Цьолиакия-тема 7

• 176 943
  • 859
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте! И аз се включвам с молба да ме посъветвате дали да правим изследвания за цьолиакия.
Детенцето ми е с АБКМ и АД. Захранвах го с овесена каша 2 седмици, но много го разхлаби (той по принцип си е доста разхлабен - така ни откриха АБКМ). Направи 2 месеца почивка - без глутен. Нормализира се. Сега яде ръжена каша 20-на дни, но изхожданията пак се промениха (кашаво стана). Кърмя го като аз ям всякакви глутен-съдържащи. До колкото ми е известно, глутенът преминава в кърмата. Следователно (много се надявам!!!) не би трябвало да има проблем?!? Другото което е, це от 10-я си месец стои 8 кг, но много се движи. Наддава само на ръст с по 2 см на месец. Бях на безглутенова диета 2 седмици, за да видя дали ще има промяна в изхожданията - пак са редки.
Извинявам се за объркания пост!

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 09:21 от vichon

# 496
Здравейте,
и мен ме интересува дали има нужда да се консултирам с гастроентеролог за възможна непоносимост към глутен при следните симптоми:
- подут корем
-запек
- обрив на ръката
- смяна на настроенията
- бавно порастване

# 497
  • вече в собствен дом
Искам да ви попитам колко бяха големи децата ви, когато ви откриха това заболяване и на колко месеца ги бяхте захранили с глутен?

# 498
Moiat Sin be6e na 11 meseca kogato ia otkriha .Zahranih go na 7 s gluten:)

# 499
Дъщеря ми беше на 1г и 2мес.Август направи 4г и още не съм я захранила с глутен а и малко ме е страх.harii какво стана като го захранихте промени ли се нещо,лекарите какво казват?

# 500
Момичета,от къде мога да си поръчам безглутеново брашно на д-р Шер?
В нашият град от магазина където го купувах вече няма да има..И сега искам да си поръчам но от къде??Моля ,мамите да се включат.

# 501
Здравей Мира7,аз сам от малък град и ако щеш вярвай никъде не се предлагат безглутенови продукти и затова аз си поръчвам по интернет.
http://www.dietbg.com/shop/?p=productsList&iCategory=3&s … C1%F0%E0%F8%ED%E0

Може и да го знаеш,но ето Wink

# 502
Лони87 Благодаря,много.Не ,не го знаех. Hug Hug Hug

# 503
(4) При представяне от родителите на документ от магистър по медицина с придобита специалност педиатрия относно необходимостта от диетично хранене на детето в случаите, когато диетичната храна не може да бъде приготвена в детската градина, същата се доставя от специализирана кухня майка".
Промяна в наредба НАРЕДБА № 3 от 21.08.2012г.
Дали ще важи и за нас?

В Икеа има замразена безглутенова торта - 400 гр - 10 лв.  Вкусна е.

# 504
Би трябвало да важи и за нас.Но все пак нека да се включат мами които знаят.И дали в малките градове има специализирана кухня???

# 505
Ами лично за моят град няма такива кухни,в които да се готви специална храна
(безглутенова или друг вид диетична).До колкото знам във врачанска област няма или поне аз не зная.Имаме си детска кухня,но си е с храна без някакъв режим (безглутенов или друг вид диетичен)

# 506
Loni 87 nie v momenta sme na 1.7 g ne sam ti razbrala vaprosa misleh 4e pita6 katro bebence na kolko sam go zahranila Simple Smile))))))))))))))))))))))Ne sam go zahranvala  minali sa edva 9 meseca ot kato pazim dietata

# 507
M_BR ot kade moga da polu4a pove4e info za promianata v zakona ti ot kade vze informacia
mersi za tortata

# 508
# 509
 M_BR, много благодаря за информацията!!!!

Общи условия

Активация на акаунт