Трънче в крачето на дете!

• 9 246
  • 9
  •   1
Отговори
ЗДРавейте, пускам темата тук, защото се надявам да я видят повече хора.
Дъщеря ми /2 год. и 8 месеца/ има трънче в крачето, около 2мм.

Не дава да се извади, макар, че разбира, като обеснявам, че трябва. Не я боли, не я притеснява, ходи си спокойно, но все пак. С търсачката не намерих такава тема. Леко зачервено е, няма гной.

-> Има ли някаква бабина деветина да излезе само?
-> Страшно ли е?

П.П. Пробвахме с игла, не стана. Днес мисля като заспи да опитам с пинсета.

# 1
Не мисля ,че има някаква бабина рецепта за това ,поне аз не съм чувала.Но с трябва да го махнеш на всяка цена ,в противен случай ще забере и ще стане неприятно.Не съм убедена ,че ще можеш докато спи...предполагам детето ще се събуди.Пробваш по изпитания начин с иглата и пинсетата.

# 2
Бабината рецепта, изпробвана многократно в нашето семейство, е следната: слагаш на мястото сланина /не солена естествено/ и бинтоваш. На сутринта обикновено е излязло. Сланината изсмуква трънчето. Леко преди това трябва да се разчопли с игла /аз я обгарям първо за дизинфекция/ около мястото на трънчето. Знам, че става и с парче домат, но майка ми твърди, че ефектът е по-слаб.

# 3
  • София
На една приятелка педиатърката я беше посъветвала да намаже мястото с какъвто има мазен крем. Тя каза, че после много лесно излязло.

# 4
попитай в подфорума на хомеопатите. Знам, че има хомеопатично лекарство и до няколко часа след неговия прием чуждото тяло излиза. Не трябва обаче да се прилага, ако човекът има някакъв вид импланти. Успех!

# 5
  • София
Дъщеричката ми имаше трънче в петичката преди няколко месеца. Успях да го извадя докато спеше. Усещаше ме, когато се опитвах да го извадя и се размърдваше. Няколко дни се пробвах, но на края успях.

# 6
  • ГОре на черешата...
Ако позволява мястото може да превържеш с марличка с ихтиол - той изтегля чуждо тяло или гной при забрано. Бабин метод е с листо живовляк, но ще стане по-бавно.
Не е толкова опасно дори да забере - в този случай трънчето ще излезе заедно с гнойта.

# 7
Ако още не сте извадили тръчето, намерете листо от дебела мара/седум/.

Обелва се ципата на листото от едната страна и се поставя върху убоденото

място.Закрепва се с лейкопласт.За една нощ чуждото тяло излиза.Не цапа бельото.

Успеха е сигурен и изпитан.

Това е растението.

# 8
  • София
На мен ми е интересно какво е предприела авторката и успяха ли да се справят?

# 9
Какво стана с детето? Извадихте ли трънчето. Аз от "бабините" съм чувала за парче белтък от варено яйце. Прави се компрес за около половин час.

Общи условия

Активация на акаунт