Цьолиакия-тема 7

• 175 486
  • 859
  •   1
Отговори
# 780
Моливко и диня на Нестле.

# 781
Здравейте на всички, имам нужда от помощ. От 2-3 години съм с постоянни здравословни проблеми и не може да се установи от какво. Първо ме лекуваха от анемия, качиха ми хемоглобина на 140, но след година и половина падна на 120 и предполагам, че сега още повече е паднал. Последното изследване през април беше 120, с желязо 9 при норма 11-24. Сега съм със завишени чернодробни ензими. Изписаха ми трансметил, пих го 20 дена и ензимите паднаха с 10 единици. След това ми изписаха есенциале форте и ензимите ми отново тръгнаха нагоре  Sad
Тъпите лекари не могат да установят какво ми има, а наскоро прочетох че анемия и завишени чернодробни ензими са част от симптомите при цьолиакия. Иначе разстройство, коремни болки нямам, но не мога да си обясня как желязото постоянно ми пада ( а съм с нормален цикъл) и откъде се взеха тези завишени чернодробни ензими!
Ако някой е имал такива проблеми моля да ми пише, виждам че повечето във форума сте с малки деца, а при тях симптомите са различни, но ако някой знае нещо и може да ми даде насоки ще съм много благодарна  Praynig

П.п - изследване не съм си правила, вече нямам вяра на лекарите, а и съм чувала, че има така наречените "тихи" форми на цьолиакия, които не могат да се засекат.

Последна редакция: чт, 19 юни 2014, 21:53 от y_em

# 782
y_em,
От изследване на хемоглобин и желязо не мисля,че може да се установи цьолиакия.
Аз съм с хемоглобин 160 и цьолиакия - това за статистиката. Ако имаш съмнения по-добре си направи изследвания. Не съм много наясно с чернодробните ензими, но на мен ми правиха изследвания за автоимунен хепатит, защото имал връзка с цьолиакията. До колкото ми стана ясно ако имаш автоимунен хепатит, цьолиакията е като страничен ефект. Но ми изследваха 2 вида антитела. Ензими и да са ми изследвали, не съм запомнила.

# 783
  • Бургас
и моят хемоглобин е над 140,а съм с цьолиакия и улцерозен колит,мисля,че не е показателно

# 784
M_BR, Mariqivanova799, благодаря ви за отговорите  Hug . За хемоглобина имах впредвид, че когато си с цьолиакия и не знаеш и не спазваш диета хемоглобина е нисък, а вашият хемоглобин е висок защото сте на диета без глутен и тънкото черво си върши работата. А аз не спазвам диети и ако съм с това заболяване не усвоявам пълноценно хранителните вещества. Затова и хемоглобина ми е нисък. Поне такива прости изводи си правя. А и в тази статия, която четох, бяха изредени няколко вида симптоми - имаше главоболие и още неща, вероятно не е задължително да ги имаш всичките.

М_BR какво е това автоимунен хепатит?  newsm78

# 785
Хемоглобина винаги ми е бил висок. Не зависи от диетата.
За автоимунния хеапатит не знам нищо. Лекар ми назначи изследванията.

# 786
Здравейте, може ли да ми каже някой давал ли е саменто-имуностимулатор на детето си с цьолиакиа?

# 787
Много са противоречиви мненията за котешкия нокът...
Кой ще направи нова тема или аз да правя?

# 788
  • София
Здравейте! Подарявам безглутенови продукти с изтекъл срок на годност Между юни и октомври т.г. Ще се радвам да ги вземе някой, който наистина има нужда от тях, тъй като на мен вече не ми трябват. Пишете ми на gabi666@abv.bg

# 789
Днес срещнах в Кауфланд хляб "Просеник" на фирма "Елиаз". Твърдят, че е без глутен, но няма знака за безглутенов продукт. Знаете ли дали наистина е безглутенов?

# 790
Здравей, аз го тълкувам така - в него най-вероятно не са употребени съставки с глутен, обаче се произвежда във фабрика и на машини, където се обработват и храни с глутен. Аз го купувах, но ми се струва доста твърд. Като цяло обаче да ви кажа по мои наблюдения по-хубаво е да се избягват хлябове и пакетирани храни без глутен, поне в началото на безглутеновата диета, защото в много от тях слагат соя, царевица, захар или разни други добавки които не са полезни и възпрепятстват възстановяването след години применане на глутен. Аз много време се чудих защо не се подобрявам, защото като спрях глутена първия път започнах да се тъпча с тестените изделия на една популярна у нас марка за безглутенови продукти, които употребяват царевица. Чак вече като преминах на палео диета (плюс картофи и по-рядко ориз) забелязах съществено подобрение. В един период от време спрях почти всички обработени храни, но сега през зимата е почти невъзможно да се избегнат напълно.

Малко позабравих да си пия добавките обаче и чувствам че някои витамини и минерали пак ми липсват с настъпването на зимата. Също така едни витамини които приемах се оказаха че имат глутен и на практика спрях глутена отново този октомври (и миналата година пак го спрях през октомври). Май добавките Омега 3 и Магнезий + Витамин B най-много ми помагаха да се възстановя.

Аз искам да ви попитам за добавка без глутен за здрави очи, аналог на НеоВиста. С НеоВиста очите ми наистина започваха да виждат все по-ясно, обаче по някое време започнаха да пишат, че имат пшенично нишесте на опаковките и я спрях. От тогава пак ми се влоши зрението и искам да ви питам за нещо без глутен което има следните неща: Лутеин, Астаксантин, Боровинка, Селен, Витамин. С късогледство съм от години и с тази комбинация зрението ми ставаше все по-добро, обаче не ми се иска да накупя толкова много неща нпо отделно. Ще се радвам някой да ми препоръча нещо подобно. bouquet

# 791
  • ВАРНА
Здравейте. Пиша тук, защото имама от безглутеновото брашно по здравна каса 15 кутии. Просто не мога да го използвам, защото правя само хляб. В срок на годност е. От Варна съм и искам да го подаря на някой който има нужда. Пишете на лични

# 792
Здравейте  ние  имаме  следния  проблем  на  7  месеца  съм  я  захранила  с  глутен  на  втората   седмица  почна  да  повръща  от  глутена  един  път повърна,  втори  път  повърна пак  после   го спряхме   за  2  седмици,  и  след  2  седм  дадохме  отново  пак повръща  обилно  и  през  интервал  от  20  -30 мин.След  4 месеца  спиране и  дадох  бисквита  с глутен разтворена в  млякото  повърна отново. 1  седмица след  бисквитата  пюре  с глутен  пак повръщане ,след  което  го  спрях  за  8 месеца  и  сега  пак и  дадохме и пак  2  пъти повърна .  Sad Sad Винаги  когато  е  яла  глутен  повръща  2  часа  след  като  е консумиран  като часовник  е.Никога  от  нищо  друго  не е  повръщала  досега .Не  е  боледувала  никога  дори  температура  не  е  вдигала  много  здраво  и  жизнено  дете  е.

Какво  може  да   и  има  алергична  ли  е  към  глутена  и  какви  изследвания се  прявят

# 793
Много е възможна. Най- добре отидете на лекар. По- принцип при непоносимост към глутена трябва време докато се открие- след като се натрупа в организма тогава се появяват признаци на непоносимост, докато при вас няма такова натрупване. А и тестовете дават резултат при натрупване на глутен в организма.

# 794
Да  педиатърката  каза,че  не е  алергия  ако  алергична  не  се  повръща  други  са  симптомите.Каза,че  организма  й  не  е  узрял  да  го преработи  ама  тя  е  почти  на  2  години  вече  та  не  знам.... newsm78 
При  какъв  специалист  се  ходи  и  какви  са  изследванията които  се  правят?

Общи условия

Активация на акаунт