Децата, голи на плажа, или не?

• 47 836
  • 613
  •   1
Отговори
# 225
Слагам бански на сина ми, а след като излезе от водата направо сухи панталонки. Не ми е комфортно да се рови по пишка в пясъка  Grinning

# 226
А знаете ли как лесно се краде дете от плажа? Всеки ден имаше поне по две блейки, на които децата ходеха почти безнадзорни. Явно родителите се успокояваха, че плажът е не особено населен.
В далечната 1985-та се изгубих на плажа в курорта Дружба. Един чичко ми каза, че знае къде е мама, и ме поведе покрай плажуващите незнайно на къде. Обаче по уредбата /помните ли имаше едно време такива/ съобщиха, че се е изгубило момиченце, което се казва Х, с червен бански, и бяла шапка за плуване...И изведнъж чичкото ме пусна и каза да го чакам там...

И не само дебнат с камери, но и с бинокли.

# 227
Каси, ужасно! Извадила си страхотен късмет!

Не само, че се крадат лесно деца от плажовете, още по-лесно се давят. Защото на едно дете му е нужно да има 2 пръста вода, за да стане трагедията.

# 228
  • Linz
С бански не провокират за снимка.Дебнат се деца без бански.
Може да поспорим, но няма смисъл, да оставим вече педофилите. Аз не защитавам ходенето без бански, просто педофилите не са ми мотив да налагам банските.

# 229
  • В царството на мечтите
Сега ако майките са блейки, както някои беше казал лошите неща могат да станат с бански. Според мен един бански или панталони и тн. не може да предпази детето от пясъка

# 230
Напротив - може.
Моето дете е с фимозен пръстен, т.е. пишката му не може да се забели. Това е една от причините от бебе да е с бански на плажа. Ако се набие пясък там, аз няма как да го почистя и възпалението е в кърпа вързано. Мерси.

# 231
  • В царството на мечтите
АМА пясъка  може да влезне и с бански ако детето си играе и се рови в него.
това е моето мнение не го налагам на никой

# 232
Зависи от банския - модел, размер.
И е по-добро решение според мен, предвид и мръсотията по родните плажове.

# 233
  • София
 С бански отиваме на плаж и играе в пясъка, събувам го, като влиза в морето. Не виждам смисъл да носим по 5 чифта и постоянно да се преобуваме. Като излезе сяда на хавлията, докато изсъхне и върху нея си играе седнала до следващото влизане. Обикновено пясъка извън хавлията е напечен и не си играе там, а на мокрия пясък до морето е клекнала или права. Ако е толкова зор да седи в пясъка, бих й обула отново бански, но обикновено не се налага докато си тръгнем. Жадни погледи не съм засичала, та дори и нормални, не ме гони параноя.

# 234
Sourcherry кажи как избираш модела на банския да не влиза пясък? Моята дъщеря рови из пясъчниците в града с памперс, боди и над тях три четвърти панталон и като я прибера пак е влязъл пясък в памперса. Направо са ми ужас тия пясъчници, януари лекувахме една уроинфекция, възникнала не знам как и хич не ми се ще да я пускам, но на всяка площадка има и тя се хвърля първо там.

# 235
Няма начин да избереш модел и размер така, че нито прашинка да не влезе в дупето или по половите органи. Купувам тип боксер. Той има и модели на обикновени мъжки плувки. След излизането от водата, веднага му приплаквам пишката, дупето и обувам чист и сух бански. Така стриктна съм, защото много ме е страх заради тази пуста пишка.

За момиченце бих заложила на бикини, които не са хлабави, но не са и стягащи. Има много хубави модели, но е най-добре да мериш с нея, когато купувате.

Специално за града е важно да ограничиш влизането в пясък. Пясъчниците са най-мръсните възможни места за игра. Има площадки и без противни пясъчници. Това е друга тема.

# 236
sisi1974

С подобен модел за момиче и такъв за момче вероятността да влезе пясък е почти сведена до нулева.

Ако ползва такъв, то да доволно ще има пясък.

# 237
Предвид мръсните плажове това е най-долрия вариант -> вж Касита

# 238
С бански не провокират за снимка.Дебнат се деца без бански.
Може да поспорим, но няма смисъл, да оставим вече педофилите. Аз не защитавам ходенето без бански, просто педофилите не са ми мотив да налагам банските.

Разбира се, това е само Една от Многото причини за употреба на бански.

# 239
Касита, дъщеря ми има и подобен на показания, с който твърдиш, че ще влиза пясък. )
Ми...не и влиза пясък, а и тя след излизане от водата веднага го събува, защото и мокри и не и е приятно.
Не виждам кое налага стоенето на дете с бански на плажа, освен ако не е за 2-3мин.
През останалото време могат да му се обуят гащички.

Общи условия

Активация на акаунт