Отговори
# 525
Булче, аз съм ходила също в такива домове, и то не веднъж и много добре знам за какво говориш  Sad С приятели членувахме в една организация преди десетина години и правхме разни инициатива за такива дечица/гледай само как го написах - такива, та те са си нормани деца като ншите , но несъзнателно ги наричаме така , а не трябва.../ - правхме им дискотека, танцувахме и еехме с тях, дрешки събирахме...имахме си един дом, в който много често ходехме...и точно така се струпват около теб и те гледат с очички, пълни с надежда, и ти казват - ше ми станеш ли мама...Какво да отгорвориш на това... Sad Но от друга трана се радвам, защото ако знаете как сме се забавлявали с тях, поне знам, че сме оставли някакъв хубав спомен , макар и мимолетен ...Някои хора и това не правят. Възхищавам се на хора, които вземат и отглеждат дечица без родители !

Сори за мерудийските ми постове, ама все са теми, които ме вълнуват...Blush А и човечето спинка вече 2 часа...какво да прави мама...Simple Smile

# 526
Лори сега се сетих,че и ние имаме такива петна и майка вчера каза,че се крусти,но в по лек вариант Crazy

# 527
Сори за мерудийските ми постове, ама все са теми, които ме вълнуват...Blush А и човечето спинка вече 2 часа...какво да прави мама...Simple Smile
Ти си мерудия, аз съм джоджен  Mr. Green
Ние си играем на "дзак" и такъв смях няма! Крия се зад една голяма възглавница на канапето и му се показвам ту от ляво, ту от горе и той се залива от смях, а ако се забавя почва да си протяга вратлето като костенурче да ме търси  Joy

# 528
Софи  Hug

За обривите - моя перманентно е с тук таме някоя пъпчица по лицето. На цялото лице 10 да има, но си ги има. Само по лицето. От какво може да е? Не вярвам да е хранителна алергия. Тя е по цялото тяло.  newsm78 пък и са с различна големина сякаш тези на личицето му. Мислех си дали не е от потенето и търкането в мен  newsm78 Някой с подобен проблем?

Възможно е да са от търкането в теб.Кари и тя често има и съм забелязала, че се отрива тук и там, примерно в акт.гимнастика, коятое от особен плюш.Като се завърта по нея, редовно съ забърса цялото лице по няколко пъти.Резултатът е пъпки по лицето.И сега има, ма те станаха от днешните жеги навън Shockedпреди обяд.
Аз да си похваля голямата щерка, тя още е с памперс.Не ще и не ще да ходи на гърне, купили сме на Фищър прайс, скъпо , пеещо , като истинска тоалетна, още като беше на десет месеца.Но не иска, реве и не седя.От няколко дена обаче сваля сама памперса и си натиква дупето в гърнето на една от куклите и, което си е твърде мъничко, но е най-обикновено.Сяда на него , ама никаква не я върши.
И вчера докато оправям Кари, гледам я ходи наперено по голо дупе и се настанява на кукленското гърне.
След десет минути вика:Мамо иж.Поглеждам аз ..... Shockedнашта свършила работа, ама голямата, акото.Как го е улучила незнам, извън него нямаше.Голяма ми е гордост. Grinning
То малко спам се получи, че става въпрос за голямата, а не за бебка, но...исках да се и я похваля.

# 529
Rastina  smile3521 smile3501 Браво на Лекси!

# 530
Ей, много писателствате! Но пък темите са интересни. За съжаление прочитам доста диагонално, защото днес ми е натоварено и малко тегаво.

Но искам да честитя специално месечинката на прекрасния Бобър ( бъдещ кандидат- зет като мед!) и на Весето и Явор!!! Да са много усмихнати, щастливи и най- вече здрави!

Лори, не знам какви са петънцата, но вярвам, че е нещо безобидно пигментно. Hug

По темите по - подробно ще пиша довечера. Сега само ми се иска да кажа, че техниките са хубаво нещо. ( специално тази за приспиването ми хареса, защото има постепенност). Но всяко бебе е много различно- едни са спокойни и кротко заспиват още хранейки се, други са буйни и до момента на заспиването буйстват ( като единия ми син), други имат нужда от много сън( като втория ми син), трети и четвърти съвсем друго. Затова е хубаво теориите да се напасват към бебето. Това всички си го знаете. Но лично аз в момента съм на вълна гушкане. И другите си деца много съм гушкала и не съм ги оставяла да плачат, въпреки съветите. А сега пък съвсем. Може би имам късмет с децата. Но пък понякога си мисля, че и тримата се научиха да заспиват сами някак си сами просто защотоса усещали спокойствието ми и любовта. Така си мисля за моите деца. Затова и не мога да давам съвети, освен един- мнооого голямо гушкане, защото бебетат растат невероятно бързо!

# 531
Растина,браво на Лекси.Точно това щях да пиша за гърнето,то детето само го е установило.За такива цели,се ползва възножно най-обикновеното.
Булче, най-вероятно са от това - лигички,потене и търкането. И ние ги имаме.  Peace
Миналата година ходихме в такъв дом, много ми е мъчно за дечицата само като се сетя.Наистина всички се скупчват около теб и протягат ръчички. И аз от дете съм си казала,че искам да осиновя дете. Ако имам възможност на по-късен етап,може да го направя.
Лолитка, може да не е защото не й харесва, а просто защото е странен вкус за нея и като консистенция, а и не снае още какво да прави с езиче. Аз бих пробвала пак.

П.П. Междудругото Растина, Иво така и не седна на гърне. Водих го в банята и там пишкаше прав,на сифона.После направо в тоалетната. Може и така да пробваш

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 17:08 от adi_v4

# 532
  • Русе/Germany
Е ама вие днес го ударихте на лаф моабет Mr. Green
Чета чета и тъкмо стигна края давам рефреш и пак нова страница и така 3 пъти #Crazy и сега имам още страница и половина да чета ама да не пропусна и аз да сложа мерудийка на темата Mr. Green
Та много съм съгласна с Бенджи за кърменето и това кое е лесно и кое не. Във всичко си има и + и - неща. И аз бях от родилките които стават на буци и детето не може да захапе за да засучи. И аз бях с мноооооооого разранени зърна, и аз кърмех с болка и на всяко засукване сълзите ми все по силно тръгваха и подскачах от дивана. Бях готова да се откажа Naughty но майка ми беше до мен и гледаше Боби докато ние с мъжо ми в банята с помпата, с бебешко олио с горещи компреси той ме цедеше като крава само и само да се отпуша. Да успях да си кърмя детето но с цената на много болка. Така че нямам намерение да съдя или упреквам някоя женица която не е успяла или която не е имала възможността да кърми. Тя достатъчно се обвинява. Кърмещи или не ние сме всичко за нашите деца.
Лили, благодаря за инфото Hug аз бях го постигнала това без да полагам някакви усилия но за кратко. След като започнахме да ходим много често при бабите всичко се развали ooooh!, сега тъкмо успях пак да създам режима и пак отиваме по гости Crossing Arms но вече ще се опитвам и там да си налагам че бебо трябва в 21 часа да се слага да спи и то сам Naughty
Лори мила, я стига с това че си ни занимавала с вашите неща. Ми нали затова сме си една сладка февруарска дружинка и се подкрепяме и обичаме Hug Ми нали и нас ни вълнува какво се случва с бебоците и всички го изживяваме понеже вече сме си много близки. Така че я сега драсни пак какво му е на Бобчето че ще те нашамаря. Имаш нашите палчета всичко което те притеснява да отшуми.  
Дейзи, още ли го имате проблема с количката. Пробва ли със записани песни на телефона. При нас само това помага. Има момент в който му писва да стои в количката и започва едно ужасно хленцане, когато се шматкам ОК мога да го взема да го разсея и пак в количката, но ако бързам няма как. И си записах на телефона детски песнички и му ги пускам когато се разхленца и даже може и да заспи на тях Party

Отивам да чета и да пиша пак, ако ме оставят. А и после ще ви споделя нещо от което съм очарована.
Амидалка Hug

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 17:05 от snejinka86

# 533
Булче, Амидалка, темата за домовете е ужасно тъжна наистина  Sad. За осиновяване на детенце и аз съм мислила, но истината е, че не ми достига смелост, както и вяра в себе си, че ще се справя  Confused, затова и аз гледам да помагам по друг начин...
ЛилиГ, разбира се, че целта на всички ни е щастливи бебета и мами  Hug. Ако бях на твое място или на мястото на Бенджи, със сигурност и аз бих опитала всякакви средства да променя ситуацията. Просто споделих, че според мен не е необходимо детето да си заспива само на всяка цена, ама това по принцип, а не защото ти или някой друг тук го твърди  Hug. По-скоро аз имам познати извън форума, които като стане въпрос, че Дани не заспива сам, или цъкат съжалително, или ми казват с назидателен тон, че "така съм го научила", като че ли това непременно е нещо лошо  Crossing Arms. А иначе написаното от теб и на мен ми беше много интересно  Simple Smile.
Растина, браво на вашата кака! И Рая беше до доста късно с памперс и махането му стана трудно и след няколко безуспешни опита, та напълно разбирам радостта ти  Simple Smile.

# 534
Аз пак съм тук  Laughing Днес ви похвалих синковеца,че заспива след яденето в 15 и той не заспа  Mr. Green Е,играхме,играхме и сега вече сладко спинка в шезлонга с пусната вибрация.Да можеше и аз да се опна при него.... Simple Smile
За обривчета-и ние имаме около устата.Ама май са от лигички,че той не спира от няколко дни да бръмчи  Laughing .Макар че имам аз едни подозрения...възможно ли е да са от доматите,които аз ям?Няколко дни не бах яла салата и се беше изчистил.После ядох,пак се появиха,вчера не съм и днес са затихнали.... newsm78 Ще я видим тази работа  Simple Smile
Може ли да помоля за паролата на албумчето?Така и така мъжете ми спят,да кача някоя снимка на моята гордост  Heart Eyes

# 535
Снежи  Hug песничките помагаха по едно време, но вече ми научи номера и не се поддава  Joy
Браво на Лекси  smile3501

# 536
Кремена-мама, благодаря, че си отговорила на Бенджи, че аз съм през тел и малко трудно се справям с линковете. Точно това е статията. Моля те сподели кои други лекарства съдържат новокаин, ако намериш инфо.
 По повод на приспиването, да споделя една малко по-различна теория, тя е от книгата The baby book на Dr Sears. Според него плачът е най-естественият и единствен възможен за бебето начин да разговаря с околните. Затова е важно бебето да не се оставя да плаче, а да се задоволяват неговите нужди, така бебето се чувства разбрано, а бебето и родителите се научават да комуникират помежду си. Ако нуждите на бебето не са задоволени, бебето спира да плаче, но нуждите му си остават. То се чувства неразбрано и объркано, тъй като комуникацията с родителите не се получава.
Подчертавам, че само споделям различна теория, а не искам да споря коя е вярна и коя грешна.
Аз съм привърженик на ''златната среда'', като и нея понякога я нагласям според моите си виждания, т.е. По-скоро винаги. Simple Smile

# 537
Нямате изчитане, а и на мен нещо времето ми не стига напоследък.
Първо да не пропусна - Честита месечинка на бебоците ни днес, а и на патерици на вчерашните, че нещо съм изостанала с постването!
По темите:
Заспиване - всеки път е различно, но вечер нямаме проблеми, което мен най-вече ме касае. В количка заспива без проблем, а през деня си спим в леглото. Е, да, от както почна да се върти по корем и гръб, предимно се заиграва, но по някое време му омръзва - казва ми, с рев, че му се спи, обръщам го и давам биба - така 1, 2, 3 и повече пъти и така си заспива по някое време  #Crazy.
Климатик - от вчера пускам, а той е в стаята с бебо, но в тия жеги не може, самия Явор не понася жегите и става нервен.
За кърменето ще си замълча - всеки сам си решава и при всеки различно се получава, затова не се критикуват нито едните, нито другите.

# 538
  • Русе/Germany
Хайде да допиша, Боби се събуди но да видим дали ще ме остави да напиша Rolling Eyes
Лолитка, ако си въвела и други зеленчуци пробвай да ги смесиш. Само картоф е Sick на Боби много му харесва с пащърнак Party

Само картофа на Hipp ли не се разбива или всичко с картоф. Аз взех картоф и пащърнак и като го затопля малко и сложа 5гр кърма че иначе стои лепкаво и става супер консистенция Naughty
Булче, Боби и той беше с постоянни пъпчици по лицето. Моята педиатърка ми каза да го мажа с Тридерм и пъпчиците му изчезнаха от 1-то мазане. Ако искаш пробвай Naughty
Дейзи, бутни му дясното уше за всеки случай.

Така да споделя нещо с вас. Не знам за вас но в тези жеги аз се потя ужасно много а винаги съм мразела да видя на блуза мокро петно Sad Та така, споделих с моя позната че имам много пъпки по лицето /то и тя го видя, тя е козметичка/ и и казах че искам да отида на процедура и тя ми каза че проблема е под кожата ми и ми предложи да си взема продукт на Biotrade Naughty и също така сподели за продукта им против изпотяване. Пръскаш си три вечери и от 10-14 дни нямаш никакво изпотяване под мишниците. Та взех си ги аз и да ви кажа снощи ми беше първото пръскане и днес цял ден нямам грам мокричко на блузката а доста се мотках навън. Ето линк ако някой се заинтересува http://biotrade-bg.com/ Стана малко объркано но дано хванете за какво иде реч.

Честито на всички месечинковци днес Да бъдат много послушни и папкащи дечица

Климатик нямаме но бленувам за такъв но ... сме на квартира и е мисия невъзможна малко.
О забравих, браво на кака Лекси Hug Вече е голямо момиче Simple Smile ми то детето искало най-обикновенно гърне Whistling

# 539
  • Русе/Germany
Сега в нов пост искам да споделя нещо с Бенжди. Само за нея знам за този проблем, сори ако има и други и съм пропуснала.

Бенджи, и Боби заспиваше на гърда и след това се събуждаше винаги. Започнах да го къпя 1 час преди ядене. Ако трябва да яде в 21 часа аз започвам да го къпя в 20 часа и баня, памперс, обличане и хапване и така спря да заспива на гърда и се започна с приспиването както е казала Лили.
Когато го къпех по-късно той вече нямаше сили да яде и заспиваше на гърда и следователно се буди след 3 часа и иска пак да яде понеже не е успял да си изпие дозичката Mr. Green Не знам ти как процедираш но аз така си реших проблема със заспиването на гърда и вечното събуждане.
Може някой да ме линчува но защо не пробваш да и дадеш преди нощното хапване от тези бисквитки с лъжичка. Направи го като каша /с кърма/ и пробвай да и дадеш ако искаш. Виж че при някой действа. Просто споделям  Hug

Общи условия

Активация на акаунт