Отговори
# 495
Кери, съжалявам ,че проблемът продължава...
Разбираемо е, че си объркана, но мисля, че си взела съвсем адекватни мерки.  Чудесно е, че даваш едната гърда  за повече време - би могла да удължиш периода, както е описано в статията, която ти пуснах предишния път. Спонтанното изтичане от другата гърда, ако не можеш да го спреш с  натиск върху зърната, като скръстиш и притиснеш с ръцете или с дланите си гърдите към гръдния кош за няколко минути, можеш да пробваш да го овладееш с наплискване със студена вода или с нежно разтриване с лед на всеки три-четири часа. Дори и да продължава да тече известно количество спонтанно мляко обаче, въпреки че това означава отстраняване на мляко от гърдата, липсва активна стимулация и при всички положения е по-добре от изпразване на гърдата.
Ти кърмиш легнала - не изтича ли излишната кърма надолу в кърпа, като не кара бебето да се справя с целия този поток от мляко? Ако наистина струята продължава да е силна, остави малко мляко да изтече в кърпата и след това продължи. Наистина е възможно след като използваш "ножица", струята да остава силна или пък да става твърде слаба за бебето, което е свикнало със силната струя - не си ли личи от поведението - предполагам, че когато е дави от струята, диша тежко, прекъсва, устата му е пълна с мляко...променя ли се нещо след този захват?
Чудесно е, че кърмиш малкия сравнително често -  на два часа, това е добър вариант, защото при по-голям интервал и изнервено от глад бебе нещата щяха да са по-сложни...
Бих могла да ти предложа освен този захват, да пробваш да кърмиш, когато бебето е в просъница - обикновено така сучат по-добре.
Ако въпреки взетите мерки нещата не се подобрят, може да се приложи краен вариант, при който гърдите се изпразват напълно, като са напълно меки около час преди кърменето. След това започваш блокови хранения от едната гърда, докато напълно се изпразни, а другата вече е трудна за понасяне. След това сменяш гърдите по същата схема.
Ако това не върши работа, би могло да се помисли за прием на определени чайове или настойки, които влияят на млекопроизводството.
Уф, малко хаотично стана, дано си ме разбрала - Евридика ще помага   bouquet
Ето ти още полезни неща по темата и на английски: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=46389.0
http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html
http://forums.ivillage.com/t5/Mom-s-Questions/Baby-can-t-handle- … down/m-p/19521496
http://forums.ivillage.com/t5/Archives/ASK-THE-LC-Kathy-question … here/m-p/19937782

Кити, Дара пораства и можеш да не я будиш и поне пробно да я оставиш сама да си направи режим - вече си спокойна, че тя яде, а ти имаш достатъчно мляко. Нека да видим тогава как ще са нещата. Ако възникнат съмнения за това дали си дояжда и какво е количеството мляко, което произвеждаш, може отново да се върнеш на старата схема - но засега няма причина ти да си инициативата за хранене - очевидно бебка се справя добре. Що се отнася до наддаването - да, не е малко, но не мисля, че е тревожно, щом сте само на кърма - все пак първият и вторият месец обикновено наддаването е най-значително. Нека да видим какво ще стане, ако бебето води - идеята е не ти да я ограничаваш, а да не я ръчкаш.

Вещи, при доц. Маринова ли бяхте? Тя е добър специалист, но имай предвид, че всяко второ дете излиза с диагноза АБКМ от кабинета й. С което не искам да омаловажавам проблема, нито да оспорвам диагнози.
Ваче, Бюти, излишно е да казвам, че мисля като вас  Hug Аз вече имам опит с Румен и като гледам какъв е сега, не съжалявам за нито една прегръдка. Вярно, при нас влизането в пътя стана бавно - и аз имах толкова съмнения и страхове в началото, че ще си разглезя детето, че ще си усложня живота...всъщност засега нищо такова не е станало. Силно вярвам, че бебетата ни имат нужда и им трябва преходен период - от утробата и пълната зависимост до пълната независимост. Виждала съм много майки, които не са гушкали децата си като малки, но пък сега не ги оставят да пораснат. Струва ми се, че отчасти проблемът ни със свекърви и майки идва от това, че те не са ни гушкали и не са задоволили дори собствената си нужда да бъдат близо до децата си, когато е трябвало - и сега искат да се сближат с нашите деца. Може и да не съм права, не знам...

# 496
Шунка, много се радвам за подаръка. Всеки ден да имаш поне по един такъв.

Дидолинката, честита месечинка   bouquet

Майденли, и догодина няма да сте се нагодили. Като са на 1 годинка и едно кафе като хората няма да можеш да пиеш на вън. Все ще обикаляш напред назад. Чувала съм, че родителите на 3годишните са най-добре. Дай боже да устискаме до там.

Момичета, аз нямаше да: спя с бебе, да нося на ръце, да друсам. Смятах че режима е хубава работа. Вече не казвам НЯМА, а само чакам да видя какво още ме чака. За сметка на това пък щях да бъда най-редовната в гимнастиката - ами не се получава винаги.  Grinning

Ани2, това което казваш за бабите - има голяма логика.

# 497

Момичета, аз нямаше да: спя с бебе, да нося на ръце, да друсам. Смятах че режима е хубава работа. Вече не казвам НЯМА, а само чакам да видя какво още ме чака. За сметка на това пък щях да бъда най-редовната в гимнастиката - ами не се получава винаги.  Grinning

Как да не се получава - да носиш на ръце и друсаш какво друго е  Joy

# 498
Ани, аз за бебешката гимнастика. Моята е ясна.  Hug

# 499
 Добър летен жарък ден от мен Simple Smile

Инсайд  ooooh! Много се радвам,че всичко мина  Hug
Шунче бъди жива и здрава,жялая ти много семейно щастие и послушен Макс  Hug
Ичката  Hug скоро ще се нагласим и ще се наспим  Mr. Green
Кити ти ли звънна на педиатър да види пъпчиците или бяхте на консултация?И Мартин има някакви по врътлето..ситни без връхче...на Дара какви са?Оххх ще се побъркам вече с всяквите му пъпки  Confused
Дидолинка честита ви месечинка..  bouquet

Момичета исках да ви питам-някой ползвал ли е сребърна вода като имуностимулатор?Четох,че се разрежда на 5л вода 100мл сребърна...това ли е дозата наистина?А тя няма как нещо да повлияе не добре на бебо нали ?
При нас всичко е наред.Яде,спи,пръцка,ака  Mr. Green все бебешки му работи.При нас скоса в растежа и нуждата от повече кърма се изразява не в по-често сукане,а в по-дълго време активно такова вече по 15-20мин + дояждане поне още 5-10мин от др гърда пак активно,Марти не обича меки гърди явно..аз като стисна виждам,че има,но той се дърпа...сигурно е слаба струята.А като слушам вашите бебоци как наддават Марти излиза,че е слабушко  Thinking , но няма да се вкарвам във филми др седмица сме на консултация,ако е качил още 400-500гр ще съм доволна...а дано  Praynig
Днес за първи път сме си само двамата..Александър вече е на работа..бих казала,че съм доста по-организирана сега.Иначе ние често ще сме тримата понеже таткото работи на смени-дневна,нощна и после два дена почива...така често си е вкъщи през деня.

# 500
Ани, за погачата и отделянето на мъже от жени - сложих мъжете и изобщо масите като за гости навън на двора. За ритуала ползвах хола. Там подредих масичката със сладки, мед, нечупени орехи, сито и пр. Извършихме ритуала в хола - само жените - и след това си продължихме вече общо с гостите.Simple Smile

# 501
  • Добрич
Шунче, честит рожден ден! Да си здрава, усмихната, много спокойна и щастлива! Весел празник!
Тук съм, ама не мога да се добера до форума, все нещо ми изниква. Чета ви по диагонал и много ми липсвате.  Hug
Чин, това със забравянето и разсеяността е характерно за кърмещите, дето мозъците им изтичат с млякото.  Mr. Green Joy
Кити, браво на теб и Дара! Иначе, ще минат пъпките, не се тревожи. Hug
Аурора, много добре сте го измислили с погачата и гостите! Нашата предстои.
И в тази връзка да питам, дали мога да я направя в заведение? Не ми се занимава у дома с приготовления, по-лесно ще ми е да сме навън и да нося само една питка и готово.  Laughing Какво ще кажете?
Дидолинка, честита месечинка!   bouquet
Пао, искам да поздравя Александър за романтичното предложение за брак, което ти е отправил! Браво на него и честито и на трима ви.  Wink Мислите ли за дата за сватбата?  Hug Не съм ползвала сребърна вода и не мога да помогна.
Вещи, стискам палци за по-бързо оправяне на малкия, а на теб ти изпращам кураж и сили!  Hug
Ани2, не съм ти казвала, но си безценна за мен, а предполагам и за останалите!   bouquet Моите най-искрени и дълбоки благодарности и адмирации за цялото внимание, отношение и информация, които ни даваш всеки ден! Благодаря ти от сърце!  Heart Eyes Hug Hug Hug
Това запомних, това писах.  Wink
На всички  Hug  bouquet и хубав ден!

# 502
Ваче,  БЦЖ и на мен ми е бита два пъти, отзад на рамото ми е, но имам спомен, че първия път не ми я слагаха там, иначе Никола има топченце... белег все още не

Къдрокоске, аз вече не кърмя, да взема да идва тоз акъл..

Кити, много е голяма Дара.. какво ви изписаха за пъпчиците?

Момичета, в топлото може да имат пъпчици- ситни, не бързайте да се панирате. Simple Smile

ПаО, аз съм ползвала сребърна вода за мен. Пих по една лъжичка на ден в 250мл вода.

И аз много се пънех, че няма да го взимам при нас-  е, всяка нощ поне 2-3 часа спи при нас. Люлея го на ръце.. и какво ли още не, което винаги съм казвала, че няма да правя...  Rolling Eyes

Нещо съм яхнала метлата пак на Слав, че не знам.. да ми даде Господ търпение, че да не му кажа въобще да не идва..

# 503
  • Добрич
Чин, кво пак стори Слав, че си му набрала? Пък за акъла...да идва, де, ама не ще.  Wink Спокойно, сега за куп други по-важни неща мислим, затова така.  Hug
Аз не съм проверявала Вихчето за БЦЖ-то.

# 504
Чин, то каквото изтекло не се връща обратно  Peace
Слав пак ли сгази лука? Не му се ядосвай ами си почивай максимално, че като се прибереш няма да имаш спокойствие.
Ичката, с риск да ти дам неискан съвет - не махай нощтното хранене. Много сте малки още за такава стъпка. Вече са ти казали с мляко зле, без мляко по-зле. Опитвай се през деня да спиш с бебо. Не върши всичката домакинска работа в един ден. Днес чисти, утре готви, в другиден пусни пералня  Peace Работата няма да избяга. Бебо има нужда от отпочинала и спокойна мама.

# 505
  • Sofia
Така като гледам за БЦЖ-то - явно в Тина Киркова по някакъв странен начин го бият, че досега май никой, раждал там, не вижда белег...  Rolling Eyes

Абе нашият младеж днес я е спал 2 часа, я не... Бебетата трябва да спят пъъък, а това е сигурно самозареждащо се роботче! След малко ще го метна в легена, пък дано се успокои от банята.

Ичката, и аз да приглася да не махаш нощното хранене, направо махни чистенето!  Twisted Evil Някой друг да се занимава с досадните домакински задължения. Ти използвай всяка тиха минутка за почивка!

# 506
Момичета, белега не става ли на по-късен етап. Днес в На кафе даваха също, че на малката Дарис още й е червено мястото като пъпка. Белег още няма.
На Йоана първо беше червено като пъпка, после изчезна, сега се усеща топченце, но не се вижда белег. Не се шашкайте. Явно имаме много свободно време, за да си мислим за глупусти   bouquet
Та като стана на въпрос да досаждаме на Ичката със съвети. Вчера и аз се оплаквам на Марти, как не ми остава време да прочета нищо за изпитите, добре че са чак ноември. Та отговора му беше - дай да си отгледаме детето. Готвене, чистене, изпити - има време. И е така, това дете кой да го отгледа. Спомням си как като бях малка като кажех на майка ела да правим нещо си, нейния отговор беше "сега съм заета, помоли баща си". Ами аз ще гледам да не правя така.

# 507
Ваче, една от социалното взе да проверява и каза, че щяло да ме огрее, но да видим. Аз бях в болнични от 3-я месец, може би оттам пада дохода  Thinking, абе ще видим..
Carry, видях малкия Алекзандър (адаша  Party), много е сладък
Дидолинка, честита месечинка, да ти е живо и здраво бебчето Simple Smile  Hug
Ичка  Hug, всичко ще се нормализира, просто си трябва търпение... Аз знам, е само да давам съвети е лесно - и аз не съм се наспала, Алекс решава още в 5 сутринта, че вече е ден  Grinning. Просто да си майка никак не е леко... А едва сега се почва...
Бюти  Hug, изразила си много точно и моето мнение по въпроса
Кити, и аз да питам за пъпчиците - и нашите са като на Марти на ПаО - ситни, много близо една до друга и без връхче  newsm78. На Дара такива ли са? Май май ще звъня на педито....
ПаО, за какво се ползва тази сребърна вода? Само съм я чувала за нея...
Ани2, чета постовете ти с удоволствие и все се каня да ти благодаря за всичко, което правиш - благодарение на твоите съвети, затова, че чета редовно, се справям много добре с кърменето   bouquet. Дори като бях в Родилното, от телефона четях, наистина много ми помогна  Hug
И естествено едно въпросче към теб  Mr. Green - възможно ли е в края на 1-я месец да има скок в растежа - Алекс иска да суче буквално на половин-един час  #Crazy. Почвам да си мисля, че кърмата намалява... newsm78

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 16:31 от helen 30

# 508
Ох,леле... легнах да спя с малката преди час,събуждам се и не мога да разбера ден ли е,нощ ли е,къде съм  Crazy Тотално изпуших вече...
Благодаря за поздравите!  Hug
Ани2,на смесено сме,то и аз не се напатих... бях решила да не кърмя( заради лошите спомени от 1вото),после пък взема че ми хареса ,но то не бяха следродилни контракции,миналата седмица ме хвана летен вирус,5 дни ме държа,тогава не смеех да я кърмя и само изцеждах и хвърлях... Добре че ми е добро прасенце и не отказва ни на цица,ни на шише  Laughing Сега кобминираме нещата...
Пао,като имуностимулатор не съм я ползвала,но у нас присъства задължително - сега почиствам нослето на малката,а също пъпчиците по лицето и половите органи след акане.В тоя ред на мисли - Кити,вземи си за пъпчиците!  Peace
Аз също глезя децата си,все още ми се случва да обувам чорапите и гащите на каката,да я преобличам итн... знам,че ще е до време,после ще ми липсват тези моменти  Tired Иначе за гледането - нещата наистина влизат в релси след 3тата година.И аз се успокоявам,че имам само 3 години да издържа  Joy
Гледам за секс сте заговорили... коя от нормално родилите мами се е престрашила,да си признае и да разкаже  Mr. Green мен нещо ме е шубе,а и ме пощипва понякога отдолу,незнам дали всичко си е по местата вече....

# 509
Като говорите за БЦЖ и аз проверих. Йосиф има топче /от Тина Киркова/, но той е по-голям. Нямам спомен преди няколко дни дали го имаше.
Ако някой вече е ходил за втората хепатитна ваксина... децата направиха ли реакция? Йосиф взе да плаче по-често от до сега и не знам топло ли му е, от ваксината ли е или нещо друго....

Общи условия

Активация на акаунт