Децата, голи на плажа, или не?

• 47 835
  • 613
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Моята щерка определено вече не може да ходи без горнище на бански. Макар, че онази вечер ми казвала как виждала лелки на плажа по монокини Simple Smile

# 346
  • в Надежда-та
с бански Peace

# 347
  • София
С бански. Момчета са. Доколкото разбрах от нашата педиатърка, в някои страни е забранено децата да са голи, независимо къде се намират/освен вкъщи, разбира се/, заради педофилите.

# 348
  • На небето
Никога гол, винаги с бански. Не че не влиза пясък и под банския, но е за предпочитане. Не ми пречат чуждите деца да са голи, но моето не бих го съблякла голо. Не само от хигиенична гледна точка, ами има и всякакви извратеняци... знам ли.  ooooh!

# 349
  • Sofia
Аз не съм фен на голото ходене на плажа основно по хигиенно-медицински съображения. Нито естетически, нито морално ми пречат голите деца по плажа. А за хигиената зависи от пола според мен. Момичетата смятам че задължително трябва да са с бански и то такъв в който да не влиза пясък. Там се случват повече проблеми после заради пясъка. При момчетата не е толкова фатално. Миналата година обаче забелязах, че моите като ходят голи почти не им влиза пясък. Като са с бански обаче пясъкът влиза под банския, задържа се и после вадя по 1 кофичка пясък от дупетата.  ooooh! Та не знам кое е по-правилно или какъв модел трябва да е банския, за да не влиза пясък.  newsm78

# 350
  • Юпитер- Сатурн
За сега без бански. Тази година си играехме на прибоя. Толкова пясък се беше заврял под банския ми, че едвам го махах. Представям си какво щеше да му е на него.

# 351
с бански, не е хигиенично да си гол и да ровиш в пясъка.

# 352
А чадор на плажа слагате ли им? А дълги гащи, дълги ръкави, забрадка? Да не влезе случайно някъде пясък или слънчев лъч?

# 353
А ти не слагаш ли чадър?
Или пържиш детето си като скумрия на скара?

Отдавна се знае, че слънцето нанася вреди на кожата, когато не се използва умерено и в граници.

Сега се редактирам - не, чадор не му слагам, нито фередже.
А ти почерпи малко информацийка и обърни внимание на банските костюми за деца с УВ защита.

# 354
"Чадор", а не чадър беше думата, Sourcherry.

Що се отнася до пърженето - аз не излизам изпод чадъра почти, на плаж повече от 2 ч на ден не стоя, а и не ходя през юли и август, но не за това е темата.

Гласувах с първа опция. Детето ми си има бански от 1-годишна възраст, но предпочита игра и къпане на плажа (след първите 10 мин) без него. Нямам нищо против. И на терасата, в центъра на София, се е случвало да се къпе в басейна гола. Вярно, вътрешен двор е, ама бабите от съседните кооперации сигурно си намират тема за разговорка, досущ като нас тука.

П.П. Чудесен бански костюм с фотозащита, последна мода от 1890 г. -

Снимката е на списание "Тайм".

# 355
Не разбирам къде намираш проблем и поводи за ирония?

Чадор - да. Именно затова и дописах поста си.

И моето дете стои голо на балкона в идеален център на София (явно за теб е особено важно това да бъде отбелязано Laughing), винаги може някой да наднича, но това ми се вижда меко казано параноично.
Бански, както писах в първия си пост слагам, заради хигиената най-вече. Имам момче с фимозен пръстен и пясъкът или по-скоро мръсотията от него може да доведе до проблем, а не желая това да се случва, докато сме на почивка.

# 356
  • UK
На мен голите малки деца на плажа не ми пречат по никакъв начин  Peace
Миналото лято ходихме за първи път с малката на море, тогава беше на 3г и няколко месеца. Беше без бански,дори и не сме си помисляли за такъв. Пясък не съм забелязала да и влиза някъде, за разлика от мен, дето по половин час после не можех да отмия влезлия в банския ми пясък.  Mr. Green На приятелско семейство сина ,на 3г и 8мес тогава, също беше без бански. Аз лично намирам за напълно нормално малките деца да са голи на плажа. Да речем там някъде, докъм 4 годишна възраст. Тази година на дъщеря ми - вече на 4г и няколко месеца, мисля да и взема бански - само долнище разбира се  Wink  Смятам, че е време за горнище когато има поне наченки на какво да се прикрива  Mr. Green

# 357
  • Варна
Винаги с бански,а когато малкия беше по малък памперс-бански.Никога не съм ги оставяла голи. Peace

# 358

вчера се върнахме от испанските плажове, Лас Палмас, и бях много учудена че децата са голи, като говорих с разни майки, те обясняват, че това е много по-здравословно и не изнежва кожата. Не знам, вече съм раздвоена..

# 359

вчера се върнахме от испанските плажове, Лас Палмас, и бях много учудена че децата са голи, като говорих с разни майки, те обясняват, че това е много по-здравословно и не изнежва кожата. Не знам, вече съм раздвоена..

Е кое изнежва пък кожата?
Сложеният бански за по няколко часа ли?
То на този принцип и дрехите ще изнежват кожата. )

Общи условия

Активация на акаунт