Бихте ли върнали пари, ако са Ви преведени по грешка в повече?

• 27 259
  • 189
  •   1
Отговори
# 105
Уверявам те, че Пипи Дългото Чорапче би постъпила като мен  Simple Smile Мишоци са тези, които те гледат и те лъжат в очите съзнателно за някой лев отгоре или извършват работа или дейност, която осъзнават, че не е правилна, но в името на париците го правят...Е аз не съм от тези хора, а те са си добре на работа и за тях не се тревожи!
А ти защо мериш всички с твоя аршин?

# 106

Фирмата, банката, топлофикация....много е изгодно да се наричат така, но ако ги наречеш Иван, Драган, Петкан...хора, които познаваш лично, то тогава все едно бъркаш в конкретния джоб на конкретния човек.
Някой се е объркал, направил е грешка, която е поправима.
Аз ще ги върна, не защото ще ме преследва законът, или ще ме притесняват по телефона или нещо от сорта, а защото не са мои. Неща, които не са мои нямам навика да взимам. А и в случая собственикът им е ясен, не е като да намериш 5 лева на улицата.
А иначе, и на мен ми се иска да притежавам разни неща, които не са мои, но се трудя, за да успея да ги достигна. Всеки си избира път, може и да е "през просото".

# 107
  • София
Smile и Пипи Дългото Чорапче:
Ако намерите на улицата пари пак ли ще тръгнете да търсите на някой да ги върнете, за да спите спокойно?
Смятам, че всички високопарни изказвания в тази тема по отношение, колко са честни и т.н. са неискрени...

# 108
Ако намерите на улицата пари пак ли ще тръгнете да търсите на някой да ги върнете, за да спите спокойно?
Смятам, че всички високопарни изказвания в тази тема по отношение, колко са честни и т.н. са неискрени...

Има хора, които са врщали пари, намерени на улицата. За сверка се пита колко горе-долу са били парите. Не вярвам да спя спокойно, ако прибера детските или социалните помощи на някоя женица, която ги е чакала със седмици.

# 109
      Едни като пострадат, започват да си "отмъщават" по същия начин.
      Други като пострадат си казват, че никога не биха поставили човек в същата ситуация.
      Трети  и четвърти разсъждават и постъпват по един от двата начина, без да са пострадали. Това, че ти не познаваш хора от втория и четвъртия тип, не значи че ги няма. А можеш дори в новините да чуеш за тях. Дори тук, във форума си спомням теми, в които се издирваше собственичката на изгубено портмоне. И се намери.

# 110
Айде да сме виновни,а?Няма обида,и не се смей нагло ,защото аз не заплашвам.Никога не знаеш кой се крие зад профила ми?!Казах няма да върна пари и толкоз.И не съм единствената тук мислеща така.Вие давайте ,връщайте .Те ония са ви направили паметник на културата и ,че сте им върнали парите.Аз съм до тук!Не се опитвайте да ми  внедрите чувство за вина ,няма да стане  Grinning

# 111
  • Варна
Ъ???
Тва към мен ли беше? Последно обидена ли си, или не? И къде съм писала, че заплашваш? Айде по-спокойно, пука ми коя си.

Последна редакция: вт, 19 юли 2011, 10:14 от Месечинка виторога

# 112
# 113
Уверявам те, че Пипи Дългото Чорапче би постъпила като мен  Simple Smile Мишоци са тези, които те гледат и те лъжат в очите съзнателно за някой лев отгоре или извършват работа или дейност, която осъзнават, че не е правилна, но в името на париците го правят...Е аз не съм от тези хора, а те са си добре на работа и за тях не се тревожи!
Не ме уверявай в глупости, а вземи си разшири мирогледа. Слава Богу, не всички хора сме като теб!

Смятай каквото си искаш! Изобщо не ме интересува! Аз си спя спокойно. И ти си разшири мирогледа и приеми, че има добри и съвестни хора!

Поговорката - "Откъдето дошло, там отишло", не е случайна.  Wink

# 114
  • Gone with the wind
Преди 3-4 години ми се обади едно разтревожено девойче от банката, че е направила грешка при превода и ми е превело по сметката 4-500 лв. по погрешка. Уверих я, че ще мина след 1-2 дни да оправим нещата /защото бях много заета, пък клонът е в другия край на града и не знаех кога ще сколасам да стигна/. Вечерта на мен самата ми беше терсене заради момичето - сигурно цял месец работи за тази сума. Отидох още другия следобед - тя милата беше толкова притеснена, че ми стана едно хубаво като оправихме бозата  Sunglasses
Преди няколко месеца ми се обади счетоводителя на фирма, с която работим - имаше разни кредитни, дебитни, анулирани ф.ри, та беше малка каша. Започна с - мисля, че е станала грешка при превода. Уверих го, че не е - цитирах му сумата - 1080лв. Да, но вие сте ни превели 10800. Просто в бързината съм натиснала два пъти нулата.  Върна ги на другия ден - е с кеф работим с тези хора и с кеф им плащаме всеки месец

# 115
  • Бургас
Ще върна парите. Отношението ми към хората трябва да бъде коректно. Това си е мое виждане.
Това, че едни хора не струват, не оправдава и мен да правя простотии.

# 116
                             Вчера в заведение ми се стори, че сметката ми е леко надписана. Все пак оставих 10 лв, като казах на сервитьора да си 'хване' 7. Той ми върна 4. Т.е. пренебрегна евентуален бакшиш и ми 'опрости' някакви стотинки. Тръгнах да се обяснявам, но той не ми обърна внимание и... аз помислих че е гузен за надписаната сметка. Не знам как ми хрумна. Поседях си още 5 минути, за в случай че някой все пак си поиска парите и си тръгнах. Преди винаги настоявах за грешката, но явно вече не. Чакам да си ги поискат - при поискване няма проблем. Същият ден, друго заведение: носят ми поръчката, искам да платя веднага (за да мога да си тръгна бързо, ако ми звъннат). Сервитьорът казва, че не знае цените, трябвало да погледне (а носеше касова бележка). Аз му казах колко дължа, той се съгласи и не ми показа или остави бележката  Twisted Evil. Бях единствен клиент в заведението.

# 117
  • София

Не е въпрос на мироглед, а на житейски опит...

Между другото- още една история:
НОИ не ми преведе миналата година 100 лв. Аз си ги потърсих. След 2 месеца разправия и една счетоводителка, която ме сметна за луда, се разбра че грешката е в НОИ. Изплатиха ми парите с 4 месеца закъснение.
Ами ако не бях си ги потърсила или не бях настоятелна, те дали щяха да ми се обадят и да кажат: О извинете сбъркали сме?!

# 118

Ами ако не бях си ги потърсила или не бях настоятелна, те дали щяха да ми се обадят и да кажат: О извинете сбъркали сме?!

Друг път  Laughing

# 119

Не е въпрос на мироглед, а на житейски опит...

Между другото- още една история:
НОИ не ми преведе миналата година 100 лв. Аз си ги потърсих. След 2 месеца разправия и една счетоводителка, която ме сметна за луда, се разбра че грешката е в НОИ. Изплатиха ми парите с 4 месеца закъснение.
Бъркаш нещо ситуациите. Но няма значение - търсете си оправдания, за да си успокоявате съвестта, ако имате такава.
И си е точно въпрос на ценности. Peace

Общи условия

Активация на акаунт