Отговори
# 420
Ха добър ден и от нас.   bouquet

Да започна първо с похвалата за изправянето на 4 крака на Кристиян, аз прочетох Булче, но от телефона и съответно там нямам кирилица и писането ми е малко сложно, затова чак сега като седнах на спокойствие на ПС-то Simple Smile АМа много напреднал малкия мъж, браво на него, а на теб дупе да ти е яко, щото нали се сещаш какво значи това- скоро няма да може да седнеш  Mr. Green Hug

Поли, добре дошла! И аз да питам дали му е твърдо акото и дали е само на кърма все още? Точката като беше само на кърма изведнъж почна да се разписва доста рядко с акото първия път голяма драма - 7 дена, после 5, после 3 и после почна през ден, явно усвояваше всичко от кърмата.

Което ме подсеща Булче, въпреки пюретата пак си ака през ден, някой път и през 2 се случва  и аз затова не смея да дам морков с картоф.

Снуки, аз исках също да си купя от джаджата на Чико, но докато ми преведат парички и те свършили в магазинчето и повече не докараха, че нещо обясняваха, че се сменяли официалните вносители на марката за България и станали някакви неразбории, а Краси много я хапят и комари и онези дребни мушички (папатаци им казваме) , взех накрая едно пак на Чико за успокояване на сърбежа, има сякаш ефект, лошото е че то е след като ухапването вече е факт Sad

http://www.ebaby.co.uk/chicco-1-2-3-4-5-6-7/zzzzz-no-pen-soothin … -10ml-chicco.html

Амидалка, Огнена,  Hug

Хепи, знам я и аз тази теория и сякаш има нещо вярно, поне в моя си мозък е така. А също освен, че бебчето си избира родителите, съм чувала  и че избира само в кой момент и етап от живота им да се появи.  Grinning

Гел за зъбки- Взех Оражел и давам Хамомила от време на време (хомеопатични гранулки), сякаш има ефект.

Честито на месечинковците
Йоанна, Николай, Боби в бобена шушулка, Карина, Мъро, Ивайло и Симеон. Расте здрави и безгрижни,мили деца.

Их че дълго стана, със сигурност  обаче пропускам нещо.

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 12:27 от Бенджолина

# 421
 Hug АААА Булче, Hug ще извиняваш, ама съм прочела-че си вдига дупето и се опитва да пълзи, но не съм писала от тогава  Hug Браво на Криско, макар, че завиждаме и неблагородно за това  Hug
Колкото до четенето...затова  не ми се пише, но пък си ви чета с удоволствие. Най-ми харесва момента, в който някой попита за картофът на хипп  Blush
Жалко, че остват все по-малко мами да пишат-нямам в предвид теб, чеее ще се пердашим-търсих за призове в по-задните години....ми те продължават яко да пишат...
иии аз пък ще продължавам да си пиша   Whistling
айде цунки от нас   bouquet

# 422
Поли  wavey , а твърдо ли му е акото? Проблемно ли е за него това неизхождане? Защото аз големият си син го мъчих около 6-7 месеца и накрая го оставих. Просто си ака веднъж на няколко дни.
Джуджинка, преди няколко дни те видях на балкона и щях да те призова за разпис  Laughing Става му  Laughing Мисля, че няма за какво да се притесняваш.
Снуки, не ползвам нищо за комари още. За сега не е имало нападения. Гелчето за зъбки - Бочко.
Огнена, съжалявам, че си попаднала на лоша майка!  Hug
Хепи, интересна теория!
Интересно ми е в историята изречението "Ти и се отблагодари ...", особено когато си бил на 2-3-4 ... и прочее дребни години. Да ви питам колко пъти бебето ви ръчкаше и молеше аман заман направи ме, че да се родя, пък аз после ще ти се отблагодарявам, ако вземеш че и да се грижиш за мене? Когато навлезеш вече в една зряла възраст ОК, тогава да и то ако не е някоя звезда като на Огнена. Жалко за загубените майки, като на Амидалка  Cry
За какво ли пък пиша, след като явно не ме и четете ... но благодаря за похвалата за Кристиян! Вярвам, че ако бяхте прочели поне една щеше да го похвали.
,Не ,акото не е твърдо,няма запек,просто ака на 3 дни,днес беше 3 ден и се изака преди малко.Не знам какво е това чудо и не знам как да му помогна на детенцето,всичко за което знам съм опитала.

# 423
Бенджи, Поли, а пият ли вода? Сори,ама не съм чела назад.
Аз не мога да дам съвет,защото този път ни се размина неакането, с голямата го имах този момент, но наистина с пюретата всичко се оправи тогава, а сега не сме го имали въобще, въпреки,че е доста срещан при едно сигурно 80% бебета към 3-4 месец. Сега почна да ака само малко по-твърдо, заради пюретата, но си ака редовно-един път на ден си има, ако не-със сигурност на следващият ден. Но аз настоятелно тиках шишето с вода от както почнахме пюретата и тя го хареса накрая.

# 424
Бенджи, Поли, а пият ли вода? Сори,ама не съм чела назад.

Не особено. Аз настоятелно тикам шишето, а тя по-скоро си чеше венците с биберона и си игра с него, в добрите дни има около 20-30 мл за целия ден, като може би поне половината вода е изтегла във врата и. Иначе и при нея стана по-твърдо, а не обичайната каша, но явно с въвеждането на пюретата е нормално акото да стане на пацулчета  Joy

# 425
Поли, добре дошла  Hug Ние имахме проблем пък с многото акане и като че ли именно захранването ни помогна да се урегулира стомахчето. Може да пробваш да даваш и БиоГайа, тя също помага при такива ситуации  Peace Но Огнена е много права за водата  Naughty Виждам и по детето, че е много важно да се предлага вода, когато вече се консумират пюрета.
Булче  Hug бъди сигурна, че винаги те четем  Naughty Толкова ми стана криво, че някак си сме пропуснали да те поздравим за постижението на Шошъл  Hug Нали знаеш, че си те обичаме много  Hug
Хепи много ми хареса теорията ти, но за съжаление съм на мнението на Огнена, че понякога майките не заслужават децата си. Просто се сетих за онази майка, която показваха при Карбовски... последното ѝ детенце беше починало от студ в ноща, когато се е родило, защото е излезнало от утробата на жена, лишена от майчино чувство. Историята е много грозна и за съжаление не е инцидентна, когато става въпрос за ниско образовани родители, пък и не само  Naughty   
Амидалка  spoko знам как се чувстваш, аз също загубих майка си преди много време и се наложи бързо да порастна... така че обичайте майките си момичета и им го казвайте често  Hug

И хайде по-ведро..
Чесити месечинки на порастналите ни дечица   bouquet Да са живи и здравички, за радост на мама и тати   bouquet
Аз вече писах, но за зъбки ползвам Дентокинд - по 3-4 хапченца на ден и когато е много сериозно положението мажа с Бочко и/или Дентинокс.
Моника и другите, които ползват Дентокинд - как го давате newsm78 Аз го стривам между две лъжички и с мало преварена водичка му го притиквам някак си  Mr. Green

# 426
  • София
Честити месечинки и от нас  Hug

Аз вчера питах за пюренцата после гледам сте ми отговорили, ама това да свърша онова  ooooh! и докато се изкажа по някоя тема то вие вече сте изписали ....  Mr. Green

Гел за зъбки още не ползваме. Против комари мисля да си купя такъв комарник за количката за вечерите като излизаме, а иначе спрей - ползвам на алое един, който като те ухапе и се напръскам моментално минава  Grinning . Може да видя и въпросната лампа, за която спомена Фентъзи.
За акането - откакто почнахме пюренцата ги следя...интересно че Рая яде по-малко пюре, но ака повече от сестра си  Mr. Green
 Blush завидях за ставането на '4 крака' на Криско , напредвате бързо, по мъжки  Laughing

А забравих да кажа...вчера като четох стихчето от Снежинка...направо  настръхнах. Много беше хубаво  Hug ( мерси и за паролката )

Някой и за чорапчета говореше вчера  newsm78 .....онзи ден сутринта и аз с чорапчета ги изкарах  Blush , ама пък Рая си загуби нейното някъде по пътя, по едно време я гледам без едно чорапче  Grinning

Още гладя , онази вечер като в сауна се чувствах, защо гладя още и аз си се чудя  Mr. Green
Приятен следобед и всички на прохладно място

# 427
Ето ни - тук сме! Направихме си една екскурзия с каката и тати в София, ходихм на концерт, на кино и обратно вкъщи. Малчо го оставихме за 1 ден на свекърва ми, справили са се чудесно, а ние обърнахме внимание на кака. Не съм ви чела, дано днес успея Laughing

# 428
  • Русе/Germany
Добър ден!
Аааааа Булче, няма да се сърдиш така. Нали знаеш мила че всички четем но накрая остават едно 50% неказани неща. Браво на Криско за успеха с пълценето. Сега вече ще усъвършенста движенията и мале мале ще стане Mr. Green
Лори, и ти ли си сърдита мила Hug недейте така де! И на мен много пъти никой не ми обръща внимание но знам как е с тези сладки бебчета които ни отнемат 99% от времето и мислите Whistling Както сега, малкия ме вика и ще забравя много неща които съм искала да кажа ooooh!
За неакането може просто да си акат през ден. аз на 3 дни неакане давам плодово пюре /сини сливи или криша/ Поли, моркова запича Naughty и до колкото знам и кашата! Ако искаш просвай с плодовите пюрета както мен. Иначе нямаме оправия ние, само вири крачета и пъшка и не може да спинка спокойно детето.
Мим, къде си? newsm78
Слагам ти една компанийка, па може и да се появиш Hug

Гел за зъбки
не ползвам все още.
За комарите, Пчеличката май беше взела една калинка /дано не бъркам/, да каже дали действа.

Боби днес без малко да падне от леглото ooooh! бях в банята само да си измия зъбите, той си лежеше по корем и се мъчише да стигне една играчка и не знам как е решил че трябва назад да пълзи и крачетата му висяха от леглото и аз влизам в стаята ooooh! Грабнах го и запончах да плача и да го гушкам а той ми се смее и ми ближи рамото ooooh!

Имам още да казвам но ... мрънкалото вика
А добре дошла на новата мама Hug
И честити месечинки на сладките бебчета и специални  Hug на Боби от бобената шушулка  love001
Хайде да сложапо едно кафе, а Лори вземам си от всички вкусотийки които си сложила на масата Hug

# 429
Здрастиии
Пак голяма жега днес тука, а как живеят примерно в Русе хората, направо не знам  ooooh!...

Поли, добре дошла  Hug. За неакането - има ли някакви признаци, че му е некомфортно на детенце на коремчето? На този етап те приемат още твърде малко друга храна и някои деца си акат просто по-рядко, без това да е проблем. Щом акото не е твърдо и в случай че бебчо видимо се чувства добре, аз лично на твое място не бих помагала.
За комарите имаме машинките на Чико - една за контакт и една преносима. Действат!
Гелче за зъби - ползвам Пансорал и Калгел. Второто е с лидокаин и гледам да го мажа с него само в краен случай, макар на листовката да пише до 6 пъти дневно. С каката не ми се налагаше нищо да ползвам, но Дани го дразнят явно венците (зъби още няма). Понякога така нервничи, че не може да суче или да заспи - тогава го намазвам и определено има ефект  Peace.

Ааа четем те, Булче, четем те, само че и аз не съм писала оттогава  Simple Smile. Даже си я представих вашата поза и да ти кажа, мойто диване ми се вижда още далееече от такива умения  Laughing. Напред сте вие  Hug
За майките - моята е съкровище и аз оценявам това, винаги сме били ужасно близки с нея.
Иначе, Хепи, и аз споделям тази теория за душите, така си обяснявам и загубата на малки невинни душички - че те просто са "сбъркали пътя"... ама хайде да не задълбавам  Simple Smile.

Уф, ужасно дълго стана пак  Confused

# 430
Айде и аз да се изкажа - Булче, моят зет напредва бързо, ама и мойта мома да не остане по назад и тя се опитва да се надига на 4 крака (снощи те прочетох, ама все нямам време да пиша, пък и не успявам да се включа адекватно почти никога)

За комарите - не са ни хапали, май няма тука в Първомай  Mr. Green, пък може и да се бъркам, ама нищо не ползвам за момента

За акането - и ние минахме през периода дето акаше по на  дни, после дойде периода дето акахме на всяко ядене, и сега сме по 2-3 пъти на ден, като и в момента пием БиоГайа.

За зъбки - нищо не ползваме - още нямаме такива проблеми, ама много си ядем ръцете  Crazy

За родителите - лоши или добри, все пак са ни дали живот и си ги обичам (моите са от добрите, дето винаги са ме пускали да ходя навсякъде и винаги всичко са ми давали  Mr. Green , та и аз смятам да съм такава майка  Party )

за гладенето - още го практикувам, даже преди малко се чудех дали вие го правите

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 14:19 от bob4o_f

# 431
Ааа Булче, не с рогата де... Laughing Прочетох те, ама явно съм пропуснала да отбележа.  Blush Понякога ми се събират няколко страници за изчитане и като дойде момента да отговарям и забравям половината неща дето съм искала да кажа. Но те разбирам де, и аз на моменти имам чувството,че постовете ми не се четат.... Confused
 Днес,напук на съня дето ме гони, зарад мъжО съм се разчистила и отивам да пускам поредната пералня. Нали мойта свеки си идва след някой и друг ден, гледам да приведа къщата малко в ред (не че пак няма да има какво да пипне още с идването си  ooooh!)
Ставам, щото имам още за оправяне,ами се иска да мина и през майкине да ги видя,че скоро няма да мога да им отделям внимание...

# 432
  • Русе/Germany
Здрастиии
Пак голяма жега днес тука, а как живеят примерно в Русе хората, направо не знам  ooooh!...
smile3533 яко яко smile3534
Всички прозорци затворени от сутринта за да не става горещо и вътре. Лошото е че сме на квартира и не можем да си сложим климатик Crossing Arms ще видим до кога ще издържим. Сега ще си ходим малко по селата че там е по-хладно.

# 433
Булкееее браво на детето Flutter

и тук е жега,а с този климатик децата взеха че почнаха да кихат  Confused,а уж отиваме на море и плажове....пупу дано е нещо безобидно  Praynig

Ще ви пиша от Балчик Praynig

Краси е супер сладка Бенджи Heart Eyes
И ние акаме на 3-4 5 дни...ама си е ОК детето затова не го мъча Mr. Green

# 434
Поли, моята бебка е със същия проблем още от както се прибрахме от болницата, при условие, че се храни добре и първите месеци наддаваше по 1-1,1кг. Само на кърма е, в момента ака през ден, но има моменти когато ''забравя'' за по няколко дни. Чакам 3, макс 4 дни и слагам глицеринови свещички за новородени. за съжаление, в Б-я не се продават, но ги има във всички съседни дтрани- гърция, Румъния, Македония и струват 2-3 евро кутийка от 5-6 свещички.
Веднъж реших да изчакам по-дълго, докато не почна да дава признаци, че я притеснява коремчето. 6 дни не беше акала. Е, няма такава драма. Беше по-зле от коликите, около 3 часа детето се мъчи много, напъваше, пръцкаше, но успя да се изака чаак на сутринта. Преди това, ефектът се постигаше за 1-2 часа. Сега вече не чакам толкова дълго.
Биогая ползвах до 3,5м, може и да е помагала, но не можа даразреши проблема.
Почти като научен труд стана. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт