Бихте ли върнали пари, ако са Ви преведени по грешка в повече?

• 27 224
  • 189
  •   1
Отговори
# 120
Бих ги върнала.

Извинете,че е толкова кратък отговора,но не съм от Божествения отдел за раздаване на присъди и етикети Wink

# 121
Айде да сме виновни,а?Няма обида,и не се смей нагло ,защото аз не заплашвам.Никога не знаеш кой се крие зад профила ми?!Казах няма да върна пари и толкоз.И не съм единствената тук мислеща така.Вие давайте ,връщайте .Те ония са ви направили паметник на културата и ,че сте им върнали парите.Аз съм до тук!Не се опитвайте да ми  внедрите чувство за вина ,няма да стане  Grinning
Е, точно заради такива хора, хората сами се затриваме!
"Паметник на културата"...човек не връща пари или нещо чуждо, за да получи нещо в замяна, било то възнаграждение или благодарност. Връща го просто защото не му принадлежи, а не му принадлежи защото не е негово (не се е потрудил за него, не го е заслужил). Аман от селска хитрост. Naughty
Аман и от крадливи хора и от такива, които си присвояват чужди пари/вещи уж без да искат.. така междудругото... ама то голяма част от българите са си станали крадливо племе. Тръпки ме побиват точно от такива хора без морал, съвест, скрупули или просто от такива получаващи удоволствие от получаването на нещо, за което не са потрудили.
По темата - съвсем наскоро в банката ми дадоха 400 евро повече по погрешка- върнах ги на секундата.
Гнус ме е от другият тип хора. Само пари (чужди/техни) са им в главата.

# 122
Габриелла хайде да не прекаляваме  Naughty Разбрах българинът е най-честният човек на света  Outta Joint  Да не забравяме, че всички сме грешни по един или друг начин.Щом аз не съм заслужила такава заплата, защо другите са я заслужили да започна ли да протестирам и те да връщат?Твърде късно е вече, бих заключила темата, но не мога.А при тези, които се правят на най-съвестни в моята тема случайно да се среща една много характерна черта наречена завист?Нееееееее разбира се, как?!  Stop

# 123
Габриелла хайде да не прекаляваме  Naughty Разбрах българинът е най-честният човек на света  Outta Joint  Да не забравяме, че всички сме грешни по един или друг начин.Щом аз не съм заслужила такава заплата, защо другите са я заслужили да започна ли да протестирам и те да връщат?Твърде късно е вече, бих заключила темата, но не мога.А при тези, които се правят на най-съвестни в моята тема случайно да се среща една много характерна черта наречена завист?Нееееееее разбира се, как?!  Stop
Crazy ooooh! Започнах да разбирам защо са те уволнили.

# 124
Бих върнала- да. Два пъти не съм, и двата пъти след това "не прокопсах". Не съм суеверна по принцип, но точният израз е "бях наказана".

# 125
Е поне темата стана поучителна.Касита чоже за друго да си била "наказана".Всеки ден и всеки час около нас се случват много тъжни неща, които явно не вълнуват почти никого.След тази случка приемам някои несправедливости малко по-леко и оптимистично.Мисля си, че върнах вярата си в справедливостта и доброто.  Heart Eyes  Надявам се да е за дълго.Не вярвам някой да е бил в моята ситуация, за това не могат да ме разберат някои.Аз не ви се сърдя, не ми се сърдете и вие.  Simple Smile

# 126
  • Варна
Щом аз не съм заслужила такава заплата, защо другите са я заслужили да започна ли да протестирам и те да връщат?
Ужас ooooh! Логика и чудо. Ти като не си заслужила, другите да не са клонирани от теб? Що реши, че те не заслужават и твоя работа ли е да преценяваш това?

# 127
Е поне темата стана поучителна.Касита чоже за друго да си била "наказана".Всеки ден и всеки час около нас се случват много тъжни неща, които явно не вълнуват почти никого.След тази случка приемам някои несправедливости малко по-леко и оптимистично.Мисля си, че върнах вярата си в справедливостта и доброто.  Heart Eyes  Надявам се да е за дълго.Не вярвам някой да е бил в моята ситуация, за това не могат да ме разберат някои.Аз не ви се сърдя, не ми се сърдете и вие.  Simple Smile

Сигурно и сега ще бъда наказана, че писах в тази оправдателно-възхваляваща кражбата тема.

# 128
  • Gone with the wind
Щом аз не съм заслужила такава заплата, защо другите са я заслужили да започна ли да протестирам и те да връщат?

А няма ли опция да не си получила заплата като на другите, защото не си си я заслужила? Масова практика у нас е работникът да получава една заплата докато е на изпитателен срок и веднага след изтичането на изпитателния срок тя да му се вдига.
Аз самата не бих дала на нов, непознат човек същата заплата, каквато получава мой служител, който работи при мен от 5 години напр. и си е доказал качествата нееднократно. Нормално е старият работник да се чувства прецакан и неодоценен ако разбере, че нов, недоказан кадър взима същите пари като него.

# 129
¨
Силно се надявам да съм разбрала погрешно казаното от теб, но ми се струва, че погрешно преведената сума пари в твоята сметка е случката върнала вярата ти в справедливостта и доброто...  newsm78 дано да съм разбрала погрешно в противен случай оставам без коментар... не става въпрос някой да се сърди на друг- просто поведението на някои хора е плашещо.

# 130

Shocked #Crazy тъжно е, че има много такива хора.... Cry

# 131
  • София
А при тези, които се правят на най-съвестни в моята тема случайно да се среща една много характерна черта наречена завист?Нееееееее разбира се, как?!  Stop

Извинявай, завист за какво?

# 132
Завист, че колежките взимат повече кинти. Mr. Green
А не ги били заслужили. Joy
Начинът да си го върнеш е, като вземеш чуждо  нещо, защото сам си преценил, че го заслужаваш. ooooh!

# 133
  • София
Точно тази завист не бих приписала на тези, които "се правят на съвестни"  newsm78

# 134
Точно тази завист не бих приписала на тези, които "се правят на съвестни"  newsm78
Това на всички ни е ясно.  Peace
Само авторката и още две, три сребролюбки се правят на интересни. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт