Отговори
# 465
Здравейте, момичета!
Аз както винаги ни в клин, ни в ръкав се включвам, но понеже летя много често исках да кажа на maria_m, че номерът при Wizz Air е да се купуват билети вторник или сряда. През уикенда са най-скъпи и постоянно ги менят. Така че, ако има още време до концерта, виж как са цените през седмицата.
Едно въпросче: има ли спящи по корем бебчета и оставяте ли ги така, ако ги намерите по корем? От няколко седмици моят малък мъж редовно се обръща насън по корем (търси да суче) и ме е много страх да не се задуши. Тази нощ   направо беше преминал със салто в нашето легло (няма решетка на неговото) - веднъж се обърнал по корем, после по гръб и си спи сладко до мен, аз не съм усетила. Чудя се какво да направя по въпроса.   Thinking

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 00:38 от pesl

# 466
Има трима караконджули в темата- аз, Ади и Номерчето11! hahaha Какво правите по нощите?
Моята кокона за втори път го прави този номер- вместо да заспива, тя се развеселява и го удря на купон. Преди малко заспа. Whistling
Лили, явно ще се възползвам от теорията за приспиването!  Hug Хареса ми, а и щом е проверена!

Честито да кажа специално за Йо и за Мъро, пийвам едно мохитце и отивам вече да спя!
Миме, щом имаш толкова голямо желание да отидеш на концерт на любимците, няма начин да не стане! Помни ми думата! Hug 

Да спите в кош!  Hug

# 467
Хепи-мама, и аз с подобни неволи.  Hug
Моята жабка ме направи луда калинка. Първо ми се хилеше вместо да суче, после го обърна на плач. Даже по едно време реших, че нямам кърма и бях тръгнала да вадя от неприкосновените запаси от фризера, но пробвах с помпата и се оказа, че има.
Носихме се повече от час като не спря да мрънка. Накрая я дадох на баща й и тя заспа за 5 минути. Е, няма справедливост Sad
Та така, къпах се в 12, докато си изсуша косата и хапна малко пъпеш и се разсъних. Утре, като стане малката буболечка в 6, ще гледам тъпо, но някой каза, че имало светлина в тунела.....след 2-та година. Hug
А как ти завидях за мохитото.
Бенджи, благодаря за инфото за Оражела. Мислех да поръчам да ми донесат, но прочетох в нета, че FDA са обявили основната му съставка за отровна. Ще потърся още инфо преди да реша дали да го ползвам.

Хайде, лека и от мен.

# 468
Добро утро,

Честито на всички месечинковци Hug

# 469
  • област Варна
Добро утро!
Честито на всички месечинковци последните дни.
Аз докато обърна диването няколко пъти от корем на гръб и ме изпреварили с кафето  Laughing
Наша Соня от вчера е вече на земята. Лъснах паркета и сега всяка сутрин трябва да пускам прахосмукачка.
Не гладя поне от половин месец. Никога не съм я харесвала тази дейност.
Мисля скоро да издиря тези плазмонски бисквити и сега като не цокаме на обед да се цедя и вечерта в шишето с бисквитки, че то не се издържа с това нощно ставане.
Мислех да пиша дълго, но бандитката пак пищи.
Булче честита Ви "пиянска поза". И аз си представих картинката, но чак сега смогвам да пиша.
Обеци - като си пожелае малката, ще й пробием ушите. Моите ги пробих като бях на 14 и сега не нося обеци.

# 470
  • Полски Тръмбеш
ДОБРОО УТРОО  Grinning  да си вляза и аз вече в режима  Party
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА  БОЖИДАР, ВЕСЕЛИНА И ЯВОР!!! ДА СА МН ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!!!

ПОРЦИЙКА  Mr. Green

ПОДГОТВЯ СЕ ЗА СРЕЩА С МЕН  Mr. Green  Joy

ПРОЧЕТОХ ВИ по-обстойно  Whistling и видях,че за милите майчици сте обсъждали  Whistling миии... за моята съм ви споменавала ... но пак ще я спомена нищо , че не заслужава да си я спомням - изоставила ме е на 8мес., а като съм била на 2м. ме е мъкнала по поляните за да се среща с любовника си  Close  не ме потърси докато не забременях с Вики и то за да се мъчи да ме раздели с мъжО ми  Twisted Evil настройва ше го срещу мен .... а и се занимава с магии и др подобни лошотии

Вчера мойта братовчедка как ме изкара извън нерви  #Cussing out  каза ми (не от нейн опит, а от на "приятелките й" )- най-голямото и единствено щастие с детето било като го кърмиш и най-голяма близост имала детето с майката  ако било кърмено  Shocked направо изтрещях  Twisted Evil - тоест аз като не съм кърмила и нямам най-голямо щастие и намам близост с детето  #Cussing out ..... щяла живот и здравя тя да кърмела...и аз я попитах ако изведнъж и спре кърмата в 1ч. и какво ще прави с гладното дете като не иска да му дава химия и тя- не била чувала дете да умиряло от глад  Shocked и нищо нямало да му стани да стои гладно до сутринта  Shocked докато се свържела с консултант, приятелка, докато й отговорели във форумите и пр други  #Crazy  smile3555 smile3555 smile3555 "направо изтрещях" е слаба дума   Rage все гледам да не се връзвам, ама вчера по-голяма глупост не бях чувала  ooooh! Twisted Evil

охххх спирам да ви товаря и отивам, че човека сигурно вече си е огладил ризата  Joy Joy hahaha hahaha hahaha

# 471
Добро утро захарчета Simple Smile
Боби ме събуди в 6:00 и преди малко сладко сладко си заспа, а мама му да се кокори  Mr. Green
Включвам се по обсьжданите теми:
Обеци - пробих си ушите, когато бях в 8 клас, след това си направих на едното ухо още 2 дупки, не съм имала проблем с гноясване и т.н.. Нося си златни обеци (подарък за бала ми) а от допълнителните дупки ми остана само едната, другата ми зарастна. Ако имам момиче живот и здраве по- нататък ще я оставя сама да реши кога иска обеци.
Спане - моето дете си заспива само в кошарата още откакто сме го донесли от родилното. Изградили сме му режим още от самото начало и не е нарушаван, което му помага за съня, а това което бяхте написали за приучването към съня го има и в книгата на д-р Спок. Но според мен да приспиваш детето в 19:00 - 19:30 е прекалено рано и все ще се събуди по някое време през нощта.
Еспиноза - плазмонките, поне  на мен, са ми много полезни, откакто ги давам Боби спи цяла нощ, буди се в 6:00 за ядене и след това (с малки изключения) спи втори сън до 8:00-9:00. И двата варианта стават (на бишкоти и на прах), сега обаче смятам да намалявам дозата докато я спра напълно, за да свикне само на мляко вечер.
За майките - моята ме е подкрепяла винаги и ми е помагала много, но откакто я хвана критическата от време на време ми лази по нервите. Mr. Green Mr. Green Mr. Green
На месечковците днес да са много здрави, щастливи и да са гордост и радост за мама и тати.
Мим, това с братовчедка ти направо ме разби, макар, че аз все още кърмя не бих налагала на никоя майка да си кърми детето, едно, че е въпрос на избор (имам позната, която спря да кърми, за да може да пуши), другото, че е въпрос на възможност, ако няма кърма как да се кърми... Като нямаш дете и гледаш отстрани е много лесно да се говори. Сега осъзнавам, че и аз съм го правила, но повечето неща, за които съм критикувала приятелките ми сега не ги правя (т.е. да обличам детето прекалено, да го уча на ръце и т.н вредни навици)
Момичета, я кажете колко често сменяте гардероба на бебчовци, че аз вчера 2/3 от скрина го изпразних, толкова са му омалели дрехите ooooh!
Айде спирам, че много дълго стана.

# 472
Добро утро  Hug
Мим, този гладещия и работа ще ти свърши  Mr. Green Братовчедка ти ... нека позная - няма деца, нали.  Laughing Ако съм на твое място сигурно много щях да я насоля, но от страни е смешна и супер наивна. Според нея явно бебето е кукла на батерии с копче за включване и изключване, кърмата - също.  Laughing Аз кърма нямах и за двамата. Просто НЯМА. Ако е като мен какво прави?  Laughing Не и се връзвай  Wink

На мен ми е смачкано и недоспало . Кристиян се нахрани и спи. Смятам днес да караме само на мляко. Снощи сякаш го боля корема, но боля ли го или беше гладен ...  Thinking Хапна допълнителна порция мляко и се успокои, обаче преди това свиваше краката и се гърчеше.

# 473
Добро утро  Hug
Честито на днешните месечинки Бобърчето, Явор и Веселина. Да са живи и здрави и много усмихнати..

Благодаря за кафенцето и закуската. Мим,а ти като свършиш с "гладача" го подай насам...Няма да му откажа.....  Whistling И мойте дрехи да изглади де... Mr. Green
Фентъзи, според мен в теорията, часа е примерен. Идеята е да се слага винаги по едно и също време да си ляга.  Peace
Мим, не й се ядосвай...Тя ще има още доста теории,които след време ще бъдат разбити, а ти ще имаш възможност пък да позлорадстваш след това.  Twisted Evil
Миме-м все още има време и може да ти се осъществи мечтата. Пък ако ли не сега - то вярвам,че все някога ще стане.  Hug

# 474
mim_007 , сигурна съм че братовчедка ти не го е казала с намерение да те засегне. Аз също като нея никога дори не съм си помисляла че няма да имам кърма, защото (може някой да ме линчува сега) според мен не може кърмата просто да ти изчезне в 1 часа през ноща, просто да се изпари. Кърмата може да намалее и да спре по ред причини, но сега не ми се задълбава. След като е решила да кърми, това е най-доброто което може да си мисли и да е сигурна че няма да има проблеми.
Аз дори нямам адаптирано мляко вкъщи, явно ако ми спре кърмата ще си уморя детето от глад.
Аз също имам позната, която спря да кърми, защото искаше да пуши и пие и беше убедена, че прави най-доброто за бебето си, защото няма да го трови Shocked
Не искам никой да ми се сърди за това, което написах, знам че никоя от вас не е решила да не кърми, а така са се стекли обстоятелствата. Но пък не е редно на младо момиче, което никога не е раждало да й се обяснява, че може пък и да няма кърма, ако от сега така свикне да мисли...

# 475
Evridika, на приятелка и спря кърмата. Просто така. В ранните часове на сутринта. Съобщиха и смъртна вест и до там беше. Опита се после да я стимулира да тръгне, но не стана. Без да споря  Peace Просто помня как преди 5 години мен ме убеждаваха как нямало начин жена да няма кърма и изведнъж ХОП ималоооо, но обидите и упреците, които изтърпях си останаха за моя сметка. Пък не вярвам Мим да е тръгнала да и убива ентусиазма.

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 10:07 от Булка Марулка

# 476
Добро утроо!Не мога да слагам картинки,но искам да честитя на всички месечинки днес!Да са здравички и много да радват мама и татко!Благодаря на Булка Марулка и adi_v4 за отговорите за пишонката   bouquet Спокойна съм,ще му става,нали е мъж  Laughing
Сега по темите.За спането-Слав си ляга винаги в 21ч.(+ ,- 10мин)и веднага заспива.Правя,струвам,гледам винаги да нагласям последното ядене да е около 21ч и той заспива на гърда.Като часовник е  и спинка до 7 сутринта  Heart Eyes .А за спането по корем,pesl е питала,оставям го.От около седмица взе много да се върти докато спи и аз го оставям както си му е удобно  Simple Smile
А за братовчедката на mim_007 ...голяма глупост  Crazy .Аз също съм ЗА кърменето,ама то естествено че  не е по желание.В никакъв случай не смятам че некърмените деца нямат такава близост с майката и тинтири минтири.......Честно казано много по -лесно е просто да си вдигнеш блузата и да си нахраниш бебето,отколкото да приготвяш мляко(ама това го запича,онова не му харесва...).Абе то много ясно,че кърменето има много предимства и мисълта ми е че всяка майка би го предпочела,но като не става кво?Бебето гладно да стои,а?Хора разни  Rolling Eyes
А сега да се възползвам,докато моето момче спинка да отида да се погрижа да не ми заслабне снажната осанка  smile3535. Хубав ден   bouquet

# 477
  • Полски Тръмбеш
 Hug съжалявам, че повдигнах болната тема на всички майчета  Embarassed  но вчера ми стана мн обидно и понеже не за първи път имам нападки от страна на нейни приятелки и на самата нея и затава споделих с вас,   защото ми олеква и ме разбирате  Hug  само да отбележа и спирам вече- отначало като казах,че не кърмя ЙО на една нейна приятелка ме изгледа с такова пренебрежение и каза-че кърменето зависело от майката и това да бъдела тя упорита  #Crazy разясних й че  ЙО беше мн болна и недоносена, с кувьоз, не наддаваше ит.н. и т.н. + това после аз бях мн болна и лежах в клиниката и имах курс от мес.и половина всякакви силни антибиотице... ..  и "уж" се съгласи с мен, че е  нямало как да кърмя... но мине се не мине и пак не пропускат да ми го натякват  #Cussing out и вчерашното изказване беше съпроводено с 1 мн специфична надменна физиономия- тип че аз съм "боса и тъпа" по дадена тема  Twisted Evil
спирам!!!
ОБИЧАМ ВИ и съжалявам, че ви товаря с моите глупости  Hug

# 478
Добро утро и от нас.

Булче, при мен беше аПсолютно същото с кърменето. И при двамата. И аз винаги съм си мислела, че ще си кърмя детето, но......за това и първия път го понесох ужасно тежко, че наистина просто НЯМА кърма. Подейства ми супер депресивно това, а и факта, че около мен все се намираше някой да ми натякне с укорителен тон, как нямало такова нещо като да нямаш кърма, как аз сама съм го отбила с това цедене, и как нищо не съм правела за стимулирането й (въпреки че ядях каквото ми кажгеха, наливах се с литри лактогонен чай, соковем водя, ядки, жито....и кърма ЙОК). И за това сега се бях настроила (уж) че може пак да се повтори случая и си казвах, че този път няма да го понеса така, но не би.....Същата работа....едно към едно....каквото и да ядях и пиех еми няма и няма. Всеки ден си варях и жито, което освен колики на беб нищо друго не направи, а и аз се чуствах като червеноперка от зобенето му....И да, въпреки предварителната ми настройка за това, аз пак го понесох ужасно тежко. С тази разлика, че този път "доброжелателите" бяха доста по-малко, а и аз ги режех от началото. Защото само аз си знам през какъв ад минах и двата пъти, само аз си знам какви драми и адски болки изтърпях само и само да мога да кърмя. Грешка, мъжът ми ревеше с мен когато аз ревях с глас от болка когато кърмех. А за обвиненията към себе си, че съм лоша майка след като не мога да дам на детето си нещо толкова естетсвено, като кърменето, няма да говоря.  Оффф, нещо много се отплеснах. Извинете ме за този пост рано сутринта, но в такива моменти осъзнавам, че това все още ми е болезнена тема.

Такааа, аз си допивам кафето, баткото и татето заминаха към Борисовата. Днес евентуално трябва да ми дойде най-накрая подаръка от играта на Памперс.  #2gunfire   Чакам да се събуди Мърон и да слезем на сянка пред блока, че днес го дават по-топло и от вчера....баси.... #Crazy

Честити месечинки на Бобърчето, Явор и Веселина!!!

Мим, аз такива ги "храня" много яко и ги пускам да пасат. Баси.... #2gunfire

# 479
Булче, естествено, че при стрес и шок може да спре внезапно кърмата, то това е единствената причина за спиране изведнъж.
"но мине се не мине и пак не пропускат да ми го натякват   и вчерашното изказване беше съпроводено с 1 мн специфична надменна физиономия- тип че аз съм "боса и тъпа" по дадена тема 
спирам!!! "
mim_007 , не знаех че е била такава ситуацията. Просто не мога да повярвам, че може някой да нправи такова нещо, особено роднина.
Още веднъж се извинявам, че се изказах.

Общи условия

Активация на акаунт