Отговори
# 495
Фентъзи, според мен пък всяко дете подлежи на "дресировка", но родителите са тези, на които не им издържат нервите. Наистина при някои деца става веднага, на други им отнема седмица - две да свикнат с новото, но като цяло всички се приучават, стига ние родителите да положим усилия за това.  И да сме постоянни.

Казвам го не защото искам да споря с теб или някой друг, а за да насърча всички обезкуражени майки!  Peace Преди и аз си казвах така - тя моята Лора е капризна, тя не обича да спи, на нея са й достатъчни и час-два сън на ден. Да, ама да я видите сега как спи по близо 4 часа дневно! И се събужда весела и усмихната, а не с рев. Но докато постигна това повече от две седмици стоях до креватчето й да я приспивам по 3 пъти на ден плюс 1 път вечер, понякога и повече от час на приспиване, само и само да я отуча от проклетото носене. Имаше дни, в които ми идваше да се откажа и да я взема на ръце, но после си припомнях че веднъж да го направя и всичките ми усилия до този момент щяха да са били напразни! С други думи, хващаш се на хорото и го играеш до края  Grinning

Булче, аз на твое място бих зарязала шезлонга и бих започнала да слагам бебо само в креватчето му. В момента страдате напълно ненужно и двамата. Избери си една седмица, настрой се психически за повечко рев, постарай се да запазиш максимално спокойствие и започни да го учиш!    bouquet И без това шезлонгът съвсем скоро ще му е малък..

# 496
Не съм си и помисляла, че искаш да спорим Simple Smile това, че имам мнение не означава, че не уважавам чуждото  Simple Smile Относно спането в шезлонга Боби през деня спи само в шезлонга, в кошарата само се върти и се обръща по корем, почва да си играе и да наднича да ме търси, само вечер заспива в кошарата, но скоро ще се отучваме от шезлонга, че вече му малнее Mr. Green

# 497
Здравейте сладурки  Simple Smile

Лили огромни адмирации за всичко това, което сподели с нас. Много полезно, добре формулирано и изключително точно написано. Браво smile3501 Аз за съжаление съм сред редиците на все още дондуркащите, люлеещите и кърмещите за приспиване на бебчо и за още по-голямо съжаление, установих, че не мога да се преборя с това  Cry Просто не мога да го слушам как плаче... аз съм пробвала подобен метод, но се отказах безславно още в самото намало  Embarassed Хубаво си го написала, че можем да помогнем на бебчо да се научи да заспива самичък, но трябва търпение и постоянство. В началото приемах дондуркането като урок за глупостта ми да позволя на странични хора да го люшкат и да му се радват... сега осъзнавам със страшна сила как това пречи и на бебчо... много трудно заспива, дори в моите ръце мрънка и се гърчи ииииии просто не може да заспи самичък. И в количката се дере по същият начин и аз просто се отказах да го мъча... може би греша, но не мога да го слушам как плаче  Sad всъщност сигурна съм, че греша... но просто не мога  ooooh!

Колкото до кърменето... толкова е тънка линията... аз за много малко щях да премина към редиците на изкуствено хранещите и пак щях да съм убедена, че съм направила всичко възможно да се преборя за да кърмя. Всъщност благодарение на бебс, че не се отказа и продължи да засмуква от ... нищото и че беше достатъчно силен за да успее. Беше ужасно, една 24 часова борба... ако живеех преди един век незнам как щях да си храня детето  Cry Първото нещо, което направи акушерката, когато дойде да ми показва как се кърми, е да се хване за главата и да каже, че колкото и да се мъча най-вероятно детето ми никога няма да засуче  ooooh! На следващия ден дойде и ми се извини за реакцията и в крайна сметка тя ми помогна да успея, въпреки че ми беше сломила духа. В момента се кърмим със силиконови зърна и мъжа ми ми вика "биберонката"  Mr. Green Така че, няма нищо лесно... всичко върви под ръка с негативите и предимствата си и всеки носи кръста си... и много често той не е въпрос на избор  Peace

Фентъзи Борко е голям сладурко  Heart Eyes ама как е спинкал почти гравитирайки на края на шезлонга  Joy

# 498
здрасти от нас,
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА БОБЪРА, ЯВОР И ВЕСЕЛИНКА  Heart Eyes

(хубав ден от нас   bouquet

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 13:51 от loryn

# 499
Здравейте красавици  newsm51

Нас ни нямаше тези дни, ама в тези жеги не се стои в града - бяхме на вилата...снощи в 12 беше 26 градуса вътре, хем сме с изолация, хубава дограма и на отворен прозорец  sweating Малкият спа по памперс и едно потниче над пупата,отвит - и пак мръхтеше, и аз до него по бельо и аз мръхтяща... hahaha И днеска пак е мор, ние поилязохме сутринта и го отведох в градката ни градина, дето се диша, щото е сенчица от дърветата - поспина си сладко и се прибрахме  Grinning

Искам да ви кажа какво пюре му направих на село вчера, изцяло от домашни неща, и 2 дена яде та му плющят ушите  bowuu Сварих един по-голям картоф, 2-3 парчета зелен боб, 2-3 морковчета, половин малка тиквичка и пасирах горещо още, като добавих малко масълце и малко копър  Peace Стана толкова вкусно, явно от тиквичката стана леко сладичко, и едно такова "прифирно"/сдещате се нали  Laughing Ако знаете каква уста отваряше човечлето - като пиленце  Heart Eyes Пробвайте рецептата ако искате  bowuu

Лори - дано не са сериозни петънцата, може от слънцето нещо да е... newsm78/що изтри половината пост бе душко.../

Честито на месечинковците, дето сме пропуснали  Hug

По темата за кърменето няма да се изказвам, щото бая пъти съм го правила и съм се "жалила", но благодарение на вас го преодолях  Hug

Прегръщаме ви всички, Снежи- не си виновна никак, че оня ден така се сдухах от онова за майката - аз съм си чуствителна по принцип, затова ми въздейства така, иначе си беше мнооого хубаво  Hug

# 500
Лили, не е съвсем така, защото в шезлонга спи далеч по-спокойно през деня. Спи ги хвалените 2 съня по 2 часа, понякога и повече, а междувременно има и две дремки от по 15 минути. Вечер си заспива сам след баня и мляко. Не мога да се оплача. Но ако Лора не я мъчат зъби и не реве на сън от болката, то Кристиян има такива дни. И ако е на леглото и не мога да го залюлея се буди и реве и после всичко отива на кино. Става нервен, раздразнителен и сърдит. На ръце не обича да седи, камо ли да заспива, освен ако не го сложа седнал на крака ми да бута. Така че прилагайте си лековете, не ми пречите  Hug Нашия шезлонг има още много капацитет. Така като гледам още 20 см дължина спокойно може да понесе, ако не и повече. Пък дали и на какво ще го уча ще си преценя сама  Wink
Да ви кажа пък при баткото как беше. Дондуркахме си го и си го носихме колкото той, а и ние искахме. Като минаха коликите, минаха зъбите врътна си малкото дупе легна си в леглото, зави се и си заспа. И до там ми беше и люлянето и дондуркането! От там нататък само като е бил болен. После по стечение на обстоятелствата се наложи да спи при нас, а от скоро иска сам да ходи да спи в детската стая. И го прави. Така че права е Фентъзи, че зависи от детето! Не отричам по никакъв начин това което си написала, но не смятам че е еднакво за всички деца.
dayzi83, миличка. Сучеше от нищото 3 дни. За тези 3 дни смъкна 300 грама и беше отпаднал до там, че няма сили да реве. Като почнахме изкуственото още докато го поглъщаше започна да повръща. Първите дни повръщаше почти всичко изядено, докато коремът му свикна с наличието на храна. Защо ли нямах желание да продължа и да упорствам?! Може би щях да дам повод на братовчедката на Мим да повярва, че има умрели от глад деца.
Лори  Hug Дано всичко е наред  Hug Да пишеш после!

# 501
Бенджи, струва ми се, че ти говориш за 2 различни неща - едното е заспиването вечер, второто са нощните пробуждания, които са свързани, но все пак има различни решения и подходи.

За приспиването вечер: моят съвет е да си изградиш (ако още нямаш) "ритуал" за заспиване и да фиксираш кърменето някъде по средата на ритуала. Аз правя така - баня, памерс, кърмене, приказка/песничка, целувки.

ДА за различни неща говоря, но доколкото схванах според този метод трябва самото нощно заспиване да не е на ръце или гърда, за да се елиминират въпросните нощни пробуждания, което при нас не се получава.

Ритуала ми заспиване още от новородено общо взето е същия като при вас : баня, памперс, кърмене и до песничките така или иначе не стигаме защото още на кърменето тя е "отнесла плувката" И да отделям я когато видя, че не яде, а просто се приспива с гърдата, слагам я в кошарката, без протести и т.н., но просто след 3-4 часа пак си търси манджата Simple Smile
Не ми е плакала от глад, просто си се буди.
Когато плаче никога не съм използвала гърдата за да се успокои, впрочем в началото опитах, но явно когато не е гладна не я иска и даже още по-горко се разревава, така че се отказах и повече не съм го правила, поне от 4.5 месеца.
Та въпрсът тук е явно и до дете , просто с по възбудима нервна система или и аз не знам какво.

Лори, дано петънцата да не са нищо сериозно, възможно ли е просто Бобчето да се сдобива с бенчици?
А поста го няма  Rolling Eyes

# 502
Много пусто днеска!

Дейзи- аз му давам дентокинда в устата и държа на езика докато не се разтопи много му е забавно,а гела намазвам го бързо той се опитва да ме суче Naughtyи пак така!

За кърменето-може да е много хубаво за някой,но за мене лично не беше много трудности срещнах и затова може би не зная,но дори до магазина не можех да отида винаги бях вир вода чувствах се мръсна дори след баня не спираше да тече от мен бях в голям екшън определено избиваше ме на рев!Не съм позволявала на никой да ме съди понеже направих мастит и след 39.8 темп. лекарите я спряха знам,че се старах,но не се получи и не съжалявах грам!

За захранването е пак така много теории,но никой не знае къде е истината и така всеки сам си решава! Peace

Нещо много хора ми се губят амидала,пчеличката  Thinking

Лори дано сте ОК!

# 503
благодаря Ви, но веднага, като написах поста си и съжалих, че вечно Ви занимавам с нашите истории   bouquet
Бендж,надявам се даса бенки, нонещо ме съмняват...пък и Ади, каза, че не са  Rolling Eyes

# 504
благодаря Ви, но веднага, като написах поста си и съжалих, че вечно Ви занимавам с нашите истории   bouquet
Бендж,надявам се даса бенки, нонещо ме съмняват...пък и Ади, каза, че не са  Rolling Eyes

Бладо кафяви ли са?При Марти се появиха изведнъж,педи каза че е от пигментацията на кожата и ще ги наблюдава.

# 505
Лорита, нали затова сме тук да си помагаме.   HugПовече никави триеници на постове  Naughty,щото аз ся само гадая... Ако е оново петънце дето ми го показа,нали ти казах,че е от пигментацията на кожата  Rolling Eyes От какво се притесняваш?
Лили, на теория и когато детето ти подлежи на такава "дресировка" е лесно да си мислиш,че е както си го научиш. И майка ми и сестра ми са хора,които малко бебешки плач не може да ги уплаши. Сестра ми беше сигурна,че на ръце няма да взима колкото и рев да има. Е, племенницата ми беше на друго мнение. До 5месеца спеше САМО и единствено изправена на рамото на майка си. И повярвай ми,не е защото така я научиха. И аз не вярвах, все си мислех,че е както си го научиш, но се убедих в обратното.
И двете ми деца се гледат по един и същи начин, с един и същ режим и ритуал преди заспиване.Винаги са слагани по едно и също време да спят.Баткото ми се будеше по сто пъти на вечер до годинката,Венци от 2-я месец спи по цяла вечер.Никога не съм позволявала да ме ползват за залъгалка.
Без да се засягаш, не целя да влизам в спорове, просто си споделям с най-добри чувства.  Hug
Момичета- кърмещи или не. Ние винаги ще бъдем всичко за нашите деца  Peace

# 506
Лори сигурна съм, че е нещо безобидно  Praynig
Булче  Hug може да си представя само малка част от ужаса, който си преживяла  Hug не мисля, че някой би могъл да те упрекне, че не си упорствала повече, защото според мен кърменето в никакъв случай не трябва да бъде НА ВСЯКА ЦЕНА  Peace споделих моята история не защото исках да се изтъкна, че не съм се предала... дори напротив, аз се бях предала още в началото на борбата, но бебчо и инстинктите му някак надделяха... споделеното имаше за цел да докажа за пореден път теорията ми за тънката линия между всички крайности и че човек понякога се лута между тях и не винаги има право на избор  Peace  Hug
Аз съм благодарна на Лили за споделеното  Hug Вярно е, че всичко е строго индивидуално, но в подхода ѝ има много общовалидни принципи, които според мен са универсални и всички се стремим към тях... най-малкото изграждането на режим за лягане, което при нея е проработило, както и при много други. Имаше една много интересна максима, за която сега се сещам:
Преди имах едно дете и седем теории за отглеждането им, сега имам три деца и нито една теория  Joy

# 507
  • София
Виждам, че сте засегнали любимата тема на целия форум...

Некърмещите майки хич не си го туряйте  Mr. Green! Щото има шматки, дето си кърмят детето до 5 годинки, но не пропускат да го ошамарят при най-малкия повод. Голяма любов, няма що! Разни досадници, които ходят и четат морал, размахват пръст или ви цъкат съжалително ги отсвирвайте с избрани цитати от Христо Стоичков!

newsm51 Takaaaa, любима тема. Не кърмех успешно, защото така се случи. Бебето ми беше 20 дена в болница, и да не съм оревала света за това (аз си знам какво ми е било) не съм занимавала никой ежедневно (който ме е отразил- отразил). Това не ме прави по-малко майка и въобще кой го е еня кой кърми и кой не- мен лично НЕ МИ ПУКА.

# 508
Булка, извинявай ако съм те засегнала и съм прозвучала наставнически! Естествено че не искам да те поучавам, само се опитах да помогна, защото от първият ти пост погрешно разбрах, че имаш проблем със спането на бебо в шезлонг... Но и аз никъде не казвам, че децата са еднакви, естествено че както изграждането, така и пречупването на навиците си зависи и от детето.  Peace

Бенджи не разбрах дали беба се буди нощем от глад или не? Ако просто се пробужда, но не иска да яде - значи наистина е до нервна система и с времето сигурно ще го израсте. Но ако се буди и яде в 23ч, в 2ч. и в 5ч. значи по-скоро е до навик и трябва да опиташ да ограничиш кърменето до веднъж нощем. Според въпросния метод и неговата авторка бебето трябва да се научи да заспива само не само вечер, но и през деня и то в собственото си легло или кошара. Ако обаче родителите нямат възможността или нервите да го прилагат непрекъснато, може да се започне само с вечерното приспиване, и след седмица или месец да се пробва с дневните. Другото което се сетих - опитай се да проследиш (може да си записваш като мен) кога през деня е най-сънена и заспива, също и за колко време, след това така й обърни режима, че всяко кърмене да се пада непосредствено след, а не преди заспиването! Това при нас помогна много..

Daizy83, ако това ще ти помогне, имай предвид че според този метод бебетата не трябва да се оставят да се късат от рев! Ти като негова майка най-точно ще можеш да определиш къде е границата между недоволното хленчене и истеричния рев, при който бебето се захласва и направо забравя за какво реве. Мойта Лора е от сериозно ревящите девойки  Mr. Green но се захласваше само първите два дни след като почнах да уча. Естествено тогава я гушвах за кратко и си я успокоявах.

Adi_v4, няма какво да се засягам, съгласна с теб! Ние сме тук да споделяме мнение, опит и да си помагаме. То е ясно, че гледането на деца не е лесно и не става по учебник, иначе нямаше да пишем толкова по форумите!   Laughing

# 509
Айде да мушнеме по едно коктейлче от диня, за разхлаждане  Wink

Общи условия

Активация на акаунт