Цьолиакия-тема 7

• 176 392
  • 859
  •   1
Отговори
# 765
 buzanka благодаря))). Вчера ни излезе хистологията и ни потвърдиха диагнозата- в най- висока степен. Дано и ние нямаме проблеми с промяната на храненето)

# 766
Здравейте на всички. Обръщам се с молба за съвет или мнение. Детето ми е на 2,6г. Когато беше на 10м започнаха кашести изхождания по 4-5 пъти на ден. На изследванията излезе Ротавирус. Обиколихме 3 детски гастроентероложки, които казваха да спрем млякото и млечните продукти за по 1 месец и детето ще се оправи , но нямаше никакъв ефект. Кашестите изхождания преминаха в разтройство по 5-6 пъти на ден. Тогава започнахме да се лекуваме с хомеопатия, като доктора позволи детето да яде всичо + мляко. След близо година лечение малката се изхождаше по 1-2 пъти на ден, кашесто и със слуз. Тогава спрях млечните продукти и слузта изчезна, изхождаше се по 1 път дневно, кашесто. И така 4 месеца. Изведнъж за 10 дни акото се оправи...оформено, гъсто, без слуз, с добра миризма. Позволих си да й дам овче сирене и нямаше никаква реакция в тези 10 дни. И така до преди 2 седмици, когато се разболя от хрема и температура и се започнаха едни светли, слузести изхождания с несмлени частици.
Започнах да се съмнявам,че проблема не ни е млякото, понеже въпреки диетата акото не се втвърди....освен тези 10 дни. Искам да направим изследвания за цьолиакия и всякакви алергии и непоносимости....просто да излезем с някаква диагноза, за която са направени нужните изследвания, а не само преглед и диагноза. Спрях й глутена от 3-4 дена. Няма ефект за сега. За изследването за цьолиакия колко дни преди това детето трябва да е приемало глутен? Двоумя се между Токуда и д-р Лазарова или д-р Пантелеева. Моля посъветвайте ме къде е по-добре да отидем. В Токуда всякаш ми се иска, но там могат ли да правят всички изследвания? Чета, че само д-р Пантелеева прави изследването за цьолиакия. Моля да ми помогнете и да ме насочите...Благодаря предварително.

# 767
 mucunka_m Ние правихме изследванията в Токуда- първият тест, който се прави се продава в аптеката- 50 лв струва + 6 лв за взимане на кръв, след 1-2 часа е готов. Но глутена не го спирай защото никое изследване няма да ти е актуално. После бяхме при Д-р Лазарова, от която съм много доволна- тя и биопсията ни прави. За другите доктори нямам наблюдения. Успех Peace

# 768
Във Фейсбук сме много активни, намерете група Цьолиакия. Иначе има една лаб., която праща изследванията в Германия и е по - евтина от тези в България.

# 769
Привет , синът ми има Цьолиакоподобен синдром. Д- скилозен тест -24,545  . Имунология за цьолиакия  отрицателна. Изоставаща костна възраст. Астма.
Изпражненията са ни нормални за сега - по- кашести в сравнение със преди - постоянен запек. Сега започвам да се уча на позволените храни. Ще взимам и безглутеново брашно със протокол - утре . Ще се явявам и на ТЕЛК ......Въпросът ми е следният - давате ли някакви хранителни добавки да компенсират недоброто усвояване на минералите и витамините от храната  newsm78 Синът ми е едър за възраста си - на 4г. и 7 месеца е , а е висок 118 см и тежи 27 кг., затова се изненадах много от диагнозата ни, но.....Вторият ми въпрос е какви са референтните стойности на Д- скилозният тест  newsm78 Благодаря на всички , отзовали се на въпросите ми.

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 15:14 от klem4e

# 770
klem4e,мини във ФБ, моля, тук вече няма никой от момичетата, които пишеха едно време.

# 771
klem4e,мини във ФБ, моля, тук вече няма никой от момичетата, които пишеха едно време.
  bouquet

# 772
Племенникът ми имаше изследване преди време защото имаше къркорене и диария. Беше в Цибалаб и беше отрицателно. После в Рамус му правихме изследване за хранителни алергии и даде неща, към които никога не е бил алергичен преди - чушки (но не към домати?), яйца, грах, леща. Сега вече яде тези неща и не му става нищо. Предишната седмица го изследвахме отново за глутен след захранване в Cibalab и отново е отрицателен. При два отрицателни и един положителен да се надяваме да не е алергия към глутен. Тогава не знам с какво да си обясня къркоренето и диарията. Възможно ли е да е алергия към мононатриев глутамат или други добавки, защото преди все се хранеше с боклуци като кубети и брускети марети? От хляб и от бонбони с малц никога не е получавал реакция.

# 773
Тъй като нямам фейсбук, ще попитам тук.
Сладоледа Хит-фамилия-ванилия, дали имат глутен?

# 774
Тъй като нямам фейсбук, ще попитам тук.
Сладоледа Хит-фамилия-ванилия, дали имат глутен?

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ArSvZqF2JT5adGJ2RjZ … ey=CKGQ4IsP#gid=9

Конкретно - мисля че има глутен . На фирма Аджида  -  сладоледа Меджик няма глутен със отметка е.

# 775
Благодаря,
Зачудих се, защото на опаковката пише следи от ядки, но за глутена нищо не пише.
Ще потърся и Меджик. Малко разнообразие, защото само диня и моливко купувам.

# 776
диня и моливко на коя фирма?

# 777
Здравейте, ако може да попитам на коя от двете лаборатории вярвате повече за глутенов тест - Цибалаб или Рамус?

Ето ги резултатите:
Цибалаб - отрицателен
Рамус (като част от общия тест за храни) - положителен за глутен, също и за пшеница, ръж и овес - отрицателен
Цибалаб след захранване с глутен - отрицателен

Това при наличине на ентерит (подути тънки черва и къркорене, което се появи след въвеждането на тестени изделия). Дали при това има възможност да не е цьолиакия, а алергия към пшеница (почти всички тестени имат пшеница)? При заранване с малцови бонбони и други подобни с ръж и ечемик симптоми не се наблюдават.

# 778
Може да е само цьолиякиеподобен синдром , а не същинската цьолиякия , което се израства или е поправимо . И тук ще напиша , че относно резултати от лабораторий - романи , томове мога да напиша . Не забравяй че понякога реакция има след месец дори.
 Всъщност защо не обсъдите със доктора който наблюдава лечението към коя лаборатория ще ви насочи . Лекарите най- добре знаят коя лаборатория със какви консумативи и какви специалисти разполага , които всъщност влияят на изследванията .

# 779
  • Бургас
аз си правих тест за непоносимости в Рамус и гледам да отбягвам положителните храни,за съжаление умирам за банички ,пици,кроасани и Мак тостове и след седмица усърдно плюскане пак съм с диария,като мине пак ще ям,сега съм на ориз и картофки,а за изследванията според мен най-показателни са антиглиадиновите антитела,които изследват в Иван Рилски в София,първо там пратих кръв по куриер и ми бяха положителни

Общи условия

Активация на акаунт