Отговори
# 90
Здравейте! Пиша под съпровода на Явор, който плаче и пръцка, легнал по корем в скута ми  Confused
Стани 87Hug
Мейдънли, и аз ще ти се скарам, да тичаш да видиш какво става с тая раничка!
Ориксче, не съм сигурна дали залъгалката е добър вариант преди да сте се научили да сучете добре. Иначе аз, без да съм й фен, също ползвам от време на време (макар че ми я плюят), защото е лаком Явор и  много връща, особено напоследък.
Хеленче, абе тези хора  ooooh! Не мога да разбера защо на бебето му е е вода със захар - и как не броят кърмата за вода, а водата със захар минава теста. Няма лошо да даваш чиста водичка, щом пие, но гледай да не е преди хранене. Не е много хубаво да даваш чайчето на Хип без нужда, защото така ще цока по-малко и може да ти намалее кърмата - още е много малък Алекс. Ти си решаваш, разбира се  Hug
Чинче,повечето бебета обичат да пътуват, дано е леко пътуването, а ти да успееш да си починеш.  Hug
Само ние ли още не ползваме шампоани и сапуни  newsm78 Само с вода го къпем Явор все още...
Ани, чакаме новини!
АнелиHug
Ваче, 90-дневната всъщност си е много балансирана диета, подозирам, че просто усещането на някои майки е било за намаляло мляко - в това отношение  има много субективизъм. Когато си на диета, някакси смяташ, че всеки проблем идва от нея. Както когато ядем боб и бебето има колики, мислим, че е от боба, а не от чипса, който сме изяли - а всъщност кой знае дали изобщо нещо от тях двете е причината...
Силве, моето мляко обикновено не е текло на струйки, а като по-голяма капка, но съм виждала четири-пет каналчета наведнъж да тръгват понякога. Какво те притеснява?
Аз отнесох последния болничен в работата, бяхме с Явор, та доста впечатления му се събраха...
Хубав ден!

# 91
Ани2  Hug, не разбират хората, но аз само казвам "Добре, добре" и дотам  Rolling Eyes Като се замисля си права за кърмата - няма да го давам този чай още... А и дано не ни се налага де  Praynig
Вие бебетата винаги след баня ли ги мажете с нещо? И за дупетата - след всяко миене ли се мажат с крем или само ако има подсичане?  newsm78 Боже, хиляди въпроси изникват  Laughing

# 92
Новините са следните: консултацията била днес преди обяд.  Laughing Мъжа ми докато чистеше и ми изхвърли листчето на което педиатърката ми записа кога точно е консултацията и аз реших че е следобед, само деня бях запомнила. Обаче в 14.30 и двете деца заспаха и ми беше съвестно да ги будя и помолих мъжа ми да звънне да я пита до колко е в кабинета, за да отидем в последния момент. А тя каза че ни чакала преди обяд.  Crazy Нищо, другия четвъртък ще разбера колко е наддал Никола.
Ани2, браво на вас че все още сте само на вода. Аз с моя мъж на глава не мога да изляза, голям фен е на химиите. А нали той го къпе и си ползва шампоан. Поне съм му купила 98% органик. И хумата аз я въведох, поне през ден слага хума и не ползва шампоан. Но ако държа всичко да е по моята, ще трябва аз да правя всичко, а ми е много по лесно когато той се занимава вечер с детето.  Wink

# 93
Здравейте, мамчета!!!!
и ние сме от отбора на кърмещите мами, чиито бебета на 10-тата минута заспиват...иначе преди това рев голям, че сме гладни.....опитвам се да го будя...щипя го, говоря му..какво ли не правя...събужда се за две-три засуквания и айде пак - сън...толкова дълбоко заспива, че чак и хърка Simple Smile))). мерим го преди и след хранене и тъй като заспива и не може да си получи дозата мляко, му добавяме адаптирано мляко....поне да знам, че се е наял....макар че доста често след  1-2 часа пак рев....яде си ръчичките и по това разбирам, че реве на гладно......слагам го пак на гърда...дръпне 4-5 пъти и айде пак дълбок сън.....и така цял ден и цяла нощ. Също така като се цедя с помпата, капват няколко капки, колкото да има нещо и до там...или ме е 'изцокал' цялата, или просто нямам много кърма, или пък помпата е кофти...знам ли  newsm78. А ми се искаше да се цедя и да замръзявам, че като заспива да му давам кърма, вместо адаптирано мляко. Но не става и това...и така храненето ни е голяма мъка....иначе за 1 седмица е наддал 300 гр, което май е добре..Започнахме да го извеждаме навън вече и поне спи за около 3 часа..и така уж влизаме в някакъв режим на хранене.....иначе е ужас......няма сън, няма спокойствие...все реве, все нещо недоволен...дори не съм сигурна, че са му започнали коликите...може да реве просто, защото иска да яде.....ама пък да огладнява толкова бързо  newsm78.
искам да питам за чйчетата......като направите чай примерно 100 мл. и давате на бебетата.....те си пийват малко......а остатъка - какво го правите....в шишето ли седи и му давате по-късно пак, или в термос, или....???? не знам дали е хубаво да престоява толкова дълго чая?! ами водичка давате ли?
за къпането - всяка вечер го къпем....като през ден му слагаме шампоан на косичката.
а за козметиката - много съм доволна от крема за подсичане на веледа, судокрем-а и лосиона на Мустела хидра бебе.....
памперсите - ползвахме Pampers Premium Care, а сега взехме и на Либеро...и сме доволни и от двата...бях чела, че Либерото са по-добри от Памперс за момченца специално, защото не пропускали... а на нас Памперс понякога наистина ни пропускаха...ама дали защото бяхме по-неопитни първите дни.....не знам  newsm78
Лек и прекрасен ден на всички мами!!!  Heart Eyes

# 94
m-g, правя половин доза чай, престоява максимум 3 часа и го хвърлям и правя нов.
Судокрем мисля, че се използва при подсичане, аз бих те посъветвала да не мажеш много ако няма проблем с кожата Wink
Ако даваш чай- не е нужно да даваш вода, тъй като даваш и АМ обаче, мисля, че е хубаво да пие вода/чай.

Ани2, браво, че не използвате шампоан и душ гелове. Аз ползвам бебеизмивния гел на Себамед, мия тялото с него всяка вечер, а косата през ден с шампоана на Мустела.

Хелън, когато мия дупе не го мажа всеки път, по-скоро го оставям да си постои гол ако е хубаво времето, за да му подиша кожата. След баня винаги го мажа обаче, защото и масажа ни се получава по-добре така.

# 95
мерси за отговора, Чин! така ще правя чая и аз!  Hug

# 96
Здравей  теи  от  мен  и  аз се завърнах Sunglasses  
Чин мерси  за новата  тема  Hug
 Честито на   всички мами   да са  ви  живи и здрави  бебчетата
   Сега  и  аз  малко  да разкажа как  минаха нещата  при нас  с  раждането  .... на  28  бях на  лекар  и моята лекарка беше  излязла почивка  ..... изпратиха ни в болницата  от  там  една  лекарка  искаше  да ни изпрати  в  къщи  , че това   не  било  нужно   ,че  можем  да чакаме  още  , но тук има   закон   като мине  термина  около 10ден  може  да  поискаш  предизвикване на  раждането.......  и се  започна  следяха  тоновете и  всичко останало  в  болницата  отидохме  в  13“ 00  часа и  в  2 .35  Никол  се роди   раждането мина  добре по  време  на  голямите контракции от  болка  повърнах  3  пъти ,  вдигнах  тепература  37.7 , която  не се  разбра  от каде  е и  защо ......  заради  тази  тепература   се наложи  да  вземат  проба от  бебка  защо  пулса и  отслабваше и  да  видят  дали  ще може   да издържи........    трябваше да  чакам  ,за  епидурална   защо преди  мен имаше  още  4  жени които  раждаха  , но  накрая ми е  поставиха и се почуствах  страхотно ,  след   което  около  15  минути и   няколко  хубави напана  проплака  Николчето.. Heart Eyes Hug , а мъжа  ми   през  цялото  време беше  страхотен  в  един момент  в  такава ситуациия с половинката се  виждате с  други  очи  беше  страхотно......... Heart Eyes
 Сега  в къщи   малката е мн   спокоина  , къпен  се  всяка  вечер  , кърмим  се  добре  мъкар и  в болницата  да имахме  проблем , но  акушерките си  вършат  работата идеално, през 15 мин идваха  да следят нещата , но кърмата неможеше хубаво  да слезе ...затова когато се прибрахме  ВЛАДИ  Hug Heart Eyes засука малко от  мен и кърмата потече както  трябва  , вече си  ходим  на разходка , таткото ми помага с всичко а ходи и на  работа за сега  съм  доволна  от него мн Sunglasses е  това з а сега от мен

# 97
Как сте мамчета и бебчета?  Hug
Кой пишеше,че усъвършенства писането с една ръка... и аз така  Laughing
Чайче аз давам лайка на Хип,обикновено 100мл ги изпива за 12ч,а може и повече,но не съм хвърляла чай...  Rolling Eyes И с каката така процедирах и не съмм имала проблем,незнам дали се разваля... Иначе малката си иска водичка,пресъхва й устичката,може би защото в нас е доста топло,знам ли...
Къпането го правим през вечер с главата,иначе тялото всяка вечер.Проблема е,че си я къпя сама,а вече ми тежи и мивката започна да ни отеснява  Laughing
Нашето езиче също е бяло,не забелязвам да я боли.
Лохиите на мен ми спряха почти изцяло,съвсем леко,колкото да се отбележи на превръзката...
Ние вече смело обикаляме улиците и Надето се чувства превъзходно  Heart Eyes Направила е такива бузи,че днес на 2 пъти хора ни разинават и казват: Ай,че сладко малко бебчеее....!Сигурно е на 2 месеца!  Laughing Викам - не,на 20 дни  Whistling  Laughing
Айде,алармата писна ,отиваме да папкаме!   bouquet

# 98
  • Добрич
Привет, привет!
Ани2, и аз почти не ползвам шампоан. Къпя го целия всяка вечер само с вода, а веднъж в седмицата слагам шампоан-гел на Бюбхен на главата и тялото.  Сиреч за две седмици у дома, два пъти сме ползвали химии по време на баня.  Wink
Памперсите - на Памперс сме 2-ка, За сега съм доволна, макар че пропускат понякога и смятам да мина на Либеро тези дни.
Вода - не давам за сега. Бях пробвала по-рано като му беше бяла устата и езика, но спрях, щото само я плюе и се олива. Давах с лъжица.  Peace
Залъгалка - давам когато е нервен, но той и нея не долюбва, иска цица само.  Mr. Green
Чин, лек път утре. Не го мисли хич, ще видиш, че ще му хареса на Нико и ще спи през цялото време. Ползвай си коша за новородено за колата, щом си намерила начин да го връзваш.  Hug
Днес спи и яде на всеки час, което е доста приемливо за мен, защото вчера беше нон-стоп на цицата и вече полудях към 20,00 часа.  Simple Smile Ани2 кога ще разреди тези хранения, вече се отчайвам?  Mr. Green

# 99
Ана2 ,питам за каналчетата,защото аз имам на лявата гърда 2-3,а на дясната 4-5.Текат на мнооого тънки струйки като иглички.
Аз мия един ден само с вода,на другия път с Мустела.Мажа след баня с Мустела или с преварен зехтин.
Ползвам в момента памперси на Пуфис,но май не съм доволна-малко пропускат или аз не ги слагам добре.Преди имах на Памперс Премиум,които ми се струват средна хубост,а съм най-доволна от Либеро,които обаче идват малко скъпички.
Кити,ние даваме и добавка от АМ,защото явно кърмата не е достатъчна.Дано скоро отпадне и да останем само на кърма.Все още се боря за тази кауза. PraynigА Дара е чудесна.Браво! Hug

# 100
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Ани2, Евридика, много ви благодаря за съветите  Hug Ана2, ако не се лъжа беше ме питала дали помагат с кърменето в болницата. Да, помагат до някаква степен, но не толкова доколкото очаквах. Добре, че една от акушерките беше българка, много ми помогна през целия ми престой. А иначе добавката АМ си я има, разбира се ако я откажеш никой няма да ти се сърди.
По пътя на логиката и аз предполагам че не е възможно кърмата изведнъж да спре, но вчера много се бях притеснила. Явно напрежението ми идва в повече вече.
Ана2, все още ги кърмя един по един. Пробвах няколко пъти сама да си ги нагласям едновременно, но ми се видя много страшно и се отказах. Когато таткото е вкъщи да ми ги подава се справяме, но сама не мога. Другата седмица си чакам възглавницата за кърмене и ще пробвам пак.
Иначе и двамата са жизнени, пишкат и акат като за световно и реват пак така. Много хубаво ми звучи наистина да мога да полегна с тях в една стая, но няма как едновременно да ги сложа върху себе си. А легнали до мен не признават и се късат от рев. Явно ще трябва да търсим варианти, пък може и наистина заради мен да са нервни дечицата.
Свързах се тук с ammehjelpen (Евридика, благодаря за линка   bouquet), уж трябва да очаквам да дойде някой да ми помогне с кърменето. А неспирния рев и висене по циците и коремите се надявам да е период и да отмине, че иначе ще откачасам.

ПП. Аз това от сутринта го пиша, та вече не е актуално. Да се похваля - ходихме на консултация. Наддали сме съответно - Давид е вече 4010 гр., а София - 3625 гр.  Crazy По около 1200гр. от раждането. Очевидно им стига манджата. Изписаха ни Омега 3 и Вит. Д и на ваксина на 29-ти. Има притеснения, че Давид започна да повръща и София пъпчаса по цялата глава, но ми казаха че е нормално и ще го израстат.
Гледам за къпане си говорите - ние сме ги къпали досега само веднъж със шампоан. На София заради пъпките ѝ е забранен. Иначе вечер си ги поливам само с водичка. Доколкото знам тук не препоръчват ежедневното използване на козметика.

А водата със захар....Може и да шокирам някой, но тук ми казаха да я давам като средство срещу коликите. Една акушерка Mr. Green не от болницата де...
ППП. И още 100 неща искам да пиша, но стана 2 километра постинг. Другия път като взема да се появя ще допълвам  Mr. Green
Лека, безколикова и безревова вечер ви пожелавам!

Последна редакция: чт, 07 юли 2011, 17:25 от Eлинa

# 101
Току се връщам от дневната ни разходка из квартала. Младежа още нанка, та и аз да понапиша нещо.
реших да пробваме и ние с чая на Хип за колики - чудих се в магазина кой е всъщност той и взех с копър, че на другите пише от 2 месец newsm78
Иначе снощи за първи път пробвах да дам вода - без особен успех.

ох дотук бях..вече проплаква

ще пиша с 1 ръка Wink...

Ани2 - добре че ме успокои - тъкмо бях взела да се притеснявам, че досега само 1 сме се мили с шампоанче (на Бочко)- на Оги косичката ми е като пухче (май ще сме пак с руси къдри Simple Smile) и му е много чистичка кожата на главичката, не е подсечен...

Елина - фантастични новини! ето че се справяш прекрасно с бебоците! имаш моите адмирации за кърменето! Hug

Последна редакция: чт, 07 юли 2011, 17:34 от heberlea

# 102
Хеберлеа, аз давам чая на Хип с копър, анасон и лайка... (този ми каза новия педиатър)

# 103
Май не само аз съм недоволна от Пуфис.За сега Памперс премиум са най-добри според мен,а Либеро са малко по плътни сякъш за лятото иначе за баткото съм ги ползвала и са супер.

На нас също ни предсти пътуване др. седмица на 90 км..Отиваме на гости на мама  млако да си отдъхна  и да ме поглези  Whistling че съм сама с двамата бебоци и понякога не се издържа.Мъжът ми го оставяме и ние ерген тук  Twisted Evil

Майчета как сте със зъбите?Аз мисля да посетя скоро заболекар,че нещо взе да ме наболява зъб,че май са и два  #Cussing out

Моите каналчета са поне 5-6 и понякога така тече на струйка като пусне зърното, че целия го окъпвам милия и така се дави понякога.Уж взеха да се регулират но понякога бая силно потича и вечно съм с кърпи на гърдите понеже подложките за кърмачки не са ми достатъчни  Blush

Инсайд как мина прегледа какво ви казаха за кървавите жилки?

# 104
чин -  Hug ще го пробваме и него. Ако Оги не иска - мама ще пие  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт