Отговори
# 600
  • София
Здравейте  Hug
Раличка вчера нещо много вяла ми е виждаше  Tired Не знам дали не е от жегите. Иначе изглежда спокойна, но яде по-малко. Вечерта повърна на фонтан всичко дето изядеи аз истински се притесних  Rolling Eyes Нощес си спа добре, яде си. Сега е живичка, ритка, смее се  Wink Не знам какво беше това нещо..

Вчера имахме гости, голяма лудница. Племенниците ми и Саша вилняха яко из къщата. Видяхме се с братята и снахите. Раличка получи разкошни подаръци. Има си вече солиден момичешки гардероб. Много рокли и куп сладурски дрешки.

За пюретата ще напиша.
Хващях се един следобед и правех по 14 пюрета. Сварявам картоф с морков за около седетина пюрета. Сега не мога да кажа количество, на око правех всичко. Сварявам, пасирам. После взимам 3 видя зеленчуци. Примерно печена чушка (2-3 броя голяма чушка), броколи и спанак. Сварявам и пасирам. Когато е готово картофеното пюре го разделямна 3 части. Във всяка част добавям един вид зеленчук. Така стават 3 вида пюре. Сипвам в бурканчета както е горещо. После стерилизирам за около 5минутки да дръпне капачката и обръщам на капачка. После в хладилника и така имам манджа за половин месец. Във всяко пюре преди ядене добавях мляко. Когато почнах да давам месните пюрета добавях месото пак в същите пюрета. Около една супена лъжица. Взимах месо телешко обикновено или каквото там решите. Сварява се и се пасира. После във фолио домакинско опаковах по 1 супена лъжица на дозички. Като давах месно пюре размразявам в микровелето и добавям към зеленчуково пюре.

Шунче, четито ЕГН. А как така са му взели социалните оригинала на акта?  Rolling Eyes

Красче, това е от твоите хормони. На Рали още са й леко подути двете гърдички. А в началото бучици имаше. Много неприятно ми беше  Confused При момиченцата в първите дни може да има и кървене от влагалището. При момченцата гърдичките също може да са подути. Така че спокойно, няма нищо страшно. Аз, обаче не ги пипам, не бих правила масаж  Peace

avgusta21, като се сдобия в кола може да дойдем до Банкя  Hug Hug Hug

Гарли, ужасно е това, дано да се оправяш по-бързо!  Hug Hug Hug

Роси, чудесни са ти дечицата! Каката е голяма красавица!  Heart Eyes

Шунче, умрях да се смея с Макс  Joy А ти какво толкова мери и какво си купи.. сподели  Flutter Flutter Flutter

Кити, аз много искам да се видим и също съм мислела, че на Саша ще й е интересно да се запознае с Марки. Така че ще оргазнизираме една срещичка в градинката с кораба Wink
Как е Дара? Нормално е да има слуз в акото на кърмените бебета.
А ти отивай на доктор, че не ми изглежда след толкова време да имаш всеки ден течение. Може за секциото да е друго де.. ама аз нямам вече лохии, освен рядко по малко да изкърви и спира. Колкото да се мъча да ходя с дебели превръзки.

Ана, август планираме живот и здраве да идем до К-ца. Като мине вкасината и погачата. Такъв е плана, а ще видим  Wink

Хелен...  Joy много готина тениска  Sunglasses

Хберелеа, да не е до воденицата таз къщичка. Над манастира етрополския. Ако е това място жената там готви разкошно  Grinning

# 601
Минавам само набързо,че положението е напечено,малката е адски изнервена заради жегите и чакането за консултация,милата - накрая я съблякох по памперс,климатика в колата се развали,чудо! Наддала е 1кг и е пораснала 1,5см,плака до пръсване на ваксинката  Crazy ,иначе всичко е ок,няма да пием Вигантол засега.  newsm78 Интересно ми е по какви критерии се преценява дали имма нужда или не...
ПаО,Хелен 30 - честити месечинки!  Hug
Кити - слуз е нормално да има по малко,стига да няма промяна в цвета и консистенцията..
Ваче,подкрепям с 2 ръце за пюренцата!  Peace И аз така процедирах с каката.
Роси,благодаря за съвета - ей сега го направих,освободих нокътчето,дано има ефект  Praynig
Абе много се оплаквате от тея вашТе свекърви,че ви досаждат  Laughing моята пък всекидневно е сред нас ( в една къща сме,различни етажи),а нито веднъж не е проявила желание да помогне,може и с дни да не дойде да си види внучетата  Rolling Eyes
Голям рев ревем,ставам..

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 13:58 от didolinkata

# 602
Ваче, благодаря за идеята с пюретата, така ще правя, само сега ще накарам баща ми да вземе някои неща от познати с истински реколти и ще взема да направя бурканите още отсега  Mr. Green
Свиркай като имаш кола, а ние с Марки можем и до Западния парк да се домъкнем някой ден.  Hug
Оригинала от акта ще ти го вземат в социалното и ще ти го върнат след 2 седмици.
Дано да е по-добре Раличка днес, сигурно е от жегите.  Hug

Искам и аз някъде извън София  #Cussing out Ще навивам мъжо да се съгласи да отидем някъде утре.

А иначе, да изчакаме Чин да се завърне другата седмица и организирваме срещата, време е  Hug Какво ще кажете, мами?

# 603
Свеки си замина  Party Party Party
Докато държеше малката на ръце, тя милата така си въртеше главата за да може да ме вижда, но баба й реши че не й е удобно така и я завъртя на другата страна, за да не ме вижда. Познайте дали Йо не наддаде вой докато не я обърна пак срещу мен. Отговора беше - е сега какво, вече почваш за майка си ли ревеш.  hahaha
Ваче, това с пюретата е много хитро. Я кажи колко време може да трае така едно пюре в хладилника? То като гледам наистина отнема 1 час най-много пък после имаш за доста време. Смятам да се възползвам от твоята идея  Peace
Миналата година сестра ми си игра и прави доста компоти, за да не дава на децата купени сокове. Аз се бях зарекла да направя същото, но още не съм почнала. Дано като се върнем от Варна не ме напусне ентусиазма и да ги почна, че по-хубаво от домашното според мен няма.
Ваче, и Йоана е много вяла през деня. Вечер обаче си наваксва.

# 604
  • гр.В.Търново при моя любим
Здравейте,мамчета  bouquet

Много отдавна не съм писала,но затова пък се опитвам да наваксам с четенето.
Много са пораснали бебчовците и много сладки са станали Heart Eyes Да са ни живи и здрави.

Ние вчера направихме 1 месец и по този малък повод да ви почерпя за здравето на моята малка рибка

Ходихме на тортичка с мъжът ми и бебчо и си направихме снимка.Много исках да ви я покажа,но ми падна батерията на апарата ,а зарядното съм го забравила при свекърва ми ooooh!Така ,че друг път Simple Smile

На вчерашната консултация ни казаха че вече сме 3010гр и сме пораснали с 5 см.Сложиха ни и втората хепатитна ваксина.Малкия ми герой въобще не плака.Сега ни дадоха направление за детски невролог и ортопед.Нямаме обривчета ,ползваме козметиката на Бочко и преварено олио,защото кожичката на бебчо се бели.Кърмим се на поискване със силиконов протектор,обичаме да пием водичка и ако има нужда се дохранваме с АМ от шише.Нощем започнахме да пропускаме едното нощно хранене.За коликите давам Био Гайа,Еспумизан и сутрин по 2 капки витамин Д.
Опитвам се и аз да доизцеждам и да замразявам кърма и мисля и аз да започна да правя пюренца за зимата.

Ваче,ще правя по твоя начин Hug

Иначе аз съм добре Praynig,нямам оплаквания от операцията.Довечера мисля даже да се гушкаме с мъжът ми.Имах на 2 пъти запушване на каналчетата на дясната гърда,но засега успявам да се справя с проблема с много кърмене от гърдата и цедене с помпа.

Ани 2 ,много ми помагат съветите ти  bouquet

Чин,много е сладък Никола Hug И ние имаме петно отзад на главичката.Мажа го с преварена водичка.

Деска ,да се топнеш в морето и заради мен  Hug Много сладки бузки има Йо Party

Хелен ,Пао,честит месечинки  bouquet

Прегръдки за всички ,които изпускам. Hug

# 605
 Привет    bouquet
 Честити  месечинки  на Пао и Хелан30 , Исии 82   party006
  Роси и Ана[/b  страхотни  сминки  Simple Smile
  Деси  лек  път и приятно прекарване Simple Smile
 В  момента Николчето спи и  аз да се възползвам  от  времето Mr. Green  да  ви  споделя  започвам да  се притеснявам трябваше  до  днес  да са ми пратили писмо  за коя  дата сме на първата ни консултация тук ги правят на около 15 ден  вече е минал и аз нямам писмо  Rolling Eyes и  какво ли е станалоооо  newsm78 ще изчакам  още няколко дни и аз  ще им се обадя #2gunfire
 За ношните палзи  храня Никол в 11  часа и  се сабужда  чак в  4  4 и 30 , мамчета има  един  въпрос от каква възраз може  да слагаме  бебетата  в кенгуру  newsm78 4 или 5 месеца “???
  Днес  при мен е ужасна  жега   Nature Sunny   а  и да се похваля вече 16 ден от както съм родила и си  влизам в  старите  дрехи и мн се радвам Mr. Green е коремчето още не ми се е прибрало , но и това  ще стане....
 4аоооооо  и  лек ден на всички   bouquet

# 606
Деската , лек път и весело изкарване.
Роси и Ани, прекрасни снимки.
Честити месечинки на днешните бебенца, да са живи и здрави и бързо да им минават коликите.

Вени е без режим, яде си детето и през нощта и през деня. Не засичам какви паузи прави. Сега като е много топло през деня иска по-често да суче. Мъчих да давам вода и биба , но без успех. Днес и двете баби в един глас трябва да го научиш това дете.. Еми няма да го науча, ако само си реши ще дам, но да гледам как й се повдига и да бутам биберона и шишето няма да стане.
Кенгуру доколкото си спомням след 3 ти месец можеше.
Като мине погачата  н а Венета и мисля да ходя на гости на леля ми във Велинград с двете деца и майка ми. За сега не съм й казала, че да не се надява жената пък нещо да се обърка и да не можем да отидем. После септември може да отскочим до морето за някой и друг ден, има време ще го решаваме в движение.

Вчера цял ден ви четох, но не ми се пишеше. Нещо страдам от безсъние от няколко дни. Децата спят пък майка им будува, и през деня не мога да се отпусна, а се чувствам доста изморена.

# 607
как сте днес мамчета,ние до сега ревахме милият нещо днес има проблем с акането и така се напъва опитах се докато го мия да му натъркам дупето със повечко сапун за да може да се изходи.Дано полсе да успее че много ми е жал като го гледам как се мъчи.Според мен се получи това запичане от АМ и комбинация с капките за колики,май ще ги спра и аз че преди доста добре се изхождаше.Ако някои знае ефикасен метод нека да споделя
Я да ви питам вие как давате вигантола по една лъжичка ли и смесвате ли с мляко,с лъжичка ли го давате на бебето или не.

# 608
Красче, как по 1 лъжичка от Вигантола, на нас ни е изписан по 2 капки. Аз го купих, но още не съм давала. Мисля да капя директно в устата, така е сигурно, че ще уцеля  Mr. Green

# 609
Села Ви, Йоана тъкмо си беше изградила режим и почнаха жегите. И тя сега иска по-често да хапва и по мъничко обаче. И много се ядосвам като ме попитат "е кога трябва да яде това дете, че сега пак иска". На няколко пъти са ми натъртвали, че хапвала доста често. Ама вече съм глуха за доста неща.
Красчето, аз давам Вигантола с лъжичка. На Йоана давам по 2 капки, че е недоносена. На доносено дете, което не наддава супер много се дава по 1 капка. Аз съм се пробвала да капя директно в устата, но тя ми прави номера като си я извърта в последния момент.
Момичета много сте мили с пожеланията.

# 610
Момичета ,влизам набързо да ви почерпя по този скромен начин   party023 по случай моя рожден ден  и отивам да сготвя пред малката да се е събудила!

По-късно ще прочета (надявам се да успея ,преди гостите да дойдат) Simple Smile
Много прегръдки и дано е хубав и спокоен денят ви с малките бебочета! Hug

# 611
  • Sofia
Села ви, не е много сигурно уцелването.  Laughing Аз така капя в устата, докато реве, но той много мърда или маха с ръце или внезапно спира да плаче точно, когато трябва да капне!  hahaha

Ваче, казали, че ще върнат акта, като дадат парите, дотогава - у тях! Мъж ми е направил едно копие все пак.
Аз днес напипах топченце от ваксината най-накрая!
А си купих 3 блузки и 2 поли. Харесах си и една суперска рокля, обаче не можах да я закопчая хич.  Laughing Те и полите ми пристягат доста, но се надявам да падне тоя корем по някое време...
Между другото последната седмица вместо да свалям, съм качила 1 кг Sad

Внимавайте с дневните пътувания, вчера се изплаших да не сме претоплили детето, на връщане в него грееше слънцето и цялото му чело беше мокро.
Сутринта (а и цялата нощ) го усещах супер горещ, но нямаше Т... В детската, където спим, си е жега, не знам как да охлаждам, че сигурно му е зле така.

Рая, честит рожден ден! Да си много здрава, щастлива и обичана!

# 612
  • София
красче, само няколко поста по-нагоре зверчето е споделила метод за спомагане на изхождането Wink

А Вигантола и аз се пробвам да капя направо в устата, но голямо гонене и дебнене пада и тя все ми прави номера ooooh!  Резултатът е, че не знам дали изобщо успявам да капна на точното място и дали го приема в крайна сметка...А в лъжичка с кърма ли го смесвате, че то една капка.. Rolling Eyes

Шунче, мен ако питаш, излизанията с детето в горещите часове на деня изобщо трябва да се избягват.   А с колата е много коварно - климатикът дори да работи, през прозорците напича и изобщо...Аз вчера купих едни сенници за задните прозорци, въпреки че на моята кола те са затъмнени.  Онзи ден видях, че все пак й напича, а докато карам нищо не мога да направя Confused

рая, честит рожден ден!  bouquet

# 613
Рая, честит рожеден ден. Много здраве и щастие.

Шунка, твоя Макс ти прави на пук определено. Плюс това вчерашния му номер е бил от типа - няма само мама да си купува дрехи я. Искам и аз, чакай да изцапам тези  hahaha
Акта за раждане го задържат докато одобрят плащането. Нашия го върнаха след 5-6 дни, а парите получихме в края на следващия месец. Ако ви трябва за някъде по-добре си направете копия, преди да подадете документите. Едно копие със сигурност ще Ви искат на работното място. Там се попълва декларация, че ще си гледате детето  Peace
Днес пробвах да се вмъкна в едни стари поли. В ханша още не ми стават  Sad Надявах се, че вече ще мога да си вляза в тях. Та оказа се, че нямам нищо по-така за излизане. Тъкмо повод за да обиколя магазинчетата във Варна (стига да не е такава жега, че хич няма да ми се обикаля).

# 614
Красче, аз давах Вигантола с лъжичка с малко чайче или вода. Доки каза засега да го спрем и да го почнем пак есента.

Момичета, за тези от вас, които като мен са решили да замразямат продукти отсега за захранването през зимата, ето нещо интересно http://www.amber-bg.com/cooking/index.php?option=com_content& … =34&Itemid=40

Рая, да си жива и здрава, много щастлива мама и обичана жена!   bouquet Еееее, Шунче, обра ми пожеланието  Laughing

Бюти, погледна ли съдържанието на македонското кремче? В една кръгла жълта кутийка ли е?

Общи условия

Активация на акаунт