Отговори
# 675
  • Sofia
Кити, много ми е мъчно, че продължаваш да живееш в такава обстановка! Дано се осъзнае най-накрая този човек и да разбере какво ще загуби, ако не промени отношението си...  Confused

Ана2, мисля другата седмица да си отидем при нашия доктор най-накрая и се надявам да го премери. Тази в поликлиниката му била взела на Макси празния картон  ooooh!, ако докторът му направи ваксината др. седмица, къде ще я запише изобщо?!? Не мога да разбера въобще защо в п-ката си пазят при тях картоните - бих искала да видя сега дъщеря ми колко е качвала първите месеци, както и таблиците отзад, а не мога.  Close
За кърменето - сега през нощта май е най-добре, току-що си яде без проблеми. Като гледам статията - или имаме млечница (макар че няма бяло в устата) или е ужасно дълготраен скок в растежа  Crazy. Пробвах и компресия и обратна компресия (понякога като пусне и продължава да си тече на струйка, а и на моменти сякаш прави големи глътки, от които се дави - чува се странен звук малко над гърдите), и смяна на гърдите - обикновено действа за още 2-3 мин. Реве уж, с ръцете се опитва да ме награби цялата, а захапва стръвно и след 2 преглъщания пуска, накрая като го подразня да захапе- не ще. Отказвам се и след 5-10 мин. рев пак пробвам. Майка ми днес беше вкъщи и се потресе и тя, като видя. Като потръгне някое хранене така накриво, просто не може да завърши нормално, днес само следобяда имаше едно нормално по-дълго хранене и след него едно в полусънено състояние.

Гледах снимките на дечицата - много са сладки всички, все искам да коментирам, а забравям, но много им се радвам!

И вкъщи днес не се диша, аз направих грешката за малко да отворя прозореца, уж да стане течение и да се проветри, то стана още по-зле. Чудя се сега дали да си довлача матрака и да спим с Макси в хола на климатик...

# 676
Привет и от мен!Аз днес съм без мъж и се възползвам да ви изчета на спокойствие.Wink

Ваче,добре си дошла!Взимай  бебка,каката и бански,и пристигайте.Тук жегата се търпи.Сенките са дебели и може да се седи навън по цял ден при добро желание.За пюретата-чудна идея ми даваш.Аз правех всеки ден. ooooh!Направо ще се родя така. Hug

Ние преоткрихме басейна тези дни.Имам 2-3познати,с които се виждам тук и ги каня с децата,за да не сме сами-чудно си изкарваме.Къпем се или им пускам пръскачката в двора и ги оставям да я прескачат-голяма забава пада.Каката е много добре,премина и сякаш лошият период. PraynigПу-пу.Гледам все да и измислям забавления,разнообразие-постоянно излизаме на разходки.Георги е сравнително спокойно бебе и не ми създава грижи.Спи си и нощем и май се наспивам.И мен отвреме-навреме ме хваща параноята дали яде достатъчно,но като гледам как си наддава май нямам повод за притеснение.Посвикна сякаш и с меките гърди. Mr. GreenНаучил се е да прави някакво специфично движение с уста и език и чака кърмата сама да потече,след това започва да пие.Не се мори много да смуче. Mr. GreenКоето,вероятно,не е добре за лактацията. Rolling EyesНе исках да идвам при родата,а сега не ми се прибира в София.Покрай погачата мин.събота седяхме в нас цялата седмица и беше такава спара...Ужас!Та ще си другаруваме със свекитата. Joy

Цвети,взимай децата и пристигай към нас.Стига с това готвене! NaughtyДани и София ще си играят,ние ще пийнем по нещо(за съжаление няма да е някое студено летно коктейлче,но....ееееххх мечтииии...)Ще хапнем по някоя салатка-няма да умрем от глад. Wink

Шунче,ами искало да му вземеш нещо детето... hahahaвсе така да се грижат за вас от ф-мата. Winkда си носиш  подаръците с кеф.  bouquet

Гарли,дано бързичко се оправиш! Hug

Роси,Ани,страхотни снимки. Heart Eyesани,да ви е здрава колата и да заведе на много места.(пиша без главни букви,че малкият змей папа)

Хелен,прекрасен е алекс.много късмет ви желая да ви съпътства в Плевен.а и ще сте близо близките ви хора,предполагам.а откъде купи тази страхотна блузка?искам и аз....Ние имаме 3лели. Laughing

Кити,лоша работа. SadНе звучат добре нещата,дано успеете да преодолеете кризата! Hug Hug HugКакто и други са писали-всички преминаваме през подобни моменти.
Знаете ли,момичета,като ме изписваха от б-цата 1вия път дойде една братовчедлка,с която не се виждам мн.често и ми вика;"Нали знаеш,че сега много ще започнете да се карате с мъжа ти?Äз, Shocked и викам "Не,защо?",а тя:"Ама нямаш ли приятелки с деца?Винаги започват разправи като се появят децата.(тя има 2момиченца с мн.малка разлика от год.и нещо).Но ти всичко гледай да избиваш на шега,опитайте се много да се смеете над нещата и да се щегувате с проблемите си и с вас самите."Това ми каза,повече не сме говорили по темата.Понякога се сещам за това като се караме с моя мъж,но май не съм се поучила от съвета и. Mr. Green

Чинче,вероятно наистина ти липсва много и затова се държиш така. Rolling EyesАма и ти си опасна! LaughingНо то като не ви остава време да сте си само двамата....Дано си почиваш и изкарваш добре при мама! Heart Eyes

Деска,много мило ми стана като прочетох написаното за мъжа ти!!!Браво на вас!За близостта,подкрепата и близките отношения,които сте успели да си създадете!  HugHeart Eyes

Вещи,много добре ми "звучиш"!  bouquet

Ани2,ние също изпадаме в подобни ситуации и това никак не ми харесва. Confused Сравнението ти страшно ме развесели! Hug Heart Eyes

Последна редакция: нд, 17 юли 2011, 03:32 от avgusta21

# 677
  • София
Здравейте. Рали също имаше месечинка вчера  Wink
В тия жеги човек не може да се разнообрази. Вечерта се разходихме в Борисовата градина. Беше супер, прохладно. Сега всички спят вече и аз седнах да почета.

Ичка, нормално е да не ти изпишат витамин Д. Ето , в чужбина не го изписват. Аз още се чудя дали да давам. Все пак не е витамин, а е хормон.

За първи път чувам, че вит. Д е хормон...  Wink

За течностите.. защо пиете бози, млека и пр.. Вода пийте. Бозата предизвиква колики при бебето, да не говорим за подсладителя в нея, а млякото специално на мен педиатърката ми го забрани. Позволява ми само кисело. Прясно пия мнного рядко с кафе.

Деска, ще свикне Йо на новата обстановка, спокойно.. щом е с мама  Hug

Шунче, на Саша картона стоеше при педиатърката, за да вписва ваксините, но когато стана на 3 г. и ваксините приключиха, както и прегледите ни даде картона. Сега е при мен. На Рали е при педиатърката.

Кити, какво се е случило?  Tired Tired Tired
Много ми стана мъчно за теб. Нещата преодолими ли са? Как мислиш? Има ли момента на адаптация и за двамата? Ние сме имали много тежки моменти също, но те някак да ни заздравявали връзката, в смисъл, става по-устойчива за следващи проблеми.

Августа, май и двете не спим  Mr. Green
Ше заповядам непременно да ти кажа. Само да ми се отвори възможност. Наблизо съм, така че съм готова.  Hug

# 678
не спим я. Winkще се радвам да дойдеш. Hug

# 679
  • София
не спим я. Winkще се радвам да дойдеш. Hug

Благодаря! Hug Ще видя дали ще се отвори възможност наистина, По едно време ходехме често в Банкя на разходка, но сега в тия жеги няма мнгоо мърдане, но ще видим..
Айде лека нощ, аз ще лягам  Hug

# 680
Симпли,да-вдига си главата мн.добре.Като цяло е доста активен-почти се обръща от това положение.Но не мисля,че имаш повод за притеснение-децата се развиват различно и вероятно до дни и той ще го прави. Peace Hug

# 681
Добро утро, дами!
Вчера нашата кукла също стана на 1 месец Simple Smile По този повод поканихме най-близките си роднини на гости, и племенницата (на 2г. и 8 мес.) и братовчед ми (3 г.) такава игра направиха... Голяма радост около бебето, само дето накрая пак имаше посинена женска ръка и нашамарено мъжко дупе Simple Smile
Тримата:
Следобедно гушкане:
Кити, много се надявам да преодолеете кризата по един или друг начин. Каквото и да става, наистина за теб най-важна е дъщеря ти, сигурна съм, че ще си прекрасна майка и ще я отгледаш и възпиташ подобаващо със или без мъжко участие. Hug
Ваче, обещавам като започна да готвя стратегията за пюретата да те тормозя с въпроси  Whistling
За вит. Д- нашата периатърка каза, че нямаме нужда и няма да пием.
Диляна се оказа, че е зверски претоплена. Ама така е, не можах да изляза на глава с всички останали, вкл. и мъжа ми. Сега съм набримчила климатика на 24, в спалнята е 25, и детето трети ден спи като талпа. Без ревове, без истерии. Педиатърката каза вместо с Мустела да я къпем с Биодерма, но да ви кажа още не съм го купила. Заринах се със скъпи козметики и все нещо не са най-добрите. От три дни е само на вода в коритото, ще видим тези дни дали все пак ще купя и Биодермата.

# 682
Теди, много са сладки братовчедите!  Heart Eyes

# 683
Здравейте! Ние днес избягахме от жегите по реката, но вкъщи си е сауна...
МамаАни, Кити, засега едва ли ще идвам на София, а и в тези жеги предпочитам по-друга дестинация... Навила съм си на пръста най-после да изкарам шофьорския курс, де да видим дали ще стане.
Китичка, това, че имате всякакви памперси си е напълно нормално. И ние сме така - то Явор може да си позволи да разрежда вече пълненето на памперси, но с това често ядене в тия жеги няма как да стане - вчера беше наддал 100 гр за един ден, а има дни, в които наддава 10 гр Simple Smile
Ани, нормално е Иван да ревнува. И Румен е труднопоносим - опитвам се да го разбера и всъщност заради него са ни най-големите спорове със Стефан - той е много нетърпелив към баткото и все иска да го наказва за щяло и нещяло - на мен ми се иска да съм справедлива, но си е трудно.
Рая, радвам се, че си прекарала чудесно на рд Simple Smile
Хеленче, добре е да го заведете до края на втория месец детето на ортопед, но и после става.
Чинче, успяхте ли да поговорите днес със Слав?
Орнелка, приятно прекарване!
Ичката, млечница ли имате? Нали знаеш, че тя също прави бебетата по-неспокойни. За ваксината - следващата е тежка, но аз не бих давала превантивно, по-скоро при нужда след това. А вит. Д и вчера казах, че и на нас не ни изписаха - ако фонтанелата е малка и наддаването не е прекомерно, наистина лятото няма нужда.
Шунче, вие кога ще го мерите официално Макс? Ако си права за тегленето, няма защо да се притесняваш за това дали му достига. Като правиш компресия, по-малко ли реве? Кога суче най-добре и кога е най-неспокоен - хванала ли си някаква зависимост? Верно се измъчи... Дали този материал на английски няма да ти е полезен?
За храненето, течностите и кърмата - най-напред да кажа отново, че е важно в тези жеги да приемаме достатъчно течности, но това не означава, че трябва да пием прекалено много течности - не те правят млякото, но те подпомагат нашата хидратация и подпомагат лактацията. За това какво да се и да не се пие - може почти всичко с мярка. Не е добре да се наливаме със сокове от кутии, газирано, боза, мляко и бира, но нищо не пречи да пием по малко, когато ни се пие. Най-добре е да пием вода. Лактогонният чай също е добра опция - може да се пие и охладен в тия жеги. Житото наистина е добро средство и е добра алтернатива на традиционните тестени изделия, използвани за засилване на мляко. Според бабата на мъжа ми, която си е дългокърмеща отвсякъде, няма по-добро средство от лука Mr. Green. Но най-важна за лактацията е стимулацията, говорили сме си го много пъти. По-често сучене на бебето, изцеждане и прибягване до добавка само при реална нужда - това е.
Анели, казваш, че изцеждаш - не можеш ли да използваш изцеденото, за да го даваш вечер, когато се притесняваш, че млякото недостига? Имай предвид, че винаги вечер бебетата са по-неспокойни и изглежда, все едно не са се нахранили - събира им се и умора от впечатленията от деня, обикновено вече вкъщи има и повече хора, сега е и страшна жега. Като се добави това, че наистина млякото тогава е относително най-малко, получава се интересна картинка.
Клавдия, как се храните?  Колко кърмения имате за денонощие, изцеждаш ли? Додаваш ли АМ и колко? Даваш ли вода и други течности? Как са напишканите и нааканите памперси?
Дидолинката, ти нали и досега кърмиш и изцеждаш? Усещаш ли пак болка и контракции? Би трябва да се е прибрала вече матката...
За бременността и темперамента на бебето - абе има връзка и според мен,  през тази бременност що неща ми минаха през главата, нормално е Явор да е по-неспокойно бебе. Сигурно не е само това причината де Simple Smile
Оставям ви, че Явор плаче...

Храним се през 3 часа и от двете гурди и давам и ми ги изчежда до капка  Grinning 6 или  7 кърмения са.Не и давам добавка само кърма.Вода си пие всеки път след папкане.Памперсите ги сменям през 3 часа и са пълни,акото и е жълто и си пикае доволно

# 684
  • Sofia
Честити ви месечинки!
Вчера са били най-много май! Simple Smile

Теди, това ни е любимата поза и на нас  Simple Smile

Ние спахме в хола - направо прекрасно! Даже се завих с одеало освен с чаршаф. В другите стаи е поне 5 градуса по-топло. Мъж ми не знам как е спал в спалнята, там на отворен прозорец беше толкова спарено...  Sick
Макси обаче като се опули след нощното ядене (предполагам към 3-4), почна да си ритка и да раздава усмивки, а аз умряла за сън... Сутринта пак така Simple Smile

# 685
Никола започна да усмихва и да издава весели звуци като ме види. Но днес започна и батко си да се радва. Сигурно е позабравил баща си, нали го нямаше една седмица. Надявам се да започне и на него да раздава усмивки, защото е голяма еуфория.

# 686
                                                     Здравейте колежки. Grinning

Аз нямам много време напоследък, че мама е тук, утре пристига и голямата дъщеря.

Добре е девойката, майката също. Mr. GreenПонеделник бяхме на доФтор за първи път.Даниела е наддала 1,120кг. за месец, и е пораснала 5 см., това само хранене с кърма.Ваксините тук започват след втория месец.Дадоха и само витамин К, лекарката каза, че е за кръвта.Не знам дали в БГ се дава. newsm78Разреши ни да пътуваме, дори каза, че и на плаж може да я водим, но след 17 часа.Също така може да и мокрим тялото с океанска вода.Колики ни мъчат от време на време, купих едни чайчета на Милупа–едното е лайка, другото анасон.Гранулирани и специално разработени за бебета.Обаче е много зор да накараме мацката да пие.С лъжичка плюе всичко, купих и шишенце, та по малко успява да погълне.Мисля, че има полза.Залъгалка не ще, ама и аз не се натискам да я научавам.Започна да гука, усмивки раздава...

Напоследък и ние се поскарваме с мъжо.Предимно аз започвам, ама все си имам причина.Писна ми от работата му.Всеки уикенд трябва да работи, а аз сама...Добре, че каката ни пристига, а и скоро отиваме на почивка.

Секса вече не е мираж. Mr. GreenНищо не ме боли, всичко си е както преди, с изключение на това, че влагалището ми е много сухо, но още като ме изписваха от болницата, ме предупредиха, че ще е така, заради хормоните, и ми изписаха едно овлажняващо гелче.

На контролен преглед трябваше да съм около 20 юли, ама моят док е във ваканция по това време, така че ще ходя на 29 август чак.

При вас жеги, тука не спря да вали и да е студено. #2gunfireОнзи ден беше 5-6 градуса...Викам на майка, че само сняг ни липсва да е пълна картинката. Mr. Green

За сега толкоз от мен, че съм само с дясна, ама поне с главните букви се справям. Mr. Green

# 687
Хей мамчета привет!
Клавдия, момичетата са ти казали вече , но  и аз искам да споделя. Аз обичам прясно мляко , обаче се ограничавам до 1 чаша дневно. Вече е отречено като подобряващо лактацията , даже се счита , че не е много полезно. Същото и за бозата, която  пък съдържа много консерванти. Аз си купих една боза ,просто защото ми се допи, и като прочетох етикета я изхвърлих. Имаше 3 вида изкуствени подсладители - аспартам, захарин и цикламат. Всеки сам по себе е достатъчно вреден , а тези производители сложили и от 3-те вида #Crazy. За съжаление аз поне не мога да намеря боза със захар, така че просто няма да пия. Отделен е въпроса , че и тя не увеличава лактацията. За прием на достатъчно течности най-добре чиста вода....

Роси , Емо е голям сладурко Simple Smile

За връзката между  спокойната бременност и  бебето - аз винаги съм мислела, че има връзка. Мисля, че изкарах много спокойна бременност. За сега не мога да се оплача от бебка. Макар, че имаме трудни моменти , мисля , че причината е че още не разбирам добре нуждите й,  и затова плачка. Иначе когато е нахранена и доволна и ангелче Simple Smile
Само, че аз така съм се изнервила покрай това, че ту имам кърма , ту нямам и  съм станала непоносима.  Вчера се скарах с мъжа ми, защото беше купил готова храна и искаше да яде от кутията, а аз му мрънках да си вземе чиния. (пък той човека, решил да спести миенето на чинии ) Сега ми е смешно ама от време на време изкукуригвам. Добре , че той е търпелив и не ми се връзва , иначе щяхме да се избием.

# 688
Здравейте мамчета
Писах писах цял ферман и на карая си го изтрих #2gunfire

Да кажа сега по на кратко добре съм не съм вдигала температура пак, но след тоя случай ми  намаля кърмата, пия повече течности, сварих си жито цедя се редовно. Рая не желае да цока през силиконовите зърна, а толкова и липсва цокането че даже биберона дето не го допускаше в устата я цока с часове милата.
Знам че и други имаха такъв проблем но от вчера не сме акали на кърма сме основно, дохранваме се с по 20-30 грама NAN 1 не винаги, само като ми потърси. Четох че не е проблем за това не се притеснявам още.
Исках и да питам сега като не се кърмим директно зърната започнаха да заздравяват, обаче някой знае ли за колко време ще се оправят напълно за да си я кърмя пак.

# 689
  • Cyprus, Пловдив
GARLEY   аз също бях с много разранено и наръфано зърно,болките бяха жестоки,но за десетина дни заздравя напълно и сега вече усещам удоволствието от кърменето   Peace
Volna peperudka и при нас ваксините са след втори месец.
Имам молба,ако някой има възможност да пусне линка с нааканите памперси,мислех,че съм го сейвнала,но явно не съм  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт