Отговори
# 615
Привет мамчета Simple Smile

Първо честити месечинки на всички бебнца , които вече ги навършиха , а на талисманчето Йоанка - цели 3 месеца Simple Smile

Момичета, вие вече сте минали през това , а ние сме още малки , кажете ми моля ви дали и вашите дечица бяха така. Ива не стои и минута сама. Ако не спи и не яде трябва да е гушната в мен. Първите дни и особено в родилното ( понеже бяхме заедно) си стоеше будничка и си гледкаше. Сега - не . Уж нахранена , суха, но иска да е кукната в ръцете ми , иначе рев. Нормално ли е това и преминават ли  тези моменти? Направо ми се струва ,че я измъчвам в тези жеги, ако  е в мен ставаме и двете вир вода. От тук и другия ми въпрос към Ани 2 и Евридика Пиша ви тук , защото  може и някои от другите майки да са минали през това и да споделят опит. Аз се похвалих, че вече сме само на кърма , но започвам да се съмнявам дали кърмата ни стига. От една страна защото Ива е нервна, хленчи си и си лапа ръцете ,  почти непрекъснато. От друга страна заради начина , по който протича едно кърмене при нас. Когато започна да кърмя първите няколко минути суче много активно и чувам хубаво преглъщане, след това започва да преглъща все по-рядко и идва момент, в който прави сукателни движения, но почти не се чува преглъщане( предполагам в този момент гълта въздух).Кърмя от двете гърди всеки път. Прилагам и компресия. Лошото е ,че след това е още гладна - виждам я ,че е нервна, търси отново да засуче гърдата или  ми засуква рамото като я вдигна да я оригвам , и почти след всяко такова хранене коремчето и е пълно с въздух и почва хълцане , понякога по 20 минути.
Освен това по време на кърмене започна да си върти главата и да се дърпа напред-назад , както е захапала зърното и е ужасно болезнено. Само че съм сигурна, че   причината не е  силна струя на млякото , по-скоро слаба или липсваща  Cry
Не мога да преценя колко кърма имам, но преди да е яла с голямо стискане успявам да изкарам   капка-две от гърдата. Течове изобщо нямам, гърдите ми са все меки...  Наакани памперси - 4-5-6 , плюс 2-3 напишкани. Незнам какво да мисля вече, може да ми е изтощен организма и да не произвежда кърма Sad От както сме се върнали от родилното  - около 10-тина дни съм смъкнала 5 кг, а уж се опитвам да ям.

# 616
Рая, честит рожден ден, много здраве и късмет.

Аз за капенето в устата съм се специализирала от каката, слагам бебето на повивалото, хващам главата леко с една ръка и капя с другата, нямала съм пропуск.
Ние не сме взели акта за раждане още, че трябва да ходим до Пловдив, а искам да го съчетая и с прегледа ми при гинеколог. Ще подам за еднократната помощ през август пък когато ги преведат, важното е да дойдат. За детски не се класираме и двамата работим и двамата ни осигуряват на реален доход , никакъв шанс просто.
Решила съм нови дрехи да не си купувам, влизам си във всички стари, а и съм си поставила за цел да сваля още 5 кг. като го постигна тогава ще си взема нещо. Пък и като се замисля, за ходене по паркове и градинки не ми трябва кой знае какво.
Ако знаете колко чувала дрехи изхвърлих миналия месец, лошо ми стана. Дрехи, които не съм поглеждала от години, някои са слагани само по веднъж , два пъти максимум. Като се замислих колко пари са това лошо ми стана, по-добре да идем на по-дълга почивка и да си износя тези, които имам околкото да давам пари за нови, които така или иначе следващия сезон няма да са модерни.

# 617
  • София
Мама Ани, сетих се аз, че не ти отговорих по темата за кремчето Laughing  Погледнах още снощи - има парабени Confused  И е в кръгла жълта кутийка, та вероятно за същото говорим.  Малко неприятно с тези парабени, не се бях замисляла да погледна (а изръсих куп пари за био козметика преди това Laughing)...  Но пък добре действа на детето Rolling Eyes

Орикс, няма ли откъде да заемеш едно кантарче (или пък да си купиш, но са скъпички) и да направиш пробни кърмения?

# 618
Sleeping_beauty,   и аз го мислех това, търся в момента от някого да взема , но ако не намеря ще купя ако трябва....

# 619
Орикс, благодаря за поздравите за Йоана.
Само искам да побързам да те успокоя, че Йоана в жегите яде по-често и по-малко. Аз поне виждам, че в шишето има още. Махам шишето понякога и след малко пак го давам. Явно жегите ги мъчи дечицата.
Гърдите ти няма да са винаги напрегнати. След като се регулира кърмата те си стават меки като преди, това да не те притеснява. Щом имаш толкова напишкани и наакани памперси мисля, че всичко ти е наред, но наистина може да направиш пробно кърмене. Ана2 е казвала, че за да се направи точно трябва да се засече количеството за 24 часа, защото децата не сучат едно и също количество всеки път.
За този период, за който питаш, с гушкането - минава. Йоана на скоро мина през още един такъв. Трая 2-3 дни. Заспиваше вечер в мен, иначе рев. Гушкай си детето нищо, че ще се изпотите малко. Като заспи я махай. Ако те усеща като я махаш я увий в чашафче с прибрани ръце примерно и така по-лесно ще я оставиш в леглото й.

# 620
Искам и аз среща пък...национална  Twisted Evil Копривщица ми звуче като подходящо място  Mr. Green
Рая, много, много, много щастие, здраве, любов !   bouquet
Гледам за секс си говорите...сега ми се струва, че с две деца сексът заприличва на тийнейджърския - каквито и планове за откриване на време и място да правиш, винаги могат да те спипат на място и в последния момент всичко да се отложи  Grinning Което би трябвало да засили тръпката де Simple Smile
Нинка, малко по-нагоре си говорихме за кенгуруто - добре е ортопедът да каже - ако няма луксации, обикновено след втория месец може. При вас има ли такъв преглед?
Някой питаше за Вигантола - мисля, че вече съм писала, зависи от това дали бебето е недоносено, дали е с по-високо тегло, какъв е размерът на фонтанелата и дали има слънце. На Явор не му е предписан.
Ориксче, колко хранения имате за денонощие? По колко минути суче активно малката госпожица? Отскоро ли е това поведение с постоянното търсене на гърда, или продължава вече повечко време? Възможно е да минавате през период на скок в растежа, при който бебка има нужда от повече мляко и затова да иска да суче по-често, за да си изработи млякото. Мерките, които си предприела, са напълно адекватни - предлагане с компресия и от двете гърди на всяко хранене. това би трябвало скоро да даде резултат. Що се отнася до гърдите - спокойните, меки гърди са норма при кърменето - след първоначалното препълване обикновено са такива. Ако бебка е свикнала да суче от пълни гърди, възможно е сега спокойните гърди да я дразнят. Забелязала ли си по кое време бебка суче най-добре  и кога е най-неспокойна?
Въобще не изключвам възможността поради някаква причина млякото временно да е намаляло. Напълно е възможно обаче всичко с млекопроизводството да е наред, просто жегата, неспокойство, умора, дори зъби да карат бебка постоянно да иска да суче. Просто единственият ни ориентир в такъв случай може да е теглото. Не би ли могла да отидеш при ЛЛ да провериш колко тежи Ива в момента?
Това, което ти можеш да предприемеш като мерки, е да се мъчиш да се храниш балансирано, да пиеш достатъчно течности, да се опитваш да си почиваш, да храниш бебка достатъчно често по начина, по който го правиш и досега, и да пробваш да стимулираш допълнително лактацията, като изцеждаш, дори на празен ход. Можеш да кърмиш на спокойно и затъмнено място, ако така бебка суче по-спокойно.
Що се отнася до това, че иска да е залепена за теб дори в жегите - не е само тя - и Явор е така.
Дано Евридика се включи - аз писах набързо, че ще водя Явор на ортопед. Ще добавям после, ако се сетя нещо допълнително.
Хубава вечер!

# 621
Рая, честит рожден ден! Весел празник днес ти пожелавам!

Селави, много си права за дрехите. И ние сме така , но с детските. Иван има толкова много дрехи. Аз вече съм спряла да му купувам дрехи, защото само от подаръци се трупат и нямат износване. Запазвам само най хубавите и добре запазени, но като гледам Ники вече колко дрехи натрупа, не мисля че ще се наложи много да ползвам батковите му. Вече дори спрях да махам етикетите, че ако остане някоя дреха не обличана, поне да я подаря на някой новичка.

Днес Ники почти не е спал, а батко му хич не ме слуша.  Crazy

# 622

Рая, Честит Рожден Ден! Много здраве, късмет, любов и сбъднати мечти!
Вигантола аз давам директно в устата по 1 капка.
За секс говорите. Е, ние подновихме секса след доста месеци  Embarassed Честно казано обаче мен ме приболява доста  Thinking
За дрешките на бебоците. Аз като гледам на Симо изведнъж всичко ще му стане малко  Laughing
А между другото с гушкането и ние сме така. Непрекъснато иска да е в ръцете ми  Crazy

# 623
Здравейте, гледам пак говорите за Вигантола. Аз давам по 1-2 капки, по мое усмотрение, с лъжичка. Трябва по 2 според педиатъра, защото наддава много бързо, да ама аз давам по 1.

Момичета, бебчетата си имат нужда от нас просто... жега не жега...

Иси, радвам се че всичко е наред, честита месечинка..

Рая, честит рожден ден Simple Smile   bouquet

Пу, пак няма да се включа адекватно, но и детето ми от няколко дни не е...  Shocked

Забравих да кажа- пробвайте да ги къпите по няколко дни на ден в жегите, Никола се чувства по-добре

# 624
  • Sofia
Ох, и аз днес съм лепната за бебето - или то за мен... Даже ревнах по едно време, защото имам да свърша мъъъъничко работа до понеделник, а нямам секунда време - 5 мин. четох форума и мъж ми ми го  натякна...  Confused

Деска, хич да не ми върти такива номера! Първите седмици доста цапахме дрехите и майка ми накупи доста - че и с дълъг ръкав, нали беше хладно. Сега имаме толкова много, някои ще останат май неносени.

# 625
Raya чрд,бъди жива и здрава.  bouquet

Орикс,описваш моята ситуация,точно на същите дни.Е аз се успокоих на консултацията,когато разбрах,че бебо е качил 550гр.И моя малчо се нерви на меки гърди,обаче аз вече давам и от другата последните 10мин,давам по-често манджата на 2,15-2,30ч,той си ака,не плаче от глад(но лапа ръцете дори след ядене).Щом има пълни памперси НЕ СЕ притеснявай!Аз също бях на косъм да купя кантар ама наистина са много скъпи,във Виталиса няма под 100лв,учудващо в Джъмбо онзи ден видях за 30лв,но ми е съмнително ниска цената като знам др колко са...

Мамчета от доста време се каня да ви питам и все забравям...
Забелязвате ли връзка м/у бременността и поведенивто на бебето.Спокойна бременност и спокойно бебе и съответно нервна бременност и такова бебе?За мен смея да твърдя,че правилото е в сила.
Да добавя само едно "пу пу" ,че ... : ))))

# 626
бебеко днес е спокоен да видим какво ще ми врътне довечера, че вече му става навик да будува и да мрънкоти сутрин между 3 и 5 Rolling Eyes

Рая - честит ти празник! нека е начало на най-хубавата ти година!   bouquet

Деска кога направихте 3 месеца! Браво на момата ти. Все така да е отличничка!

Да ви се похваля преди малко най-после си спретнах слинг шала. С това спешно секцио не успях нито на фризюр да отида, нито слинг да си купя, та добре че открих ден преди да влезна в болницата едно магазинче за платове точно срещу нас - верно турско, но има огромен избор на трико платове. Та вчера си купих едно финно памучно трико и използавйки дрямката на бебо си отрязох подходящата ширина (~60см/4м), така че ще имам за 2 слинга, което си е изгодно щото така слинга излиза по 10 лв.! Сега остава и да съм избрала правилния плат и да успея да наглася Оги. Преди малко гледах клипчето как се прави и даже сега си стоя със слинга в бойна готовност  като се събуди да го напъхам вътре WinkНадявам се да е успешен този път опита ми със слинга, че не ми се чака още 2 месеца да мога да се разхода до центъра и да си свърша малко работа. Иначе с количка, по градски трънспорт било то и метро си е мъка. А аз не смея да шофирам недоспала и бебче в колата...

Кой питаше за кенгуруто -  препоръчва се след 3 месец, като първите 1-2 месеца детенцето е с лице към майката, а главичката се подпира от по-плътна яка.

Утре съм намислила да пробвам слинга и на разходка в Балкана  Simple Smile Белата с татко и на 2 седмица я разходихме на Витоша мъкнейки я с кошницата за кола, но сега такова хамалско изпълнение не ми се прави.
Иначе Оги си повдига главичката и си любопитно се оглежда още от болницата. Педиатърката каза, че засега няма да ни изписва Вигантол, защото няма нужда, но ако продължи да наддава с тези темпове (по ~1500 на месец) ще се наложи. Иначе сега показваме крачетата на слънце.

Ваче – май там някъде е къщето, но къде точно не помня. Ще разказвам като се върна. Сега така почва да напича в апартамента, че само си мечтая за онези дебели сенки и ромоленето на рекичката!

# 627
РАЯ, бъди много щастлива!

ЧЕСТИТИ месечинки!

АНИ2, майчета, какво е усещането за заппушени канали newsm78

# 628
Oryx,
абсолютно същата история е и при мен, все едно чета за нашия бебко - и начина на сукане, и броя наакани/напишкани пеленки, и лапането на ръцете. Само че нямам диагноза, с която да ти бъда полезна, уви Simple Smile Ако някой друг има идея какво е положението и как се оправя -   bouquet. Иначе, аз го меря малчо преди и след хранене и горе долу към 100 мл. му е дозата. През 2-3 часа. Мляко виждам, че имам (виждам го чрез силиконовото зърно, което се пълни с кърма), въпреки че гърдите ми си стоят меки през цялото време. както деската ти е писала - това явно си е съвсем в реда на нещата.

# 629
Орикс - ми и ние горе-долу сме така. Аз уж вече съм го минала това, но и аз се притесних че може да не му стига кърмата на малкия - все гладен (нищо че така се е закръглил вече). Но след меренето преди няколко дни се успокоих. Може от жегите да е. Аз сега давам при всяко настоятелно поискване да суче, макар че този път опитвам и с биба - ако скоро е ял. От снощи може да се каже, че въведохме и биберона само така успях да се спася. Вода и чайчета не иска (след първото изненадващо изпиване на 50 мл чай на Хип с копър, сега не ще и това е). Така че предложи водичка, биберон след скорошни кърмения пък ако детенце си иска цица - давай, че сега имат нужда от повече течности.
Иначе напоследък се спасявам и с бели шумове - много са ефективни при нас - обаче ги пускам на запис, че в тези жеги сушоар не ми се пуска: ето тук има такива които вършат работа: http://www.youtube.com/watch?v=RAO2VKdq6O8

Общи условия

Активация на акаунт