Отговори
# 420
Защо след 4 месец?Обясни ли ти?

# 421
Чин, аз съм си взела на Мустела един гел (Restructurant corps, post-accounchement, post-partum body, restructing gel). Той е за стягане и за стрии и е за след раждане. Препоръчаха ми го от аптеката и се мажа всяка вечер...да видим дали ще има ефект. Макар че стрии до колкото знам не се махат. Аз до последно нямах и съвсем накрая..както се казва за 2 дни преди раждането ми се появиха точно отпред на корема над пъпа.  Rolling Eyes

# 422
  • София
Ваче, бележка за имунизациите си искат - на нея пише само, че на детето са направени всички имунизации според календара на РБ. Аз не успях да се класирам де - доходът ни излезе малко по-висок Rolling Eyes
Благодаря Ана!  Hug Аз взимах за Саша 2-3 г. после дохода ми стана по-висок. Сега съм твърдо решила да взимам за двете деца. Взимат само моя доход, защото нямаме брак. Обаче съм бясна.. майчинството ми е 500 лв някъде защото ми взимат нетното възнаграждение, за детските ми искат брутно, което е около 1000 и има риск след някоя и друга година да надхвърли исканото  Twisted Evil Ей затова съм бясна и ще взимам всичко от тая държава което мога независимо от заплата на мъжа ми. Аман вече! #Cussing out
за еднократната за София ми казаха да подам документи след 10 юли, а помощта след 20 август  Crazy така че се чака...

Шунче.. Hug ама ако и аз ще нося бебето 2 минути няма да се пъна хич да шия. Аз така и не намерих за удобно носенето на бебе в кенгуру. Rolling Eyes

Чинче, споко!Те телците са така....  Twisted Evil като всички рогати, с рогата напред  Laughing
Деси, честита месечинка на Йо! Hug

Аз чакам майка ми и тръгвам да събирам документите за детските Money

# 423
  • Sofia
Чин, на дъщеря ми същото правихме, което е пуснала Тина, но само веднъж на ден, при къпането.
Тя имаше в началото при раждането - тях ги изчистихме (не чакахме след 4ти месец, веднага мазахме) и после към 5-6 месеца някъде пак се появиха, аз се бях стреснала, че е пърхот, няколко месеца не можеха да се махнат, накрая пак се изчистиха с олио и гребен.

Аз такива стрии гигантски имам, че не е истина, вече целият ми корем е белязан (преди само около пъпа имах). В момента нямам нищо за мазане, от време на време мажа със стягащ крем за гърди на Палмърс. Laughing То корем, гърди, все е кожа...

Ваче, ако все пак искаш да ползваш, май е по-добре направо да си купиш (В Шушулка имаше за 20 и няколко лв). Моят не излезе по-евтин.  Rolling Eyes

# 424
Деска честити  Ви три месеца, времето не спира кога те поздравявахме за първото бебче, много да е здрава и да слушка мама все повече с всеки изминал ден.

# 425
Здравейте мами!

Честита трета месечинка на Йо! Да е много усмихната и щастлива.   bouquet

Аз от вчера пускам вентилатор, но да не е директно срещу нея. Мисля, че и шумът й помага.

Сиана засега не се е отказала от леглото - там си спи, да видим докога. Може би ми помага и това, че легналата поза не става за нас (не може явно добре да захапе и губи вакума), та и аз не мога да се отпусна нощно време докато кърмя, та като се наяде я слагам в креватчето. Засега нощно време успява да се приспи и сама там. И тя много ръмжи, като се буди и почва едно протягане, ръмжене, мрънкане, а и насън също. И татко й и й вика "Айде мечо се събуди"

Аз за еднократната помощ подадох на 20 юни и ми казаха към края на юли да я чакам.

Ваче, намери ли топченце?

А сега, като се е наяла, ще се пробвам и аз да свърша тая работа, че по принцип следобеда ни е мрънкащото време.  Laughing

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 8 нови отговора.

А аз дори не съм писала толкова дълго  #Crazy

Чинче, Сиана няма крусти, но си мисля че може и да е заради шампоана, на който пише, че помага срещу крусти.

Ей да не забраввя да се похваля. Вчера лекарят каза, че съм се възстановила перфектно и за оставащия за стягане корем - никакви ограничения във физическите упражнения.

# 426
ами щарката е дребна  и аз съм ч карала, дано на малката и се размине 4е още е много малка дущичка да се бори с тези неща.

# 427
Привет за бързо!

ДЕСКА, честити тримесечинка на малката госпожица!

БЮТИ, кърмим се на всеки 3 часа, с изкл. през нощта,  когато сме на поискване, но в половината от случаите я будя, за да яде и понеже заспива- предлагам и 2-те гърди или пък защото плаче на по-празната...

ЕЛИНА, важното е, че си разбрала замисъла ми Party

ЧИН, аз мажа Дара от първия ден с олиото на Веледа- както телцето, така и главицата и нямаме крусти... За стриите, ползвам само ойсерин олио, което се представи блестящо през цялата бременност и 24- те ми кила, продължавам да мажа, но вече по веднъж, че нямам време...

АНИ2, бързо да се справяш със запушването!

Останалите- прегръдки и целувки!

# 428
Ани , Криси ,благодаря за поясненията- смятам да си подавам документите  за еднократната вече ,че явно щесе чака след това ,докато я приведат......
Момичетаа ,пиша и малката е  в количкатадо мен и се смее на глас в съня си Shocked Що се отнася до ръмженето ,Ани , нашата не ръмжи ,но определено й харесва да пъшка и се напъва по повод и без повод.... newsm78
Ох , Шунче ,то наистина се превръща в празник всяко акане Laughing Днес се надявам да се разпишем ,че вечее  много й се притеснявам като се забави повече от ден-два... Sad
ох....разплака се...бягаммммм

# 429
ами щарката е дребна  и аз съм ч карала, дано на малката и се размине 4е още е много малка дущичка да се бори с тези неща.

нищо не разбрах...

Ваче, дохода на мъжа ти никой не го иска ако нямате брак, както ние. При мен искаха само моя доход, таткото въобще не фигурира, иначе детски нямаше да получавам...въпреки, че при мен е същото положение като при теб, за малко щях да надвиша, защото брутото ми е около 1300лв
На бележката от личната лекарка пише : служебна бележка, имунизациите, които му е била и че е посещавал редовно консултация.
Иначе се чака, да.. аз подадох началото на юни, ще чакам до края на юли..

Тина, каза след 4-тия месец, за да не му докарам някоя раничка/инфекция сега, когато нямал имунитет  Rolling Eyes аз обаче ще пробвам, защото много ме дразнят..

Мама Ани, какъв шампоан ползвате?

За стриите- и аз нямах до последно, когато родих и почна да ми се прибира корема- ела да видиш - едни пътеки, едно чудо...
Забравих да кажа, че съм мазала с Кокона и майка, Мустела и един канадски крем с витамин Д, но файда няма...

Ани2,  Hug

Никола си държи много главата вече, но... започвам да забелязвам, че иска все повече да се оглежда и му е малко скучно в количката/ леглото...

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 14:45 от chin

# 430
Привет на бързо!

Тъкмо написах и си изпуснах компютъра на земята #Cussing out

Много благодаря на Ана 2 и ЛЛЛ и на мамите, който писаха  Hug Ние се кърмим поза легнал до мен от раждането. Тук веднага след раждането ми дадоха бебето и ми го сложиха на гърдата. Аз бях секцио и това беше единствената удобна поза. Та вече сме специалисти Peace Пробвах и конче, но нещо не ни се получава ooooh! Като че днес е малко по-добре положението, пак се пълнят гърдите, но по-малко. Може да е била само за период тази силна струя  Praynig Мисля, че ще се нормализират нещата. Hug Ще пиша пак да видим днес до края на деня как ще сме.

Да се похваля бяхме на рутинен тест за слуха сутринта. Всичко е наред  Hug newsm44 

Теди Варна и аз имам проблем с ходенето на тоалетна по голяма нужда, предписаха ми Лактулоза. Казаха ми че може да се отрази на бебето, та го ползвам само в краен случай,по една дозичка.  Консултираи се и с твоя лекар, моше и той да ти го препоръча  Hug

Отивам да поспя малко, че вече нямам сили. После ще дочитам

Хубав ден на всички   bouquet

# 431
Здравейте момичета, имам да наваксвам 10 - 15 стр. преди да се вкл адекватно. Тези дни ми беше доста натоварено и купона продължава Simple Smile.

Голямото ми момиче вчера стана на 3 годинки. РД ще празнуваме на няколко пъти. В  събота беше детското парти в едно клубче, много хубаво се получи, отделно махме гости вечерта. В неделя ходихмена Аквапарк това беше част от нашия подарък за Йоана, много доволна беше. Вчера пък целия ден аз бях с двете деца, лека лудница бих казала, но се справих. И остана празника с роднините, който ще е утре. Днес имам да подреждам къщата да гладя и куп досадни домакински задължения.

Не знам при вас как е но аз съм постоянно гладна, а иначе съм отслабнала даже повече отколкото качих през бременността.

А и да не забравя днес Венета става на 20 дни, водих я на първата й консултация - качила е 950 гр и е порастнала 1 см. Малко нереално ми се струва, виждам я че си има бутчета и дупе, а и е позапълнила на кака си дрехите, но чак пъ 1 кг. Мисля да почна да ги засичам от това теглене, нали в родилното кантара беше друг и от там да има отклонение.

ПаО, честито, много семейно щастие ви пожелавам.

Може да не е актувлно вече, но някой беше питал за шезлонги и стерилизатори - имам на Пег Перего музикален, много съм доволна , а стерилизатора е на Авент, имам си го от каката за микровълнова е и той върши добра работа.

Вода продължава да не иска да пие и залъгалка отказва, но имначе си има апетит яде когато и колкото иска, не засичам часове. Капки давам на Еспумизан само вечер, през другото време не се налага.

За кърменето навън - кърмя си, не се притеснявам, все пак си храня детето, не върша престъпление, понякога слагам тензух на рамото но в тези жеги само задушавам детето и вдигаме доста повече шум, който привлича внимание. Като излизаме винаги гледам какво обличам за да ми е по-удобно и по-лесно да я кърмя.

Връщам се да чета и пка ще пиша.

# 432
Чинче, ползвам шампоана за новородени на Мустела. На него пише, че помага срещу крустите.

sela_wi, да е жива и здрава щерка ти, много да ви радва и слуша.   bouquet

Абе, аз се замислям, няма ли някакви дрехи за кърмачки по магазините? Знам че имаше в ЛаРедута, сега ще проверя какви са цените.

Момичета, замисляли ли сте се, че ние ще захранваме бебчетата през есента и зимата, когато вече няма да има толкова плодове и зеленчуци? Накоя знае ли за книга или статия, в която е описано различните зарзавати как се замразяват и размразяват?

# 433
Sela wi, честит рожден ден на детенце, да ти носи много много усмивки и радост!
deskatta, честита трета месечинка на куклата, да расте голяма и красива Simple Smile

За стриите - аз не знам по какво чудо, но се опазих от тях през бременността и сега. Мазах с олио на Нивеа и с едни немски мазни кремове от DM и от Lilly, никому неизвестни. Обаче мазах като луда, по 4-5 пъти на ден. Мина ли покрай тоалетката - намазвам. Simple Smile Иначе съм предразположена към стрий, през пубертета се нацепих по бедрата и по гърдите страшно много и досега си седят и никакви мазила не помогнаха тогава. Но по корема сега - нищо. Единственото поражение е, че пъпът ми е станал една огромна дупка, широка и дълбока Simple Smile))

Искам да питам, от каква възраст слагате бебчетата на шезлонг и удобно ли им е? Имам чувството, че малият много ще се пързаля на шезлонга, който сме взели. Дали да го пробвам вече, на 21 дена е.

# 434
hopeful_sunshine, може да се сложи още веднага, при положение че шезлонгът е от 0+ и има пълно легнало положение на облегалката. И задължително се връзва с колана.

Общи условия

Активация на акаунт