,че и нашите деца да намажат Wink

# 97
Ехее,Дари браво на вас,вие и двамцата!За моята специалност няма задочно вече,на 15-ти тръгвам като ученичка  Laughing.Да споделя за бюджета.На мен семестърът ми струва 154 лв.,но ще вземам стипендия за това,че съм майка на дете под 7 годишна възраст-70лв.на месец,цяла година.Т.е.,обучението ще ми излезе безплатно,та даже и отгоре ще има.Тази стипендия от 70 лв. би трябвало да я има във всички университети.Ааа,сега се сещам ,че за свободният съм чувала за 7-800 лв семестъра newsm78.Еми пак,ако вземаш 70 лв. месечно,значи ще ти излезе наполовина по-евтино.Дари,благодаря за хубавите думи   bouquet!И аз си мисля,че все ще има на какво да науча дечицата Heart Eyes.Ооох,как оспамих пак...

# 98
  • Fort Worth, TX
Здравейте момичета.Ние вчера се прибрахме от болницата.Диагнозата ни поне засега е вторична лактазна недостатъчност.чакаме резултатите от ЕМА тест.Ние глутена го бяхме спрели, но ни накараха да ядем 2 дни преди теста.След яденето на глутен малчо хич не се чувства добре.Корема му се поду , дори повърна.Днес ще го оставя само на мляко.Приятен ден на всички.Може ли да ми кажете какви трабва да са стойностите на антителата ако има целиакия?

# 99
Здравейте,
а къде могат да се направят тестове за глутенова (или други хранителни) алергии на възрастен?

# 100
Благодаря ви много момичета целувам ви  newsm76
Рози и аз мисля да записвам магистратура така и така съм свободна вече а пък счетоводството което завърших изобщо не ми е в кръвта Grinning
Да ви питам знаете ли за безглутеново топено сирене?
Прекрасен ден с много усмивки от мен

# 101
Топените сирена в Лидл са без глутен - Тенери, в кутийка и листчета на същата марка, но Чедър. Също и плодовите им млекца с извара. Много са хубави. Ммммммм  chef

# 102
Пропуснах - във всички продукти на Милтекс, Варна има глутен. ужасно са солени и гадни, при това.

# 103
Благодаря много  bouquet

# 104
Arla да се уточня с теб ходих до Лидл и купих топ.сирене в кутийка за мазане бяха два вида с копър и натурално едното в синя а др в зелена кутийка те са безглутенови?! Имаше и кръгла кутийка а самите сиренца са в триъгълна форма. Мисълта ми е че тези в синатя кутийка са безглутенови?

Общи условия

Активация на акаунт