Отговори
# 165
Орикс, Чин, Деси, много са ви сладки дечицата.
Чин, теб може да няма кой да те снима, но сега си имаш професионален оператор за Нико!  Peace  Wink Просто си личи качеството на снимката. Умее да улови момента.

Пао, аз преди мятах по една пелена, но вече нищо не слагам и си кърмя. И по заведения и по паркове. Днес едни момченца със скейтове бяха много впечетлени и всички се изредиха да се пързалят покрай моята пейка!  Joy

Днес се опитвам да си оправя договора в БТК за интернета и понеже трябва да ми е за 5лв на месец, но не се знае кога ще ми го пуснат и оня ми обяснява че ако искам да ми го пусне от днес трябва да плащам по 8лв на месец , а не по 5 и ме съветва да изчакам. И аз му обяснявам, че по добре по 8лв на месец, отколкото по 400лв. Бяхме големи скици. Надявам се от днес да ми го пуснат.

# 166
Здравейте момичета, отдавна не съм писала и ще се опитам да ви се реванширам!
Нашият Стефан е много сладичък, но за сметка на това и много неспокоен! Все още го мъчат много колики, страшно много, Даваме Колийф, но нещо не помага, започнахме Ентерокинд и вече действа по - добре! Абе, която майка може да даде съвет моля да даде за някакви чайове против колики съм чувала ама нещо не мога де намеря и не знам дали сме подходящи! Все още се кърчмим и всичко ни е наред, понеже в началото кърмата ми бе слаба пих един стимулант за кърма - Кърмбочер - то е чай и доста действа  !!!
Чинче, честит рожден ден на твоята МаМмА!
Само да ти кажа Чинче, че е по - добре да спирате на всеки полувин час, и да взимаш Нико малко на ръце и да го разхождаш или да му правиш лека гимнастика, в противен случай ставите му може да се обездвижат и да го бели след това за ден - два! Ние така правихме със Стефи! Rolling Eyes
Стефи вече ме усеща и наистина си разбира, което много ме радва и следи почти всичко, много е сладък и много обича да го целуваме! А от усмивчици не мога да се отърва!  Grinning
Колкото до езичето и нашето беше бяло, но имайте предвид че става бяло и от млякото - независимо дали е адаптирано или кърма! А ако наистина имате гъбички препоръчвам ви Дактарин - страхотен е и много ефикасен!
А за памперсите - Пуфийс - не съм изобщо давална Crossing Arms Naughty Много пропускат и ние както имахме разтройство, бебо и по лицето се омазваше! Най-препоръчвам Памперс сенситив или обикновените или онези в бялата опаковка! И либеро стават, но те имат минус - имат полиестерови частици а, полиестера не е полезен за бебоци - заради наелектризацията която става!
Ще ви пиша пак ама Стефи се разплака и май е гладничък! Лек ден от мен на всички! Hug Hug Hug

# 167
Привет маминки  Hug
  Качих  снимки на  Никол и от изписването  да ни  видите ,  иначе  днес  правим  10  дни   Grinning  пъпчето ни  падна   вече , а  за кърменето на  вън  си я кърма  , тук  на никои  не му  прави впечатление  защото испанките  всички кърмят на  всякаде  baby_neutral  , за  сега е  сравнително спокоина  и се  справяме отлично една с  друга Mr. Green
  аз   ставам   ,че е  време за  хранене  Simple Smile
 Лек и  усмихнат  ден  на  всички   bouquet

# 168
Искрено ви завиждам на всички, които кърмите навън. Аз не мога да се пречупя признавам си  Peace Миналия ден като ходихме на разходка в Карлово го кърмих в колата и пак ми беше дискомфортно  Confused А не съм от срамежливите определено! Не знам защо, много ми е трудно Thinking

# 169
Къдрокоске, аз имам на Бертони, за 60лв, но не го харесвам. Пак прегъва бебето и не е удобен. По-добре люлка, отколкото шезлонг, но виж този на мама Ани, моя не си струва парите, но поне не са много.

Мама Ани, връщам се края на юли, около 25-ти, защото Никола е на ваксина, тъкмо ще са пораснали и готови за разходка и най-скоро родените и ще можем да направим обиколка на някой парк.. Simple Smile

Марчелино, аз си мисля, че ако е напълно легнал не е необходимо да го вадя на всеки 30мин..  Thinking

Орикс, супер ни е изтърсачето Simple Smile

ПаО, всички сме били така, но не е задължително... зависи от нас самите, на наши приятели детето е залепено за баща си и така до днес, нищо, че е 3клас вече. Явно зависи от майката, така като гледам обаче, аз ще съм от тези, които ще си имат лепка...

По този случай, ревнувате ли бебетата си? Аз изпитвам дразнение и ревнувам само, когато дойде свекърва ми, не знам защо само от нея. Сърцето ми е свито като го вземе, дразня й се как му говори, как го люлее... искам веднага да си го взема. С другите ми близки не съм така, спокойна съм, дори се радвам, че той събужда толкова мили чувства в тях.
Дразня се и когато комшийки разни или продавачки в магазина започнат да ми надничат  в количката и да му се суетят...

# 170
Чинче, съжалявам не знаех че ще е напълно легнал, но в такъв случай през един час е удачно да го раздвижваш - все пак друса и може да се натърти леко!
Чинче, вие какъв стол ползвате за кола, и знаеш ли нещо за чайовете против колики???? Hug Hug Hug Hug Hug Hug Heart Eyes,
Чинче, и аз изпитвам същото, но когато го вземе свекър ми! И ни се иде да му ударя ръцете и да си го взема! А също и аз се дразня, когато съседките или разни други хора му надничат в количката и вече почти не давам, свекърва ми му направи едно перденце което закачаме на сенника на количката и така дори и някой да се надвесва не му вижда личицето! Аз обаче когато си го возя го дърпам за да го виждам но с хора го оставям така пуснато, и казвам че спи и от време на време го поглеждам!
Препоръчвам ви мамчета и на вас такова едно плътно перденце, или дори и да е мрежесто но да е повече шарка от колкото мрежа - така ще го пазите и от болести и от буболечки!  Flutter

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 16:44 от Marchellino

# 171
Марчелино, днес ще ползвам този на Jane Matrix.
За чая- давам Хипп - храносмилателен чай ( съдържа лайка, анасон и копър) Ако има около вас билкова аптека, можеш да си купиш по отделно тези три билки и да му вариш вкъщи.
Излиза по-евтино, въпреки че кутията ХИП е 6.70, купена преди месец и ми е почти пълна, а правя всеки ден чай по няколко пъти. Бърз и лесен е за приготвяне, можеш веднага да го дадеш...

# 172
Уф, и аз от свекърва ми се дразня, за съжаление обаче, ние живеем заедно и се усещам как си крия детето понякога.  Sick Ама пък и тя, само като й чуе гласа или ме види да я нося и веднага - дай ми я  #Cussing out Оня ден й викам "Айде, на ти я да я накърмиш"! Ходи и вика: "момичето, момичето", викам, "бе, ти не й ли харесваш името, че все момичето й викаш?" и от тогава не го прави де. Ама, иначе е послушна мойта свекърва, като й се скарам, ама и аз проклето, брей!  Laughing

Марчелино, аз давам чайчето с копър на Хип от първата седмица. Този, който Чин дава на Хип е за по-големи, но педиатър й го е препоръчал.  Peace

# 173
А, да! - Забравих да кажа, че на него пише 2 месеца, но аз го давам от 1 месец. На мен педиатъра ми каза, че няма проблем да го давам, анасонът също помага при коликите, а лайката успокоява.. за всеки случай аз слагам една идея по-малко като количество.   Wink

Мама Ани, моята му говори на "маме" и постоянно иска да му "помага", също го нарича "пич",  та се чудя ако беше момиче, "пичка" ли щеше да и вика..  newsm78
Разнася го като прани гащи из нас и му вика: хубаво ти е при мене, нали маме...  Twisted Evil

# 174
  • Добрич
Орнелче, майката му е веднъж да се престрашиш. Аз пък нямам такива притеснения /извадих си гърдата и му я тикнах в устата и продължих да си говоря все едно нищо не съм направила, нещо като да тикнеш бибата. хахахах/, въпреки че никога до сега не съм го правила, както и да се пека на плажа без горнище.  Grinning
Чин, аз с Борис бях така. Днес обаче една съседка в коридора на входа искаше да надникне в количката, а аз демонстративно дръпнах сенника колкото се може по-надолу и тя го погледна само през мрежичката отгоре.  Mr. Green И аз давах на Борис от този чай който ти даваш даже май от още по-рано, че го хванаха коликите още от болницата. Чин, мерси за коментара за Бертонито, няма да е такъв явно.  Hug

# 175
Чин, не мога да се стърпя. Ако беше момиче нямаше да й обръща внимание, щото не е свикнала да гледа момиче   Peace Щеше да ти каже нищо че е момиче и да ти дава да ядеш крайчетата на хляба, че второто да бъдело момче. - източник на Деската свекито  Joy

Отивам в банята и да се стягаме за разходка. Ще пиша пак посред нощите.
Чин лек път и да не ни забравиш.

# 176
  • Sofia
За текването от другата гърда, докато кърмя - аз съм си приготвила 1-2 детски хавлиени кърпи (че са по-малки) и се покривам, за да попива по тях, иначе или бебе, или аз ставаме мокри.

Чин, мен пък мъж ми ме дразни, като му вика на детето "айде, мъжки"  Close, но го оставям де, нека си имат приказка  Laughing. Той и дъщеря ми научи да му вика "тате", а не "тати". Но в крайна сметка нали на мен не ми вика така...

А навън как я измъквате тая гърда за кърмене? Аз докато разкопчая сутиена изпод тениската и направо ще лъсна цялата, ми се струва! Пък и после бебето като пусне и трябва да му тикам отново и отново гърда...  Crazy

Ваче, бебето с най-много коса е Калина на АурораЗора! Направо Рапунцел е родила! Laughing  Hug

# 177
Здравейте момичета!
Първо да докладвам. Днес бяхме при доки на консултация. Наддали сме 1кг и малко от изписването. И е +2  см. Каза, че за бебе само на кърма било супер. Ама като гледам вие какви грамажи докарвате, започнах да се замислям. След една седмица ще бием ваксината, че другата седмица е отпуск, но аз не издържах. Исках да видя как наддава, защото около мен съветници бол. Майка ми беше супер сигурна, че щом иска да яде толкова начесто и плаче, кърмата ми не е хранителна или нямам достатъчно кърма. Говорила и с други майки (които забележете- не са кърмили изобщо децата си по собствено желание) и те това и казали.  #Cussing out Аз и преди се опитах да и обясня, че такова животно като нехранителна кърма няма, но да си призная като ми го повтаря всеки ден и се психясах. Педиатърката много им се смя на коментарите и каза да им пратя поздрави от нея. Свеки пък ми изкара акъла с луксацията, та тичахме по ортопеди...  ooooh! И сега съм решила  Stop Писна ми!!!
И на нас ни е бяло езичето. Доки погледна хубаво за гъбички и каза, че няма. За водата каза да махам захарта. И май това беше...
Шунка, и аз се чудя как става номера с изваждането на гърдата и хайде...
Днес ходихме на разходка на нашите на търговският цнтър и аз кърмих в един магазин за дрехи, зад пердето на пробната. Еми то всичко си виждах в огледалото. Да не казвам, че трвбваше да си вдигна блузата, да оправя сутиена, после да извадя млечния бар и да наглася бебока...  newsm78
Чин, лек път и от мен! И аз се смях много на снимката на Никола Simple Smile
Взех и чайчето на ХИП с копър и ще го давам вместо вода.

Кити, ние с теб няма ли да почепим днес за първата месечинка на нашите девойки?
Момичета, чувствайте се почепени. Незнам как да качвам снимки Sad

Някой беше питал за зачервеното дупе, което ставало като спукани мехурчета. Ние сме така и доки ни даде Джинджирата +крем протидсичане на Бюпхен. Каза и да го проветряваме повече. Да я оставяме по голо дупе да диша.

По въпроса с ревнуването. Аз също много се дразня някой минувач или съсед като ми наднича в количката, но не осъзнавах, че може да е ревност. А и от свекърва ми много се дразнех.  newsm78

Ох, и друго имаше, но змея лежи до мен, пръцка и проплаква и акъла ми излезе.
ДО после!

# 178
Момичета, тук съм! Чета ви и много се радвам за всички нови бебоци. Нямам време да пиша, майка ми е на гости, в понеделник пристига и баща ми, мъжо е отпуска и всеки ме дърпа нанякъде.
С кърменето горе-долу се справям. Само и аз се питам как може едно кърмене да продължава по 40 мин до час, че и повече?
Ще пиша както имам повече време. Поздрави от мен и Макс!

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 20:39 от Zizuna

# 179
СИМПЛИ, и аз не мога да качвам снимки, въпреки опитите на КЪДРОКОСКА ад ме ограмоти, затова не споменах Embarassed

ВАЧЕ, хайде в нашата градинка!

Мамчета, дайте съвет за крем за личице, че Дара много се изпъпчи!

Общи условия

Активация на акаунт