Отговори
# 315
Ние също си караме с 5 хранения:
около 7  - 200 мл. АМ;
около 10:30 - 200мл. АМ;
около 14 - към 150 гр пюре и до 200 мляко, / 130гр. пюре, 70 мл АМ/;
около 18  - млечен кисел или каша с мляко към 200 гр или ако е по течна кашата 200 мл дава с шише даже...;понякога това го давам за предиобедно ядене, а следобед само мляко
към 21:30 - 200 мл. АМ
 каквото и да яде, момчето си иска АМ, пък било и 30мл.
Незнам дали правилно се храним newsm78, ама си наддава нормално, а и след проблемите в началото не ми се иска бързо да въвеждам повече храни. За попарата още се чудя, нали се слага сирене, пък ние имахме вторична алергия към лактозата...та не смея да давам.

# 316
Ох по въпроса с храненето при нас направо съм се видяла в чудо
Има моменти когато издържа 5,6 часа на кърма (примерно сутрин 7 ч кърмя и направо в 12 на обяд зеленчуково пюре ) ,но има моменти когато издържа 2 часа(особено когато зеленчуковото съм го правила аз с повечко вода в 12 ч ) около 14 ч иска да суче
Иначе основно се въртим около 5 хранения ,но напоследък станаха 6 (събужда ми се в 3 ч през нощта да суче )
И аз още с попарата не съм захванала ,но сега ще вкарвам глутена и после
Иначе масълце съм дала сиренце съм дала много зеленчуци и плодове
От кашите само оризова и елда съм давала
Я кажете някоя хубава млечно плодова каша че млечната ми свършва сега и трябва да купувам
И още нещо искам да си купя бисквити на плазмон обаче ми се видяха няколко вида Някой вземал ли е от тях ?

# 317
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Благодаря на всички за отговорите  Hug

viviq, на Плазмон вземам от натрошените, които са в кутия, безглутенови. По-лесно се разбиват и става по-бързо. Като тези, само че кутията е мааалко по-различна...Странно, че не намирам снимка  newsm78

# 318
Katencetoo мерси ,но само да питам като са безглутенови какви са тогава ?
И кои са глутенови (и от тях искам да взема )
А тези безглутеновите как ги даваш с какво в комбинация и кога (за закуска или след обяд ?)

# 319
От днес.
06.00- АМ
08.00- АМ
11.00- кус- кус
14.00- супа,плодово пюре- по половинка
16.00- АМ
18.30- Каша малко и кисело мляко
20.00- АМ 150
20.30- АМ 150
СЪН

# 320
  • Козлодуй
Дари, като ви гледам храненията........май зъбки ще излизат.
Вивия: аз от време на време давам безглутенови бишкоти на Плазмон в последното мляко преди сън. Но само когато Алекс е много гладна. ( слагам по 2 бр.)
От няколко дни Алекс я мъчат горните зъбета. Така хубаво си папаше детето манджите от млечната кухня.......а сега сме основно на мляко. Тук таме някой пресен плод, или Лото НАтурали Simple Smile Ама колкото - толкова. Иначе при нас кухнята струва 1,10. Грамажа на всяка манджа е около 230 гр. Аз взимам през ден. Но тези дни яде само десертите. Както и да е. И аз мислех в началото да й готвя, обаче тя като започна да си папа добре, не мога да й смогна. Simple Smile Разнообразието в млечната кухня не мога да го стигна.
Поздравления за всички, които стигнаха до морето. Аз не се престраших с 2 деца Simple Smile Но за сметка на това, ходихме 2 пъти на балкан за по 4,5 дни. И да ви кажа честно.........май спа хотелите по-ми харесаха от нашето Черно море Simple Smile

# 321
  • София
Имам въпросче за елдата  Thinking. Купих едно пакетче от ДМ, та идеята ми е "Става ли за бебета?"

ralitsa_e, mimata14, Кьолшес, благодаря ви за отговорите   bouquet.

Капризче, от скоро пак започнах да готвя на Валко. Възприема с охота творенията ми  Laughing.

Бобито, тук приемат само септември на ясла. Та нямаме голям избор.

Катенце, мляко давам по около 200 мл. Това, когато се събуди много рано. Вечер пийва и по-малко.
Спокойно, нашата педиатърка каза, че 5-хранения на ден е нормално.

# 322
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Бисквитките ги давам привечер в млякото, слагам 2 лъжички.
Вчера стигнахме до 7 хранения като включвам и едно през нощта...в 2 часа се събуди нашичкия и се разхожда в леглото. Мъчих се да го приспя, но зъбите ни надвиха отново. Нахраних го, дадох Панадол и поспа още 5 часа. А как хапе вече с тия зъбета...  smile3505

# 323
 Аз до сега само такава елда съм давала, имам предвид обикновена. Не точно от ДМ, но ако е стандартна, не мисля, че ще има проблем. Разварявам малко елда, малко плод, пасирам, добавям АМ и ето ти млечно плодова каша за следобедно ядене.
 А я да питам аз тези дето си правят пюретата сами, слагате ли им АМ или кърма, който кърми?

За яслата и при нас е целогодишно. Като си подавах молбата ми казаха като наближи възрастта, към която сме решили да го даваме на ясла, да идем да уточни подробностите. Принципно било след навършени 10 месеца, но те все пак предпочитали , ако децата са проходили, защото иначе много грижи ще изисква хлапето, а лелките не били много.

# 324
  • В две мънички очи...

Да почерпя за нашето християнче Simple Smile
Днес се държа много мъжки на кръщенето въпреки че бяха 4 деца наведнъж. Е бяха 3 момиченца и малкия ама едното много плака и той накрая беше много солидарен към нея и помрънкваше, но преди това му дадохме панадол и малко поспа че ако не бяхме му дали лекарство и да го приспим лошо ни се пишеше. Иначе от днес официално мога да кажа че ЗЪБ номер 4 проби - вече драска.

Кате, не е била лека нощта - дано скоро да избият зъбчетата че да може да се успокои малкия.

Дори аз елда съм давала като каша направо.

# 325
Честито ви християнче Изабелка !Браво на момчето !
Честито ви и номер 4 Айде малко спокойствие сега преди следващия тур (дано е по-леко )
Момичета бяхме писали за реда овес -ръж -ечемик - пшеница ,и някой каза ръж как дава ма като забравих (който не записва така е )
Другата седмица ще вкарам глутена та се чудя дали мога да спазя този ред и аз
И едно въпросче относно глутена всеки ден ли трябва да давам нещо глутеново ?Вие с какво количество започнахте ?Примерно ако е каша колко да дам ?
Ако е с бисквитка на плазмон мисля да да половин бисквитка??
п.п. А някой давал ли е патладжан и чушка ?Кога можем да даваме и печени ли да са (имам предвид домашните ,че сега им е сезона )?

Последна редакция: нд, 14 авг 2011, 22:10 от viviq

# 326
Вивка, аз като вкарвах глутена давах количество, колкото изяде Никол. Не съм спазвала дори и реда на даване. Просто давах един месец глутен всеки ден (това е и правилото). Все пак дадох първо овес и после пшеница. Ръж не съм давала. Сега детето яде сухари и хляб всеки ден и много ги обича. Има дни, в които само на сухари и пресни плодове кара, плюс млякото.

Чак ми е притеснително с това неядене на моята дъщеря. Почти 4 месеца вече яде твърда храна, но още не се е разяла като хората. А на годинка трябва да заместя поне две хранения, понеже тръгвам на работа  Cry

# 327
Чушка варя с пюрето или супата, винаги по една.
На мен ми е интересна тая елда, ръжта, овеса, дето ги давате.
Аз грам не се втелясвАМ, ЧЕ НЕ СЪМ Ги вкарала. А трябва ли?

# 328
Ysabell честито ти христианче Hug
И аз давам чушка сварена на пара с другите заленчуци, ама по половин на ядене. До сега само зелени сме яли.
а ръж, овес и елда...първите две не съм вкарала, защото не съм вкарала глутен, елдата е безглутенова и я ползвам за пиготвяне на каши и за зеленчукови и за плодови става. Принципно е полезна. Ама и да не вкараш сега...не мисля, че е кой знае къв проблем. То тя отскоро стана "модерна". Аз отдавна я ям просто, защото имам руска жилка, а там тя си се консумира от време оно, почти както тук се яде ориз.
 А глутенът принципно кога се вкарваше?

# 329
Ysabell , честито  християнче !

Dori , като timide ти е казала вече , елдата е типично руски продукт , който отскоро нашумя и у нас покрай масовото нашествие на руснаци в последните години. В ДМ продават елда на Биосет , ако не се лъжа. Съвсем спокойно можеш да даваш на Валко от нея  Peace Легенди се носят за това , колко е полезна.Може и така да е.Още не съм дала на Алекс поради липса на възможност , но скоро и това ще опита   Wink

Общи условия

Активация на акаунт