Отговори
# 630
Нека и аз да си кажа по повод пюретата и по точно месото.Бях чела ,че за първо месо е добре заешко и една приятелка ми даде домашен заяк.Сварих го в тендежата под налягане и го пасирах.След което го сложих във една форма от шоколадови бонбони.Така всеки път си взимах по едно месно бонбонче,което си беше точно дозата за едно хранене.Като се увеличи дозата взимате повече бонбончета Laughing
Матюшко вече е на 15 дни и като е по-кисел го слагам да спи по коремче и веднага се кротва.Все още нямаме колики,но не ги и искаме Mr. Green
Винаги го повивам с пелена и се успокоява бързо.А щом и е гушнат в мама,врява няма Wink
Чакам до два три дни да му падне пъпчето и да пълним басейна да се пличкаме със слънчева вода.
Това е от нас накратко.
Приятен и спокоен уикенд на всички мами и бебоци !!!

# 631
Здравейте мами сладурани Hug
Хайде вече сме в родени,колко бързо мина времето...
И аз да се отбележа малко към края на първата темичка ама Rolling Eyes
.Тук съм чета си ви редовно ,но нямам никакво време за писане честно казано.
Първо да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на АНИ2 Hug за всичко ,което прави освен за мен и за всички мами,които срещат трудности през този етап от живота си  bouquet
Ние с Алекс сме добре,следваме препоръките на Ани по отношение на кърменето ,но освен това вече и на лекаря ни.Оказа се ,че кърмата ми е недостъчна и бебка ,остава гладничка в резултат на което за 20 дни не беше си възвърнала родилното тегло  Sad За 16 дни беше акала само 2 пъти и то след дохранването с АМ.Доки препоръча дохранване.Няма как.Та сега сучем по 30 минутки после доизцеждам ,ако има нещо останало додавам и дохранвам с АМ обикновено около 60 мл.Започнахме да си наддаваме Simple Smile Притеснява ме ,че пишка страшно много сменям памперси на всеки 30 минути ,а ака на 3 дни засега по веднъж обилно.Доки каза ,че е нормално и в момента абсорбира всичко организма и и затова е така.Наваксва.Тук е ужасна жега, гледах че за климатиците сте говорили,няма как да минем тук без тях Sad пускам на страх ама пускам ,че и без това сме целите в пъпки с едни бели връхчета предполагам е претоплена Доки каза нормално, то тук всичко е нормално Joy ooooh!,уфффффффф аман от тези жеги....Не е лесно да си мама Thinking Та така надявам се вече да мога да се включвам по честичко,след като нещата се поуспокоиха и при нас Simple Smile
прегръщам ви всички и изчезвам че плачкамеееееееее.....
Рая,  Честит Рожден Ден,бъди жива и здрава!   bouquet

# 632
Мили мами, аз съм от августовските майки, но родих на 5 юли момиченце Александра - 2620 гр., 49 см. (не ни водят недоносени, показателите на детето са задоволителни), тъй като ние нямаме тема още, макар да имаме доста подранили вече, реших да вляза във вашата. Искам да ви попитам как обличате бебенцата в тази жега, аз се притеснявам да не я прегрея, вчера за малко да стане. Аз я обличам с боди с къс ръкав и ританки, или панталонче с чорапки. Вие как обличате вашите бебоци?

# 633
  • Sofia
Пао, така като споменаваш - и при мен излиза вярно. Много ми беше нервно, сега и човекът е ревлив...  Confused

Симона, вкъщи седи по памперс, навън по боди потник или с къс ръкав. И пак е в пъпки от жегата...

# 634
Симона, да ти е жива и здрава Александра! И ние се обличаме както Шунка е писала, сега сме вкъщо голи по памперс само, вън сме по къс ръкав или потник, но винаги имам ританки и дълъг ръкав в мен, ако влизаме в някой магазин с климатик.

Орикс, спокойно мила, съвсем нормално състояние е това за момента. Бебенцата още нямат изградена нервна система, те само усещат дискомфорт и разчитат мама да помогне. Било цицка или пък прегръдка...гушкай си бебока и не го мисли много...дет се вика това да са ни проблемите  Hug Hug

# 635
  • София
Ваче, благодаря за идеята с пюретата, така ще правя, само сега ще накарам баща ми да вземе някои неща от познати с истински реколти и ще взема да направя бурканите още отсега  Mr. Green
Свиркай като имаш кола, а ние с Марки можем и до Западния парк да се домъкнем някой ден.  Hug
Оригинала от акта ще ти го вземат в социалното и ще ти го върнат след 2 седмици.
Дано да е по-добре Раличка днес, сигурно е от жегите.  Hug

Искам и аз някъде извън София  #Cussing out Ще навивам мъжо да се съгласи да отидем някъде утре.

А иначе, да изчакаме Чин да се завърне другата седмица и организирваме срещата, време е  Hug Какво ще кажете, мами?

Aaa, не прави нищо сега  Grinning Само замрази, чушки, спанак, тиквички..тоя тип неща. Ама то пък спанак например сега няма. Има едни белгийски замразен, изглежда чист. Аз купувам от него. Според мен би ставал за бебета. Картофи есента може човек да си вземе и да съхранява.

А защо ще ми взимат акта на детето... Тия не са във ред. Никога и никъде не са ми взимали такъв оригинал... Ама аз преди от работата съм взимала тия помощи и там ми написаха на акта, че са взети. Явно затова го взимат.

Аз колата се надявам да ми я върне скоро мъжът ми, че без нея ми е много криво.  Rolling Eyes Но ние така или иначе излизаме навън след 19:00 та може ако иамте желание да се разберем за такова време да се видим. Ето сега още седим вкъщи и не мърдаме

Раличка изглежда по-добре днес. Сега спи по корем смешно надупена  Crazy След малко ще излезе навън.

Деска така направено и стерилизирано да дръпне си е ОК на 14 ден. Аз горе-долу по толкова правех като количество. Ти може по по-малко да пробваш. Но в хладилника стояха на най-студеното място.
Аз лично не ви съветвам да правите за зимата от сега. Нещо плодово със захар да, ама зеленчуково аз не бих консервирала. Бих замразила някои неща сега, а после да ги ползвам.

Шунче, честити придобивки!  Hug Hug Hug Аз само блузки си купувам.. все имам надеждата някой хубав ден да си вляза в старите дрешки  Rolling Eyes

Искам и аз среща пък...национална  Twisted Evil Копривщица ми звуче като подходящо място  Mr. Green

ООО, айде  Mr. Green Който идва да ме търси там  Wink

Рая, Честит Рожден ден!  Hug Hug Hug

Хеберлеa  Hug
Ей това кадро е от там
http://4coolpics.com/author_photo/998/223705.html
После да пишеш как е било  Wink

simona_m, да ти е жива и здрава Александра. Нали знаеш, че девойките с това име хич не са от кротките!  Mr. Green Mr. Green Моята Саша е пример за това Sunglasses
Дрешките.. моето бебе седи вкъщи по боди с къс ръкав. Но твоето е мъничко, не знам как да направиш така, че да се адаптира, ама и да не го претоплиш  Confused Педиатър ати казва ли как да го обличаш?

# 636
Благодаря за пожеланията, много сте мили!!! Да са живи и здрави и вашите бебоци и само да ви радват!

# 637
Привет!
Връщаме се от консултация.За 1 месец сме наддали 1400гр и 3 см сме пораснали.Биха му ваксината и такъв вой наддаде,че вдигна медицинския център.

Шунче честит рожден ден на патерица!  Hug
Рая и на теб мила! Всичко най-хубаво ви пожелавам!  Hug

# 638
   Честит рожден  ден на  Рая  !!!  Party Time
  Ана 2 мерси  за отговора, а за въпроса с прегледа сигорно има  , но аз сега започвам да се запознавам със децката система , когато отида на  първата консултация ще ми  разяснят  всичко ... Rolling Eyes Имам  един  въпрос  към  теб  Никол повръща доста често  след  хранене уригва и  след малко  повръща дали  кърмата не и идва  повече ??? Моля те  АНА 2   кажи  си мнението  по въпроса с повръшането  Rolling Eyes
 еееееее  аз  отивам  да я  храня , че  започнахме  да плачем  Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 21:17 от нинка**

# 639
Deska, Pao,hopeful_sunshine,heberlea, Роси  Благодаря за отговорите!  Hug  Ще се гушкаме , това е приятната част. Аз се страхувах да не се измъчва нещо детенцето, пък аз да не мога да разбера...

@ALEKS@, като чета и твоята не е лесна. Аз съм в шаш и паника , с по 5-6 наакани памперса на ден, ако бях на твое място незнам.Важното е ,че сте  намерили причината и дано бързичко да наддавате вече!

simona_m , понеже моето бебче е най-близо като възраст до твоето - в къщи е по боди с къс ръкав. Само вечер, след като я изкъпем я обличам в ромпърче с дълъг ръкав и крачолче, но от много тънък памук.  Правя го защото много се отвива. Досега не беше се претопляла , но след като вчера цял ден спа само върху гърдите ми , сега по вратлето е обрината и сигурно е точно от претопляне, бяхме и двете вир вода.

Ана 2 , честно казано не съм броила колко хранения имаме за денонощие. Прави паузи от по 1 час, 2 часа, рядко 3. Вечер я храня към 22:30, след което спи до около 3:30 - 4:00, храня я , и след това пак към 7ч. Най-добре си хапва сутрин и преди обед, а следобед е по-нервна , пък и аз имам чуството , че няма мляко....Суче активно по 10тина минути, а според мен няма как да е свикнала да суче от  пълни гърди , защото те така и не се напълниха  Crazy От  3-4 дни е така, ама ние сме от  10 дни вкъщи , а първите дни ядеше и АМ, така че може да се каже, че откакто е само на кърма.
 В крайна сметка ако до понеделник не намеря кантар отиваме при ЛЛ да я изтегли, а после ще купя и кантар. Пробно кърмене бих пробвала само на спокойствие  в къщи.
 Общо взето важното  е , че не правя нещо тотално грешно , дано да  наддаваме Simple Smile  Ани, благодаря ти!!!

И щях да забравя! Рая, Честит Рожден ден!!! Много щастие и здраве ти  пожелавам!!!

# 640
Еее, Тина, браво, прекъсна серията с проблемното наддаване, браво на малкия юнак!
Алексче, как така два пъти е акала за 16 дни  Shocked Милата сладурка!!! А си представям и ти как си се притеснила...Ако правилно си спомням, говорехме си с теб за поне осемкратно хранене със сукане, добавка от изцедена кърма и АМ. Сега колко хранения на денонощие имате? А колко пъти се изцеждаш?
Ориксче, забравих да те питам - имаш предвид, че имате между 4 и 6 наакани памперси, а тези други два-три са само напишкани. Иначе и нааканите са и напишкани, нали? Какви са  на цвят изпражненията и колко са големи - толкова  или толкова. За кантарче те съветвам да помолиш личния лекар - едва ли ще ти откаже, или пък ако си решила да си вземеш, да си вземеш от Продавалника - поне на половин цена са там.
Кити, ако питаш за акита, които приличат на бъркани яйца - нормални са. А запушването може да започне с тъпа болка в гърдите, с усещане на болезнено място и нещо като бучица, която и след кърмене остава и не омеква. Може да се зачерви това място.
Стефан вчера и днес не е на работа и успях да се подстрижа (харесвам дългата коса, защото може да се връзва, но беше започнала да се изтощава ужасно много), заведох и Явор на ортопед - няма луксации - каза кенгуруто след третия месец (не знам защо помнех, че е след втори - явно съм в грешка) и да правя гимнастика с повдигане на крачетата нагоре и настрани.
Сутринта бяхме с една съфорумка на кафенце, след ортопеда пък пихме навън семейно по нещо, сега идва сестра ми - денят не беше скучен.
Ани, баткото не ходи ли на детска?
Хеберлеа,  Hug Хубаво да си прекарате на Балкана.
Симона, добре дошла. И Явор е гол вкъщи, но той все пак си е по-голям. У вас жега ли е?
Нинка, много бебета връщат - и хранени с шише, и кърмени (включително моите синове и двамата). Това е поради ненапълно развитата храносмилателна система на бебето - храната понякога се връща обратно в хранопровода. Постепенно отшумява, особено след шестия месец след захранването с твърди храни и поставянето в седнало положение. Статистиката показва, че половината бебета между 0 и 3 месеца връщат поне по веднъж на ден. Щом детето наддава, не се смята, че има нещо тревожно.
Оставям ви, че Явор ревна...

# 641
Благодаря на всички за мненията, докато се чудех реших да я съблека по боди и чорапки, завих я с пеленка и я оставих да спи, вечеряхме с мъжа ми и като отидох да я видя тя си събула чорапките и останала само по боди, но иначе завита. Явно сама си е решила така, Simple Smile. Иначе вкъщи е е 28 - 29 градуса, пускаме климатика лекичко от хола към спалнята, но не прекаляваме и повече от 28 гр. не пада.

# 642
  Ана 2  много  ти  благодаря
  Чао  за днес , че  трябва  да ставамммм Simple Smile лека  вечер на  всички

# 643
Здравейте.. Simple Smile

И аз се чудех за кенгуруто, сега видях, че Хеберлеа е отговорила. Хеберлеа, липсваше ни, къде се беше загубила?

Симона, добре дошла при нас, моето бебе е вече по-голямо, аз понякога го оставям и гол... тук е 24-5 градуса в стаята, сравнително хладно, та го държа по потник-боди Simple Smile

Ани2, радвам се за добрите новини от ортопеда Simple Smile

Тина, браво на краси, голям юнак.

Ваче, да... взима се, защото на гърба му бият печат и пише: изплатена еднократна помощ.
Дори на моя акт го пише.. тъпа, българска система..  Embarassed

ПаО, не съм сигурна.. като цяло имах спокойна бременност...с редки, но големи нервни кризи.. та може би си права, че има значение. Той ту ми е спокоен, ту ми е звер...   Sunglasses

# 644
Вачеее, много ти благодаря.  Hug Точно така ще направя. Сега ще замразявам само. Даже съм цанила фризера на майка ми, че мястото вкъщи няма да стигне.

ПаО, и аз мисля, че има зависимост. Двете ми бременности бяха различни, и двете деца съответстват на бременностите.

Моята щерка цял ден спи. Какво ли ще правим нощеска?  Crazy А колко смешно реве... Вика "неее, неее, неее"  Joy

Ани2, аз знам че ти не си спряла да работиш. Нямаш ли планувано някое идване към София скоро пак?

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 23:07 от MammaAneliaN

Общи условия

Активация на акаунт