От тук и другия ми въпрос към Ани 2 и Евридика Пиша ви тук , защото може и някои от другите майки да са минали през това и да споделят опит. Аз се похвалих, че вече сме само на кърма , но започвам да се съмнявам дали кърмата ни стига. От една страна защото Ива е нервна, хленчи си и си лапа ръцете , почти непрекъснато. От друга страна заради начина , по който протича едно кърмене при нас. Когато започна да кърмя първите няколко минути суче много активно и чувам хубаво преглъщане, след това започва да преглъща все по-рядко и идва момент, в който прави сукателни движения, но почти не се чува преглъщане( предполагам в този момент гълта въздух).Кърмя от двете гърди всеки път. Прилагам и компресия. Лошото е ,че след това е още гладна - виждам я ,че е нервна, търси отново да засуче гърдата или ми засуква рамото като я вдигна да я оригвам , и почти след всяко такова хранене коремчето и е пълно с въздух и почва хълцане , понякога по 20 минути.
Освен това по време на кърмене започна да си върти главата и да се дърпа напред-назад , както е захапала зърното и е ужасно болезнено. Само че съм сигурна, че причината не е силна струя на млякото , по-скоро слаба или липсваща

Не мога да преценя колко кърма имам, но преди да е яла с голямо стискане успявам да изкарам капка-две от гърдата. Течове изобщо нямам, гърдите ми са все меки... Наакани памперси - 4-5-6 , плюс 2-3 напишкани. Незнам какво да мисля вече, може да ми е изтощен организма и да не произвежда кърма

Ана2 ти е отговорила подробно. Мерките, които ти предприемаш и тя препоръчва най-вероятно ще дадат резултат. Действително може би е добра идея да се направи пробно измерване, за да видиш как наддава Ива.
За успокоение мога само да кажа, че бебетата са много малки още и имат огромна нужда от мама. Затова и често може да ти се струва нервна или гладна. Жегата вероятно също играе роля. Носенето в слинг обикновено е вариант за успокоение и по-лесно приспиване на бебето, но в тези горещини слингът трябва да от специална материя или саморъчно направен от тензух, иначе много ще се спарите.
Надявам се на добри новини за наддаването на Ива!