Отговори
# 60
Кате и ние сме на 6 хранения, но нямаме нито едно нощно. До сутринта спи непробудно. Simple Smile

# 61
Човек да ви завиди  Mr. Green ние през нощта ядем като за световно, сякаш цял ден е седял гладен ... сякаш не закусва с попара с два сухара , обед 150-200 пюре, следобед каша или плодово с грис или йогурт/извара ... и кърмене м/у храненията ... отделно хапва по някоя солета , бисквита или сухар ...
Да видим другия понеделник какъв ще е резултата от мерките и теглилките  Joy ама едва ли ще е наддал много с тия неспиращи се на едно място крачета  Laughing

# 62
Добър ден Simple Smile

Аз след малко ще водя Дари пак да я теглят, че на последната консултация,вместо да наддаде,беше свалила, а не е боледувала и ми се накараха, че съм я държала гладна и да видим за 2 седмици какъв ще е резултата.

Някой дали знае каква мазнина може да се използва за пюретата. Купешките все са с рапично олио, аз на домашните слагам по капка зехтин, та се чудя кои други са подходящи?

# 63
Здравейте и от мен
Гледам всеки е със собствена програма Simple Smile Аз все още съм заместила само обедното хранене, следобед каша + кърмене и после през 2 часа кърмене, та съм далеч от 5 хранения на ден Simple Smile.
Искам да ви попитам нещичко. Въведох глутена с овесена каша - четох някъде че било най-добре с нея, та затова. Вече около 2 седмици я давам кашата, но ми се иска вече да започна да давам и сутрин твърда храна. Споделете за тези попари, как ги правите и само попара ли е вариант за сутринта?

# 64
Здравейте и от мен
Гледам всеки е със собствена програма Simple Smile Аз все още съм заместила само обедното хранене, следобед каша + кърмене и после през 2 часа кърмене, та съм далеч от 5 хранения на ден Simple Smile.
Искам да ви попитам нещичко. Въведох глутена с овесена каша - четох някъде че било най-добре с нея, та затова. Вече около 2 седмици я давам кашата, но ми се иска вече да започна да давам и сутрин твърда храна. Споделете за тези попари, как ги правите и само попара ли е вариант за сутринта?
И ние сме далеч от петкратното хранене, твърда храна давам по малко сутрин, обед и следобед, а между тях кърмене. Сутрин давам каша с плод или само плод според зависи. Попарата се дава като се въведат млечните храни-сухари плюс краве масло и сирене се заливат с горещ чай или вода.

# 65
Днес сложиха на малкия хепатитната ваксина, вие давате ли панадол след нея?

# 66
Споделете за тези попари, как ги правите и само попара ли е вариант за сутринта?

Попарата я правя като в купичката натрошавам 2 сухара (може в блендер да се стрият) добавям изкиснато сирене с големина на бучката колкото кибрит, краве масло колкото 2-3 оризови зърна и заливам с вряла вода, попарвам с чинийка захлюпена и като изстине давам. Умира си от кеф  Wink

Пойзън, не съм давала панадол след хепатитната.

# 67
Здравейте момичета - тия дни не съм се вяскала че бяхме на село !
И ние сме далече от 5 хранения на ден На обяд давам зеленчуково или месно пюре (само заешко съм въвела ) Следобяд давам каша и плодово пюре като чак сега започнах с кашите Между храненията имаме и ние кърмене През нощта обаче не се храним
poison и аз не съм давала панадол  - педито каза че тя нямала такива странични ефекти като висока Т и други ,сравнително леко си я понесе тази ваксина !
И с водата сме до никъде само с лъжица успявам 20 -= 30 мл да дам и тва е не иска да пие от шише и чаша с накрайник имаме - дъвче я и от време на време глътва по малко Simple Smile, но нормално пиене на вода не съм виждала и както изглежда няма и да видя скоро .

# 68
  • В две мънички очи...
Ако трябва да броя храненията сме като новородено  Joy ядем си и през нощта особено когато наближи излизането на зъбче. Днес ми се стори че отгоре имаме вече точица а и малкия е супер раздразнителен. Дано да излиза вече.
Дарче браво на Вики че е проял Simple Smile
Виви и ние не пием вода като хората ама с кърмата си взема Simple Smile

# 69
И ние се кърмим още с Йоанчо. Храненето бая тажкън идва. Яде по 30, 40 мин и рядко изяжда повече от 40, 50 гр. зеленчуково/месно пюре. Иначе попара, кисел,плодови и каша си похапва. През деня почти не го кърмя вече, само ако сме си вкъщи и го приспивам на спалнята. Тогава задължително цицата е в устата, но навън си се приспива без. През нощта обаче яде доста честичко. По 3, 4 пъти си цока.  Heart Eyes

Ох , явно не сме само ние с тоя режим . Едно към едно сме .Обаче взех чай лека нощ на Хип и като се пробуди давам от него първо.Понякога номера минава, понякога не , но е факт , че последните няколко дни ме буди все по-рядко  Mr. Green

А зъби имаме 2 отдолу.От 2 май са ни и вече са доста дълги ....и остри  Mr. Green  , но отгоре нищо не се напипва , а е крив , та се надявам скоро да избият и там Tired

Връщам се да  ви чета  Hug

# 70
КапризHug !
Реших да не си го слагам много, много, че не яде. Все някога ще прояде, пък и не е заслабнал!  Mr. Green Вчера попарата я изяде чак в 12.30, затова и не се и опитах да му дам пюре. Днес обратното: попара не дадох, а пюренце на Гербер 125гр, което изяде на две порции, в 12 и в 13 часа.
Виви, с водата е голям зор. Не пие изобщо. Затова и тези дни му давам по-честичко да сучка, че да не вземе да се обезводни в тези жеги.
Много е подвижен. Няма и 5 мин. спокойствие. Ето го:  Mr. Green http://www.youtube.com/watch?v=918bB8viHOM

# 71
Благодаря ви за отговорите, момичета!   bouquet
Ей, Kцlsches Mдdel, страхотно детенце, много му се радвах докато го гледах! Няма спирка, браво!!!

Днес за следобедна закуска дадох на малкия кисело мляко с козунак вътре ... ами хапна го! Чудя се вече какво да му правя за следобедна закуска, за да има разнообразие. Иначе пие вода, днес му купих и сокче, хареса го много.

# 72
И ние сме далеч от 5-кратното хранене  Rolling Eyes , в смисъл , че ако успее да яде 5 пъти ехеее.... Голям инат си отглеждам, като стисне устни и просто няма как да набутам нищо . Освн това доста неща  не харесва . От около 10-ина дни например не иска зеленчуково пюре , а нещо с мръвка . Най-много изяжда обаче около 160-170 гр , което е приемливо , ако и през другото време ядеше . Много често това ни е твърдата храна за деня , каша и пюре понякога не исак , а аз не искам да я насилвам . Когато не е гладна и види , че вадя бурканчето и започва да крещи " Нееее"  .Кърмата ми намаля , а дребната доскоро не искаше и АМ , добре че пропи най-сетне от 3 дни . Явно и жегата много мъчи детенце , защото нощем не я завивам с нищо , спи неспокойно и само се буди да цока , през деня мрънка.... Може и зъби да са , че още няма никакви . Иначе е ужасно подвижна , не спира да се върти , пълзи по малко , но за сметка на това като я хвана за ръчички направо си ходи . От което допълнително се затруднява трупането на грамчета , зациклила е на 7 кг и това е  ooooh!
Да питам тези , които сами си приготвят пюренцата , слагате ли домати ? Според мен доста ще се подобри вкуса на манджите , но се притеснявам да не дразнят коремчето . А подправки слагате ли и какви ?

# 73
  • В две мънички очи...
Капризна чая с какво шише му го даваш?
Kölsches Mädel  голям е бонбон много се забавлявах на клипчето, да е здраво и все така подвижно детето.
tonivil, аз вкарах доматите с месните пюрета защото моя не харесва много много картофите. Но след като вече няколко пъти съм давала домати му дадох суров домат и много му се кефи. Знам че суров домат след годинка бях чела да се дава ама нямаше проблем даже няма откъсване от парчето което съм дала.
Подправки не съм слагала, овкусяването на правените ми пюрета е било с магданоз, лук това съм вкарала.

# 74
Домат почнах да слагам, то и като чета някои готови пюрета са с домат, та затова .
Винаги слагам също копър и магданоз.
Оня ден правих кисел с компот, ама май улучих вишни и не го яде.
Вчера направих нишесте с Ам- излапа всичко.
Попарата не я долюбва. Иначе много му хареса мусаката и черен дроб със зеленчуци, също и агнешко- готови пюрета.А като ви напиша режима ни- ooooh!
07.00- АМ
09.00- попара- 9 лъжички, 150 АМ
11.00- АМ, сън-

14- Зеленчуково, месно или супа със сухар
16.00-Плодово или нишесте
16.30- Ам
20.00- АМ
22.00- АМ
Каквото и да яде, без мляко не може.
Лентичката май ми я няма? Thinking

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 01:00 от dari 77

Общи условия