Отговори
# 150
Орикс, и Ива е готова за прически с тая коса. И как блажено спи.

Чин, ей точно с тоя поглед ще ги поваля мацките. Но явно му е била малко ракийката, стигнала да затвори само едното око  Hug Голям е сладур.

# 151
  • Sofia
Чин,  Joy Joy

Орикс, много е сладка! И аз веднага си помислих как можеш отсега да й слагаш фибички  Grinning

# 152
честита ни нова тема и само хубави неща да споделяме в нея.
Орикс разкошна рожба имаш,
Елдра наистина момичетат са прави изобщо не ти личи че скоро си родила а и най малко че имаш 4 деца.
Ох това с връщането и на мен ми е познато въпреки че някои път си оригваме хубаво после връщаме и аз така се притеснявам с това връщане.
И тези пъпчици мислех че по бързо ще му се скрият по лицето ама уви още сме с тях.Чин беше писала за едно кремче за пъпчиците та съм го поръчала в аптеката ако могат да ми го доставят да мажа с него че явно само с преварена вода няма да стане.
Ние вчера направихме първата си разходка с количката и много ни хареса.  Днес ще излезем пак към 4 да се разхлади малко.

# 153
На мен също ми се губи Цвети, а и Василиса...  Thinking

# 154
Здравейте. Прибрахме се в най-голямата жега, но поне навън беше много приятно, винаги срещам познати майки и поне има с кого да седна. А Явор навън е друго дете - глас не се чува - ръцете горе и сън.
Ориксче, ммм, иде ми да я изяммм!
Леле, Деси, Йо ги убива с поглед  Mr. Green
Чин, тази снимка е абсолютен хит, още във ФБ я видях и  съм се смяла...
Силве, и ние сме в отбора на повръщащите - и Румен ми повръщаше, но Явор е шампион просто - то това е нормално  - стомашната клапа докъм шестия месец не е напълно затворена и лесно се връща мляко, особено ако преядат бебоците. Особено след ядене е ужас просто - не смея да го обръщам въобще. Аз вече ви се оплаках, че миришем и двамата на цвик от тая работа, а и аз съм все притеснена да не се задави, защото той взе да се обръща по гръб самичък вече  Confused Аз вече се чудя как не наддава толкова много с тая лакомия, като час по час иска да суче и от тая работа омекналите ми допреди няколко дни гърди се напълниха и пак конкурирам Памела.
Чинче, да е жива и здрава майка ти!
Орнелка, късмет!
макензен, ако си ни следила, говорихме за това, че 90-дневната е напълно подходяща за кърмачки (малко кофти е само водния ден, но може да се пропусне или замени с плодове), за разлика от Дюкан и други небалансирани диети.
Роси, приятна почивка!  Hug
П.П И Цвети, и Василиса, и Пеперудката... има и други. А Зизу съвсем ни забрави...

# 155
  • София
Добро утро!

Макар че съм малко недоспала тая нощ (в 1.30 реших да гладя  Crazy), много се радвам на това време от деня - бебе нахранено, чисто и спокойно - само си ритка и прави сладки муцуни... и повръща де Wink

хахаха, това с повръщането развали цялата идилия  Crazy

Колежките дето се уговаряте, я кажете в коя градинка се събирате, Кити, МамаАнелия, Шунка.. да вземем и ние да се дотътрим някой ден да ви видим  Mr. Green

Орикс, леле каква коса... аз мислех, че Ралица има коса... ама твоята Ива е просто уникална  Grinning Голяма сладуранка, пу-пу..

Чинче  Joy Joy Joy

# 156
Здравейте мамчета ние с бебо сме добре само дето бебо е мързелив и го мързи да суче в следствие на което не качва от вчера започнах да давам АМ след кърмене за да се до нахрани някой имал ли е такъв проблем с мързелан като моя? Една позната ми каза ,че имало и някакво мляко което имало съставки против колики чували ли сте такова нещо?

# 157
Ох , сега смогвам да седна да си задам въпросите Simple Smile

Чин, лек път Simple Smile
 Деска, Йоанка и тя с голяма косичка , ама тя е кака , вече си прилича на  по-голямо бебе Simple Smile
Села ви и другите момичета с мокри фланелки- радвайте се , наистина! Можете да цедите и да замразявате. А тези дето не ни достига можем само да се ядосваме.
Наистина много от момичетата ги няма  Sad Дали нямат време ... Аз нямам търпение да порастнем малко , за да можем да ходим по разходки.

Аз пак съм с въпрос към АНА2 и ЛЛЛ. Колко време да кърмя на едно хранене? Бебка  в някакъв момент заспива или започва да смуче без да преглъща. Понеже снощи бях тотално пресъхнала през нощта храних  2 пъти с АМ, за да дам малко време на зърната да се пооправят, че бяха страшни болки. Сутринта за пръв път имах спонтанно потичане на кърмата, без цедене и масажиране. От сутринта до обяд имаме около 5 хранения през час. Ива непрекъснато е гладна и си лапа ръчичките. Единствено се позасити с първото сутрешно хранене. Мисля , че вече засуква правилно, но при последното кърмене пак нямаше нищо в гърдите.  А мен  ме боли най-вече, когато Ива суче на "празен ход" тоест , когато няма нищо. Затова след последното кърмене , дадох около 30 мл. АМ. и най- накрая бебка се успокои и заспа. Има ли смисъл, когато гърдите са празни да давам на Ива да суче ( мисля, че само ми разранява зърната) ?

# 158
Ей, че са ни сладки бебоците  Hug Орикс, Чин, Деска - такива сладури няма никъде - пу, пу  Heart Eyes

Чинче, да е жива и здрава майка ти!   bouquet

Ега ти жегата - едвам се прибрахме  #Crazy Като ревна таз мойта щерка, чак пот й изби по челото от зор, ако имах климатик в колата, щях да го пусна. Като почнах да й духам в лицето, се успокояваше.

Ваче, градинката преди се казваше "Майчин дом" на Хр.Ботев преди Гарата. Тя е много стара и има един слон-пързалка, дето и ние сме играли като деца. Та затова се знае като Градинката при слончето  Laughing Който я знае и му е близко - да заповяда, да се съберем повече кърмещи майки, да се пулят бабите като днес  Mr. Green
А на теб удобна ли ти е градинката на Света Троица - с корабчето? Ние и там ходим понякога. Все заради младежа, мен ако питаш с количката и пред блока бих седяла.  Laughing

Чинче, кога се връщаш да заформим една софийска среща, като почне и Орикс да извежда девойката (като най-мъничка)  Hug ?

# 159
  • Добрич
Привет!
Чин, честит празник на майка ти! Да я поздравиш лично от мен и да й пожелаеш много да е здрава, да се радва на внуци и правнуци!  Party Hug Лек път на теб и Нико!  Heart Eyes
Деска, Чин, Орикс, децата ви са прекрасни!   bouquet
Орикс, понеже съм на компа да се опитам да отговоря на въпросите ти, не че имам опит, ама знам отговорите от прочетеното в нета.  Wink Та, има смисъл да й даваш да суче на празен ход, защото така подаваш сигнали, че трябва мляко и стимулираш лактацията.  И Вихрен яде на всеки час през деня и няма да ти кажа на какво мязат зърната ми, ама кво да правя - давам. Разраняването не идвало от честото поставяне на гърда, а от неправилна поза, засукване, инфекции, високо небце или малка юздичка.
Ани2, аз май установих защо така ми разранява зърната Вихрен. Засуква добре вече, ама веднага си дърпа главата назад, за да захапе само зърното, а когато му спра главата, започва да нервничи, мърда и сумти, докато не го оставя да суче само зърното. Отделно като се нацока и заспи на цицата почва да си играе с нея и да ме ползва като залъгалка, та и тогава боли. Възможно ли е това да са причините или да търся вече други - небцето, юздичката /макар, че го видях, че може да си изплези езика над долната устна/. Остава май да има някаква инфекция при мен. Не му е бяла устата, езика, небцето, та едва ли има млечница. Не знам и аз вече....Много ми е трудно с тези разранени зърна да кърмя по 100 пъти на ден и има дни в които си мисля да спра да кърмя вече, макар че съвестта ми веднага проговаря, ама не се трае, бре. Беше ме питала за наддаването - не е там проблема, за 15 дни е качил 800 грама някъде, щото с дрехите и мокра пампа беше с 1 кило отгоре.
Хайде, ставам, че ме викат отново и отново и отново.... Joy

# 160
ооо наистина Йо прилича на голямо бебе вече...Нико също... Hug
Вчера една жена ми каза-още малко и ще стане лепката на мама и така поне до 1ви 2ри клас  Mr. Green
И на мен ми е интересно Ани2 да отговори на въпроса на Орикс...моите зърна почти минаха(след обилно мазане вече почти 20 дена),но боли само когато гърдата омекне.
Орикс много ни е хубаво изтърсачето : )))))))))))))) хихихих  Hug
Чин,поздрави на мама и хубаво да си изкарате.Wink

абе момичета криете ли се по някъв начин като кърмите навън,аз пак се пробвах с един шал,ама много се сгряваме с малчо така...пфууу
Иначе и аз тека горе долу на 2,3ч...слагам от подплънките щото иначе няма как...и редовно като кърмя с едната гърда тече от др и малчо е с петно на бодито.Сутиен не понасям обаче...ужас..сплесква м и зърната и боли,а си купих спортен и уж по-голям...
За матката-аз чат пат още  усещам при кърмене като менструална лека болка,предполагам това е свиването...
А за кожата на корема-купих си стягащ колан,ама е някъв китайски най-евтиния...нещо не ми се вижда надежден ама го нося...на Чико колана беше 80лв  Shocked
Аз имам да свалям още 6-7 кг макар че съм се мерила веднъж преди седмица,те не ми тежат толкова..в краката и дупето сичко си ми става,ама таза е доста широк и не мога да закопчея дънките.

# 161
  • Добрич
Момичета, препоръчайте ми марка шезлонг за Вихрен, че през деня иска да го люлея, а сега седи и спи в кошницата за кола на Чико, а тя не е с напълно легнало положение и се притеснявам за гърба му.  Peace

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 15:45 от kadrokosa

# 162
Къдрокоса а с какво мажеш зърната?Аз съм точно като теб само дето не кърмя на вс час.В  началото мажех с лансинох,обаче почнах гермастана въпреки че се мие преди кърмене и ми подейства по-добре.С лансиноха мажа само като излизаме,за да не се налага евентуално да се мия и навън,а вече и вечер,че в просъница забравям да мия.А съвсем между другото един два пъти час преди да се изкъпя намазах и със зехтин(аз си го ползвам за всичко и всякакви рани: ))) ) и като че ли и от него имапе ефект..макар че не съм сигурно дали при мен просто вече не дойде монета в който трябваше все пак да започнат да оздравяват тези зърна  ooooh!

# 163
Къдрокоса, аз имам на Чико, подарък от майка ми и е много хубав, но нещо ми е много голям. Иначе е разкошен, аз съм много доволна от него, от 0+, има си всичко, включително и жак за ipod  Laughing

Аз се покривам като кърмя навън с тънка пеленка. Знаят кво правя хората, но нищо не се вижда.

# 164
  • Добрич
Пао, мажа с Лансинох всеки път и вече почти замина голямата опаковка и пак боли и боли, не минават. Мерси за идеите, ще изпробвам и с тях!  Hug Аз досега съм кърмила 1 път навън, гледам още да сме в квартала и се прибирам след час и така. Та, тогава бях на кърмаческа  среща и кърмих на едно от най-вървежните кафета без да съм покрита с нищо.  Mr. Green Сега вече и да се крия, файда няма - който искаше ме видя вече.  Joy
Мама Ани,   Hug

Общи условия

Активация на акаунт