Отговори
# 435
  • София
Привет и от мен, днес сте доста активни Crazy

чин  Hug  Дано му мине на Нико киселото настроение..Според мен освен коликите и жегата ги мъчи децата тези дни Rolling Eyes
А Лора е добре...боли я коремчето, както си спи се събужда с писък и после пак заспива, къса ми сърцето Confused  Но като цяло засега е добро детето, бих казала, че спящите моменти са повече от будните и ревящите...

Говорите за шезлонги и люлки - Лорчето издържа има-няма 2 минути в люлката преди да се разплаче Crazy  Ама някак много свитичка стои вътре, не знам дали затова не иска.  Ще чакам да порасне малко да я пробвам пак...

кити, ми съвсем добре сте си, според мен, то не може да я оставиш да спи 4-5 часа и да не яде...Понеже и ние сме на точно тази схема, мисля си, че така трябва  Peace

Оставям ви, че е време за ядене, после ще дописвам Hug

# 436
Деси честита тримесечинка на Йо.Да ви е жива и здрава.Ние днес ставаме на 40 дни и ходихме до църквата в квартала да ни прочете попа молитва.
За стриите-като бременна се мажех с Еudermol  или нещо подобно,много съм доволна въпреки,че качих повече от  30 кг по корема нямам нито 1 стрия.Краката ми обаче целите са в стрии-тях много късно започнах да ги мажа.
Люлка-майка ми много настоява да купим на Пламена от тези градинските и да я люлеем в такава,но засега се двоумя дали да е градинска или тип шезлонг или изобщо да не купуваме люлка.
Вчера ходихме до Кауфланд и купихме 1 стол със чадърче за дете води се детски къмпинг комплект 10 лв струва,още е мъничка,но ми стана мило като го видях.

# 437
Здравейте, момичета Hug
Не се отчитам за нашето слузесто ако, защото...всеки път като се обадя и доки излиза с номера, че виждаш ли току-що звъняла в лабораторията, ама...от там ги мотаели...и така вече 2 дни...казва ми да й звъня в някакви часове, а когато се обадя в уговорения час или я няма или...за нас си мислела, ама... Twisted EvilПоследно тр да се обадя днес в 17часа...Стискайте палци Peaceче ми спомена, че ако до сега не са готови, то може би имало някакво усложнение...Ще се побъркам вече...
Ох, наоплаквах ви се Embarassed
РаО, много романтично и красиво HugА за хапването на жито - и аз го правя и то с ефект, но педиатърката малко се учуди...май не било добре за бебо...глутен ли рече че съдържало newsm78
Чин, дано вече сте подобрили настроението си...подобрявайки се на малкия Никола, ще се подобри и на мама Hug
Хубав ден и спокойни бебенца...Дано по-късно успея да се включа с добри новини Praynig

# 438
Ана, Шунка, Елина, мерси за успокоението. А бе като се замисля има ипериоди в които не ръмжи. Например докато е в количката и е буден. Понякога в стола пак като е буден не ръмжи. Най вероятно е от колики.  Confused

Криси, точно така забравих и личната карта да напиша. Моята само я искаха за справка, а бях преснела и тази на мъжа ми, но не им трябвала. А помощта не съм получила още. Подадох документи средата на юни.

Чин, Никола няма крусти, но Иван имаше. Помня че при къпане вчесвах с мека четка.
Стрии нямам, но си имам корем  Sick

Селави, честит празник на Йоана. Деси и на твоята Йо честита месечинка.

# 439
Здравейте

Продължава да не ми остава много време за компютъра, сега Никол спинка и аз да се възползвам от паузата Simple Smile

Вчера бяхме на преглед, за 1 месец е качила 1кг вече е 4200 и 4 см, педито каза, че всичко и е наред. Биха и ваксина - държа се мъжки Simple Smile
Мисля че овладяхме обрива от претоплянето, вече изчезва, но не благодарение на крема с който я мазах. Спрях да я мажа и тя тогава се подобри Simple Smile Мъжо вика от както го разсъблякахме, това дете се роди за 2 път. Иначе всеки ден сме по разходки, по 2 пъти на ден, тази сутрин като една луда жена в 8часа я бях метнала в количката и на разходка Simple Smile ама то после много топло става не се живее.

За стриите - преди седмица ми се появиха няколко от едната страна на корема. Бях изумена Shocked при положение, че родих преди месец, да ми се появят чак сега  newsm78 В началото си помислих, че е отпечатък от ластика на панталона, ама като не изчезна се усетих че са стрии. Мислех че ми се е разминало, ама изглежда не е. Добре че са почти незабележими. Не съм се мазала с нищо след раждането, може би там ми е глешката.

Шезлонг нямаме, но много искам да купим, сигурно напук на мен, тя няма да иска да седи в него Joy

Крусти няма за сега, но доколкото знам омазняването помага за премахването им. Те на каква възраст се появяват всъщност?

Деси и аз понякога имам чувството, че някой ми е сменил детето, ама добре че бързо се завръща Simple Smile

Еднократната помощ, още не съм я получила, документите сме ги занесли може би към средата на юни, за сега получавам болничните.

За сега няма проблем със спането в нейното легло, само на обяд я оставям да спи на канапето. Но май я свикнах с биберон - залъгалка, корто хич не ми се нрави, ама какво да се прави не може да се избегне всичко. Ще видя как ще я отказвам после

Май това е за сега  Hug на всички

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 16:19 от Silver Angel

# 440
  • софия
Здравейте,
БУБОЛИНКА Hug Heart Eyes
Деска честито ти пораснало детенце  bouquet
Ани и ние си имаме тигърче- Симона тя Слава богу не плаче, но ръмжене яко Simple Smile
АНН2, Чинче за гъбичките на Симона не знам дали са минали там където съм почистила с марличка в началото на езичето е розовко вече, спрях да мажа с Дактарина не мисля че са гъбички щом само от марлщта изчезват newsm78
Ваче външни ли са твоите екстри или вътрешени съчувствам ти, аз имам 4 крема и според мен никой не помага, студени компреси и резен картоф на тънко като чипс се слага.
Чинче има кремче на Клоран специално за крусти HugКато си дойдете да се видим най накрая Heart Eyes
Симонка  вечер прави по 5-6 часови паузи дано не ми се отрази на кърмата и н нейното надаване, детето спи а аз седя и го чакам да се събуди, луда работа, Струва ми се че в тези жеги не хапва по много бебка newsm78
Искам да ви  питам изпивам по литър студен чай на Нести мислите ли че е вреден, пия около 6-7 литра течности на ден заради кърмата, майка  ми ми казва че така нямало да ми бъде хранителна, а много водна, дали има нещо вярно newsm78
 Hug Hug

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 16:50 от tzvetihc

# 441
Здравейте мами,
Деска, честита 3та месечинка на слънчицето.  bouquet
Ана2, мерси за инфото за предното и задно мляко.
За стриите сте говорили. Аз си мазах внимателно корема през бремеността, но не мазах кръста. И към 8мия месец ми се появиха едни ужасни стрии на любовните дръжки. Сега, да си призная, не се мажа с нищо. Много ми е топло  Crazy за това и бебка сприяхме да мажем със зехтина.
Цветич, и аз пия много Нестий.
Insaid много стиснати палчета за твоето бебче! Дано всичко е наред.
За ходенето до тоалетната и хеморидите не ми се говори дори. И двете екстри си ги имам. Хемороидите дори са 2а  Rolling Eyes
За шезлонгите и на мен ми стана интересно...

Мая, моите поздравления за големият младеж Simple Smile
хайде чао, че бебка нещо недоволства....

# 442
Още един ден мързелив - само да не плачеше Явор и да не се налагаше да се разнасяме...ама жега му е на детето.
Шунче, не ми звучи притеснително - оранжевият цвят също си е ок при кърмачетата, леко вкиснатия мирис също, предвид стоенето в коремчето два дни, не е чудно да е малко по-изострена. Сега акал ли е отново? Има ли промяна? Ако продължава тази работа, хич не е лошо да ви види гастроентеролог. Какво стана с акта за раждане - имате ли вече ЛЛ?
Чин, и Явор е като Давид на Елина - връща още от родилния дом, като доста пъти и през носа - първият път ми изкара акъла. По-кофти е от този на Румен, ама аз вече съм с опит и не го преживявам толкова.
Дано Никола се успокои, за да можеш и ти спокойно да дишаш. Мъчат се децата в тия жеги...
Деси, трябва да ти се е урегулирала лактацията. Спокойно можеш да се опиташ да намалиш цеденето, стига да имаш достатъчно мляко за Йо, внимавай да не се запушиш обаче. Ако видиш, че млякото ти намалява, пак можеш да учестиш цеденето, това не е проблем.
Уф, щях да забравя - честита  месечинка на твойто малко слънце!  Hug
Хелен, точно такова си е акото на кърмачетата!
Колко големи са фонтанелите на вашите бебоци - на Явор беше 1 на 1 и затова въобще не са ни изписвали вит. Д. На Румен е била по-голяма - днес му разглеждах картона, той беше и зимно бебе и му давах 2 капки Вигантол.
Крустите засега не ги третирам. Спомням си, че преди време четох на листовката на Низита, че става за омекотяване на крусти, аз съм я ползвала иначе за нослето на Румен...
Кити, оправих го запушването - със спането вчера и честото кърмене от тази страна, както  и с масажа в банята на насапунисаната гърда късно вечерта бях вече ок. Ти как си? Нямаш много време май...
Рая, овесена вода ли даваш? Не е много добър вариант тя - съдържа глутен... Масажчето от сайта на ЛЛЛ, упражненията "каране на колело", поставянето в поза с повдигнати крачета, все едно ще я изакваш, са за предпочитане. Пускала съм го, но ще го пусна пак: Бебето ми спря да се изхожда всеки ден - проблем ли е това? Ти капки със симетикон ли даваш за коликите? А какво АМ додаваш - да не би да е от него?
Кари, радвам се, че са по-добре нещата. Дано се урегулира млякото скоро и да не се мъчите с тази силна струя.
Села ви, честита ти рожденичка!
МамаАни, аз съм се нагледала на тези блузки и мисля да поръчам, ще дам отзиви после. Изпуснах лятната кърмаческа серия на Шаманката в Кърмаческия подфорум и мн. ме е яд Sad
Хоупфул съншайн, Румен е в шезлонг от раждането почти, мисля, че му беше удобно...
За стриите - много странно, аз имам тийнейджърски от вътрешната страна на бедрата и
по задника, струва ми се, че от бременността имам нови по задника (може и да са си стари де), по корема нищо не се появи и двете бременности. Аз иначе съм мн. несериозна в мазането.
Инсайд, мисля ви и ще чакам да пишеш. Дано няма нищо тревожно  Hug
Цвет, няма нужда да пиеш толкова много течности, ако не ти се пият - не че ще ти стане нещо на кърмата, но така ще си натовариш организма - 6-7 л е много, товари бъбреците, а може да доведе и до препълване на гърдите. А студеният чай на Нестий вероятно има гадости вътре някакви, но чак толкова не се връзвай, нали не прекаляваш с него.

Да ви кажа за спането извън леглото - хич не драматизирам. Сигурна съм, че ще дойде време, когато децата няма да имат никакъв интерес към нас, а сега това им е нужда да са близо до някого - те са толкова беззащитни.... Румен го гледах в легълце, там спеше, ставах нощем, първо за да го кърмя, после за да давам вода или защото сънува кошмар...това много ме изморяваше. Около годинката след храненето в 5-6 искаше да става, като го оставех при нас, спеше до по-късно (с баща си са спали до 11 Shocked).Така постепенно си се премести при нас и така докъм третата си година. Просто в един момент поиска да си има собствено легло, защото е голям. Сега за Явор не се плаша - малко да отрасне, ще ги отделя с баткото - като са двама, е лесно.
Силвърче, браво!
П.П. Сега видях състава на нестий - ок си е.

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 18:06 от Ана2

# 443
Ани2   bouquet, благодаря, успокои ме Simple Smile
Чин, и на мен ми се иска да не я хвърлям тая кърма, но.. нямам хладилна чанта... Така ми се иска да я давам на някоя мама дето няма, но тука няма на кого... Tired
Цвети, и аз пия много чай на Нестий - много го обичам, но мисля, че няма проблем
Деска, честито на Йо - голямо момиче си имаш вече  Hug
Силвър, и нашето момче има обривче от жегата. Вашия за колко време мина, че ние сме така от 2 дена и се чудя дали да не го мажа вече с нещо...
Села ви, честит рожден ден на каката, да ти е жива и здрава, много да те слуша   bouquet

# 444
Цвети, как 6-7л!?
Аз ако изпия 1л е постижение.

# 445
  • София
Включвам се отново, защото забравих да поздравя празнуващите ooooh!

деска, все така голяма и хубава да расте Йоанка  bouquet  Кога успя да стане на 3 месеца това дете... Rolling Eyes

Села ви, честита пораснала госпожица и на теб!  Много да те радва и да ти помага!  bouquet

Аз поспах малко с Лора и сега ми просветна пред очите.  Нашия татко го пратиха командировка за 3 дни и от днес ще сме си съвсем сами Confused  Но поне ще се празходим...

Забравих:  моят брат днес е рожденик, почерпете се за негово здраве Hug

# 446
Току що изхарчих сума пари в Редута. Влезнах да търся блузи за кърмачки - не намерих, но накупих сума други работи. Да знаете има страхотни намаления. Чин,   bouquet

Ние излизаме и се надяваме да не ни завали  Praynig

Бюти, да е жив и здрав брат ти!

# 447
Бюти да е жив и здрав брат ти!

Оф, и аз нещо почнах да се дразня от свеки. Сега съм си в къщи и тя е у нас. Дойде за да мога да взема баткото с колата, макар че не съм я молила. Можех да отида и с Никола и с колата. Имам две столчета в колата. Но както и да е. Решила да помогне - ОК. Но още с влизането взе Никола на ръце и започна да го люлее. Излязох и се върнах по най бързия начин. Никола спи в момента. Сега се е разположила на дивана (не мога да си пусна филм да гледам) и през 10 мин влиза в спалнята да го гледа, сякаш е нейно бебе, а аз какво правя у нас и аз не знам.  Outta Joint
Оф, аман не знам за кой път влезе вече в спалнята. Идва ми да заключа вратата. Утре хич няма да й вдигам телефон, да видим как ще дойде.

# 448
Ани, Joyмного забавно ми стана...
Ана2, какво да кажа...пак ме плъзна нещо доки...до 15.50 нямало резултат, а в момента била навън...бля, бля...да се обадя в 18.30... Twisted Evil
Момичета, вашите бебоци задавят ли се със слюнка?Нашата педи каза, че отделят много слюнка и е нормално, но не съм прочела друга мама да сподели нещо такова...
simply_blue , Hug
Направо се засрамих като прочетох за мамата, която готви всеки ден...Аз почти съм забравила как става Embarassed
Хайде пак грабвам телефона...Ще докладвам по-късно...дано има резултат... Peace
А, и друго се сетих да питам - ако вашите сладури се успят, събуждате ли ги, когато дойде време за хранене или ...? newsm78
Хайде до скоро  bouquet

# 449
Sela wi честита ти рожденичка!Нека е много здрава и щастлива!  Hug
Бюти честит ти рожденик и на теб!  Hug

Цветич и аз пия доста вода,но на ден горе долу 3-4 литра ми се събират.Наблягам на вода,но много обичам и студен чай Сан Бенедето и при първа възможност си порвам 2-3  Blush

Инсайд не будя,когато се събуди тогава хапва.

За стриите-имах на единия баджак,но вече и на другия има,а се мажа още   newsm78

Чин надявам се бързо да се махнат крустите на Нико  Hug

За ходенето до тоалетна и аз имам проблем последната седмица,а преди това нямах.

Общи условия

Активация на акаунт