Отговори
# 570

Станаааа Simple Smile))

# 571
  • София
Роси, страхотни са дечицата ти!

Ани и вие също Simple Smile

Гарли, дано бързо да се оправиш.

И приятно изкарване да пожелая на Деската и Ваче.

Чин
, това кремче и на мен ми го бяха препоръчали, но още не съм го ползвала, дано добре да ви повлияе.

При нас няма май нещо ново. Бях забравила да го слагам Виктор по коремче, за да си изправя главичката и от днес почнахме. Държи я, но не я вдига нагоре, явно трябват тренировки.

Аз ползвам неговите кремчета - Бочко и Судокрем за мойте пъпки и да кажа, че Бочко май е по-добър. Да изчезват вече, че не ги трая  Close В пубертета не съм била така.

Много се радвам за бебетата, които вече правят по-голяма нощна пауза, значи и за нас има надежда  Simple Smile Нашата е най-голяма нощна пауза е около 4 часа. Аз и на това се радвам, де, и то много Simple Smile

# 572
РОСИ, АНИ, страхотни снимки!

СИМПЛИ, аз също имам течение, което не е спирало от раждането, допълнително, от вчера много се усили- черно и доста кръв..., освен това съм много отпаднала.... другият петък съм на доктор и ще видим.

ГАРЛИ, ти си мама герой!

ШУНЧЕ, много забавна случка (отстрани, де!)

ДЕСКА, само един ден- после- идва хубавото!

А сега и аз да доложа за приятната среща с една чудесно изглеждаща МАМА АНИ, мъничка, послушна Сиси и много готин батко Марки- ВАЧЕ, трябва да и запознаете със Саша, много ще си допаднат Wink

# 573
Днес мъжа ми се завърна най после. Колата е страхотна! Аз я бях видяла на снимка, но сега като се повозих е друго. Ивко беше също много впечатлен от копчелъци и джаджи и я овърша цялата. И подаръци имаме много. На мен ми е купил доста дрехи, но всички са за старите ми размери. Те си ми стават де, но корема ми доста се очертава. Сега трябва да си го стегна експресно, ако искам да ги нося още това лято.

Цвети, къпи Симонка с хума. Аз така правя и кожата му стана перфектна.

Симпли, Нико като го сложа на леглото или на краката си и много вдига главата. Много ти благодаря за рецептата. Ще я опитам и ако ми се получи ще я направя във вторник.

Роси, много са ти сладки дечицата.

Днес направих клипче на Ники как си играе сам в леглото. Много ми е сладък. Гледа си играчките, маха с ръчички, като вляза в стаята и му говоря започва да ме гледа, после пак си играе! Пу пу.

# 574
Carry,Garley - стискам палци бързо да се оправяте!  Hug
Ани - много мила снимка,наистина не съм се сещала да ходя във фото   bouquet
Роси Дилова - ама какви сладурчета са и каката колко е щастлива!  Hug  Heart Eyes
Цветич - малката пък се подсича под вратлето,много трудно я измивам там,прилагам всякакви хватки да й повдигна главата... мажа със судокрем.
Иначе аз я слагам по корем,но определено не може да си държи главата изправена,бързо клюмва.
Сега съм се притеснила,че на 2 пръстчета на лявата и на 1 на дясната й е зачервено около нокътчето  Confused Толкова педантично и стриктно дезинфекцирам ножичката,но явно съм възпалила нещо.Нямам търпение утре на консултацията да видя какво ще каже лекарката.
За секса,като се пробвам ще се похваля(или оплача)  Mr. Green
Красче,Камелит@ - щом трябва,ще се дохранвате,мъниците трябва да наддвават!  Hug
Сигурно забравям пак някой... за което извинете.
п.п Благодаря ви за топлото посрещане във ФБ!   bouquet

# 575
Привет ,мамчета!
Два дни не съм чела и сега попрегледах новините по диагонал , но като цяло се радвам ,че всички сте добре и се справяте с жегите! WinkБебка и тя се измъчва от топлото и е нещо неспокойна  днес. Вече има по-дълги периоди на будуване ,в които си гука и се занимава сама ,без да плаче и се налага да я носим на ръце.Вчера я "м ъчихме" с а ктивната гимнастика ,но за сега само си лежи там и оглежда ,без да посяга към играчките. Не и осъзнато,де.
....няколко  часа по-късно продължавам с поста.... Laughing
Ани ,чудесна снимка! Simple Smile

Чин ,дано се успокои Никола!
Деси ,приятно изкарване при мама Simple SmileЗавиждам ти за морето.....
РОСИ , много са ти сладики дечицата! Пупу... Laughing
Преди да съм забравила да си питам питането-мислите ли да ползвате кенгуру и откога може да се ползва всъщност?Чудя се дали няма да ми е по- удобно при излизане по магазините?! newsm78
а и не само ,разбира се....

# 576
Изчетох ви по диагонал, защото правихме дълга вечерна разходка, после къпане, ядене и докато се оправя пак станало полунощ. Благодаря за пожеланията за почивката във Варна, но за съжаление се оказа, че ще сме там само до сряда. Марти има работа и се прибираме. Не ми се остава без него там. Понякога си казвам, че ще остана, но истината е че като не е с мен, много ми липсва. Чак се притеснявам, защото се усещам, че като го няма ми липсва до болка. Това може би се дължи на факта, че откакто сме се събрали минахме през доста трудности и в най-трудните за мен моменти, той е бил човека на който можех да разчитам. Сега дори като пиша ми се насълзяват очите.
Роси много са сладки децата ти.
Ана2, и тук да ти напиша, че си ми много ценен човек. Лично не сме се виждали, но съм ти много много благодарна за всичко, което правиш и се опитваш да направиш за нас с Йоана. Дано някой ден имам късмета да те видя на живо.
И друго исках да пиша ама от жегата мозъка ми е размекнат.

# 577
Шунче, подобна случка имах вчера с Никола.. срам ме беше да я спомена. Понеже ползвахме 2-ка памперси, но минахме на 3-ка 4-9 кг, от двойката ми беше останал един памперс, леко му омаляваше, но му става... сложих, излязох на кафе за 30мин... взех го и този памперс пропусна... върху белия ми панталон.  Mr. Green Ходих си от кафето до вкъщи наакана...  Twisted Evil

Деси, и на мен Слав много ми липсва, може би затова така му се сърдя за всяко нещо... защото е далече и не знам какво прави, не го виждам..

Роси, много хубава снимка

Мейдънли, моичкия е по-голям, но нощната му пауза не е по-голяма от 5 часа. А когато не яде, пък го боли корем.

Да споделя за кремчето. Докато правих масажа, Никола се и изака, и пишка и пръцка.. после му беше леко и се усмихваше. Simple Smile
Прави се по посока часовниковата стрелка, слага се лентичка 3см, но не знам колко пъти на ден може да се прави. Мирише на анасон, не е лошо...

Момичета, извинете за тъпия въпрос, но какво точно представлява подсичането? Никола не му се зачервява и няма пъпчици по дупето, но отзад на врата има едни червеникави петънца, които и двамата педиатри казаха, че не е нужно да пипам.

# 578
Бюти, и на мен много ми хвалеха един македонски крем в жълта кръгла кутия. Обаче като погледнах съдържанието и се отказах - пълен е с парабени. Дано да не е същия. Аз съм много доволна от Мустела.

Шунче, иначе нямаше да е интересно без такива изживявания, мила.  Laughing Ама пък сега си имате две нови бодита.  Mr. Green

Кити,  Hug

Роси, големи са сладури, а каката колко е горда...

Деска, верно, че не ви е за първи път, но лек път утре и да се отчетеш, като стигнете  Hug

Уф, за втори пореден път се буди, като я сложим в креватчето!  #Crazy

# 579
Ана 2 и ЛЛЛ Аз бързах да се похваля, но нещата не са се успокойли. Имам малко въпроси  Hug От вчера следобяд, реших да пробвам да давам едната гърда за повече време, както ме посъветвахте, а другата да се пълни, само дето, аз докато кърмя с едната, тя другата потича сама и то големи количества и дефакто мисля, че тя не получава сигнал да намали пройзводството. Опитах да я притисна, за да спре, но не ми се получи. Гърдата която давам пък имам чувството, че струята е силна постоянно   ooooh! Пробвам с ножици, но не мога да преценя какво става, Алекзандър се мръщи, ръката ми ли го дразни, пак ли му е силна струята или пък му е много слаба  newsm78 #Crazy Как да преценявам какво се случва и какво да правя с другата течаща гърда  newsm78 От втората ми гърда сигурно 100г изтекоха сами, ако не и повече, потник и хавлиен халат подгизнали, а първата гърда и след 3 час даване течеше на струя #Crazy Бебе яде на 2 часа, пълни памперси , та мисля че той си взима дажбата и не е недохранен, тоест проблема не е че той не суче достатъчно newsm78  Предварително ви благодаря за отговора  Hug
C a r r y,
Съжалявам за късното включване. Ана2 ти е казала основни и много важни неща. Не се сещам какво друго да добавя (още повече, че някои от методите, които тя ти е предложила, вече дават резултат, за което много се радвам!)   bouquet
Евентуално мога да те насоча да се свържеш с местна ЛЛЛ група/лидер. Тук можеш да видиш как да ги намериш.

# 580
Здравейте!  Успях да се добера до лаптопа, дано довърша поста, преди да падне батерията.
Лонита, противохепатитната ваксина първи прием я бият още в болницата, така че вероятно жълтеницата не е проблем в общия случай. Дано скоро  проблемът отшуми  Hug
Марчелино, за теб ли трябват капки за нос? А кърлежа е добре да ти го извадят лекари и най-добре е да се изследва...
Роси, прекрасни са  Hug
Чинче, на ваксина сме на 26-и...малко ме е страх в тия жеги от тази силна ваксина...Честита прическа!
Ваче,приятно изкарване с роднинството! Кога ще ходиш към Копривщица?
Вещи, дано ви го изписват по каса млякото. Напати се ти.
Миси, и ти ли като мен с тия конци... При мен обаче се затвори засега дупчицата с пръскането с цикатридина, но аз не се успокоявам още и очаквам пак да се отвори...
Стефи, много се радвам за вас с малката Адриана!
Даги,  Hug
Красчето, по колко изцедено  мляко изпива малчо за денонощие?  Малко е наддаването, да, макар че може да се навакса все още - колко често цедиш? А за жлезата не се притеснявай- права е докторката.
Анели,наддаването си ви е в норма - няма база за притеснение - виж това - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19325. И Явор там някъде наддаде първия месец, сега го засилих да яде по-често и този месец ще е вероятно над килограм. Давай по-честичко и можеш да се изцеждаш за допълнителна стимулация.
Бюти - тя си хапва достатъчно, Лората прекрасна, нали - просто е начесто и по малко - на лактацията няма да се отрази, просто си пази гърдите от запушвания (т.е следи какво става и при съмнение взимай мерки), ако има задръжка на мляко, докато се урегулират на този режим.
Камелита, чудесно е, че си се сетила да премериш толкова бързо детето, за да се вземат бързи мерки. Загубата на тегло е сериозен проблем и в такъв случай най-важно е бебето да бъде нахранено. Сънливостта най-вероятно е от жълтеницата и отслабването - бебето пести сили.
Аз бих била по-категорична от твоята лекарка - бебетата на тази възраст имат нужда от поне 8 хранения, като поне едно от тях е нощно, за да се стимулира млекопроизводството. Така че е добре да предлагаш гърда на всеки два часа с нощна пауза не по-голяма от четири часа. Поставяй бебето на гърда, като го събуждаш и прилагаш компресия, ето видео за нея. Изцеждай всеки момент, когато можеш, за да стимулираш лактацията и добавката използвай за дохранване на бебето на следващото хранене. Ако недостига изцеденото, давай АМ.
Общо взето това е планът, който ти предлагам - поставяне на бебето на гърда, като го будиш и гледаш да суче активно - прилагай и компресия, след това додавай изцедена кърма, а при нужда - и АМ.
Може би не е лошо да имаш кантарче, за да следиш какво количество изсуква, ще видя дали не мога да ти намеря временно. За да запазиш лактацията, изцеждай поне осем пъти в денонощието и от двете гърди също.
Можеш да погледнеш и дали се поставяте правилно на гърда, така че за бебето да е лесно да суче: ето описание тук. Тук пък има клипче.
Тук и тук има идеи как да държиш бебето будно.
Ако имаш още въпроси, питай. Надявам се и Евридика да се включи. Пиши какво става!
Симпли, време е да поставяме децата по корем, но още не е задължително да си вдигат главичката. Явор я вдига, да, но Румен се справи с това предизвикателство късно. Децата са различни  Hug
Гарли, ужасна работа...утре ще се опитам да ти звънна, за да разбера как си  Hug
Шунчеее, само ти можеш да ме разсмиваш така - не че ти е било смешно де...
Кити, трябва да го провериш това течение, наистина...

Ани, честито!
Деси, и аз ще се радвам да се видим някой ден Simple Smile
Рая - ортопедът ще ти каже за кенгуруто, но обикновено след навършване на втория месец и при добър контрол на главичката.
Прегръщам ви всичките!
На всички ви - лека нощ!

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 00:21 от Ана2

# 581
Ана2 и ЛЛЛ, моля помогнете! До преди 3-4 дни гърдите ми се втвърдяваха в основата като на бучки и се налагаше често да се цедя, защото малката не успява да изсуче на едно хранене дори и само едната гърда - храня я по 25-30 минути, ама тя постоянно заспива докато е на гърда - аз я побутвам и пощипвам постоянно по бузката, ухото, рамото, стъпалото, но не помага особено - много е поспалива. Вчера отидохме при педиатърката да я премерим и се оказа, че е отслабнала с почти 200 грама откакто са ни изписали от родилния дом за 8 дни. Педиатърката каза да и давам на всяко хранене добавка от 30 мл АМ, ако нямам кърма и задължително да я будя на 3 часа да яде с една почивка през нощта, защото тя се е случвало да спи и по 4 часа без да се събуди за ядене и то понякога доста често.
Аз засега успявам да изцеждам по 30 мл кърма общо от 2-те гърди след всяко хранене за да и додавам с шише, но ми се струва, че все повече ми намалява кърмата и все по-трудно изцеждам, а и малката като чели вече още по вяло суче и нищо не и влиза в коремчето, освен това, което и давам с шишето.
Какво да правя?

Здравей, Kamelit@!
За да си сигурна, че дъщеричката ти поема достатъчно кърма, е нужно тя да суче активно (да чуваш звук "къх-къх"), да движи долната си челюст и ушичките при преглъщане, да суче поне 10-12 пъти в денонощие и да прави само една 4-часова пауза (обикновено през нощта). Много майки се радват, че бебета им спят, но това може да е тревожен сигнал, че те не поемат достатъчно кърма и нямат енергия.
Чудесно си се сетила да я потупваш и гъделичкаш, за да я държиш активна на гърда. Други начини са контактът кожа-до-кожа, да я изправиш до седнало положение и да я наклониш леко напред, да й предлагаш гърда на по-малки интервали от 3 чАса, дори ако тя е сънена или заспала (много бебета сучат много добре в такова състояние). Добре е също да се елиминират шумовете и евентуалните дразнения около вас, когато тя суче - дразнещи звукове, разговори на висок глас, силна светлина и пр.
Напишканите пелени е добре да са около 5-6 на ден, както и да има поне 1-2 изхождания за деня. Загубата на тегло е сериозна и мерките, които Ана2 е предложила, би трябвало да дадат положителен резултат. Кърмене на всеки два часа с предлагане и на двете гърди, методи за държане на бебка активна на гърдата, компресия, изцеждане след кърмене и предлагане на изцедената кърма. Добре би било да я предлагаш с чашка, лъжичка или пипетка, защото храненето от шише е доста различно като механизъм от сученето и може това да се отрази на кърменето в последствие.
Ана2 ти е дала хубави текстове за четене. От тях можеш да почерпиш още идеи.
Успех и кураж!  Hug

# 582
Добро утро ,мамчета !!!
Станах в 4 ч. и реших ,че няма смисъл да лягам повече.
Вчера нямах грам време ,за да ви прочета ,затова сега искам виртуално да ви почерпя,че вчера Божидара навърши своята месечинка!
Ейййй,кога ще ме научите как да си слагам разни картинки с тортички и други неща Grinning
Искам да благодаря на всички и особено на Ана 2 за съветите за нощното хранене -реших да ви послушам и засега няма да се меся в режима й -когато иска ще й давам да си хапва.
Днес сме на консултация и на ваксина-моля ви стиснете ни палчета ,като се върнем ще пиша!
Искам да честитя месечинките на Марти на Пао и на Алекс на Хелън 30-да са ви живи и здрави прекрасните мъже,които се родиха ден след нас!Много целувки! Hug
Деска ,приятно изкарване на моренцето -ехх как благородно ти завиждам  bouquet
Чинче -видях те във фейсбук с новата прическа -много си хубава !!!А за Слав не се дразни ,само излишни нерви са това !
И ние сега не знам от какво минаваме много труден период -от напрежение ,намеса на роднини иии така отношенията ни са доста напрегнати ,все тежки думи си казваме ,дано мине ,защото ми е много тежко и мъчно!
Желая ви ден ,изпълнен с позитивни емоции,бебешорски усмивки и приятни разходки!

# 583
Добро утро Simple Smile

Използвам докато Никола още спи да драсна два реда.Много трудно се пише с една ръка Simple Smile

Шунка аз след една подобна случка,вече излизам с чанта пъла с дрехи,поне 4 бодита и панталонки.Иначе ще ходим по памперс,не че ще муе зле,де.

Чин ние имаме същите петна по вратлето.Казаха,че са родилни петна.Прическата е много сполучлива Simple Smile

Ичката ние минахме/минаваме през такъв период.Като добавим и проблемите около детето и положението стана нетърпимо...Но с много търпение и разговори нещата станаха малко по-поносими.Дръж се,заради детенце...много усещат и това ги тормози,гледам по Никола.  Hug Всичко ще се нареди.

Аз забравих да ви кажа,че ходихме на ортопед.Доцентът каза,че малкият е в перфектна форма,всичко му е ок.Каза,че не е дебел Simple Smile Каза да го слагам в бънджи,когато стане стабилен.Да седи в столче или в шезлонг.Да забравя за проходилка (аз и без това съм против тях).И като почне да сяда (не по-рано от 6м) и като проходи,да отидем пак.

Ще ни отпуснат млякото по ЗК Simple Smile Много се радвам за което.Ще ни го отппускат за 3м.Вчера,докато оправях документите се оказа,че Нико е с две диагнози-АБКМ и гастроезофагеален рефлукс...Много гадно и виновна се почувствах,че не успях да го кърмя.Обвинявах се,че вината е моя...абе сега разбирам какво е изпитвала майка ми при всяка наша болка и мъка.Но вярвам,че всичко ще си дойде на мястото Simple Smile Толкова преживяхме с него,и това ще преборим... Simple Smile

Мами,не е ли време за среща на бебоци? Simple Smile

# 584
Добро утро. Аз почнах да събирам багажа, ама викам да драсна някой ред. Не смея да вляза в банята, че не знам свекито ще идва ли последно или няма да идва.
МамаАнели, ще се отчета задължително, а и ще гледам да ви чета. Все пак вие вече сте част от мен и се забелязвам докато храня Йо задължително чета.
Ани2  Hug
Ичката, правилно решение. Йо е на 3 месеца вече и още се храним към 2-3 часа. Въобще нямам намерение да я мъча без ядене, че какво ще го правя гладно дете нощтно време.
Вещи, а какви са доводите за поставяне на бебо в бънджи? В какво столче трябва да седи? И шезлонга каква работа върши? Питам от любопитсво, а и аз имах негативно отношение към бънджито, да не се окаже, че съм грешила.
Чин, Йоана има такова петно на главата отзад, което понякога се скрива (което ми е странно). Подсичането е като протрита кожа, ако може така да го обясня.

Общи условия

Активация на акаунт