НОЕМВРИйската дружина върви към третата си година!

• 71 050
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
  • На топло...
Поне това не е, Диде Praynig...
Стискам палци бързо да оздравява момчето.

У нас Яни зъбоникне и е ужас все още - рядко щастие, поне е само едно изхождането дневно... Обаче голямо тръшкане, голям зор. И така му е паднал имунитетът, че му се е нашарил езикът, като майка си се оказа - с географски (това е генетично при хора склонни към алергии и болести, но показва състоянието на имунната система без грешка).

# 601
Диданка, супер, че секрета е чист! Ама как така в началото ви казаха, че е скарлатина?  newsm78 Това, което е безспорен симптом при скарлатината е "малиновия език" - вкусовите брадавички по езика на места се уголемяват. Иначе самият обрив по тялото, който се получава 2-3 дни след началото на заболяването е много фин, почти незабележим - като песъчинки. Предимно по слабините и никъде другаде.
Я му виж езика на Момо!

Абе ващите малчугани по кое време си лягат?! Симона уж се поуморява на градината, но не мога да я склоня да си легне в човешки час и обикновено заспива към 22:30, че и по-късно. Просто толкова много й се играе вечер с нейните си играчки, че се налага с рев да я подкарвам към банята за миене преди сън. А сутрин ужасно много й се спи и ми къса нервите с половинчасови хленчове.  Sad

# 602
  • София
утро, ние започнахме да вечеряме, и по-специално децата, към 7:30, ако ще ги къпя го правя около 8-8 и нещо, до 8:30 да сме приключили, ако ли не, към 8 започваме да си говорим ,че ще се ляга, мием зъби, ръце, лице, вечерен тоалет, облиа нощницата и ако на дребния не му се спи много, първо й чета приказки, винаги две, а после й казвам, че е време да спи, тя мрънкоти, че не й се спи и аз й казвам "ок, не спи, но искам да си в леглото." Пожелавам й лека нощ и излизам. Тя си взема разни играчки, обикновено книжки и си чете, или си играе, заспива обикновено максимум до час след като съм я оставила. Понякога наминавам да й напомня, че е време за сън. Но на финала заспива до към 10 часа. Сутрин става около 8 +/-.

И да ви я похваля - вчера сутринта сама си оправи леглото. Станала, оправила го и дойде да ме извика. Аз мислих ,че някоя беля е направила, а то - постлала си юрганчето върху леглото. Беше толкова горада. И от няколко дни сутрин се облича съвсем сама. ВКл. чорапогащника.  Embarassed

Диде, дано приключи скоро тая болнава серия у дома. Но пак по-добре, че не е скарлатина, поне няма да пазите дома.

# 603
Утро, езикът му е малинов още от втория ден! Брадавиците са ужасно релефни... четох аз всички симптоми на скарлатината и всичките ги имаше - лек обрив, почти незабележим по цялото тяло; езикът - малинов, ангина; висока Т. Освен това симптом е и това, че бузите стават алени, а брадата и носа - бледи (става нещо като триъгълник) - и това го имаше. Но според педка, това, че секретът е чист значи, че не е скарлатина. Но и дори да е, пие Аугменитн, който е пеницилинов АБ и би трябвало да трепе гадовете. Друго си мисля - ако все пак е скарлатина, би трябвало да има бактерии някъде другаде по тялото, май  newsm78
абе ще се пие 7 дни АБ, това поне е сигурно! и никаква градина поне до 15 януари, така съм решила. Нека малко да му укрепне организма, че направо се разби, горкото....
Нану, голяма прегръдка от нас. Мая също не е изкарвала кьорав зъб повече от половин година вече - защо ли така  newsm78 има си 6 зъба от 8 месечна възраст и така си седят....

# 604
Диданка и Алекс последния път като беше болна беше с обрив. И аз веднага си помислих че е скарлатина, но липсваше "малиновия" език, а докторката каза че е от вируса. Съветвам ви да пиете АБ точно колкото ви е предписано, защото ако не е излекувано детето, повтаря.

Утро и ние имаме проблем със заспиването, не само че не иска да си ляга, но не дава да загасяме голямата лампа. Вечер ляга най-рано с рев към 22-22,30часа, а сутрин по половин час я будя, много и се спи.

Илка, много ти е послушна Ида  Heart Eyes (пу-пу)

# 605
Диданка, много съмнителен тоя чист секрет при всички описани от теб симптоми....  newsm78 Имай си едно наум за скарлатина и спазвай възможните предпазни мерки. Надявам се, че го правиш от началото, де - да си му отделила негови си прибори за хранене, кърпи и т.н. Друго нещо, което на нас ни се случи втория път - след като преболедувахме започна едно белене на кожата на дланите и на стъпалата. Това също било от скарлатината. Първия път не се сещам да е ставало така. Та това е още един симптом, за който да следиш, но в малко по-дългосрочен план - до седмица-две. Ако все пак е скарлатина, да знаеш, че се пускат след оздравяването контролни изследвания на секрета и най-вече антистрептолизинов титър, който показва дали стрептококовата инфекция е отшумяла. А при моята дъщеря не се получи този "триъгълник" на лицето.

Илка, Ида  много започва да помага в домакинството!!!

Нану ,  радвам се, че макар и бавно вървите към подобрение.  А таткото оздравя ли?

# 606
  • На топло...
Утро, още не е оздравял напълно. Но май ще се окаже психосоматично. Днес официално прекрати отношенията с майка си Tired...

# 607
Утро, още не е оздравял напълно. Но май ще се окаже психосоматично. Днес официално прекрати отношенията с майка си Tired...

Какво  Shocked да не се е отбил??!

# 608
  • На топло...
Да, Диде. Съобщи ѝ, че не иска повече никакъв контакт между тях. Той е отбит от 18-годишен, изнесъл се е по време на скандал от тях.
Интересното е, че всъщност за всичко съм виновна аз и съм направила и невъзможното, за да успея да го отделя от семейството му и от най-важния човек в живота му - майка му. Това не са мои измислици, а нейни думи Tired.
Бог ми е свидетел, че лесно и бързо прощавам, и че след всяка нейна поредна простотия пак не съм искала да копая пропасти между нея и него, съответно децата ни... Напротив, опитвах се да създам някаква връзка там, където явно е била обречена.
Но край вече.

# 609
 ooooh! ooooh! ooooh! Малеле ужас.

Диданка много странна тая работа.Дано се оправя бързо Момо и вече болестите надалеч  Hug

Нану и у вас да се разминава бързо и да излизат тия зъби, че да не мъчат Яни.Пък за свекито ти каквото и да кажа ще е малко.Ама то човек каквото си го направи и Господ не може да му го направи.Вместо да се радва на деца и внуци тя ще плете интриги  #2gunfire Отървали сте се  Hug

Илка започвам да се замислям да пращам Анита на летен лагер при теб   Whistling така да знаеш  hahaha Браво на голямото дете, все така да е сладурката  Hug

Утро Анита е паркирана в леглото в 19:00.Ама те не спят наобед в градината и я прибирам дроб уморена.Сутрин понякога сама се буди, но по-често се налага ние да я събуждаме.А колко е крива след градина и сутрин като стане не ми се и споменава дори  ooooh! От около 2 месеца насам е нещо кошмарно.Претенции за всичко(при все че оставям достатъчно избор за всичко и ако иска да направи нещо сама е напълно свободна), постоянно е сърдита, говори едно начумерено такова, троснато, гледа лошо.....Абе не знам.Определено скоро не мисля за второ  Tired

Ани как е Дани?Предполагам се е възстановил вече от операцията  Hug

Айде пожелавам ви лека нощ, че днес имах два изпита, одуха ме здрав вятър, дойде ми, от следобеда съм заготвила и свърших преди малко и света вече ми е не черен ами катран  hahaha

# 610
  • Варна
.....Претенции за всичко(при все че оставям достатъчно избор за всичко и ако иска да направи нещо сама е напълно свободна), постоянно е сърдита, говори едно начумерено такова, троснато, гледа лошо.....Абе не знам.Определено скоро не мисля за второ  Tired

Я, аз си мислех 4е сме единствени  Laughing Голямо цупене, бръчене на вежди, размахване на пръст...дайте някой линк към тема за бебешкия пубертет, да се образовам  Whistling

# 611
.....Претенции за всичко(при все че оставям достатъчно избор за всичко и ако иска да направи нещо сама е напълно свободна), постоянно е сърдита, говори едно начумерено такова, троснато, гледа лошо.....Абе не знам.Определено скоро не мисля за второ  Tired

Я, аз си мислех 4е сме единствени  Laughing Голямо цупене, бръчене на вежди, размахване на пръст...дайте някой линк към тема за бебешкия пубертет, да се образовам  Whistling

hahaha Joy hahaha Joy Егати пубертета.Моя навремето сякаш по-бързо мина при все че не бях от най-кротките  Whistling

# 612
УУф, Нану  Hug.
Аз какво съм чела, реших че Яни се е отбил  Hug пък то таткото го закъсал.
Гледай да сте здрави, пък бабата не вярвам да не ви се меси, сега сигурно ще си почине малко и после с нови сили  ooooh! дано това не ви развали празниците  Hug

# 613
  • София
Нуши, май свекървата баш празниците е искала да ви скапе, но гледай да не си го слагаш на сърце, до колкото е възможно.  Hug

Еличка, пращай я Анитка ако искаш и на зимен лагер, няма проблем. Обикновено като са по две по три децата са по-послушни.  Peace
Но е нормално да е крива като не се е наспала. Ида понякога не спи на обяд в градианта и после вечерта е буреносен облак. Цупи се и хленчеи за всичко.  ooooh! Гледам бързо-бързо да приготвя вечеря, да предложа междувремено нещо любимо, като примерно детско (рядко гледа телевизия вечер) или пък розова дъвка (орбит, голяма им е фенка напоследък) и рано-рано в леглото.  А после си свиркаме Whistling

Ние в неделя ще ходим на балет (да гледаме) и Ида е в такава еуфория. Сутрин се събужда с въпроса "Днес ли ще ходим на балет?", и постоянно си танцува у дома. В градината им е надула главите с този балет.  Crazy

# 614
Брей, хора, страшна работа с този ентеровирус....
Нашата кака от 20 дена е с периодично появяващи се оплаквания. Току отшуми, току пак се прояви...  Разстройството и повръщането не са силно изразени, някак инцидентни са. Уж беше добре последните дни и диетата прекрати и си прояде нормално. Днес пак се обажда, че я боли глава, лошо й е и има леко разстройство. Взех да се притеснявам вече. Май ще трябва по някакви изследвания да я водя.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт