Отговори
# 690
.......
 От тук и другия ми въпрос към Ани 2 и Евридика Пиша ви тук , защото  може и някои от другите майки да са минали през това и да споделят опит. Аз се похвалих, че вече сме само на кърма , но започвам да се съмнявам дали кърмата ни стига. От една страна защото Ива е нервна, хленчи си и си лапа ръцете ,  почти непрекъснато. От друга страна заради начина , по който протича едно кърмене при нас. Когато започна да кърмя първите няколко минути суче много активно и чувам хубаво преглъщане, след това започва да преглъща все по-рядко и идва момент, в който прави сукателни движения, но почти не се чува преглъщане( предполагам в този момент гълта въздух).Кърмя от двете гърди всеки път. Прилагам и компресия. Лошото е ,че след това е още гладна - виждам я ,че е нервна, търси отново да засуче гърдата или  ми засуква рамото като я вдигна да я оригвам , и почти след всяко такова хранене коремчето и е пълно с въздух и почва хълцане , понякога по 20 минути.
Освен това по време на кърмене започна да си върти главата и да се дърпа напред-назад , както е захапала зърното и е ужасно болезнено. Само че съм сигурна, че   причината не е  силна струя на млякото , по-скоро слаба или липсваща  Cry
Не мога да преценя колко кърма имам, но преди да е яла с голямо стискане успявам да изкарам   капка-две от гърдата. Течове изобщо нямам, гърдите ми са все меки...  Наакани памперси - 4-5-6 , плюс 2-3 напишкани. Незнам какво да мисля вече, може да ми е изтощен организма и да не произвежда кърма Sad От както сме се върнали от родилното  - около 10-тина дни съм смъкнала 5 кг, а уж се опитвам да ям.
*Oryx*,

Ана2 ти е отговорила подробно. Мерките, които ти предприемаш и тя препоръчва най-вероятно ще дадат резултат. Действително може би е добра идея да се направи пробно измерване, за да видиш как наддава Ива.
За успокоение мога само да кажа, че бебетата са много малки още и имат огромна нужда от мама. Затова и често може да ти се струва нервна или гладна. Жегата вероятно също играе роля. Носенето в слинг обикновено е вариант за успокоение и по-лесно приспиване на бебето, но в тези горещини слингът трябва да от специална материя или саморъчно направен от тензух, иначе много ще се спарите.
Надявам се на добри новини за наддаването на Ива!   bouquet

# 691
  • София
Орикс, има в Билла боза със захар  Sunglasses Sunglasses Sunglasses Пише на нея с големи букви, че е със захар.
Клавидя, моля те не праскай такива големи цитати   Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Днес така хубаво разхлади, че сега излизаме да се поразходим. Не съм излизала с детето по това време отдавна.

Раличка също днес започна да се смейка напълно съзнателно. Кактоси лежа до нея ми фокусира едното око и много се смейка. Има 2 трапчинки  Heart Eyes Те още акушерките в комента, в който се роди извикаха, лелеее, ама тя имка трапчинки  Grinning Grinning Grinning

Опитва се да следи и въртящата се играчка над леглото.

За пюретата ще помагам, разбира се. То като гледам тенденциите баш по Коледа ще ги правим.  Mr. Green

# 692
Момичета знам,че сме обсъждали 100 пъти,обаче наистина не помня какво сме говорили...Току що смених памперс със зелено ако. Стреснах се.Значи ли,че нещо не  е наред?Да звъня ли на педиатърката? Sad Sad Sad Да не би да е някаква храна,която съм яла?Или да не е настинал? Shocked

# 693
Здравейте!

Нашата погача мина- бяхме на молитва и съм доволна, отчето беше много мил. Приятелките ми и при мен като на РАЯ, не дойдоха (само една), бяхме родственици (както каза отчето) и съседи, имам храна за цял месец напред  ooooh! ако на някого предстои- предлагам сладки в изобилие!

За Пл- не си говорим въобще, ШУНЧЕ, не съм сигурна, че има какво да спасявам, а толкова ми е мъчно за детенце Cry Винаги е плюел баща си и не говори с него вече повече от година, а постъпва по-лошо и от него... между двамата няма никаква разлика... Тъжно и жалко е, на първия празник на най-чаканото същество .... нямам думи, момичета, дори не ми се говори.........

ПАО, при нас това е симптом, че Дара я боли коремчето, следващият път ще е ок, ще видиш Hug

# 694
Привет момичета!
Най- после се разхлади и малката видимо се успокои- жегите измъчиха нас , а бебнцата- още повече.
Аз съм доволна ,защото вече два поредни дни имаме пълни(не напишкани  Mr. Green) памперси и съм една идея по- спокойна , само дето забелязвам ,че в следобедните часове кърмата ми е осезателно по- малко newsm78 Мисля че е нормално , ама все пак очаквам да има по- голям ефект от честото кърмене, цедене и чая за кърмачки на Хип.... Confused
 didolinkata, Чин , и аз купих АМ на Хип- комбиотик. Все още не съм го давала на Венцислава , но се надявам да й хареса  и да й действа добре на изхождането.
Иначе и аз пия прясно мляко , нок акто Ана2 многократно подчертава - с мярка,макар че страно много го обичам.
Роси много е сладък твоя  Емо LaughingДа ти е жив издрав!
deskatta, дано се адаптира Йоана скоро- завиждам ти че сте на морето....
kitikat,тревожиш  ме така...  Все си мисля ,че евъзможно да преодолеете кризата... макар че прекрасно те разбирам през какво минаваш.  Hug
Ани ,чудесна снимка!
Vache,честита ви месечинка! Hug
teddy_varna1 прексна дъщеричка имаш! и на нас това ни е любимата поза- заспива на мига , щом я сложа в креватечто- писка! Crazy
кити ,виждам че си писала пак.... хубаво е че е минала погачата и молитва сте взели- аз се поуспокоих след това... Е, не беше перфектния празник ,но да са ни  живи и здрави бебочетата . За отношенията ви с мъж ти- толкова се надявам да се оправите- звучиш много тъжно.Ако има какво да спасяваш между вас- направи усилие, ако не....... Трудно решение..... Sad
С теб съм. Hug

# 695
Евридика , благодаря за отговора Simple Smile
Ваче, аз наистина в Билла не бях гледала. Той ми мина мерака за боза вече , но ако пак се появи ще знам  Peace

Рая , и аз пия от чая за кърмачки на Хип. Даже си взех 2 вида - единия е био и е на филтърни пакетчета, а другия - на гранули. Обаче и двата излизат страшно скъпо бе  Shocked Немога да преценя още дали дават резултат обаче.  И също като теб забелязвам ,че кърмата ми следобед май хич я няма ...

Китикат, не знам какво да те посъветвам. Може мъжа ти да минава следродилна депресия знам ли... Дано да се оправят нещата, сигурно и двамата сте много изнервени от промяната в живота ви. Най-важното обаче е Дара да ти е здравичка, хубавото е , че е малка и не разбира още...
Аз също щях да се "оплаквам" от моя мъж. Страх го е да държи бебето. Като му  я дам стои като препариран и не смее да мръдне , нито да си премести ръцете , нито нищо.
Ох, кога ще му мина страха не знам, че да може малко да ме отменя, когато трябва да се  носим на ръце...

Теди, Страхотна бебка Simple Smile И моята мишка най-обича така да спинка и да се гушка.

# 696
Съжалявам няма да се повтори  Embarassed Embarassed Исках да ви попитам дали сте пили чая за кърмачки teekanne mother & child и по колко пъти на ден се пие  Grinning

# 697
Здравейте мами   bouquet

Нямах много време тези дни, пак ни започнаха едни колики  Rolling Eyes Ужас  ooooh! Имам чувството че са от антибиотиците който пия и който уж са съвместими с кърменето, а миналият път беше същото, само тогава имаше колики и незнам какво да правя. Няма друга алтернатива на антибиотика, другия на мен не ми пионася. Ще ме побъркат с тази инфекция  #Crazy

Дарка  Ето линка, ако още никои не ти го е пуснал  Hug
http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

Кити ние с моят мъж преди година минахме през много тежка криза, сумати хора ни се намесиха, едни интриги, един ужас.  Ти си знаеш как е при вас, но аз бих те посъветвала да поговориш хубаво с мъжа си. Понякога нещата изглеждат едни в очите на единия и съвсем други в очите на другия и ако не  говорите трудно ще се изясните  Hug Дано всичко се разреши и преминете през кризата. Ако пък не бива, животът не свършва, колкото и да е тежко, понякога хората се разделят  Cry  Важното е да сте живи и здрави  Hug

За връзката между дете и бременност съм 100% сигурна че има. Имам една приятелка, цялата бременност сиаешеи само нагоре-надолу с усмивка на лице. Когато се роди нейното бебче, се шегувахме че май си е забравила бебето вкъщи и количката й е празна. Гък не се чуваше от това дете. Вече е на 1 годинка и все още е страшен кротан. И моето бебе си отговаря на бременността, спокоен докато нещо не го прихване  Mr. Green

Роси страхотни са ти дечицата Пу пу пу Колко е щастлива каката
Теди и твоята принцеса е страхотна

Чао за сега! Лека и спокойна нощ   bouquet

# 698
Здравейте мамчета  Hug
ние вчера благополучно се пренесохме с половината багаж, че нямаше място за всичкия... Другата седмица ще донесем и останалия. Малкият проспа целия път, много беше послушен. Сега обаче трябва да търся педиатър в Плевен, че му предстои ваксина.
Августа, тениската е от Продавалника, ако искаш ще ти дам линк към обявата.
Ичка, ПаО, как сте, вече ми липсвате...  Hug ПаО, и на Алекс на 2 пъти му се случи акото да е зелено, но следващото си беше ок, не съм звъняла на док.
Ичка, как сте вие, минаха ли коликите?
Кити  Hug, знам какво е... Прегръщам те силно, ще се справиш  Hug

# 699
Кити, нашата погача е във вторник. Пращай насам сладките!  Wink

А отношенията в с Пламен явно наистина са доста обтегнати, щом и празника не е променил нещата. Явно е попил от примера на баща си!  Sad

# 700
АНИ, с огромно удоволствие- имам от сладка баница до баклави..... страшно много...... и ужасно шоколадови бонбони........ ooooh!

Да, първият празник на Дара Sad

КАРИ, аз отдавна се уморих да говоря, предпочитам да мълча........

# 701
Здравейте момичета!
Приспах малкото дете, голямото гледа филмче, а мъжо на мач. И аз седнах на компютъра Grinning.
Големи жеги, в къщи не се диша, а като пуснах днес и съдомиялната стана направо ужас. Затова пак навън - и сутринта, и следобед. Определено там е по-добре, че поне подухва.
Кити, много ми е тъжно като пишеш за това, че не си говорите, и че плачеш понякога, докато кърмиш. Дано се оправят отношенията помежду Ви Hug. Дара е най-важна и знам, че не трябва да си тъжна - заради нея Hug
Хелен, точно за тебе си мислех. Кога ще пишеш от Плевен, и ето че се включи. Желая Ви всичко най-хубаво в родният ти град  bouquet
Чин, как сте и Вие? Надявам се, че се разбрахте със Слав Hug
Ани, честита нова кола!
Теди, много сладки снимки Grinning
Ох, разплака се Теди.Трудно ми е до пиша с една ръка.Трябва да се специализирам Laughing Лека Hug

# 702
Здравейте мамчета,  днес беше ужасна жега направо не се дишаше цял ден а на всичко отгоре имах да гладя купчина пране, никак не смогвам с домакинството вие как се справяте ? Явно ми е слаба организацията  Rolling Eyes
Относно лактацията

klavdiq7777  аз го пия този чай на опаковката пише да се пият по 2-3 чаши на ден. Обаче не мога да ти кажа дали има ефект моят бебок го мързи да суче и много рядко суче обикновено се цедя и му го давам с шишето така,че стимулацията ми е слаба и не знам дали чая има добра стимулация, иначе пия и чай от копарено семе също за увеличаване на лактацията и ям жито с орехи.

Лека вечер !!!

# 703
  • София
Съжалявам няма да се повтори  Embarassed Embarassed Исках да ви попитам дали сте пили чая за кърмачки teekanne mother & child и по колко пъти на ден се пие  Grinning

Аз го пия. Много ми харесва Grinning. Мисля, че 2-3 чаши на ден са ОК Grinning

КАРИ, аз отдавна се уморих да говоря, предпочитам да мълча........

От мълчание няма полза. Тормоза ще бъде само за теб, а за него не. Просто няма да му пилиш на главата и ще си е рахат. Обаче от това ще страда и Дара. Най-добре е да се разберете как ще продължите. Дали ще продължите и всичко свързано с това. Уф, да ти кажа цял ден се сещам за теб и те мисля... Hug Hug Hug Ако имаш нужда от нещо знаеш.. насреща съм! Hug

Ние към 22:30 се прибрахме от Борисовата градина. Малка Ралка е с колики. Откак сме се прибрали я дондуркам, яде, после се ядосва на цицата, костилки слагахме, по корем, по гръб... лудница...

# 704
Здравейте със среднощно включване.
Ваче, браво на вас за разходката, ние вместо да я направим, изгледахме отново сериала "Гордост и  предразсъдъци"  Rolling Eyes
Днес до следобеда Явор беше супернеспокоен - яде си ръцете, реве - ужасно топло му беше на детето. Следобеда откъпа и спа поне пет часа  Shocked
Клавдия, не би ли могла да включиш още едно хранене? Малките бебета имат нужда от поне осем хранения, като едно от тях е  нощно. Така бебка допълнително ще стимулира производството на кърма. Чудесно е, че имате наакани памперси (значи се храни добре), напишканите не се броят, защото даваш вода.
гергана_85, чудесно е, че правиш такива усилия да даваш кърма на бебето си! Бих ти предложила обаче да се свържеш с консултант по кърмен, за да ти помогне за поставянето на гърда и активното сукане - във Варна има доста обучени момичета. Разбира се, бих могла да се опитам и аз да ти помогна дистанционно с информация, но ще е по-трудно. Пиши ми, ако те интересува.
Пао, не се притеснявай засега от акитата. Причините могат да са различни - дисбаланс на предно/задно мляко, нещо от храната (често това са продукти от краве мляко или зелени зеленчуци), леко нарушена чревна флора, настинка, зъби и т.н. - както виждаш, нищо страшно. Пиши дали е временно.
Кари, изписаха ли ти пробиотици с антибиотика?
КитиHug
Леко нощ на всички...

Общи условия

Активация на акаунт