Отговори
# 480

За затъпяването,аз от оня ден се мъча да се сетя на една позната мъжът и как се казваше  hahaha и още не съм го измъдрила.

На мен това си ми се случва и в нормално състояние, но сега си имам оправдание  Mr. Green
Хеленче, ако доходът ви е повече от 1050 лв бруто на тримата, няма да взимаш детски. И Стефан беше доста време безработен, но и ние не хващаме, а моята заплата е под 1000 лв бруто (но аз имам и доходи от кандидатстудентска кампания) -при четиричленно семейство 1400 лв е прагът. Абе общо взето хората с реални доходи и женените са прецакани  Wink

# 481
Привет, Дами!:)

Шунка, Честит Рожден Ден!  newsm59  Бъди здрава, щастлива, обичана и обичаща!

Дидолинката, честита ви месечинка!   bouquet

Ние направихме един месец, направихме и Погачата на 10 юли, в неделя- беше страхотно, голяма лудница, защото каних целите семейства - само роднини, просто мъжете бяха отделно и не участваха в ритуала.Simple Smile Приятели и други близки ще каня по-поединично след 40-ия ден, така съм решила... Мами, да ви питам какво се прави с кърпата с трохите, парчето от погача и паричките, която е качена на високо - знае ли някой?

Поздрави на всички и прекрасен летен ден!

# 482
Добро утро и от мен!
Шунка ,Честит Рожден Ден!Бъди жива ,здрава и много щастлива!  bouquetНие по този повод вчера се хранихме цял ден със сешоар и през 1ч.Дано отминава по бързо този период.
Вещи дано отшумят по бързо коликите  Praynig
Дидолинка честита ви месечинка!
Вчера нали ви писах ,че нямаме вода има теч пред блока и звъняхме в софийска вода ,сутринта мъж ми пак им звъни и те ама още ли е силен теча ShockedТа най-накрая преди малко започнаха да ремонтират след телефонен тормоз.

# 483
Добро утро.
Мама Анелиа, герой си че издържаш със свекърва. Моята не че е лоша, но ме всичко ме дразни. Обича да налага мнението си това най много ме дразни. И не бих издържала да живеем заедно. Те искаха да живеем при тях, но на отделен етаж - аз не се съгласих и затова си взехме отделна къща. Да ми е мирна главата!

ВяраВики, покажи какви многократни пелени ползваш. Аз сега правя проучване и аз ще поръчвам.

Инсайд, радвам се че всичко е наред.

Шунка, честит празник днес. Много щастливи семейни мигове ти пожелавам.

Вещи, много е неприятно това с алергията. Горкото дете!  Sad

Аурора, къде отдели мъжете.? И аз мисля така да направим погачата, защото искам да почерпя всички.

# 484
Здравейте момичета Simple Smile Отдавна не съм писала, но нещо не мога да смогна. С кърменето продължавам борбата, започнах и разходките - много приятно, да не говорим, че в парка е чувствително по-хладно от вкъщи. Кърмя на около три часа, уж сме на поискване, обаче се налага да го събуждам ако мине повече време. Поради това е много сложно с излизането - излизам за 2 часа, още не мога да кърмя в парка. Стълбището стръмно, асансьора -тесен, на всяко прибиране и излизане сгъвам шасито  и ги нося отделно - страшна хамалогия.
Няколко дни сами ще се гледаме - мама идва в понеделник. Свекърва ми си отиде внезапно снощи - по моя вина, но просто не ми издържаха нервите повече. Трябваше да ви послушам и да не се съгласявам да стои цял месец - беше изнервящо и за нея и за мен. В общи линии ситуацията беше като при Ани, но постоянно. Изключително неприятна ситуация, дано само не се отрази на кърменето.
При нас коликите са за около час вечер, като цяло е спокоен. Газове го мъчат, най-много между 3 и 7 сутрин, тогава почти не спи, също и аз.
През деня Крум си спи в кошчето на количката или в шезлонга, доста му е удобно според мен. Нашия шезлонг е заем от една приятелка и няма никакви екстри освен че се люшка, но на детето му харесва.
От жегата и ние страдаме много, на последен етаж сме, без климатици. Вечер  буквално не се живее, стоя в парка до девет-десет. Малкия буквално целия е в обрив - по главата, лицето, по дупето също. Вие мажете ли с нещо?
Ваче от твойте "екстри" и аз имам, много е неприятно, моят е външен, вече цяла седмица  кърви, не знам какво да го правя #Crazy Тук едно кремче се спрягаше докато бяхме бременни, момичето която си спомни да го каже, че е зле положението.
Аз си мислех  - колко време след раждането трябва да се направи преглед при гинеколог? И към нормално родилите - колко време ви казаха да чакате за секса? На мен 50 дни, броя ги буквално Crazy
За стриите - аз нямам, качих сравнително малко килограми, мазах първите месеци с олиото на Чико а после с Мустела. Сега мажа като се сетя - през ден-два с Дермоластин.
Имам 4-5 кг за сваляне,  корем основно и дупе, мисля да започна да тренирам от август, че септември обмисляме море в гръцко и ми се иска да съм във форма.
Ех че дълго стана, спирам и се връщам да чета. Целувки на всички дребосъчета Heart Eyes
Честито на всички празнуващи.
Шунче, честит рожден ден - здраве, късмет и любов:) Пожелавам ти поне днешния ден да е без колики и с пълни памперси Simple Smile

# 485
  • Sofia
Здравейте!

Много благодаря за пожеланията, да ви се връщат!!  Hug
Деска, твоето се сбъдна преди малко!  Laughing

Днес направих втори опит да отида на преглед - в 8.15 имаше поне 20 жени чакащи  ooooh!
След 2 часа чакане се разбрахме да отида в понеделник, тогава ще ми пусне изследвания и ще си взема болничния. Честно казано, ако не беше тоя болничен, изобщо нямаше да ходя повече там.
Едно момиче с някакъв проблем чак ревна, защото трети ден чака по 5 часа и не й идва редът. Днес успя да влезе де!

# 486
  • София
Докато е тишина вкъщи да почерпя за моя рожден ден Simple Smile

Шунчеее, Честит Рожден Ден! Жива и здрава бъди! Много обичана и щастлива!!!

Ана, 90-дневната е по-лесна откъм готвене отколкото други  Wink Във въглехидратния ден може да мааш филии с лютеница  Crazy Crazy Crazy Благодаря за това, че така се заинтересува от въпроса. Може би като направи Раличка 2 месеца ще се пробвам да я направя в лек вариант. Мен токсините ме притесняваха, защото като я правих имаше периоди, в които не се чувтвах добре в началото и мислех, че е точно от това изхвърляне на токсини. Да не вземат да се изхвърлят през кърмата  Confused
За белега... Явор от кога го има? или не си забелязала... Ще видим дали няма да й направят на моята госпожица накрая и Манту. Въпреки, че Саша след миналогодишната вкасина сега изведнъж видях, че има белег, до едно време нямаше нищо.

Ичката, ако искаш да си спокойна и ти по-добре я остави да спи с теб или я носи когато иска. Бебенцето ти е още толкова мъничко, че иска близст с теб и дума не може да става за създаване на някакви навици. Аз така със Саша правех и сега го отчитам като грешка  Wink Ралица понякога спи в кошарата си, понякога с мен. Ако е спокойна я оставям в кошарата, ако не е спи с мен. Примирих се, че между 22;00 и 1:00 я нося на ръце, но това е защото я боли корема. Така опредлено съм по-спокойна. Със Саша бях като сомнамбул от недоспиване и сега реших, че няма да е така, сънят ми е на първо място, за да съм способна да се грижа за бебето и каката. Така че ако искаш да си спокойна и доспала се води по бебето, когато то е спокойно ще бъдеш и ти. И аз чувам разни неща по повод на това че спи с мен или че я носим.. щяла да бъде ръчичаво бебе  Sunglasses Няма такова нещо, обаче.

Абе като чета за таз алергия към белтъка все повече почвам да си мисля, че е измислена работа.  В смисъл, не че я няма, ама всичко хранително се изкарва алеркия към белтъка  Crazy Имам чувство, че всяко второ дете е набедено за такова нещо.
Дидолинка...  Hug Аман вече от модерни глупости!  Twisted Evil

Хелен, 35 лв са си пари! Един пакет памперси е 25 лв. Твърдо смятам да си взимам всичко, което ми се поклага и хич не ми пука. Заради циганите ме разкарват сега да взимам 100 бележки ненужни като тази, че детето ми е записано в училище и че е ваксинирано. Преди се подаваше една декларация и бележка за дохода. Сега куп ненужни документи.
При теб зависи колко над 1000 лв е. Ако е над 1050 за съжаление нямам да те огрее  Tired Но болничните ти от раждането ще ти смъкнат дохода. При мен има една сума за режийни, която не ми влиза в дохода за болничен и майчинство и затова брутото ми идва високо. Дефакто обаче таз сума после я вадят и нетото ми пада  Confused Карай... живи и здрави да сме, ще изкараме 1 г. и после яслата ни зове  Laughing Което ме подсеща, че трябва да скокна до яслата да видя как седи въпроса с приема там.

Мушмуронко  Hug Hug Hug всичко е наред при вас така като те чета. Със свекърва ти ще се разберете като мине малко време. Няма да има сърдити. Покрай раждане и бебе нещата винаги се усложняват.

Шунче, какъв е тоя лекар бе... какво е това чакане? Голямо светило ще да е  Wink

# 487
Ичка, ето една малко по-различна гледна точка. Аз махнах нощното хранене, но постепенно, без да мъча себе си или детето. Аз обаче давах и АМ и той не беше само на кърма + това мисля, че преяждаше и повръщаше в обилни количества. Затова реших, че за него и за мен е по-добре да махна нощното хранене. Започнах да го храня в 12, а когато се събуди в 3 да предлагам чай. Ако видя, че не е толкова много гладен давах чай, той заспиваше и след час пак беше буден. Когато обаче се събуди много гладен давах мляко, но в по-малки количества. Не мога да кажа, че съм се наспивала- напротив, беше ми много по-лесно да му дам да яде, отколкото да го "лъжа" с чай.. но знаех, че за него е по-добре.
Откакто махнах нощното хранене и коремчето му е по-спокойно нощем, за една-две седмици влязохме в ритъм, но ще ти е нужно търпение и със сигурност... няма да спиш.

Мушмуронко, радвам се да те видя...   bouquet Добре дошла в клуба "по-добре ми е без свекърва" - а някой ден и ние ще станем  Close

Ваче, какъв белег? Никола има топченце  Rolling Eyes

# 488
  • София
Ваче, какъв белег? Никола има топченце  Rolling Eyes

БЦЖ трябва да има външен белег. Това топченце ще стане белег. Въпроса е, че Рали няма такова и се чудя дали после се появяваше. При повечето деца става гниойна раничка. Ти нямаш ли белег на лявото рамо? Аз имам 2 броя.. наляво и на дясно, явно в по-късня възраст е повторена, че не съм имала имунитет.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=173075.0

Ето и още

БЦЖ

Ваксината против туберколоза, известна като БЦЖ ваксина, е открита от френските учени Калмет и Гарен в института „Пастьор”. Тя е жива ваксина, която се прилага след 48-ия час от раждането и на 7-и–10-и месец, след установяване на отрицателна туберкулинова проба. Целта е да се предпазят всички деца от първична туберкулозна инфекция. Ваксината се нарича БЦЖ и се инжектира вътрекожно на лявото рамо. На мястото на апликацията се появява папула (възелче) след около 3 до 6 месеца, което в кърмаческа възраст обикновено нагноява. Може да се прилагат компреси с риванол и не се обработва механично. На 7-10 месечна възраст се прави проверка за постваксинален белег. Децата без белег се изследват с пробата на Манту и при отрицателна реакция се имунизират с БЦЖ ваксина. Реваксинация се прави на 6-7 години, 10-11 години и 16-17 години, най-късно до 15-ия рожден ден след отрицателна проба на Манту.

# 489
Здравейте    bouquet
Шунка Честит Рожден Ден! Да си жива и здрава, много обичана и много щастлива   bouquet
Дидолинка честита месечинка   bouquet
Мушморонко вие с бебчо ли мислите да ходите на море, че и ние умуваме, но се чудим дали не е много малък  бебока  newsm78

Ана 2 и ЛЛЛ Аз бързах да се похваля, но нещата не са се успокойли. Имам малко въпроси  Hug От вчера следобяд, реших да пробвам да давам едната гърда за повече време, както ме посъветвахте, а другата да се пълни, само дето, аз докато кърмя с едната, тя другата потича сама и то големи количества и дефакто мисля, че тя не получава сигнал да намали пройзводството. Опитах да я притисна, за да спре, но не ми се получи. Гърдата която давам пък имам чувството, че струята е силна постоянно   ooooh! Пробвам с ножици, но не мога да преценя какво става, Алекзандър се мръщи, ръката ми ли го дразни, пак ли му е силна струята или пък му е много слаба  newsm78 #Crazy Как да преценявам какво се случва и какво да правя с другата течаща гърда  newsm78 От втората ми гърда сигурно 100г изтекоха сами, ако не и повече, потник и хавлиен халат подгизнали, а първата гърда и след 3 час даване течеше на струя #Crazy Бебе яде на 2 часа, пълни памперси , та мисля че той си взима дажбата и не е недохранен, тоест проблема не е че той не суче достатъчно newsm78  Предварително ви благодаря за отговора  Hug

Стискайте ми палци, викат ме след 40 мин на преглед, раната от секциото маи пак е възпалена и вече ми идва в повече  ooooh! Изчезвам...

Хубав ден на всички  Hug

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 12:16 от C a r r y

# 490
  • София
Здравейте  Simple Smile Да се отчета набързо.

Шунче, честит рожден ден! Много здраве и щастливи мигове със семейството ти пожелавам   bouquet

И Виктор има газове, обикновено са ранната сутрин. Днес някъде след 4-5 часа. Като почне да се напъва не може да заспи, и така и за мен няма сън  Simple Smile Всъщност като се замисля май след всяко хранене се напъва и докато не го разсея с нещо не спира.

Деси, честити три месеца на Йоанка   bouquet
Дидолинка, и на вас честита месечинка   bouquet

Стрии нямам, но ми се появи целулит през бременността. Мажех се с този лосион:

http://apteka.framar.bg/30008385/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%86%D0%B8% … 0%BB#.Th1k8GHngyk

И все още се мажа де и съм доволна. Целулитът мисля, че вече понамаля. Има го и в по-малка опаковка. Забелязвам, че и пъпки добре се повлияват от него.

Ичка, и аз съм изнервена. Това е положението. Настроила съм се за още поне година някъде, докато успеем и двамата с мъжа ми да се доближим горе-долу до стария начин на живот с, разбира се, наместено бебенцето ни в него  Simple Smile Но имам предвид сън (най-вече), лично време, разходки, приятели и т.н.

# 491
Здравейте, момичета!

Напоследък ми липсва добра организация, чета, но малко запомням, за да пиша когато ми остане време... АНИ2, права си, нещо не ми остава много........., а имам толкова въпроси...

ШУНЧЕ, честит рожден ден, мила! Желая ти здраве, спокойствие и много щастие!

ДИДОЛИНКА, честита месечинка!

ИНСАЙД, радвам се, че всичко е наред!

ВЕЩИ, хубавото е, че проблемът е открит, стискай зъби!

БЮТИ, ако имаш нужда от помощ-свиркай, свеки ще ви остави ли сами?

МУШМОРОНКО, прегръщам ви силно!

Като ви слушам с тия килограми и свят ми се вие......

Аз да ви докладвам- пъпчиците на Дара са стафилококова инфекция, изписаха ни лекарство и ни сложиха ваксината, като Дара беше мъжко момиче, иначе вече сме 4600 и 56 см, в тоя ред на мисли:
АНИ2, моля те кажи мнението си- аз досега давах на Дара и от двете гърди, общо сучеше около 30 мин, от вчера се опитвам да не я "натискам" за повече и да не я разбуждам, когато не иска- мислех си, че наддава повечко- около 400-450 гр. на седмица, освен това и нааканите памперси се поразредиха (не след всяко ядене). Днес обаче докторката каза, че детето си наддава прекрасно и въобще да не я ограничавам newsm78, което хич не ми се връзва с мнението на доктора на ВЯРАВИКИ newsm78

Доскоро, милички!

# 492
  • Sofia
Отново ви благодаря!  Hug

Ваче, докторката даже е в черния списък няколко пъти!  Twisted Evil Чудя се що толкова се натискат за нея, като после я пишат там. Докторът от другата смяна пък са го похвалили... Аз случайно се набутах при нея и после нямаше как да сменя.

От толкова чакане пак не остана време мъж ми да ходи да вземе акта, утре ще отиде, но чак днес ми сервира, че педиатърката, при която трябваше да ходим на консултация, от вчера е отпуска!  Tired Явно ще ходим при частния на първа ваксина и мерки и теглилки.

# 493
  • София
Добър ден и от мен!

Шунка, честит рожден ден, мила!  bouquet  Бъди много щастлива и обичана!

дидолинка, честит първи месец!

Ичката, ако искаш да си спокойна и ти по-добре я остави да спи с теб или я носи когато иска. Бебенцето ти е още толкова мъничко, че иска близст с теб и дума не може да става за създаване на някакви навици. Аз така със Саша правех и сега го отчитам като грешка  Wink Ралица понякога спи в кошарата си, понякога с мен. Ако е спокойна я оставям в кошарата, ако не е спи с мен. Примирих се, че между 22;00 и 1:00 я нося на ръце, но това е защото я боли корема. Така опредлено съм по-спокойна. Със Саша бях като сомнамбул от недоспиване и сега реших, че няма да е така, сънят ми е на първо място, за да съм способна да се грижа за бебето и каката. Така че ако искаш да си спокойна и доспала се води по бебето, когато то е спокойно ще бъдеш и ти. И аз чувам разни неща по повод на това че спи с мен или че я носим.. щяла да бъде ръчичаво бебе  Sunglasses Няма такова нещо, обаче.
Не мога да повярвам, че го казвам, но съм много съгласна с това!  Crazy  Аз винаги съм била категорична, че бебетата не трябва да се разглезват и съм критикувала родители, които носят на ръце, оставят при тях в леглото и всякакви такива.  Да, обаче сега като гледам малкото беззащитно същество, не мога да си представя, че ще го оставям да плаче, за да му създам някакви навици, които е съмнително дали ще му останат за после...Представям си колко уплашено и самотно може да се чувства на моменти, не искам да го лишавам от усещането, че има кой да го гушне и да се погрижи за него...После може и горко да съжалявам де Laughing  Аз всъщност почти винаги я оставям да си спи в кошчето, но я гушкам докато се унесе или ако плаче.
Много философствам нещо май Crazy

мушморонко
, не се чувствай виновна за свеки - нормално е да ти дойде в повече, дори свекърва ти да е най-свястната жена по принцип.  Те просто неясно защо губят чувството за мярка и такт в тези моменти и не могат да разберат кога прекаляват и трябва да се спрат.  Сега ще се поуспокоиш и нещата ще станат по-добре Hug
А за секса - и аз искам да знам какво са ви казали, на мен още нищо Rolling Eyes  Чакам да отида на контролния преглед (на 1-вия месец) и ще питам...

кити
, да не повярваш, но свеки даже не се обади снощи Laughing  Оправихме се двете с Лорчето, то къде ли ще ходим да не се оправим де...
А на Дара поздравления, хубаво голямо момиче Hug  Не знам как да я ограничаваш, че и защо newsm78  Ти не може да знаеш по колко точно изяжда, пък и щом хапва, значи й е добре.  Дишай спокойно, справяш се чудесно с нея! HugА пъпките ще минат, щом и кремче си имате вече Peace

Допълвам се:  сега, като чета по-внимателно (много съм разсеяна, извинявам се), виждам, че ти за разбуждането питаш, та ще изчакам Ани2 да си каже мнението, и аз имам таква чуденка...

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 13:31 от Sleeping Beauty

# 494
  • София
Бюти, няма да съжаляваш!  Hug Hug Hug
Щом даваш безусловна любов на детето си никога няма да съжаляваш. Само ще ти се върне такава  Wink Аз може много да се карам на Саша, много бели да прави, но вярвам, че безусловната любов, която даваме и ни дава тя в бъдеще ще е решаваща за много ситуации  Wink

Аз също не мога да повярвам за себе си, че кърмя на поискване и сля с бебето. Бях се зарекла да не го правя. Да, ама така ми е по-добре.. и на мен, и на нея. Не е разглезване това. Разглезването идва по-късно и от други работи   Wink

Кити, ще я оправите инфекцията стафилококовата.  Hug Hug Hug Hug Как я поставиха таз диагноза?

Общи условия

Активация на акаунт