Отговори
# 450
  • Полски Тръмбеш
ПРИВЕТ ЗАХАРЧЕТА  Rolling Eyes Hug Hug
Виждам, че съм ви липсвала  Heart Eyes
Най-накрая свърших с ангажиментите и влизам да почерпя за нашата половин годинка  Heart Eyes  (как бързо минава времето   Crazy Heart Eyes ) ааа и с  на Снежинка примамката  Crazy как да не се разпиша  Heart Eyes  Joy

и задължетелно шампанско, че точно преди 6мес и 10 мин се появи нашата принцеса  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

ще пиша в друг пост,че този го препълних  Crazy

# 451
  • София
Little Evil Точно поради тази причина и аз мразя обици и не нося. Имам много лоши спомени като малка надути уши, мазане с някви спиртове , после пак пробиване ужас и ужас....
Опитвам се да убедя и ММ в това , като порасне Вики сама да си решава ... НО скоро свеки постави въпроса за обеците и като и казах за решението си  Shocked остана изумена..
Как можело момиче без обеци? 

О, а пък такива директно ги отсвирвам. Свеки или някой друг ако иска да си сложи обици там където ... Ако много те натискат и не си зла като мен кажи, че лекар ти е казал засега да не слагаш.

# 452
  • София
Мим, честито  Hug, да ти е жива и здрава!

# 453
Ехеееее Мим! Половин година!  Hug   bouquet  bouquet

Примаверка, ако продължава да настоява свекито я прати при мен  Laughing Моите уши са дупчени по мое желание. 4 пъти  Mr. Green В момента дупки нямам, само се вижда къде са били правени. Не понасям чужди тела - слагаха ми обикновени (тогава треперушките бяха на мода), после сребро и злато, после медицинско злато ... Последният път ушите ми седяха почти година възпалени и гноясали. В крайна сметка само за една нощ ги махнах и на сутринта не можах да ги сложа. Възпалението изчезна много бързо. Иначе харесвам обици ... Нямам представа дали са често срещани екземплярите като мен. Исках да споделя да го имате предвид като/ако дупчите ушенца на девойките. Пък им пожелавам когато или ако им се случи да е безпроблемно и леко  Hug

# 454
  • София, България
 Хепи, то твоето си е било голямо приключение  Mr. Green Mr. Green Аз срам не срам ще си призная, че вече 5 години живеем в София, но на Витоша не съм и стъпвала  Embarassed Embarassed  Ама като прочетох какви ги е написала Хепи, не мисля и че скоро ще ида  Crossing Arms Crossing Arms

И аз да се включа по темата с обеците Party Вики вече има подарени, но не сматам да й пробивам ушите. Тя като порасне ще си реши  Naughty Аз нося обеци, не съм някаква маниачка. Имам си едни дето си ги нося вече 5-6 години Crazy

За пипането по масата да кажа, че сме доста пъргави. Вече има една обърната чаша на сантиметри от клавиатурата на баща й  hahaha hahaha /само ако знаеше той  hahaha hahaha/  Клавиатурата й е любима напоследък, така й говори и чопли клавишите и съсредоточено гледа екрана  Joy Joy   Ми то на кой да се метне детето, то майка й и баща й от компютрите не стават   smile3506

Честито на месечинките днес, добре дошла и на новата мама   bouquet    bouquet

# 455
  • Полски Тръмбеш
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА МОЯ ЛЮБИМ ЗЕТ  Heart Eyes ДА Е ЗДРАВ И МН ДА РАДВА МАМА И ТАТИ И ДА ИМА ЕДНО КРАСИВО И БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ И НА НИКОЛАЙ, КАРИНА, ИВАЙЛО, СИМЕОН И  СТАНИМИР!!! ДА СА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ, ДА РАДВАТ МАМА И ТАТИ

НЯКОЛКО ДНИ МН МИ БЕШЕ НАТОВАРЕНО И СИ ПРИЗНАВАМ, ЧЕ СЪМ ВИ ЧЕЛА ПРЕЗ ПРЪСТИ
  Embarassed
Вчера бяхме на консултация и сме 7420(+400гр) 63см(+2)  биха ни 2-те васкини вторите дози и този път вдигна температура  Cry цяла нощ я наглеждах и мерих температурата  Cry

имам и нови модели да ви показвам, но ощи ни съм ги качвала  Blush

горе-долу каквото хванах по темите  Embarassed
обеци- няма  да й слагаме сега  Peace като порасне където иска там да си слага  Crazy
разгледах снимките от срещата  Party ПРЕКРАСНИ СТЕ  Heart Eyes А НАШТЕ БЕБОЦИ.... нали си знаете  Heart Eyes

от утре за обяд ще яде оризова каша, а вечер зел. пюре  Peace през другото време док. каза да давам КМ  Party без да разреждам + 1ч.л. захар и това щяло да ни помогни с акането  Party

бай--бай за сега и мн ви обичам  Heart Eyes  Hug Hug Hug

# 456
Привет, момичета!
Честито на празнуващите бебешори. Да са ни живи и здрави и много щастливи! (леле кога някой "навъртяха" вече половин година Grinning).

Обичам уикендите, но нещо много бързо свършват. Моите мъже отидоха на кино  Heart Eyesи преди да започна да приготвям вечеря имам малко време на спокойствие с вас Hug.
Хепи, съжалявам да чуя, че сте били сред тълпите на Витоша. Ние се качихме в големите жеги вчера и беше страхотно. Сами си правихме барбекю. Лора спа на чист въздух, а ние не видяхме и един човек. Останахме чак до 16.00 часа. Може би има значение къде сте били. Ние понеже сме пишман туристи и познаваме само зимни курорти и писти, та се качихме до долното "Лале" с колата и там се забихме на една полянка навътре в гората я намерихме, но и по пътя нагоре след Воденицата повече от 2-3 коли не видяхме.

гладенето - на бебешките бодита съм го спряла, ама и бодита почти не обличам, НО на мъжо ризите ми взимат здравето. Вие гладите ли на мъжете ризите или само аз така го научих, щото преди мен, добре си гладеше и переше, и готвеше, и чистеше, абе всичко си правеше...Сега преброих 12 ризи за една седмица - почти по 2 на ден е обличал.

обици - аз няма да и слагам. Като порастне и ако иска, няма проблем ще я заведа. Само като се сетя как ми гнояха дупките на ушите, беше ужасно. Иначе обици нося, но така или иначе не ми харесва малко дете с обици и въобще с бижута - гривнички, синджирчета...

И да ви почерпя, просто защото ми е едно хубаво днеска на душата...та да си кажем наздраве

# 457
А колко ще ги чакате да пораснат малките дами, понеже те може на и на 3-4 годишна възраст да изявят желание за обички, видели от някое друго дете в градината например.  
Тогава желанието ще се зачита ли?  Rolling Eyes

Аз имам дупки на ушите, болезнен спомен нямам, защото нямам никакъв такъв как и кога се е случило, някъде около годинката предполагам. Баба ме завела тайно от майка, тя твърди, че не съм плакала и дори не съм разбрала кога ме е дупнал пистолета. После в пубертета сама си надупчих по още 2 на всяко ухо и то не с какво да е, а с игла  Mr. Green, за обезболяване-лед.  hahaha
За щастие ушите ми никога не са гноясвали нито злато и сребро, нито от обикновена имитационна бижутерия, голям късмет. Към днешна дата не нося обици и нито дупките толкова си личат, нито пък е толкова грозно ако някой се загледа и случайно види, че имам дупки.

Точето има вече 2 чифта златни обички, подарени едните от баба и дядо, а другите от мои скъпи приятелки, сигурно някой ден ще я заведем, но не съм мислила и решила кога, със сигурност няма да е преди годинката.

Благодаря на всички за комплиментите към Точето.  Hug

Оражела помага, но го няма в БГ. , поръчван е от е-bay

Maria_m, съжалявам за неосъществената мечта, дано някой ден стане реалност, пък дето някой каза, може до София да дойдат.

П.П. Днес срещнах джобното Мими в мола и каза да ви предам много поздрави, тази вечер мъжът и е нощна смяна и я  е оставил без лаптоп, пък утре си отиват за една седмица на Бяла Черква, така че да не се безпокоите предупредени сте предварително.
А Мони какъв е сладкиш.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ехе Мим, половин годинка, големи сте вече. Ще си взема от почерпката с удоволствие.

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 21:08 от Бенджолина

# 458
Добър вечер:))))

Обеци не съм слагала на каката по същите причини които Вие изброявате и сега не смятам,но до колкото знам от баба ми-ушите се дупчат на Благовец.

Малеее хора голяма жега #Crazy

# 459
Добра вечер!
Малката заспа и седнах да видя ко си прайте!Явно с тъпия си въпрос на картофеното пюре съм досадила,съжалявам за което!Не винаги успявам да ви следя и изчитам внимателно!Както и други си признавам,че от време на време ви чета набързо!Обещавам за напред,освен готвене,чистене и гледане да дете да ви следя по-внимателно,за да не спъвам темата!  Peace
Иначе за майките не ми се говори,мойта се хванала с най-добрия приятел на баща ми и до 18-ят ми рожен ден не съм имала близки отношения с нея.Когато реших да се омъжвам,баща ми й казал,а тя отвърнала "Ми да се жени!"Тази жена ми е майка само на хартия и ако я видя по улиците ще я подмина като всеки друг непознат.
За дупченето на ушите и аз имам кофти спомени,съгласна съм,че е най-добре Албена да поиска!
Ами това е,лека и прохладна вечер!  Hug

# 460
Здравейте момичета-честити месечинки на празнуващите-да са ви живи и здрави отрочетата,а как бързо минава времето верно,ние сме добре,повече време сме навън,но е адска жега Crazyутре идва майка за подкрепление,ще вадя мъдреца,и да питам мамите от Пловдив да ми препоръчат добър хирург.стоматолог,че където ходих ми поискаха 200лв и аз се шокирах,дано и на другите места не е толкова Peaceа и тка ще мога да ви изчета ,че от много време само по диагонал минавам Mr. Greenобички много искам да й сложа,но кога ще е незнам Thinkingдано не е като омен,че аз съм същата като Марулка-гнои от всичко и сега нямам обеци Naughtyиначе и ние си взимаме всичко наоколо,много се кефя като я вдигам от кошара и тя като награби възглавница или чаршаф и с нея  hahahaдруго не се сещам,много неща изпускам и много съжалявам,но моето кротко дете от 10 дни е голямо мрънкало Twisted Evilлека вечер на всички и много гушки Hug

# 461
  • Varna, Bulgaria
Привет на всички!
Ние се завърнахме от Пловдив и вероятно ще ми трябва един ден, за да Ви изчета- ще се пробвам утре обаче, че днес вече  Tired
Липсвахте ми, макар и да не пиша често тук, поне чета редовно, когато съм си във Варна.
Бяхме на консултация и резултата е 7100 грама (+600 грама) и 66 см (+3 см). Говорих с педиатъра - каза, че ще захранваме като наближим 6 месец, а аз й се доверявам напълно. Вероятно на другата консултациа(когато Дени ще е на 5 месеца и половина, ще говорим за това. Нямаше отново ваксини. Имаме само 1 прием на Полиомиелит и ДТК, а Денислав е вече на повече от 4 месеца, сега трябваше да е третия прием вече според календара. Много ми е тъпо, че държавата хем те задължава да биеш ваксините, има определен срок, в който се поставят, а всъщност ваксини няма и редовно се бавят доставките  Crossing Arms
За обеците и аз мога да се включа. Аз имам дупки и ми ги направиха във 2-3 клас някъде, когато аз пожелах да имам такива. По същия начин процедирах и с Валентина, с тази разлика, че тя е много по-голяма кокона от майка си и пожела обеци на 6 години.

# 462
Янче ти не му ли видя сметката вече на този мъдрец  newsm78 Още те боли сигурно  Hug Ама големи кожодери тези ... 200 лв! Да бях станала стоматолог, ама като съм с две леви за макет как да стане тая работа?

Наздраве, Креми Hug ти пий от радост, аз ще льокам от мъка и накрая ще пеем заедно  Laughing

Я! Кали се появи  Hug

# 463
mimi_jobnoto, макар с и с малко закъснение се включвам с отговор на твоя въпрос за приспиването  Simple Smile

Аз лично толкова бях изтощена от този безкраен ритуал по приспиване, че в крайна сметка си купих цяла книга за приспиване на бебета и малки деца и тя се оказа истинско съкровище (Good night, sleep tight by Kim West). Основните препоръки на авторката са следните:
 - приспиване по едно и също време всяка вечер, към 19-19:30ч.
 - спазвай един и същ ритуал всяка вечер преди сън (пр. баня, памперс, приказка, песничка)
 - задължително поставяй бебо в леглото сънен, но буден
 - елиминарай постепенно всички негативни асоциации за заспиване: има предвид носене, кърмене, люлеене и прочие. Когато едно детенце заспи на гърдата/ръцете на мама и след половин час се пробуди в леглото си, естествено е да се обърка и уплаши и да реагира с плач. Точно това се е случило и с твоя Мони - научил се е да асоциира заспиването с носенето и сега просто не може без това носене. В периода, в който аз пък приспивах Лора на ръце, не стига че отнемаше цял час, ами и тя се будеше 5-6 пъти след това и трябваше все да я успокояваме.
 - самото "обучение" продължава 14 дни като на всеки 3 дни сменяш своята позиция. Та значи първите три дни стоиш плътно до леглото на бебо докато заспи, като е позволено почти всичко без взимане на ръце (можеш да му пееш, да го галиш и т.н.) Взимаш го на ръце за кратко, докато се успокои, само ако започне да плаче истерично. Ако само си хленчи го остави. След три дни преместваш стола в края на леглото и намаляваш контакта си с него. След 3 дни преместваш стола си по-далече, като вече не можеш да докосваш бебето, но му говориш успокоително докато заспи. След 3 дни заставаш до вратата,  и накрая в коридора, където също може да те чува, но не и да те вижда. Този метод обаче се препоръчва след като бебо стане на 6 месеца!
 - може би най-важното, независимо какъв метод избереш, е постоянството: ако 3 дни приспиваш бебо в леглото, а на четвъртия не издържиш и го вземеш на ръце - край. Подаваш му различни сигнали, които го объркват. Нещо повече, малкото се научава, че е необходимо просто да реве по-силно и настойчиво следващия път, за да го гушне мама.
 - добрият дневен сън (за тяхната възраст е препоръчително мин. 2 пъти по 1.5 - 2 часа всяка) е предпоставка за здрав и спокоен нощен сън и обратното. Ако бебо не е спал добре през деня, става нервен и раздразнителен и заспива трудно и вечерта. Въобще колкото са по-преуморени и превъзбудени, толкова по-трудно заспиват, за това го слагай в креватчето при първите признаци на умора и сънливост.

Въобще бебчетата се учат да заспиват сами и това е умение, което родителите им предават. На бебчовците им харесва да има яснота и предсказуемост, за това е и толкова важно да имат изграден режим. Не е невъзможно - трябва само малко повече спокойствие, търпение и постоянство! желая ти успех!!!   bouquet

П.С. Съжалявам, че стана толкова дълго..

# 464
Леле мацки, аз ква съм   animal085    Днес съвсем бях изключила, че сме 10-ти и ставаме на 5 месеца.... hahaha hahaha hahaha

Айде да хвана последния влак и да честитя на астралчетата ни - да са много здрави най-вече, а всичко останало мама и тати ще им го купят!

В момента на отворени балконски врати, термометъра в стаята ни с Мъро показва 27 градуса  #Crazy   И тази нощ няма да се спи....

Да си се ожаля за неосъществената детска мечта - имам приятелка, която живее в Милано, точно до Сан Сиро, и утре щеше да ходи да ми вземе билет за концерта (евентуално, щото май билети се купуват с лична карта) и се заговорихме за полета колко време е и че ще ми е много нанагорно от бързано и по едно време ми пише "Ама ти нали си видяла колко са ти билетите?". И аз й пиша "Да, 200 лв. отиване и връщане". А тя ми пише "Оооо, нееее, 300лв. са". Отварям аз сайта на Wizzair и кво да видя????? На 12.07 полета от 71лв. станал 130лв., а за връщането на 14.07 - 170лв.  Няма да ви казвам как се почуствах, като само преди малко огромна надежда за концерта и вече се виждах на стадиона....Стана ми много криво, но.....не ми било писано. А страшно исках да отида защото това им е първото турне всички заедно, след 16 години. После прерових и полетите до Айндховен, щото пък и в Амстердам имаме роднини (на 18 имат там концерт), ама и там променени цени.....Ама айде да не ви занимавам повече с моята сага.....

Тази теория за приспиването я бях чувала още с баткото, но не съм я пробвала. За късмет не съм имала, и сега нямам, големи проблеми с приспиването. Никога не съм приспивала на ръце. Обаче виж при бабите е друг въпрос  ooooh!  

Оффф, кво исках още да пиша  newsm78

Ми като ви казвам че съм оФСа, ОФСа съм си....забравих...

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 00:04 от maria_m

Общи условия

Активация на акаунт