Отговори
# 75
Здравейте и добре дошли в родени на всички Юнски мамчета и бебчета!
Аз съм от февруарки с кака родена през юни.Вие ме връщате към прекрасния спомен,когато за първи път станах майка преди 3 години!
Пожелавам ви да отгледате здрави,щастливи,умни и послушни дечица,с които много да се гордеете!
Приятен слънчев ден!

# 76
Чин и аз съм много доволна от чая на Хип против колики,капки също сме на Колийф.Похвалиха ми някакъв друг чай обаче-бебезан.Някоя от вас ползвала ли го е?

# 77
  • София
Чин, това за чая си е идея, ще го пробвам, тъкмо се чудех какво да му давам, че всички постоянно натякват "дай вода със захар, дай му, дай му, дай му..."  #Cussing out

Абе я ги питай за кога тази вода със захар? Crazy Тя се дава в началото, за да изчисти жълтеницата. Това вместо глюкоза. Аз на Саша съм давала и вода със захар и после вода. Обаче захарта се маха от водата като се поизичисти жълтеницата.  Wink Сега на Рали не давам никаква вода, тя самата не иска. Жълтеницата й беше много по-лека от тази на Саша и се изчисти сама.

Мейдънли с таз 3-та група и "нищо не правя" си за голям пердах! Като минат 40 дни от раждането заминавай на преглед да се види за какво става дума и да вземеш мерки. Не знам как е видял лекарят диплазия. При мен с биопсия я установиха, т.е. цитологично.

Орикс, ако я успокоява залъгалката давай. Аз на Саша давах, ама и тя искаше. После не е имала проблем със зъбите или с махане на залъгалка. Обаче нейните бяха на Авент най-малките за 0+ месеца. Не съм ги сменяла. Сега взех на Нук и са отвратителни като форма. Смятам, че плоските на Авент са най-хубави и щадящи зъбите. По-добре да махаш после залъгалка отколкото пръсти в устата  Wink

Стани~87, благодаря за пожеланията!! Hug

# 78
СТАНИ, благодаря!

ОРИКС, и ние сме така!

СИЛВИЯ, беше питала за ДАРА- да само на кърма сме, засега и дано Praynig,  колко наддава точно не мога да кажа защото кантара (на Чико) мери различно в зависимост от положението на бебето- м/у 130-200 на седмица newsm78 Купих го, защото се психирах от това колко малко суче. Как е при Матея?

# 79
  • София
Кити, добре си наддава Дара! Нали изглежда спокойна и пълни памперсите... на консултацията колко беше качила?

# 80
Инсайд  Hug.Дано не е нещо сериозно.

Ганчони честита месечинка!

Аз понеже вчера се похвалих че няма колики и спи снощи от 18 до 1 не заспа въобще голям рев му дръпна и милото така свиваше краченца.Беше постоянно на ръце или на гърдите ми висеше..е накрая се изака едно хубаво и сякаш му олекна и заспа  ooooh! и така до 6 сутринта.Явно на доста бебчета им е била ревяща вечерта.Имаме проблем с подсичането излъгах се да купя Пуфис да ги пробваме и се подсече дали те са причината или е съвпадение не съм сигурна.Мажа с пиоктанин поне при баткото има ефект.

За къпането почти всяка вечер мием косата и тялото с гела на бюбхенот глава до пети.

Щях да пиша още, но всичко ми изчезна от главата,а и от сутринта съм го почнала  ooooh!

Хубав и слънчев ден на всички!Прекрасно е за разходки!

# 81
Сетих се щях да ви питам спряха ли ви лохиите?Мен днес ме наболява като да ми идва цикъла.Възможно ли е на 31 ден да се случи?

# 82
Хелън, не давай вода със захар, ако даваш вода, давай чиста. Захарта спомага за ферментирането на млякото и лесното изхождане, да но в тези жеги, които се задават, по-скоро някоя разстройство да му докараш на детето.

Чин, аз не му давам, но твърдят, че още бил жълт, което не е вярно, вчера и педиатърката каза, че е добре, ама пусти суеверия, много ме дразнят  #Cussing out. Сега ще купя този чай с копър, по принцип Алекс няма колики все още, или поне не плаче от тях, та този чай нали може да се дава и без проблеми?
Ваче, Алекс иска вода, т.е като му предлагам пие доста жадно, а и аз като видя как му залепва устичката и е суха, му давам, разбира се без захар  Naughty
petrova_g, и аз съм чувала за този чай, но нямам лични впечатления.
silvia77, не съм ги броила, но като изцеждам излизат по няколко струйки, като тази в средата ми се вижда най-силна.

# 83
Аз се нахайманосвах, та и свърших малко работа между другото докато бутам количката. Прави ми впечатление, че малката започва на вън да будува повечко, което ме устройва. Сега тя спи, аз ще си свърша това онова. Следобяд същата процедура, с надеждата вечерта да спи като буба.

Силвия, не мога да преброя струйките но са доста. При мен най-силно май тече от някоя странична, или просто се криви зърното в помпата, не знам. Понякога обаче имам чувството, че не тече от всички дупки  newsm78

# 84
Здравейте и честита ни първа темичка вече в родени!Ние сме добре ,но с двамата не ми оставаше никакво време за писане ,а сега специализирам писането с една ръка явно така ще бъдем Mr. GreenНас ни започнаха коликите обикновено са през деня,което е по-добрия вариант,но съответно объркваме режима и на баткото.За сега и се радва и я целува постоянно започна да ни повтаря по 100 пъти на ден ,че много ни обича.От вчера сме сами майка ми го взе при нея не ,че имам време пак за нещо  от 10ч. като започнем да се носим и  ревем та до 19-20ч. с малки паузи, снощи до 23ч.
*Oryx* залъгалка давам ,но обикновено я не иска и и се гади от нея.Вода и чай също не искаме и нашето езиче вече е побеляло и взех да се вкарвам и аз в някакви филми  с тези гъби.Ние бяхме и двете на антибиотик ,вчера купих дактарин гел и с една марличка обтривам езичето и небцето.За сега се кърмим на моменти гърдите са ми доста меки ,нямаме режим някой път суче през 1ч.Много е неприятно и ми се къса сърцето като е гладна и я боли коремчето и не може да се нахрани.Захапва и пак пуска и се изпъва като струна.
Чин столчетата за кола не са най-удобни за дълъг път ,ако можете вземете кош за новородено този ,който сте решили става на Jane matrix,но се ползва за по-кратко време в легнало положение иначе като столче става до 1годинка.Ние пътувахме до морето с Мони като беше на 2 месеца  с кош за нов. на Jane и нямаше проблем.
Лек път ви пожелавам,голям кошмар сте изживяли кола се оправя,купува важното  е че сте живи и здрави правете си корбан на този ден .
На нас кожата все още ни е доста суха къпем се всяка вечер ,но през вечер със шампоанче.Мажа с мустела,но ако продължава да и е суха кожата ни изписаха крем на А-Дерма.
Имаме секрет от едното оче и дупето ни е с едни малки пъпчици ,които след това стават като спукано мехурче има ли някой като нас?За сега мажа с пиоктанин ,но ефект не виждам.
Ани2 страхотна си   bouquetмного са ми полезни статиите и съветите.
Лек и безколиков ден  още нещо имаше ,но като се сетя все още съм разсеяна доста забравям и продължават едни топли вълни да ме обливат все едно съм още бременна.Въпреки трудното ми бременеене ми е тъжно ,че няма да изпитам отново цялата емоция от раждане и гушкане на малко човече.

# 85
Ние също си къпем Симо всяка вечер и косичката му мия, защото се замазва определено. Аз използвам козметиката на Чико за новородено и засега нямам оплаквания. Ние вече сме спокойни в банята, смея да твърдя, че му харесва. След това масажчето вече го рамазва тотално  Laughing Обича спа процедури  hahaha
За памперсите аз се чудих много дали да не пробвам Либеро или Хъджис, но всички ме посъветваха ако съм доволна от Памперс да не сменям, особено лятото. Така и направих, караме си с Памперс Премиум 2 и всичко и ОК на този етап. Peace
Лохиите май вече ми спряха. Вече бях започнала да се притеснявам и бях решила, че като минат 40 дни отивам на лекар. Всъщност пак смятам да отида другата седмица, но преди това да посетя козметичката и да се почувствам и аз човек  Laughing
Криси, мен също преди няколко дни ме понаболя корема като при цикъл, отмина си. Мисля, че няма нищо обезпокоително  Wink

# 86
Днес сме на консултация и най-после ще разбера колко е наддал бебо. Днес пак минах набързо през работа.

Орикс, аз давам залъгалка. Мисля че доста помага. Но я давам само като е неспокоен.

Криси, моите лохии може да се каже че преминаха, но пак леко ми зацапва и слагам ежедневни превръзки.

Днес ни пристигна и подложката за столчето и вече ще можем да си го ползваме пълноценно.

# 87
Криси - фил: и аз тези дне купих памперсите на Пуфис и да ти кажа не съм доволна - не попиват добре и даже ми пропускат. Май ще си купя пак на Памперс Премиум Каре - поне за ноща, че рядко ставам да сменям нощем.. 

Ани - столчето ви е разкошно! Направо мъничко завиждам...аз май ще търся такова което е като приспособление за нормален стол, че с нашата мини къща просто нямам място...

Този път и аз давам залъгалка, че на каката късно я предложих (поради ред съображения) и тя така и не я поиска, но сега давам, че трудно се гледа без биберон бебе което обича да суче ... #Crazy

# 88
Да, столчето е много удобно. Подредили сме си го до масата и се вписва в интериора тук. Но е много скъпо. Мъжа ми нали нищо не ми отказва, купи го, но ми каза че сме луди.  Rolling Eyes И че трябва да имаме поне още 2-3 деца да го избием. Но аз си мисля че след време ако решим винаги можем да го продадем.

# 89
Стани Simple Smile

Анели, аз връзвам коша му за новородено в колата, но самият кош няма колани за бебето  Rolling Eyes
Наистина се чудя дали да го купувам този на Jane, при положение, че много малко време ще може да се ползва, моя приятелка има такъв и им стана тесен на 6-тия месец.

Хелън, той е храносмилателен чай, ако няма колики, по-добре не го давай. Със сигурност не би навредил..

Памперси - ползвам Памперс Sensitive до 5кг, но вече май са ни мънички...

Кити, за нормално се счита ако бебето наддава на месец 600-1200гр.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт