Отговори
# 555
Красче, аз съм чувала че на новородените често половите органи и жлезите на гърдите им се подуват и е съвсем нормално. Спокойно, щом доки е казала, ще се оправи.

А за дохранването, не може ли вместо това просто по-често да го слагаш гърда...?! И на нас доки на първия преглед каза, че малко наддава, започнах да я слагам по-често, без да чакам 2.5 - 3 часа и на следващия преглед беше съвсем добре - 800гр общо за месеца. Колко всъщност е наддал бебо?

# 556
Здравейте и от мен.

Деси пр пътуване и хубаво море.
Ани страшна снимка...едно време отдаван отдавна и ние се снимахме семейно във фото.Имам доста смешни снимки...щрак веднъж и тва,който мигнал мигнал  Mr. Green

Мартин също си фържи много главата..особено като е на рамото,но по високо си я дътжи като голямо бебе...а иначе аз още не го слагам по корем...може ли вече? newsm78 Мислех да питам на 19ти доки.

Ваче пюретата  Peace  Mr. Green

Ейй Симпли бравоооо голямо браво.Послушно дете имаш..щади майка си Simple Smile Мартин също пропуска едно нощно хранене,но е това около 12ч ...не усещам въобще обаче,защото си лягам към 11ч така или иначе..но няма да се оплаквам и това е нещо Simple Smile

Красчето колко е наддало детето?Плаче ли от глад?Ако е тихо и спокойно не значи ли,че му стига мандажата?

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 16:32 от PaO

# 557
надали сме само 310 гр. а нямаме още месец другият вторник го правим но докторката го искаше по рано че ще излиза в отпуска.а за слагането на гърда аз се изцеждам понеже той така и не поиска да засуче.Според мен яденето му стига защото по цял ден яде и спи това е но през ноща е доста не спокоен но то е от коликите.

# 558
Шунче,честит рожден ден с малко закъснение!Мн.здраве,радост и късмет ти желая!!! Ние сме в Банкя. WinkАко има желаещи-да присстигат. Laughing

Ваче,страхотно е да се видиш с най-близките си хора! Heart EyesПриятно изкарване ви желая!

За секса(след нормално раждане)-ние се престрашихме. GrinningНа 40тия ден-и да си призная добре мина.Много птиятно даже... JoyАз този път имах доста шевове и се притеснявах,но нямаше проблем-може би съвсем леко опъване и мнооого лекичка болка в началото.Останалото няма да го описвам.... Joy

# 559
  • софия
Деска приятно изкарване Hug, за готвенето  не съм за възхищение а за ожалване с такова злоядо дете Close ей сега двете спят а аз готвя на тази жега поне направих 3 ястия накуп, а така ми се дремваше с тях.
Чинче за разходката ти до Шумен все едно за мен си писала същата забравана съм, а Слав сега ли намери да и пише, като ви няма само да се филмираш излишно, няма нищо Peace
Мама Анелия мерси за погачата една приятелка ще ми я направи друга кекс трета соленки, въобще може нищо да не правя Wink
Пао Симона от 6до 9 спи по корем сутрин заради коликите.
Симпли дано ни се похвалиш пак и паузите да станат постоянни HugСимона прави също но от към 9-10 до към 2-3 дано поизмести малко.
Много е подсечена на гънчиците на крачетата и мишничките нали си е пухкавка, какво да я мажа, все едно и се бели кожата там SadБебкаа също яде един път малко после е като малко питбулче като види гърдата.
ПП ние правихме секс снощи, след почти едногодишна пауаза Embarassed, то не било лошо Wink, само трябва да се внимава, на прегледа ще попитам за спирал, не съм слагала досега, ще видим
Августа Hug, как е сладката кака

# 560

За секса(след нормално раждане)-ние се престрашихме. GrinningНа 40тия ден-и да си призная добре мина.Много птиятно даже... JoyАз този път имах доста шевове и се притеснявах,но нямаше проблем-може би съвсем леко опъване и мнооого лекичка болка в началото.Останалото няма да го описвам.... Joy
ама не се притеснявай, кажи си..  Joy като дойдат агентите, ще видиш ти.. Wink

Красче, и аз знам, че на бебетата може да им се подуят пол. органи и гърдичките.. даже на Никола бяха..

Никола го слагам по корем от 20тия му ден сигурно. Главата си я държим и то без проблем, рядко клюмва и то когато се измори.
Кремчето се казва Бебинос мехлемче за коремче, немско... струва 1.50 и съдържа анасон и ким. Прави се масажче с него Simple Smile Отивам да пробвам, защото се правело 30min. преди ядене и не по-рано от 5-тата седмица
кремчето

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 17:13 от chin

# 561
Ани, МамаАнелиан, Августа21,
като ги сложите да легнат по корем (на диван или легло) ли успяват да държат вдигната главичката?  Аз май си спомням една снимка на Явор на Ана2, на която той беше с идеално вдигната главичка.  newsm78
Иначе Селин е точно като Йоанка. На корем и когато е в нас, я вдига и държи доста. Доки обаче каза, че им е доста по трудно като са сложени сами на леглото и наистина е така. Тя успява да я вдигне, но не може да я задържи и клюмва. След това се дразни и мрънка и ние я обръщаме.
Цветич, ето питката, която аз намерих в кулинарният подфорум преди време. Много е лесна и става супер винаги. Аз я правеХ  Laughing доста често преди. Сирене не слагам.
http://benita-roshita.blogspot.com/2011/03/blog-post_2431.html
ААААА.... ти вече си писала... ОК Simple Smile Поне за подсичането да кажа. Ние взехме крем на Бюпхен. Фантастичен е. Преди това пръскаме Джинджира Алба спрей, после мажем с кремчето на Бюпхен и става работата. При нас отшумява вече.
Ох, за секса и аз съм се замислила, ама ме е шубееееее.... пък и течение имам още. Месец и 6 дни вече... Дали е нормално? Да звънкам ли на доки? 
красче, Hug за твоя бебчо. Надявам се бързо да наддава оттук нататък и да оставите АМ-то скоро.

# 562
Влизам набързо ,че при нас лудницата вече е пълна  CrazyМони днес се прибра ,с Надя бяхме на консултация  670гр. само сме качили и 1,5см..Най вероятно ще трябва да дохранвам с АМ ,но ще опитам по-често да я слагам на гърдата пък дано потръгнат по-добре нещата.Аз от няколко дни усещам ,че нещо кърмата ми намалява ,а тя е постоянно гладна и си яде ръцете или другия вариант я мъчи коремчето.Имаме гъби в устата   продължавам с дактарина  малко ме изуми каза и отдолу да я мажа с този дактарин ,който е за устата ,защото най-вероятно и там са гъби  ooooh!

# 563
  • София
цвети, аз мога да препоръчам за подсичането това, което ползваме ние - Павлодерм.  Мисля, че е сръбско или македонско, много ми го похвалиха, а и ние досега нямаме проблеми Peace

анели, какви са пък тези гъби отдолу, има ли и нещо?  За храненето - защо не пробваш ако ще дохранваш да цедиш и да даваш кърма вместо АМ?  Така хем ще стимулираш производството...?  Пък и честото слагане може да подобри нещата...Успех, стискам палци да се справите със ситуацията Hug

Аз пък малко се притеснявам, понеже Лора яде по-начесто, но по малко напоследък...Ани2, това дали ще повлияе зле на лактацията?  Усещам гърдите си пълни, тя хапва по малко и не успява да изпразни на едно хранене едната гърда Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 17:56 от Sleeping Beauty

# 564
Ана2 и ЛЛЛ, моля помогнете! До преди 3-4 дни гърдите ми се втвърдяваха в основата като на бучки и се налагаше често да се цедя, защото малката не успява да изсуче на едно хранене дори и само едната гърда - храня я по 25-30 минути, ама тя постоянно заспива докато е на гърда - аз я побутвам и пощипвам постоянно по бузката, ухото, рамото, стъпалото, но не помага особено - много е поспалива. Вчера отидохме при педиатърката да я премерим и се оказа, че е отслабнала с почти 200 грама откакто са ни изписали от родилния дом за 8 дни. Педиатърката каза да и давам на всяко хранене добавка от 30 мл АМ, ако нямам кърма и задължително да я будя на 3 часа да яде с една почивка през нощта, защото тя се е случвало да спи и по 4 часа без да се събуди за ядене и то понякога доста често.
Аз засега успявам да изцеждам по 30 мл кърма общо от 2-те гърди след всяко хранене за да и додавам с шише, но ми се струва, че все повече ми намалява кърмата и все по-трудно изцеждам, а и малката като чели вече още по вяло суче и нищо не и влиза в коремчето, освен това, което и давам с шишето.
Какво да правя?

# 565
  Привет  маминки  и  аз съм  тук , чета ви  редевно ,  но не  можех   да ви пиша  защо  оправям  документите  на  Никол и  тук  е една система ooooh! от  горе на  всичко сега е  една  от  най  голямите  фиести  в  Испания  САН  ФЕРМИН  и повечето  институции в които имам  работа  са с променено  време или не работят или  трябва  да взимам  часаве на  всякаде...........а бе  луда работа #Crazy  но  да  ви кажа  нешичко което  може да  ви  хареса  ......  Отивам  в  една институциия , за да  регистрираме  бебка  и  тя   да си има  неините документи та.....  докато чакахме  с Влади  да ми  доиде реда мина  доста  време  точно  седнахме и  за почнахме  да  оправяме  документите  и на Николчето и  се  до папа и  аз започнах  да  я лющкам  в количката  за да не плаче и жената  зад гището  ме попита  да ли я  кърмя и  ако  да и  ако  и е  дошъл  часа за хранене имат  СТАЯ  СПЕЦИАЛИЗИРАНА ЗА КЪРМЕНЕ Shocked и  ако искам  да я  нахрана ееееее  казвам  ви мамчета  3  мин  мигах  на  парцали  Rolling Eyes  а  стаята беше  супер  Mr. Green
 Иначе  Никол  е добре  да кажа  , тя  от  самото раждане си   държи главичката  изправена  ,  храним се  мн добре  само  дето кърмя с  силиконово зърно , тя  е спокоина  за колики  давам  чайче от  анасон и за  сега помага  Grinning

Е чао и  лек ден на  всички и  ще пиша по често      bouquet

# 566
Здравейте милички, изгубих се пак за съжаление пак малко неприятности, от вторник вечерта съм с температура вчера стигна до 38-39 градуса, свеки се качи да гледа малката и аз направо при лекарката тя ме прати директно при хирург видя ми човека гърдите прегледа ме нямам задържане на мляко на гърдите обаче имам чудесно възпалени рани а не зърна. Чудесно ме е нагласила малката Рая, доктора много се учуди как съм издържала да кърмя, иначе само парацетамоли за температурата цедене да не са под голямо напрежение циците и кърмене със силиконови  зърна след ден два и герместам след всяко кърмене. Мъж ми вчера беше намерил не силиконови а каучукови на чико и то малкички и с учуда разбрах че Рая цока с тях.  Доста им се мрущи даже ги гледа втренчено и им ръмжи и се опитва да ги пребие с малките си  юмручета hahaha много е сладка.  Най после разбрах какво е да се кърми подщи бз болка, тя не е много доволна но ще изкараме докато се пооправят раните.
Иначе днеска съм добре бяхме и на контролно теглене качи ли сме още 230 грама

# 567
Здравейте и от мен  Hug

Ана 2 Много благоря отново  Hug Ножиците много трудно ги уцелвам, но ще се мъчим някак, и сега не съм сигурна, когато започне да се сърди, дали му е много или малко струята, но мисля че се справяме по-добре. Успявам с притискане да спра кърмата от другата гърда Peace  Допълнителното мляко не изтича настрани при позата, той си го държи в устата или спира да цока, сърди се, или го гълта и се дави #Crazy По някое време започна да близва само зърното или да го поеме и да чака докато му се напълни устата  Laughing Опитваше се и да захапва само зърното, за да намали струята, аз го слагам отново и така...  То каква струя, снощи махам гърдата да изтече малко, то му изкъпа лицето, докато се мрадна на по-голямо разстояние. ooooh!  Дано тези дни се похваля намалено мляко

Хелен 30 Много са ни хубави адашите  Hug И аз видях снимките на Александър- страхотен сладур  Hug Да са ни живи и здрави. Има да ядосват момичетата  Laughing

Нинка и аз онзи ден в Мол-а останах изненадана, стая с диванче, място за преобличане, всичко и то на тихо място, много съм доволна. Толкова уютно, че с моята приятелка като се заговорихме, малко по женски в страни от групата,та се отплеснахме и изкарахме 40 мин там  :mrgreen

А н и страхотна снимка и страхотна идея за снимките. Ще се възползвам и ние ще си направим Wink

Деси причтно изкарване на морето   Wink

Пак съм  с инфекция на раната, вече взех да се плаша. Антибиотици пак, една температура и болки от тях вчера, смениха ги днес де, дано му се види края  Cry Вече нямам търпение да се прибера в БГ, само да минат ваксини и всичко  Peace

Лека и без колики вечер на всички   bouquet

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 20:38 от C a r r y

# 568
честито на новородилите мами  Hug Hug

# 569
  • Sofia
Здрасти! Simple Smile Ние цял ден сме на крак!

Гарли, дано минава всичко скоро и да не изпитваш болка!

В нашата фирма за рожден ден осребряват фактури, така че днес отидохме в Мол Сердика да си похарча едни пари!  Sunglasses И падна едно мерене, 4 часа откарахме в тоя мол, Макси се държа прилично, докато не премерих всичко. Тооочно като приключих, ревна за ядене, в мола също има стая за преобличане и слава богу столчета, та там се хранихме. Честно казано, не мислех, че тази стая се ползва толкова активно - доста народ мина. Разбира се, младежът се възползва точно тогава да свърши голямата работа, та чак изцапа бодито по гърба и на мен (разбира се) не ми беше хрумнало да взема дрехи за смяна, само памперси и кърпички... Бях си взела един шал, така че го овързах в него. После купихме едно боди, тъкмо го облякох и Макси го наповръща цялото и то прогизна.  ooooh! Наложи се да вземем още 1 боди, което геройски издържа до вкъщи!!!  Mr. Green

Уф, пак реве, чао! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт