Отговори
# 660
Чудя се за емоционалното състояние на майката по време на бременността и бебчето. Мисля, че мъниците попиват всичко още от утробата и съответно има логика. В частност като се замисля бременността  ми беше нормална, без кой знае колко различни и необичайни случки и емоции. Аз по принцип съм доста емоционална и като го гледам малчо доста бързо си сменя настроенията. Емоциите му са силни, както се смее с глас, в следващия момент все едно се сеща нещо лошо и се намръщва  Laughing
Ани, аз правих погачата миналата седмица, но не съм правила нищо от гореописаното. Просто отидохме сутринта на църква с мъжо и бебо. Прочетоха ни молитвата. Бяхме поръчали сладка пита. Вкъщи дойдоха баба и дядо, чичо и стринка, обядвахме и побъбрихме. Подаръци получи, но чичо го видяха за пръв път, така че ... Мисля, че всеки си решава как да го отбележи този ден, но аз не съм спазвала и стоенето вкъщи и т.н

# 661
Как сте майчета и бебчета в тази нечовешка жега?
При нас положението излиза извън контрол... снощи повърна на два пъти,струва ми се,че й се стича секрет в гърлото... Отделно днес видях няколко кървави жилки в акото,което от своя страна потвърждава вероятността от алергия.Сега съм започнала лудо стимулиране на лактацията,ако успея да я възвърна напълно,а ако ме хванат пак маточните болки  - вече ще се застрелямм!  Cry
Отделно съммм купила 10 кутии Хип розовия,че го спират от производство - е,сега ще си го бия в главата.... Адски ми е изнервено,сам сама за всичко... накрая ще си взема дърмите и ще си се прибера с двете деца в апартамента.
И погачата ми се провали за утре - нищо не организирах,никой не съм поканила.Ще я оставя за 40-те дни,или неделята след нея...
Оплаках ви се...  Tired Нямаше на кой друг  Hug

# 662
  • Sofia
Клавдия, на Веледа ми донесоха чай, иначе нищо нямаше да съм предприела още...

Доколкото знам, трябва много вода да се пие, тук четох, че и житото помага, още не съм си набавила обаче.
Млякото не било препоръчително...

Дидолинката - тези маточни болки не са ли от свиване на матката? Нали кърменето го подпомага...
Аз имах в болницата най-вече, тогава пих спазмалгон при най-силните.

# 663
Здравейте и от мен ,не съм успяла да прочета всичко.
Нашата педиатърка каза,че за сега няма да изписва вит.Д според нея не е необходимо.Първо фонтанелата не е толкова голяма ,не качваме много на кг,а и сме лято според нея ще си вземем необходимата доза от слънчевите лъчи.
klavdiq7777 знам ,че не е хубаво да се прекалява с прясното мляко.Аз също пия чай за кърмачки от D&M  на  baby love.
Шунка
и ние на моменти сме така,онази вечер роня сълзи и й дадох адаптирано е изяде 30мл. и като заспа от 21ч. та до 2:30ч.
Ана 2 благодаря ти за съвета   bouquet,започнах да цедя след всяко хранене и увеличих течностите ,но на вечерното хранене имам чувството ,че не достига.Също така давам по-често да суче и губя контрол през колко време се храним.През деня усещам гърдите пълни и нощем след 2ч.Незнам дали е нормално. newsm78
Моята бременност беше много нервна и изпълнена с неприятности и Надя не е най-спокойното бебе.Това ми беше един от най-трудните периоди в осъзнатия ми живот до сега +проблемите  с износването.
ichkata83 след ваксинации на Мони съм давала Панадол ,а после започнах да давам хомеопатия след ваксинация и минавахме без последствия. Grinning
Роси много е сладък Емо,когато имам повече време ще се опитам да кача снимка на Надя иначе в албумчето качих Wink
А сега да ви се оплача от нашия батко.Нали беше при майка ми ами толкова разлигавен и лош е станал,че направо не мога да го позная.Започнах да викам и да не си сдържам нервите изобщо не ме чува ,усеща се вече и някаква ревност спрямо Надя и направо полудявам.Май да не го бях пращала щеше да е по-добре те нашите не могат и да му се скарат като хората и той си прави каквото си иска,но при нас не става и сега отнася и по някой шамар и после ни е криво.Айде събудихме се ....
didolinkata направо ме изуми ,а защо ще го спират на мен него ми препочръчаха  newsm78,а сега съм взела синия хип,но дано не се налага да давам често.За погачата не е проблем да е и след 40ден Peace

# 664
Шунче,болките бяха еднократно на ден,но започнат ли - лягам на леглото и не мога да мръдна,реев, по-силни от родилните  Shocked И така 2-3ч,пия 2 но-шпа и до следващия ден... сума ти лекари ме гледаха..спрях да кърмя,намалих драстично и всичко се оправи...затова сега ме е страх да не ме започнат отново.
Анели, розовия Хип е с пробиотик,сега излиза нов вариант Комбиотик - пробиотик + пребиотик. Проблема е,че Комбиотик-а е доста по-рядък от обикновения розов Хип и Надя изобщо не иска да го пие,дави се. Намерих остатъчни опаковки в ДМ маркет и ги изкупих... но при това положение сега,ще видим... май няма да ги пие изобщо.
Мляко и млечни и аз съм чувала,че трябва да са в ограничено количество ако се кърми...  А ако не пия прясно мляко и сокове,то какво тогава - вода и бира ли?   ooooh!

# 665
Аз си пия бира по 1 чаша на обяд и по 1 чаша на вечеря.И по 2 или 3 чаши боза на ден.Какви други течности да пия?

# 666
Здравейте момичета. Не ми остана време по-рано да се отчета. Ние сме добре. Тук е по-хладно, а и в стаята ми е супер. Йоана спи по-спокойно. Снощи като дойдохме обаче падна голям рев. Уплаши се от новата обстановка явно. В чудо се видях докато я успокоя. Сега гледам да съм все около нея, че днес като съм излязла да разходя кучето и пак ревнала.
Сега ще ви прочета, надявам се пак да се включа да ви драсна някой ред. Още не съм стигнала до морето, но и това ще стане.

# 667
Мамчета само набързо да драсна,че ще излзиаме..
Клавдия моята педиатърка каза,че бозата не увеличава кърмата,а само килата  Mr. Green Може би има общо с това,че бозата сега не е тази от едно време,съдържа консерванти също.Аз пия много течности-вода и чай(за увеличаване на кърмата...лактагонен чай или на ХИП или един български мисля,че Здравец) и отделно доста хапвам диня,по половин голяма диня на ден или една малка,ям пъпеши.Мляко не е добре да пиеш,а Ани2 беше пуснала мисля една статия за алкохола дори и бира при кърмене и разбрах,че и това не е добре.С две думи - пий вода и чайове.  Peace  Wink

# 668
Мамчета само набързо да драсна,че ще излзиаме..
Клавдия моята педиатърка каза,че бозата не увеличава кърмата,а само килата  Mr. Green Може би има общо с това,че бозата сега не е тази от едно време,съдържа консерванти също.Аз пия много течности-вода и чай(за увеличаване на кърмата...лактагонен чай или на ХИП или един български мисля,че Здравец) и отделно доста хапвам диня,по половин голяма диня на ден или една малка,ям пъпеши.Мляко не е добре да пиеш,а Ани2 беше пуснала мисля една статия за алкохола дори и бира при кърмене и разбрах,че и това не е добре.С две думи - пий вода и чайове.  Peace  Wink

Благодаря за отговора Simple Smile

# 669
Дидолинка, не го спират от производство, просто го прекръстват на Комбиотик и кутията става бяла, питах, защото аз също давах розов Хип, а сега давам Комбиотик, млякото е същото и Никола много го харесва

# 670
Чинче,да,това имах предвид - че розов няма да има вече,а ще има Комбиотик(което е по-добрия вариант)... Само че на малката й идва рядко и изобщо не го хареса.И наистина е по-лесно разтворимо и по-рядко от розовия хип.Затова търсих да изкупя де що има стария вариант  Simple Smile

# 671
Здравейте! Ние днес избягахме от жегите по реката, но вкъщи си е сауна...
МамаАни, Кити, засега едва ли ще идвам на София, а и в тези жеги предпочитам по-друга дестинация... Навила съм си на пръста най-после да изкарам шофьорския курс, де да видим дали ще стане.
Китичка, това, че имате всякакви памперси си е напълно нормално. И ние сме така - то Явор може да си позволи да разрежда вече пълненето на памперси, но с това често ядене в тия жеги няма как да стане - вчера беше наддал 100 гр за един ден, а има дни, в които наддава 10 гр Simple Smile
Ани, нормално е Иван да ревнува. И Румен е труднопоносим - опитвам се да го разбера и всъщност заради него са ни най-големите спорове със Стефан - той е много нетърпелив към баткото и все иска да го наказва за щяло и нещяло - на мен ми се иска да съм справедлива, но си е трудно.
Рая, радвам се, че си прекарала чудесно на рд Simple Smile
Хеленче, добре е да го заведете до края на втория месец детето на ортопед, но и после става.
Чинче, успяхте ли да поговорите днес със Слав?
Орнелка, приятно прекарване!
Ичката, млечница ли имате? Нали знаеш, че тя също прави бебетата по-неспокойни. За ваксината - следващата е тежка, но аз не бих давала превантивно, по-скоро при нужда след това. А вит. Д и вчера казах, че и на нас не ни изписаха - ако фонтанелата е малка и наддаването не е прекомерно, наистина лятото няма нужда.
Шунче, вие кога ще го мерите официално Макс? Ако си права за тегленето, няма защо да се притесняваш за това дали му достига. Като правиш компресия, по-малко ли реве? Кога суче най-добре и кога е най-неспокоен - хванала ли си някаква зависимост? Верно се измъчи... Дали този материал на английски няма да ти е полезен?
За храненето, течностите и кърмата - най-напред да кажа отново, че е важно в тези жеги да приемаме достатъчно течности, но това не означава, че трябва да пием прекалено много течности - не те правят млякото, но те подпомагат нашата хидратация и подпомагат лактацията. За това какво да се и да не се пие - може почти всичко с мярка. Не е добре да се наливаме със сокове от кутии, газирано, боза, мляко и бира, но нищо не пречи да пием по малко, когато ни се пие. Най-добре е да пием вода. Лактогонният чай също е добра опция - може да се пие и охладен в тия жеги. Житото наистина е добро средство и е добра алтернатива на традиционните тестени изделия, използвани за засилване на мляко. Според бабата на мъжа ми, която си е дългокърмеща отвсякъде, няма по-добро средство от лука Mr. Green. Но най-важна за лактацията е стимулацията, говорили сме си го много пъти. По-често сучене на бебето, изцеждане и прибягване до добавка само при реална нужда - това е.
Анели, казваш, че изцеждаш - не можеш ли да използваш изцеденото, за да го даваш вечер, когато се притесняваш, че млякото недостига? Имай предвид, че винаги вечер бебетата са по-неспокойни и изглежда, все едно не са се нахранили - събира им се и умора от впечатленията от деня, обикновено вече вкъщи има и повече хора, сега е и страшна жега. Като се добави това, че наистина млякото тогава е относително най-малко, получава се интересна картинка.
Клавдия, как се храните?  Колко кърмения имате за денонощие, изцеждаш ли? Додаваш ли АМ и колко? Даваш ли вода и други течности? Как са напишканите и нааканите памперси?
Дидолинката, ти нали и досега кърмиш и изцеждаш? Усещаш ли пак болка и контракции? Би трябва да се е прибрала вече матката...
За бременността и темперамента на бебето - абе има връзка и според мен,  през тази бременност що неща ми минаха през главата, нормално е Явор да е по-неспокойно бебе. Сигурно не е само това причината де Simple Smile
Оставям ви, че Явор плаче...

Последна редакция: сб, 16 юли 2011, 22:30 от Ана2

# 672
Ани2, не.. пристигна към 20ч, хапна и си легна, защото бил изморен от пътя... закача ме нещо, но не сме си говорили, то няма и кога...
Книжката е необходимост, сега и с две деца ще ти е много трудно иначе. Зимата как ще водиш Румен на градина, няма на кого да оставиш Явор.. много хубаво си си навила Simple Smile

Дидолинка, наистина е малко по-рядко...

# 673
ЧИН, разбирам те прекрасно, аз днес много умувам пак какво правим двамата с Пл newsm78, не знам, но знам, че така повече не се издържа- нито заради мен, нито пък искам Дара да има такъв пример пред себе си, ако нещата не се оправят, мисля, че трябва да свикна да се справям сама.... В момента имам нужда от спокойствие и подкрепа, за да възпитам едно спокойно дете, а с него на моменти се чудя как въобще все още имам кърма...също така се чудя дали това, че понякога плача, когато я кърмя й влияе? Горкото ми детенце, искам най-доброто за нея, вярно, че не е добре да расте без баща, но пък и под такова напрежение живее ли си?
Извинете, мамчета, но ми се искаше да споделя.....

# 674
Шунче, мерси за разясненията. Ми така ще я направя.

Дидолинка, защо искаше да правиш погачата по рано?! На 40 ден си е ОК. А какви са тези родилни болки  Shocked Дано не се появят отново, звучи ми страшно.

Иван днес си е послушното ми дете. Вчера не знам какво му беше станало. Тази вечер дори той приспа Никола. Пя му някакви песнички свободно съчинение и Ники заспа.  Grinning

Кити, дано се стоплят отношенията ви с Пламен. Малко ме плаши това което пишеш!

Аз пък не честоо, но понякога си пийвам алкохол. Дори сега докато ви четох си изпих едно Бакарди Бризър. Ако се брои за алкохол де!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт