Децата, голи на плажа, или не?

• 47 808
  • 613
  •   1
Отговори
# 75
  • В подножието на планината
 С бански . Слагам и тениска когато е на пясъка.

# 76
С бански сме. Понеже тука повечето плажове са каменисти, а и като влезнеш в морето е камани , сме и с обувки за вода. Голите деца по плажа не ме дразнят, но не ми и харесват.

# 77
не ми е много приятно да гледам голи деца, както и възрастни, по плажа.  Всъщност не се сещам къде в чужбина това е разрешено.

Разрешено? Всъщност на много малко места е забранено - за деца. Иди на Ривиерата, баш като за теб е.  Joy

# 78
  • София
Изумена съм, че толкова много хора се дразнят от голи деца на плажа.
На мен пък ми е странно, когато видя някое 4-5 годишно с горнище.
Настоявам за бански, само когато се рови в пясъка. Във водата или пък ако съм я прилъгала да кротне малко на хавлията си е гола. Ако сме на някой закътан и рядконаселен плаж и аз съм гола... макар че такива местенца май почти не останаха.

# 79
Аз чак се чудя, някои как влизат в банята голи...пък не дай си боже има и огледало, тогава какво ли правят  newsm78  и как къпете децата си тогава?! Ако едно голо дете е нелицеприятно на публично място (каквото е плажа) то ще си е еднакво нелицеприятно и в банята  newsm78

# 80
  • Варна/UK
Гласувах за опцията с бански. И това е само заради хигиената, която е особено необходима. Пясъкът и цялата мръсотия по плажа, ако попаднат в половите органи на детето, може да предизвикат нежелани инфекции - гнойни възпаления. Няма гаранция, че и с бански може да се случи, но поне шансът е по-минимален.

# 81
  • София
съответно материи, които с часове остават влажни (имам 2 броя плажни такива - ужасно е)

Поне да разбера причината, защо в много постове тук, се пише че се сменят бански и се носят по няколко чифта.  Simple Smile
Иначе, излишна хамалогия е за мен, влизат, излизат от водата постоянно. да сменям бански - абсурд.
Ми все си мисля, че като оставя дъщеря ми с мокрия бански на дупет, кръста и т.н. може да понастине, да й се повъзпалят яйчниците, да й се пополучи цистит, ей затова го смням като се намокри.

А на теб възпаляват ли ти се яйчниците? Цистит получаваш ли? Понастиваш ли? Или си сменяш банския?

Не се оставяй да те правят на маймуна.
Който и да ти го е втълпил... опасността за детето е не по- голяма от тази за теб. Ако не се чувстваш застрашена, не превръщай престоя си (и този на детето) на плажа в кошмар от постоянни смени на бански и правила за специален режим на влизане във водата... щото да не се измокрят банските случайно...

Ами всъщност - да, при най-малкото изстиване или надухване в кръста ми се възпалявт яйчницете, от многократните възпаления имам и срастване и матката ми е силно изместена вдясно заради срастването, поради което направих и спонтанен аборт, след който се лекувах с лазерни процедури. Напатила съм се от цистити и възпаления и съм предупредена да пазя себе си и чарковете на дъщеря си.
На въпроса ти - да, като излезна от водата си сменям банския и не смятам, е 30те сек, в които я преобувам й причиняват терор, да не говорим, че на нея самата й е некомфортно да стои с мокър бански.
Не съм убедена дали си медицинско лице, но ако си можем да минем на преглед, за да обориш лекарското становище и да ме свалиш от клона...

# 82

На въпроса ти - да, като излезна от водата си сменям банския и не смятам, е 30те сек, в които я преобувам й причиняват терор, да не говорим, че на нея самата й е некомфортно да стои с мокър бански.

Като дете и през ум не ми минаваше, нито на майка ми да сменяме бански.Като младо момиче-също, а и до съвсем сериозна възраст.
Преди няколко години такъв ужасен цистит получих, стигна се до възпаление на единия бъбрек, почти цяло лято на антибиотици.Освен това си имам и болежки, свързани с простудяване на кръста.

Купих си бански с две долни части, различни само по модел и свикнах да сменям мокър бански, за секунди става.На детето също сменям, най-често защото дупето му се пълни във водата с пясък и водорасли и не му е особено приятно, той самият не търпи.Не е кой знае колко трудоемко .

# 83
  • пак там
Като се има предвид, че дори с бански моето "къртиче" успя да си завре пясък в пишката, та едвам вечерта го изчистихме, не мога дори да си представя какъв ужас ще настане, ако е без. Първата година беше с памперс-бански, втората - с бански тип боксерки.

Това от чисто хигиенна гледна точка, като и естетиката и опасността от педофили също не са за пренебрегване.

# 84
Аз чак се чудя, някои как влизат в банята голи...пък не дай си боже има и огледало, тогава какво ли правят  newsm78  и как къпете децата си тогава?! Ако едно голо дете е нелицеприятно на публично място (каквото е плажа) то ще си е еднакво нелицеприятно и в банята  newsm78

Въпроса не е в това, че децата са "нелицеприятни".
А на първо място в хигиената, защото нашите плажове са всичко друго, но не и чисти.
После в това, че макар и дете, не е необходимо хората да го гледат голо.
И накрая има всякакви откачалници, а не искам детето ми да става обект на сексуални апетити още от 2-3г.
Това са най-основните причини.

За горнището на момиченца на по 4-5г, какво пък му е странното. В повечето случаи го искат заради това, че виждат мама с такъв.

# 85
Писали сме и по тази тема, ама пак да си кажа  Simple Smile Не харесвам голи дечица  Confused Синът ми е от 8-месечен на море и никога не се е разхождал гол.  Stop Винаги е бил с памперс-бански, сега вече с обикновен бански.
Не харесвам и малки момиченца, пуснати на площадката да играят с неудобни роклички с фусти и волани, отдолу с гащички, които обикновено са разтеганти или разхлабени и като вземат да се чекнат по катерушките, всичко им се вижда.  Crazy Не знам кой с какво око гледа на такива неща от мъжкото съсловие, но аз ако имах дъщеря нямаше да го допусна  Peace

# 86
  • където ми харесва

Като дете и през ум не ми минаваше, нито на майка ми да сменяме бански.Като младо момиче-също, а и до съвсем сериозна възраст.
Преди няколко години такъв ужасен цистит получих, стигна се до възпаление на единия бъбрек, почти цяло лято на антибиотици.Освен това си имам и болежки, свързани с простудяване на кръста.

Купих си бански с две долни части, различни само по модел и свикнах да сменям мокър бански, за секунди става.На детето също сменям, най-често защото дупето му се пълни във водата с пясък и водорасли и не му е особено приятно, той самият не търпи.Не е кой знае колко трудоемко .
И аз съм така. От дете имам проблеми с бъбреците, имам си и цистит...просто приказка. Предпочитам "излишната хамалогия" с носене на допълнителни бански, отколкото престоя в болница или вкъщи в леглото.
Който каквото и да ми обяснява, че ни правели на маймуни и не знам си какво-предпочитам да се презастраховам и да опазя и мен и децата си, отколкото да ги разболявам, защото ме е домързяло да взема 1-2 чифта бански в повече, които тежат некви си грамове.

# 87
Писали сме и по тази тема, ама пак да си кажа  Simple Smile Не харесвам голи дечица  Confused Синът ми е от 8-месечен на море и никога не се е разхождал гол.  Stop Винаги е бил с памперс-бански, сега вече с обикновен бански.
Не харесвам и малки момиченца, пуснати на площадката да играят с неудобни роклички с фусти и волани, отдолу с гащички, които обикновено са разтеганти или разхлабени и като вземат да се чекнат по катерушките, всичко им се вижда.  Crazy Не знам кой с какво око гледа на такива неща от мъжкото съсловие, но аз ако имах дъщеря нямаше да го допусна  Peace

За това говоря и аз.Не самото дете като дете ми е нелицеприятно, не самата голота, като такава, а начина на натрапване на чужди гениталии.Все едно да оставя дъщеря ми гола, да седне срещу някой разкрачена , докато този някой просто си седи и си гледа, или яде сладолед.Този някой дали му се гледат точно гениталии в този момент?Независимо мъж или жена.И не говорим за срам тук, а за елементарна култура.Детските интимности не са с нищо по-различни от тези на възрастните.Ако искам нуди-плаж просто бих отишла на такъв. Peace

# 88
  • София
съответно материи, които с часове остават влажни (имам 2 броя плажни такива - ужасно е)

Поне да разбера причината, защо в много постове тук, се пише че се сменят бански и се носят по няколко чифта.  Simple Smile
Иначе, излишна хамалогия е за мен, влизат, излизат от водата постоянно. да сменям бански - абсурд.
Ми все си мисля, че като оставя дъщеря ми с мокрия бански на дупет, кръста и т.н. може да понастине, да й се повъзпалят яйчниците, да й се пополучи цистит, ей затова го смням като се намокри.

А на теб възпаляват ли ти се яйчниците? Цистит получаваш ли? Понастиваш ли? Или си сменяш банския?

Не се оставяй да те правят на маймуна.
Който и да ти го е втълпил... опасността за детето е не по- голяма от тази за теб. Ако не се чувстваш застрашена, не превръщай престоя си (и този на детето) на плажа в кошмар от постоянни смени на бански и правила за специален режим на влизане във водата... щото да не се измокрят банските случайно...

Ами всъщност - да, при най-малкото изстиване или надухване в кръста ми се възпалявт яйчницете, от многократните възпаления имам и срастване и матката ми е силно изместена вдясно заради срастването, поради което направих и спонтанен аборт, след който се лекувах с лазерни процедури. Напатила съм се от цистити и възпаления и съм предупредена да пазя себе си и чарковете на дъщеря си.

Щом ти имаш такъв проблем е възможно и за нея да е опасно. В повечето случаи нещата, свързани с половата и пикочната с-ма се унаследяват - и се предават от майка на дъщеря.
Но това е рядко срещан проблем.
Повечето деца влизат и излизат от водата на всеки 10 - 15 минути. В такава ситуация опитите за смяна на банския биха тероризирали родителя много повече от детето... и дори не искам да си представям колко чифта бански ще трябва да му влачи всеки ден.
Но с твоята история вероятно е по- добре да го правиш въпреки, че е досадно и ангажиращо.

# 89
С бански са на плажа децата ми.

Общи условия

Активация на акаунт