Отговори
# 480
Number 11, moje li link kude si go ppro4ela tova za Orajel-a, a pi6e li kakvo kazvat ot Svetovnata zdravna organizaciq po vuprosa I za6to ne e izteglen tozi produkt ot pazarnata mreja, osobeno v USA?

Mim, ne se razstroivai I ne obru6tai vnimanie, razbira se, 4e ima6 blizost s deteto si.

Oba4e ne sum suvsem suglasna s Djudjinka, 4e kurmeneto e po-lesno ot davaneto na AM, vsqko hranene si ima I predimstva I nedosytatuci.
Da vdiga6 bluzata, NO ne misli6 samo koe mlqko zapi4a, a misli6 I ti kakvo qde6, za6toto az naprimer kato qm zele I I dokarvam zverski koliki na malkata(tova e samo primer), a da ne govorim za kurma4ka s bebe, koeto ima AD na kakva vurla dieta trqbva da bude.
Su6to taka nikoi drug ne moje da ti nahrani deteto, ako kakto v na6iq slu4ai to ne pie ot 6i6e izcedena kurma.
Kurmata se usvoqva po-burzo I suotvetno po-4esto sre6tano qvlenie e kurmeni bebeta da se budqt posred no6tite(ima I izklu4eniq razbira se).
Tova vodi do bezsunie na maikata(golqm problem za pospalivci kato men).
Molq ne mi se surdete za tova koeto kazah, no go napravih edinstveno za da ne si mislite, 4e kurmeneto e mnogo lesno, za6toto ne e.
Kato pribavim I ekstri, koito se slu4vat kato mastiti, vdigane na temperatura, zapu6vane na kanal4eta, piene na lecitini,razraneni zurna, hape6to bebe I t.n I t.n, su6to ne osobeno priqtni ne6ta kakvo izliza....?

# 481
Здравейте мами,

само да уточния по повод снощните ми писания за спането, че подходът не съм го приложила докрай, първо защото както написах се препоръчва за по-големи бебета (над 6 месеца) и второ, защото идеята ми беше не да науча Лори да заспива напълно сама, а просто да заспива сама в леглото си без носене/кърмене и т.н. Ние стигнахме до втората фаза, при която родителят стои в края на леглото на бебо, вижда го и може да му говори. Аз така и правя и за момента това положение ме устройва напълно. Сънят на Лори се подобри неимоверно, особено през деня - започна да спи по 3-4 денем, а не като преди 3 пъти по 40 минути. Иначе часът от 19 - 19:30 наистина е точен а не примерен. И на мен ми се струваше рано първоначално, но започнах да го прилагам и Лори вече свикна така. Към 06:30 сутрин вече е будна наистина, но какво да се прави. На други места съм чела че иделаното време за заспиване е между 19 и 21 часа, но при всички случаи трябва да е рано.

Кърменето е наистина болезнена и широко дискутирана тема и важното в случая според мен е не дали на mim_007 братовчедка й е разсъждавала вярно или не, а че изобщо не е имала право да я поучава и да й дава съвети. Аз като жена, която кърми никога не бих си позволила да изтъквам акта на кърмене пред некърмещите си приятелки, трябва човек да е лишен от елементарно възпитание и съобразителност за да го прави. Да не говорим ако пък изобщо не бях раждала. Разбирам да се дава съвет на нераждало момиче, но ако една жена по една или друга причина (и най-често не по собствено желание) вече не кърми детето си, защо да й го натякваш? За да я ядосаш, нараниш, подразниш? И това да го правят приятели и роднини  ooooh!Но хора има всякакви и в много ситуации човек просто трябва да си запуши ушите и да подминава коментарите им с насмешка, иначе ще си стопи нервите  Simple Smile

# 482
I eto 4e zabravih.
Lili a v knigata opi6e li kakvo se pravi, kogato bebeto zaspiva na gurdata dokato qde.
Dobre zvu4i metoda, no ne znam kak da go priloja, 4e da ne zaspi na gurda I da ne se stresne posle, za6toto iskam ne iskam malkata dokato qde ve4erno vreme(mejdu 22.00 I 23.00
) si zaspiva na gurdata kato
pi4 I posle mi se
 budi v 02.00-02.30, posle v 05.00-05.3
0.

Vuprosut mi e kak da q otu4a da ne zaspiva na gurda za da moje da bude prilojen metoda I da q ostavq budna I sunena v ko6arata?

# 483
Такаммм.Аз хапнах  Grinning ,малкият още спи и ще се възползвам да повися още малко тук.
Бенджолина  права си  Peace Не се замислих,но аз наистина съм късметлийка.Погледнах май само от моята камбанария.Бебето ми е само на кърма.Яде по 5 пъти на денонощие и никога не реве от глад.Спи вечер от 21 до 7,сутрин от 9.30 до 11-11.30,следобед от 15 до 17.30 -18ч.
Наддава си супер-онзи ден се теглих с него-8400гр.И една от причините да изчакам с захранването до навършване на 6м е именно,че ми е лесно-признавам  Peace . Ограничавам се какво да ям,но не е нещо фрапиращо.Кусвам от всичко  Simple Smile
В началото беше истински кошмар-разранени зърна(много разранени),ревящо бебе,хранене по ...N брой пъти,но слава богу всичко се нареди.
И да,в моят случай наистина трябва да съм луда да не си кърмя детето.Но в никакъв случай не мога да обвинявам майка която не го прави.И наистина на някои им коства огромни усилия да го правят.Просто се възхищавам!!!Но за едно дете,кърмено или не,най важното е да получава любов и да има щастливи родители  Peace

# 484
  • София
Виждам, че сте засегнали любимата тема на целия форум...

Некърмещите майки хич не си го туряйте  Mr. Green! Щото има шматки, дето си кърмят детето до 5 годинки, но не пропускат да го ошамарят при най-малкия повод. Голяма любов, няма що! Разни досадници, които ходят и четат морал, размахват пръст или ви цъкат съжалително ги отсвирвайте с избрани цитати от Христо Стоичков!

# 485

Некърмещите майки хич не си го туряйте  Mr. Green! Щото има шматки, дето си кърмят детето до 5 годинки, но не пропускат да го ошамарят при най-малкия повод. Голяма любов, няма що! Разни досадници, които ходят и четат морал, размахват пръст или ви цъкат съжалително ги отсвирвайте с избрани цитати от Христо Стоичков!
Евилче, по повод на това, което си казала, мен скоро една мама януарка (да уточня, че не пише в нашия форум) така пренебрежително ме изгледа, че съм захранила на 3 месеца, пък и видиш ли със зеленчук. Така, че не само кърменето е спорна тема, трябвало да захраня на навършени 6 месеца и то с плодово пюре.  Има някои дето си мислят, че тяхното мнение е миродавно и всички трябва да се водят по тях. А, че децата са различни, и че е въпрос на избор и възможности хич не се сещат...

# 486

Абсолютно съм съгласна! Омръзна ми от хора, които ми дават акъли, искат да уважа мнението им, а не уважават моя избор. Станала съм темерут и не отговарям на никакви въпроси относно детето ми, защото язвителни бележки има и в двете посоки. Казвала съм много пъти и пак подчертавам, че най- доброто е съобразяването с индивидуалността на бебето!

Цункк и бягам, че се събуди коконата.

# 487
  • София

Евилче, по повод на това, което си казала, мен скоро една мама януарка (да уточня, че не пише в нашия форум) така пренебрежително ме изгледа, че съм захранила на 3 месеца, пък и видиш ли със зеленчук. Така, че не само кърменето е спорна тема, трябвало да захраня на навършени 6 месеца и то с плодово пюре.  Има някои дето си мислят, че тяхното мнение е миродавно и всички трябва да се водят по тях. А, че децата са различни, и че е въпрос на избор и възможности хич не се сещат...

Който е достатъчно нахален да ви дава акъл как да си гледате децата, заслужава достатъчно грубо да го отрежете  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Аз пък не разбирам даването на неща като авокадо, амарант, елда, киноа и пр. с които аз на 27 години още не съм се захранила и няма начин да влязат в моята кухня, защо да ги давам на детето, при положение, че ще ги кусва само в бебешка възраст. Ама всеки си решава за своето бебе и не съм аз тази, която ще дава акъл, още по-малко непоискани съвети.

# 488
Бенджи, струва ми се, че ти говориш за 2 различни неща - едното е заспиването вечер, второто са нощните пробуждания, които са свързани, но все пак има различни решения и подходи.

За приспиването вечер: моят съвет е да си изградиш (ако още нямаш) "ритуал" за заспиване и да фиксираш кърменето някъде по средата на ритуала. Аз правя така - баня, памерс, кърмене, приказка/песничка, целувки. Другото което се сещам - ако слагаш бебо да заспива вечер към 22-23ч. това е много късно и най-вероятно малкото е толкова преуморено, че заспива веднага и дори не успява да се нахрани пълноценно. Гледай го и как суче - ако просто примлясва лекичко със затворени очи, без да дърпа мляко, значи най-вероятно се опитва да използва гърдата ти за заспиване. Отделяш го и го слагаш веднага в легълцето му. Ще има протест и плач естествено - но тук се намесваш ти и започваш да галиш/потупваш/пееш тихичко докато се успокои. Дори и да се разреве неудържимо не го взимай и не го слагай обратно на гърдата си, защото само ще го объркаш. Гушни го за малко, успокой го и пак в леглото. Но първо бих те посъветвала да си изместите времето за лягане най-късно до 21ч.  и да се придържаш към това време неотлъчно всяка вечер. Веднъж щом се настрои биологичния часовник на бебо, можеш вече много по-лесно да го научиш да заспива. С други думи - първо трябва да съобразим физиологията, след това да работим върху психологията на детето.

За нощните пробуждания - по принцип когато бебо се научи да заспива сам или с минимална помощ от мама вечер, много по-вероятно е да запоне да спи по-непробудно нощем.  Когато преминава от една фаза на съня в друга и има т.нар. частично пробуждане, може отново да заспи самичко, тъй като вече знае как да го направи. Това обаче невинаги е гарантирано и аз съм живото доказателство. Когато казах че Лора се буди в 06:30 имах предвид, че тогава обикновено й започва деня. Но много често се буди поне по един път нощем - обикновено към 02-03ч. Решенията (според това което четох) са 2:
 - да се въведе т.нар dream-feed - будиш детето за едно последно ядене към 22-23ч., но това е само при положение, че е заспало рано: към 19-20ч. След това не го храниш до сутринта и ако се събуди го успокояваш по други начини, но не и с кърмене.
 - да въведеш хранене в определено време. Можеш да избереш например да я нахраниш при първото й пробуждане след полунощ или не по-рано от 02/03ч., но това трябва да и бъде единственото хранене през нощта поне до 06 сутринта. Аз в момента прилагам точно този метод. Каквото и да избереш, трябва да го прилагаш последователно обаче - избираш един метод и се придържаш към него. Да уточня обаче че тук говорим за здрави, доносени бебета над 5 месеца! Педиатърът трябва да прецени дали бебето има нужда от хранене и през нощта - в някои случаи това може да се налага, така че първо трябва да се консултираме с лекар!

За да се справим с нощните пробуждания освен добри навици за сън , трябва да има и добри хранителни навици. Т.е. бебето трябва да си набавя максимално храната през деня. За съжаление когато кърмим от гърда няма как да разберем колко точно изяжда. За това може да се приложи друго - в часовете в късния следобед точно преди заспиване скъсяваш интервалите на кърмене: да кажем от 3ч. на 2-2.5ч.

Надявам се да съм ти помогнала. Изграждането на навици за сън е трудна работа и колкото повече чакаме, толкова по-сложно става. Живот и здраве, второто ми детенце ще се опитам да го приуча още от новородено (адмирации в тази връзка към Fantasy)  bouquet

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 11:55 от Lily_G

# 489
Да ви се оплача - Кристиян спи в шезлонга и само ако мръдна веднага се ококорва с червени недоспали очи. Не мога да ида да хапа даже, а съм станала в 7 и хапка не съм сложила. Не че ще завехна, но ми стърже  Rolling Eyes Седя и като започне да се разбужда люлям и гледам с влажен поглед зеленчуците на масата.

# 490
Надявам се да съм ти помогнала. Изграждането на навици за сън е трудна работа и колкото повече чакаме, толкова по-сложно става. Живот и здраве, второто ми детенце ще се опитам да го приуча още от новородено (адмирации в тази връзка към Fantasy)  bouquet
Лили, радвам се, че имам приятелки с  по 1-2 деца, които ме посъветваха в тази насока иначе и аз сигурно щях да се лутам с приспиването. Но то си е и до дете, и то това дали ще ти издържат нервите на напрежението да оставиш детето да плаче, на мен често ми се случваше в началото да го оставям по 2-5мин да си реве и той сам се научи, че с рев не може да ми надвие, сега рядко се случва да ми ревне толкова истерично, че да трябва да го взема на ръце. Но пак казвам зависи си от детето, има такива деца, които никога не се научават да не заспиват и да успокояват на ръце, кръщелницата ми например беше такова бебе. Та в случая само с желание не се получава трябва и детето да подлежи на "дресировка" Mr. Green
Булче, приспи го права, без да сядаш/лягаш до него. И аз още не съм яла, ама то в тая жега хич не ми е и до ядене Sick  sweating преди малко се изкъпах и пак съм потна

# 491
Тъй де, права го приспивам и в момента в който направя крачка в страни и се чуе лекия звук на престъпяне, защото с чехлите се чува, боса също, че нали е топло, потни ми краката и се лепят по паркета и на този звук минимален той се ококорва с кръвясали пиянски очи и се гласи за рев. Искам и аз баняяяяяяя  Cry На мен пък никога жегите не са ми пречели на апетита - добра свиня съм  Rolling Eyes

# 492
# 493
Привет! Потя се като животно и ми е жегичка...Мразя да се потя.
Честити месечинки на големите малки бебоци!!!!!
Днес ще се захранвамее! Юхуу. Поне аз така си мисля. Две ,три лъжички оризова каша.
Момичета, хайде да не си говорим за кърмене, че ще има засегнати. Съгласна съм с Евридика и Бенджи. Вината моето бебе да не засучи и аз да се цедя с досада е изцяло моя!Сигурна съм , че ако си отглеждахме децата преди 20 години 99 % щяхме да кърмим и то с кеф! Спирам!
До после

# 494
Днеска аз съм мерудията  Mr. Green ама да ви покажа мойто как наднича през кошарата да не би да изтърве нещо
http://mamafevruari2011.snimka.bg/baby/boris-na-fantasy-girl.578820.24205409.big

Общи условия

Активация на акаунт