Децата, голи на плажа, или не?

• 47 818
  • 613
  •   1
Отговори
# 165
На мен пък дебелите хора са ми нелицеприятан гледка, явно не им пука че са дебели, но аз какво да направя, да си обръщам главата непрекъснато в другата посока ли?! Не се заяждам, но ако всички се съобразяваме с това, на кого какво не му харесва, трябва да отпишем половината плаж.
Някой беше писал, че му било неприятно да гледа жени да кърмят второкласниците си? Кое точно е неприемливо в случая искам да попитам. Хранещ се на обществено място второкласник, голи гърди ...или?!
Исках да отговоря за това дали се притеснявам, че може педофил да направи снимки на детето ми. Мога да скандализирам много хора и да звуча като ненормална, но предпочитам някой извратеняк да се забавлява над снимка на детето ми, отколкото да посегне на друго (в смисъл физически).

# 166
Ооо, на мен колко са ми неприятни на плажа... То космаляци, то провис тук-там, но... Никой не ме кара да ходя, все пак. В такива теми тече преброяване и класифициране. Друг смисъл няма, защото е ясно, че нито аз ще се впечатля от нечие голо дете, нито ще си променя мнението за облеклото на моето дете.  Wink

# 167
Не мога да си представя, че ще карам толкова натоварваща почивка - непрекъснато да се взирам в останалите, да се преобличам при всяко намокряне, да изпадам в ужас и ако детето  се намокри /че то през цялото време е мокро Grinning/ Да предлагам непрекъснато  тениски, очила, шапки, хавлии, а през това време да гледам и възмутено другите по плажа. Сякаш няма по- интересни  гледки, когато си на плаж. Много натоварващо ми звучи. А  е толкова хубаво да си до морето.
Ние ходим на плаж рано сутрин- от  седем и нещо до десет и половина максимум и следобяд от четири и половина докато стане тъмно. Намазваме се още преди плажа и там максимум един път. Аз също през цялото време съм мокра, но никога досега не съм се разболявала на почивка на море. Напротив, чувствам се прекрасно. Детето също.

# 168
  • София / Пловдив
Не мога да си представя, че ще карам толкова натоварваща почивка...........Сякаш няма по- интересни  гледки, когато си на плаж. ....

Peace

Пък кой как се разхожда по плажа ми е последната грижа...

# 169
Децата на приятелите, с които ходим (също на 10 и 7 г.) също са без бански, а плажовете, които посещаваме обикновено са почти безлюдни, така че няма кой да скандализираме.

Ако не става въпрос за нудисти, ми звучи доста странно на 7г. и 10г. без бански,макар и само пред приятелите на родителите.

# 170
  • София
Не мога да си представя, че ще карам толкова натоварваща почивка - непрекъснато да се взирам в останалите, да се преобличам при всяко намокряне, да изпадам в ужас и ако детето  се намокри /че то през цялото време е мокро Grinning/ Да предлагам непрекъснато  тениски, очила, шапки, хавлии, а през това време да гледам и възмутено другите по плажа. Сякаш няма по- интересни  гледки, когато си на плаж. Много натоварващо ми звучи. А  е толкова хубаво да си до морето.
Ние ходим на плаж рано сутрин- от  седем и нещо до десет и половина максимум и следобяд от четири и половина докато стане тъмно. Намазваме се още преди плажа и там максимум един път. Аз също през цялото време съм мокра, но никога досега не съм се разболявала на почивка на море. Напротив, чувствам се прекрасно. Детето също.

hahaha Joy натоварваща е онази част с взирането, съгласна съм, затова и никога не съм го правила. Все още не смятам, че ако всички правят като мен това би могло да ми помогне с нещо. за останалото също изглежда ужасно затормозяващо както си го описала, чак ми стана забавно, защото си представих ужасените родители, които тичат насам- натам десет дни. Joy Достатъчно е, както си казала детето да се намаже преди излизане, наистина 50-ти фактор е почти невъзможно да се измие просто така, а ако е водоустойчив съвсем.  Децата, поне повечето, или са постоянно във водата или някъде в близост до нея си копаят, играят и тн. За мокрия бански уточнихме принципно, но не е голяма драма да се преобуят едни бански и да се облече тениска. То не е и за настиване, просто е неприятно, ако си с бански, който не съхне за 5 минути. Калените деца и възрастни, по начало трудно настиват.

ПП Знаеш, че търкалящите се емотикони не са с лошо, напротив, положително ме развесели картината, която си описала. Hug

# 171
  • Linz
Децата на приятелите, с които ходим (също на 10 и 7 г.) също са без бански, а плажовете, които посещаваме обикновено са почти безлюдни, така че няма кой да скандализираме.

Ако не става въпрос за нудисти, ми звучи доста странно на 7г. и 10г. без бански,макар и само пред приятелите на родителите.
Не са нудисти, но не са и свенливи. Децата сами не искат бански и не ми изглежда възмутителна гледка на голите деца, тичащи по плажа.

Ако толкова ме е страх от педофилите, слънцето и заразите, дебнещи в пясъка и мокрия бански, въобще няма да ходя на плаж. Аз ходя на море за да се разтоварвам.

# 172
simplyaven, струва ми се ,че ти постоянно се опитваш да пресъздадеш някави безумни картини, които всъщност в темата не се описват. )
А тя си върви в такава посока, в която я водят списващите. )

РЕНИ, е добре де, едно момиче на 10г е вече достаааатъчно голямо, за да си развява голото дупе по плажа...И на 15г ли така ще я пускаш и ще твърдиш, че не ти пука от педофили и др. подобни. Щото то тогава вече няма да са само педофилите...

# 173
За  "на плажа"- това не знам, ние там не стоим. Поради което кой как е на плажа почти не виждаме. От сутринта до обяд не излизаме от водата и всеки си е с банския там. На обяд си заминаваме, никой не обича да се пържи.
Вечер сме по басейните, но и там- така.

О, смяна на бански- това никой път. Че то от морето не се излиза. Що да го сменяме?

Аз съм била на 15 г. и с бански и без /на нуди плаж, обаче, че там на никой не му прави впечатление/. Тогава, обаче, все още се печах.

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 09:33 от Judy

# 174
  • Бургас
До към 4 годишна възраст беше без бански, сега е вече с бански. Ако трябва да сменям бански при всяко излизане от водата, то ми трябват поне 10 броя и то ако го мързи да влиза във водата.

# 175
О, боже, какви претенции  ooooh!
Не било приятна гледка хората да са дебели, да са стари, да имат целулит (как никой не го спомена до сега  Rolling Eyes), да са деца, да са голи... Да са по прашки...
Кога ли ще въведат на плажа пропуск само срещу перфектен външен вид, който единствено да радва окото на останалите и да няма с какво да подразни?

Мен пък никой с нищо не ме дразни. Обичам плажовете, където хората не се вторачват така критично към останалите, а си гледат собствения кеф. За съжаление останаха много малко от този тип и като така са все по-пренаселени, но карай.

# 176
  • София
 Моят син е на почти 4 години  миналата на басейна бяхме с бански, а на морето - почти без, защото малчо казваше, че като си играе в пясъка го дразни дупето от ''песък'' Laughing Тази година обаче ще е с бански със сигурност. Мен пък никога не са ме дразнели делеби, грозни или космати хора на морето. Когато обаче бях по- млада и без дете много ме дразнеха тичащите, пищящи малчовци, които ми мятаха пясък върху хавлията и нарушаваха покоя  Joy А сега моят е по- див, от всички на които на ум се възмущавах  hahaha hahaha hahaha Всичко се връща  Whistling
 Весело лято и по- вече усмивки  Heart Eyes

# 177
  • Linz
РЕНИ, е добре де, едно момиче на 10г е вече достаааатъчно голямо, за да си развява голото дупе по плажа...И на 15г ли така ще я пускаш и ще твърдиш, че не ти пука от педофили и др. подобни. Щото то тогава вече няма да са само педофилите...
Както вече писах, моята 10 г. дъщеря беше с бански. Другото дете е момче и си има достатъчно отговорни родители, които да преценят как да го пускат. Просто казвам, че на мен не ми пречеше голотата на децата.

# 178
Мисля, че всички правят разлика между  вторачване в  някого и грозна картина, която ти се натрапва пред погледа.Между старост,  некрасива фигура  и  навиране на интимни подробности също има разлика.

Случаят на голо дете със сладолед под носа на  някого не е "вторачване" , а натрапване на нелицеприятна гледка, макар и детето да го прави  неволно.

размотаване по прашки и надупване / макар и неволно,  напр. при оправяне на хавлия/ е също невероятно грозна гледка, която  може да ти изникне току под носа, ако ще притежателката на бански да  е Мис  Свят.

Но  в  един от  по-предните си  постове  писах-  невинно, голо дете, бягащо на брега, точно където се разбиват  вълните ,  вода, пръскаща краченцата му е картина, която може да ти  се прииска да нарисуваш.

Мен също малко ме интересува кой как изглежда, но мисля е в реда на нещата да не  се натрапват на околните некрасиви подробности.

# 179
Красивата гледка е в очите на гледащия. Ако си настроен да виждаш красивото, ще виждаш него. Девойка по прашки, особено ако е с параметрите на Мис Свят, по никакъв начин не би подразнила възприятията ми, ако се надупи да си оправя хавлията.

Какво значи да натрапваш на околните некрасиви подробности? Всеки е длъжен да е красив иначе самият факт, че се показва пред околните, може да мине за натрапване ли?
Мен пък ме кефят възрстни хора, които са събрали смелост да идат на плажа и да се радват на морето, на лятото, на живота си, без да се побъркват от притеснение, че не са Мис и Мистър Свят и ще нарушат нечии естетически възприятия.
Имах една позната, пълничка, която всяко лято умираше от ужас, че няма да посмее да се покаже на плажа и че това ще й е поредното лято без море, а тогава беше на 20. Едва ли някой префекционист е оценил жертвата й да не му се показва пред префърцунената физиономия.
Намирам го за идиотско.

Некрасиви са ми невъзпитаните прояви, храченето, секненето на нос шумно и други подобни. Такива неща ми пречат, да. Външният вид на другите обаче, не е моя работа.

Общи условия

Активация на акаунт