И замирисва на море! Йе-Йе-Йееей!!! 133-та Американска лятна лудница!

• 26 017
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Имаше и тема даже по въпроса как тук има традиция когато президентът е евреин, масово да се обрязват новородените (по памет цитирам).

Въй! Добре че не е имало президент евреин  Mr. Green

# 556
Яна, за същия тест си говорим. Няма симптоми. Абсолютно си права.

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 22:14 от Niki1

# 557
  • Чикаго / София
Ирка, еспешъли фор ю, последното мнение от тук http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=42966.0 и предлагам да закрием топика  Hug .

О.к, о.к предавам се казах /емотикон с вдигнати ръце/ Laughing И аз оставам с впечатлението, че съм живяла в друг свят. Май често ми се случва, явно проблема е в мен  Crazy

Ирка, правят ако настояваш.

Права си, не е едно от задължителните изследвания, поне по мое време не беше. Но ако има индикации го правят.

Лекарите в България могат да са обучени от 50 години да правят едно и също, но това не ги оправдава да тъпчат на едно и също място.

И с това си напълно права, затова все още се мери таза, препоръчва се да се дава вода на детето /и се гледа майката като звяр ако не дава/, дават се наставления за кърмене под час и пр. неща които все пак са претърпяли своето развитие във времето, но нашите лекари и сестри не са намерили за необходимо да си рефрешнат познанията и да са в крак със съвременната медицина. Пример е леля ми която споменах, която за 35+ години не е отишла нито веднъж на някоя конференция, семинар или курс, за да научи нещо ново. А такива като нея са мнозинство. Пропуск в системата като цяло. Но пък забелязвам, че младите лекари в момента, непрекъснато ходят по разни конференции и се запознават с новите техники в медицината.

Така, такааа, мисля, че в тази тема успяхме да обсъдим всички налични controversial теми, от секциото, та през кърменето на тодлъри, ваксините, сополивите деца в градините, май всичко възможно отхвърлихме  Thinking. Остана ли нещо  Flutter ?

ЕДИТ: Момент, момент, има още: обрязването, край ит аут...давайте, то се е видяло  Mr. Green

Скоро ще ги преобсъдим отново. Все пак трябва да си ъпдейтваме информацията през определен период. Simple Smile

А за обрязването съм пас. С две момичета ще си замълча по темата, че с детски п*шки не съм се занимавала. Mr. Green Но ще ми е интересно да ви чета.

миз, дано свекър ти бързо се възстанови. За двете думички  за които пита си признавам, че знам само първата, втората не съм я чувала, та отношение не мога да взема.

# 558
Клерет, ми то обрязването е ясно. Имаше и тема даже по въпроса как тук има традиция когато президентът е евреин, масово да се обрязват новородените (по памет цитирам). Не е като да имаме избор. Joy

Ей, интилигентин и образуван народ беееее. Те имената на президентите евреи знаят ли ги?

Пуснете ме да публикувам де!  Laughing

# 559
Хиър, мога ли да те помоля да дадеш линк към съответните статии. По подадената информация, аз не съм особено съгласна, в крайна сметка правиш, каквото ти се струва редно и съответно приятно. Дали ще робуваш на някоя корпорация или на детето си е въпрос на личен избор, на мен второто ми се струва по-смислено.
А за обрязването съм пас. С две момичета ще си замълча по темата, че с детски п*шки не съм се занимавала. Mr. Green Но ще ми е интересно да ви чета.
Имаше един малко просташки лаф, че когато имаш син се вълнуваш само за една п*шка, а когато имаш дъщеря за всички Grinning

# 560
Имаше и тема даже по въпроса как тук има традиция когато президентът е евреин, масово да се обрязват новородените (по памет цитирам).

Въй! Добре че не е имало президент евреин  Mr. Green

Ма как да не е имало, Джу, ти просто не знаеш. Също така има и щати с преобладаващо еврейско население. 

Хиър, ти списъка на президентите не си ли го чела? Ейбрахам на какъв ти прилича? Половината, да не кажа и повече, са си скрити евреи, не се превземайте сега.

# 561
За президентите не знам, но според нашата отчетна мнозинството лекари в САЩ са евреи и като такива нищичко не разбират от грижата за необрязани атрибути  bowuu.

# 562
Дали ще робуваш на някоя корпорация или на детето си е въпрос на личен избор, на мен второто ми се струва по-смислено.

И аз това исках да кажа. По-остра щях да съм.  Wink Не съм бременна.  Laughing Поне не знам.  Laughing

Ако тук някой лекар НЕ ви е направил тест за гестационен диабет, си е подписал загубено дело, ако се окаже, че майката има високи нива. Това е един от стандартните задължителни тестове тук със или без симптоми. Ако първият не е успешен, се прави втори, по-агресивен и по-дълъг. Джутурна мисля, че прави 2, ако не бъркам.
Титина, ти как все улучваш все такива градини/лекари, не знам. Голяма късметлийка си. Simple Smile

# 563
За президентите не знам, но според нашата отчетна мнозинството лекари в САЩ са евреи и като такива нищичко не разбират от грижата за необрязани атрибути  bowuu.
Да, даааа, хахаааа  Joy . Даже не болшинството лекари, а всички  Crazy . Случихме ние с Джу на отчетна, няма 2 мнения по въпроса  ooooh!.

Хиър и аз не знам за какви статии става дума, но по тези въпроси разчитам предимно на вътрешното си усещане и убеждения  Peace .

Имам въпрос: в какво се изявява прекаленото обгрижване? newsm78

# 564
Уточнявам: робство и в едната и в другата отдаденост виждам, когато отдадеността не е резултат от собствена вътрешна нужда и убеждение, а от стремеж да се "впишеш" в моментния стереотип на обкръжението си.

Ако работиш по 80 часа на седмица, защото си мреш за работата, това не е робство, даже да работиш за корпорация. Ако обаче го правиш, защото всички останали така правят, това е друго нещо. По същия начин, ако кърмиш до над три, защото иначе майките - дружки от Ла Лече ще те обявят за егоистка (имам такъв пример пред очите си), това си е живо робство за мен. 

А за прекаленото обгрижване - в моя случай и от моята гледна точка, в момента прекалено си обгрижвам детето, защото на две и половина още не е стъпвало в детско заведение, заради мои лични паранои. Предвид темперамента на детето и желанието му да общува, в случая по-скоро му вредя, отколкото да го предпазвам от нещо, в името на това да ми е до полата.

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 20:30 от ianajar

# 565
Клер,наистина ли питаш?Примери и тук и там бол,децата ви са малки и може би още не сте чули че дете на 4.6 не може да яде само,да се облича-сакън,на 9 е абсурдно да си сипе мляко в чириос-а,и пр и пр.Страшно е,резултатите са печални,нагледала съм се на подобни покрай плейдейтове (че и в проблеми съм влизала докато не си научих урока)

*
Аз вътрешен глас/усещане нямам

# 566
Аз не съм раждала тук, но в Бг със второто си имах тест за гестационен диабет...доколкото знам обаче, това се прави само в СФ и Плевен...

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 20:52 от Edira

# 567
За пишките моето лично наблюдение е, че наистина им е по-лесно да препоръчат обрязване при проблем. Но пък с второ мнение попаднахме на специалист, който не вярва в обрязването, освен в краен случай и ни даде съответните съвети, които доведоха до добър резултат.

Хиър, дай линкове, че не ми се рови.

# 568
Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 17:57 от Niki1

# 569
Всички въпроси, дискусии и подмятания за обрязването престават магически като им отговорите, че не искате синът ви да прилича на Осама Бин Ладен там долу. Някои дори започват да се оправдават.

Да оставиш 6 + месечното си дете да пореве се счита за нормално. т.нар. "добър плач". Много хора вярват в него. Писано е много.

"Развива им дробчетата".  ooooh!

Аз ще вмъкна "нова тема".  Flutter Клер я е пропуснала.  Joy Какво мислите за дългото ползване на пелени и за късното приучване на гърне? С други думи раното учене на гърне и то ли се слага в графа "робство"?

Общи условия

Активация на акаунт