Отговори
# 510
  • Mostly in my mind
с удоволствие си взимам от фреша диня  Grinning

я да ви питам аз сега с това картофено пюре. вчера и дадох за пръв път, домашно, две лъжички. днес 3-4. ама нещо не му се кефи, плюе, бута с език, мръщи се, голям шемет.  Joy явно не й харесва. да изчакам ли ден два и пак да й предложа или да изчакам пак ден два и да й дам друго зеленчуково?  newsm78 вие как сте процедирали в такъв случай?

държите ли бебеТАта на климатик? нямам предвид да спат. докато са будни  Simple Smile

# 511
  • София
Айде да мушнеме по едно коктейлче от диня, за разхлаждане  Wink

Ох! Sunglasses

# 512
Лолитка, от моя скромен опит с картофа да кажа - по съвет на Пчеличката /  bouquet/, при първите няколко опита и неискане не го насилвах, а изчаках и при следващото предлагане си ядеше веч/е, не чист де, в комбинация с нещо - тиква, тиквичка, морковче  Peace Ако си давала някой друг зленчук пробвай я омешан с него, примерно ако сте яли тиква вече, дай тиква с малко картоф да видиш дали ше и хареса  Hug Иначе ако сега почваш зеленчуците, знам, че тиквата я дават хубава за пръв зеленчук  Peace

Климатика работи днеска за пръв път, но е в другата стая и съм отворила вратите навсякъде, не се усеща как духа, в стаята, където работи е 21 градуса, но при нас е 24, което ме устройва, не ни е много топло, ама сме по мапперс и потниче...Simple Smile По принцип само в големи жеги мисля да го пускам иначе...

Забравих да ви споделя - от жега ли, от какво ли - така сме се изприщили, че не е истина - първо беше на едната ръчичка, сега и на другата/ама и на рамената даже/, и около гърдичките и под мишниците и отстрани около мишниците към гръбчето...ще поизчакам да видя дали ше отшумят, ако ли не ше трябва да посетим педи...

# 513
Айде да мушнеме по едно коктейлче от диня, за разхлаждане  Wink

Много апетитно  Joy Благодарско Амидалка за идеята   bouquet Отивам да си шейкна едно такова наяве  Wink

Моя звяр напоследък едвам го залъгвам да го положа отдясно да суче  ooooh! кво му става, незнам  newsm78 Няма предпочитания към гърдата, просто не го кефи да ляга отдясно изглежда, защото още преди да засуче се е разхленцал  Confused мушмурока на мама  Joy голяма е претенция, значи  Party

Лоли и аз имах същия проблем  Naughty Изчаках 2-3 дни и предложих морков... от тогава това ни е любимата храна  bowuu

# 514
Лили  Hug не сме се разбрали просто. То и аз паля последните дни от четвърт още. Зъбките го мъчат гадно, това ни е проблема при спането напоследък (има няма 2 месеца). Иначе съм напълно съгласна, че тези съвети са супер полезни и е добре, че ги споделяш. Радвам се и се нямаш намерение и желания да ги налагаш, както аз се заблудих  Embarassed   bouquet И по темата Кристиян заспа в 11.30, спа до 14 ч, събуди се, направи един тараш на леглото, наяде се и в 15ч пак заспа  Crazy  Laughing Сега пак люлям, че приплаква  Laughing
Йоанка  Hug
Мммммммммм диняяяяя ... Свърши вчера, а няма как да си домъкна сама  Naughty Амидалка, нападам твоята  Sunglasses
Климатик нямаме.
Пчеличката ми липсва  #Crazy

Дейзи  Hug

# 515
  • София
Булче  Hug чак ми се прирева честно да кажа като се сетя  Hug

# 516
Здравейте мами и бебета! Ето ме пак и мен, изкушена от двете ми любими теми - за кърменето и спането.

За кърменето опитът ми и с трите деца беше различен. С най-голямата ми дъщеря - предимно безуспешен. На 15-ия ден отидохме на пробно кърмене, резултат - 0 г разлика на кантара след интензивно 15-минутно сукане (сега това ми се вижда невъзможно). Познайте дали не си тръгнах с рев и дали скоро не приключихме.  newsm45 Виновна се чувствам и до днес, но връзката ми с детето не е по-малко силна, отколкото с другите, а и в сравнение с много други кърмени деца на нейната възраст доста по-малко боледуваше. Според мен разковничето за неболедуването е по-скоро в комбинацията интензивно изграждане на имунитет в яслата първата зима плюс каляване (много плаж) и много плодове и зеленчуци.

Както и да е, сега синът ми не е изпил и грам адапте, но защото умишлено не купих изобщо и дори, когато се съмнявах, че нямам кърма, упорствах. Наддава добре: 8,300 кг на 4,5 месеца (роден е 3,780 кг). Освен това въпреки че родих секцио, имах късметът да е от първия миг плътно до мен и засука още през първия час (такава е практиката в Англия).

Сигурна съм, че всички даваме най-доброто на децата си. А лесно с бебе трудно се получава да е, каквото и да е храненето.  Simple Smile

Вече написах ферман, затова за спането само ще кажа, че не бих приложила метода на Лили не защото не ми се вижда успешен, а защото нямам нерви да го слушам да плаче. Всякакви методи прилагах с дъщерите ми и защо ли - сега така или иначе пораснаха и си спят, а скоро и изобщо няма да дават да ги гушкам. А и ми се е запечатало едно интервю с работещ в дом за деца, който казваше, че там бебетата не плачат при заспиване, защото така или иначе знаят, че няма кой да ги чуе. Извинете за тъжния финал, но с годините все повече оценявам дребните, пък макар и понякога нервни, мигове с децата ми.

Джуджинка, мерси за отговора за спането по корем.  Hug

# 517
Привет, мацки  Simple Smile
Лори, дано е нещо безобидно!
За спането, ние сме от приспиващите се с кърмене и гушкане и понеже си спи после спокойно по цяла нощ, не смятам засега да го уча да заспива сам. Би ми коствало мнооого нерви и плач, който не съм в състояние да понеса  Confused. Предполагам, че наистина всяко дете се поддава на "дресировка" - кое по-трудно, кое по-лесно. За разлика от каката (тя винаги си е заспивала съвсем сама) Дани е от "трудните" и специално за спането не виждам причина да се мъчим и двамата, само за да заспива както е правилно  Rolling Eyes. Та има и луди като мене, които не намират приспиването на гърда за "вредно"  Mr. Green, напротив - действа безотказно, бързо, лесно, на бебо му харесва, а и на мен, признавам си  Wink.
Обици - моите уши ми ги пробиха, когато бях 4-5 годишна. Не беше травмиращо, спомням си, че не болеше, макар че и моите уши са капризни и до ден-днешен освен злато и сребро друго не понасят. Иначе и аз имам една допълнителна дупка от тийнейджърските години, правена в домашни условия с обгорена игла, почистена със спирт  Mr. Green. Та на въпроса дали и откога: за твърде малко дете (до 2 год.) смятам, че всякакви бижута, особено обиците, са опасни. Моята малка кокона иска вече и тя "бици" Laughing и като иска детето, ще му сложим, но ми се ще още малко да поизчакаме. Страх ме е в детската градина да не стане някой инцидент заради обичките, 3-год. деца са това...
За кърменето и НЕкърменето - и на мен най ми хареса поста на Евилчето  Simple Smile. а братовчедката на Мим направооо  #2gunfire . И аз имам една такава противна позната (без деца), на която в прав текст съм заявила, че не желая съвети за отглеждането на децата ми от хора с нулев личен опит, колкото и книжки по въпроса да са прочели  Crossing Arms

# 518

А и ми се е запечатало едно интервю с работещ в дом за деца, който казваше, че там бебетата не плачат при заспиване, защото така или иначе знаят, че няма кой да ги чуе. Извинете за тъжния финал, но с годините все повече оценявам дребните, пък макар и понякога нервни, мигове с децата ми.

Sad Много тъжно наистина.../ревлата пак се разрева...това майчинство яко ми повлиява на хормоните... Rolling Eyes/

И аз затова си го гушкам и целувам, щото знам, че ше дойде момента, в който няма да дава, да си наваксам хубавоооо Hug

# 519
pesl и аз гледам да гушкам колкото мога повече. Големия вече ме блъска и не дава, а още няма 5. До тук ми беше с неговото гушкане.
По корем спи и го оставям. Само го обръщам като почне да нервничи, защото сам на сън не се справя още.
Амидалка, аз реввам на онази "реклама" с бебето, което казва мислиш си, че нищо не знам, но днес научих какво е самотата... И от както съм станала майка само за това си мисля. Как тези деца в домовете заспиват сами без прегръдка, без целувка ... Как живеят и се отглеждат сами. Темата е много тежка и ужасна. Не знам дали сте ходили някога в такъв дом да видите как всички деца се струпват при вас, протягат ръчички и с надежда молят "вземи ме". Обещават какво ли не, само и само да ги вземеш с теб и колко са разочаровани като си тръгнеш. Обещала съм си, че ако имам средства задължително ще взема поне едно дете да го отгледам. Дори дълго обмислях, дали да не си осиновим преди да забременея втория път. Мъжът ми е съгласен, но защо не го направихме нямам ясен отговор.

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 15:57 от Булка Марулка

# 520
БулкаHug човек лесно може да се обърка с писмената комуникация, друго си е живия контакт.

Амидалка, и ние сме се изприщили от вчера. Под гушката и зад сгъвката на коленцата. Няма от какво да е освен от потенето в тия зверски жеги, особено при по-пухкави бебоци. Ние го имахме и преди този проблем. Зверският обрив преди изчезна чак след като почнах да я мажа с антибиотичен крем (по съвет на дерматолог). Ох дано не се наложи пак, че не съм фен на антибиотиците.

Ssvetla техниките за приспиване са само средство,  целта е да имаме щастливо и непробудно спящи бебоци. Можем само да ти завиждаме благородно, че не ти се налага да ги прилагаш тия методи. Ако не се бях видяла в чудо с моето недоволно и хронично недоспало бебче, и аз не бих се замисляла и бих си продължила по старому  Grinning

# 521
Привет, аз пак съм на линия след неколкодневно отсъствие и като гледам имам много да навасавам в четенето... Гледам сте заговорили за кърменето- аз като се сетя в началото какъв ми беше зор, бях на прага да се откажа заради болката и запушванията, а сега, като се замисля, че след няколко месеца кърменето вче ще е минало, ми става едно тъжно. Мисля, че най-вече ще ми липсва близостта...
Та покай темата да питам нещо- ужасно ме боли еднат гърда, мисля, че трябва да ида на АГ, но нямам възможност да се разкарвам до другия край на София, без кола съм. Някой да ми препоръча лекар в близост до Южен парк???

# 522
Еййй, Булче, наистина ли не дава  ooooh! Мариян все още го гушкам и мляскам/не искам да си представя момента, в който няма да дава/, а за малкия няма да говоря  Laughing Не мога и аз да го търпя да ревтуни, за това и по цял ден е из ръцете ми  Tired Светле, аз не намирам нищо грешно в това, че заспива на гърда. Мисля, че така е по-спокоен. Баткото го отбих на 1.6 и на 1.9 се научи да заспива сам по метода на Лили. Много ми беше интересно написаното  Hug
Такаа, а нашето захранване върви пу-пу добре. Миналата седмица яде тиква, морков, а днес го почнах с тиква+картоф. За сега не мисля да готвя, че нещо не ми стига времето - да посвърша нещо вкъщи, да се занивама с баткото, да дундуркам Пепи, за форума остава малко време и се извинявам, че не коментирам всичко  Hug
Много объркан ми стана май поста, ама карай... Целувки  Hug

# 523
Привет и мерси за диничката Hug.

Накарахте ме да се поразровя за Orajel и ето какво предупреждение от FDA намерих http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm250024.htm. Реално предупреждението е насочено срещу употребата на лекарства, съдържащи бензокайн при деца под 2 годишна възраст. Трябва да се поразровя и да видя в кои подобни лекарства се съдържа (иначе първото, което се сетих  е Хексоралетен, но то не е за бебета Peace).

климатик - в дневната не го спирам вече седмица, а в детската стая го пускам, само когато бебето не спи, но ако жегите продължат, знам ли newsm78. Иначе в детската стая имаме и външни ролетни щори, които предпазват от жегата и сега са почти плътно спуснати.

за кърменето - смятам, че не трябва да е критерии, по който да се делят бебета или майките Peace.

заспиване ( приспиване) - не мога да взема отношение, защото никога не ми се е налагало да приспивам бебе или дете, така че си нямам идея. Моите си заспиват сами в леглата, а и спим в отделни стаи. Съчувствам на майчетата, които още не могат да се наспят нощем като хората, но наистина скоро и това ще отмине.

# 524
Софи  Hug

За обривите - моя перманентно е с тук таме някоя пъпчица по лицето. На цялото лице 10 да има, но си ги има. Само по лицето. От какво може да е? Не вярвам да е хранителна алергия. Тя е по цялото тяло.  newsm78 пък и са с различна големина сякаш тези на личицето му. Мислех си дали не е от потенето и търкането в мен  newsm78 Някой с подобен проблем?

Не дава Мимозка. Трие се и бяга, сърди се. Ако легнем заедно не се гушва в мен. Викам го за прегръдка и целувка, а той ми вика "не искаммммм". По принцип ми е супер любвеобвилен и не вярвах, че ще дойде такъв момент, ама ...

Общи условия

Активация на акаунт