И замирисва на море! Йе-Йе-Йееей!!! 133-та Американска лятна лудница!

• 26 447
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Не знам, може би късмет имаме тогава. Simple Smile Но пък и тези гадорийки все някой трябва да ги носи в градината, нали?

# 226
  • USA
Ати, късмет имате, да. Simple Smile Много от вирусите имат няколко дена инкубационнен период. Най-редовното е да заведеш на вид абсолютно здраво дете и да вдигне температура след следобедния сън или вечерта. Дори веднага да ти го връчат, пак е имало прекарано време с децата. И аз не познавам дете активно ходило на градина и неболедувало. Има някои, които по-малко боледуват, но аз лично не съм намерила корелация между това и кърмене, "хубава храна", седене вкъщи до по-късна възраст етц.
Моето дълго кърмено дете се скъса да боледува първите години в градината, обаче последната година не е боледувал (пупупу). От приятелчетата му има деца, които си седяха по до късно вкъщи и сега на детската си боледуват.

# 227
  • САЩ
За съжаление и аз добавям глас за това че дете ходещо на градина и не боледуващо не съм срещала. Съдя от нашия синковец и познати деца. Кое повече, кое по малко, всяко по едно или друго време боледува. Градините са си развъдник на вируси и това е. В началото мрънках като видех дете с увиснал супол или кашлящо и заведено на градина, но в последствие спрях защото колкото и да ми е било мъчно ми се е налагало многократно да водя и моето дете на градина болно. Няма температура, подвижен е, ами хайде там е. Нямам болнични, нямам и достатъчно отпуска да седя постоянно в къщи и затова стискам зъби и мълча при вида на суполи.  Tired
Също установих че няма връзка между климат и болести (бях питала преди време). Ей на, на супер топло сме и вече от месец и нещо се борим с кашлица. Така и при минусовите температури на Айова не е бил. Писна ми!

# 228
Хитруша, аз затова казвам, че и градината има значение - не знам до колко, но определено има. Аз определено бих гледала за градина, която има доста почивни дни и кратки работни часове, така че да не е удобна за работещи, които нямат друга опция за гледане на детето, освен самата градина. Съчувствам на работещите без съпорт система и с малко болични, но не мисля, че ние трябва да го отнасяме.

# 229
  • САЩ
Хитруша, аз затова казвам, че и градината има значение - не знам до колко, но определено има. Аз определено бих гледала за градина, която има доста почивни дни и кратки работни часове, така че да не е удобна за работещи, които нямат друга опция за гледане на детето, освен самата градина. Съчувствам на работещите без съпорт система и с малко болични, но не мисля, че ние трябва да го отнасяме.

Този вариянт изобщо не работи за мен. Търся точно обратното  Peace

# 230

Този вариянт изобщо не работи за мен. Търся точно обратното  Peace

Да всеки търси нещо различно - аз просто казвам какво работи при нас, за да няма комбинация детска градина + боледуване.

# 231
Дъщеря ми не е ходила до 4 годишна. Тръгна на половин ден (в БГ) само заради социалния контакт, боледуваше, но в повечето случаи хващахме сополите от паркови другарчета.
Сега с малкия пак така до КД, за моя голяма радост. Съчувствам много на тези, които нямат друг избор и мога да си представя как се чувстват.
Аз лично предупреждавам дори детето ми да има зачатък на разболяване!!!

# 232
  • Boston, MA
Благодаря за идеите за манджи... остава да навия ММ, че не трябва да се готви. Тия малките спряха да закусват, на обяд нищо не ядат, ако и вечер им спра яденето... не знам Simple Smile

Не можем да сложим барбекю в нашата сграда, за съжаление. Иначе цяло лято това ядяхме преди.

Напълно съм съгласна с Анет - аз съм пример за пазено, неходило на детска градина, но изключително болнаво дете.

# 233

Напълно съм съгласна с Анет - аз съм пример за пазено, неходило на детска градина, но изключително болнаво дете.

Кой е чел по диагонал, а?  Laughing

# 234
Честно казано, многото боледуване при ходене в ясли и градини винаги съм го възприемала като аксиома. На живо не познавам деца, които да ходят на някакво детско заведение целодневно и да не боледуват често. Околните ми деца, гледани вкъщи от мама или бавачка, пък рядко боледуват, дори тези, които посещават някакви почасови занимания. Може и да ми е малка извадката, де, аз не познавам повече от 30тина деца на тази възраст.

Бърз въпрос към майките с къдрави деца. Косата на Калина отзад се изсушава и заплита ужасно. Не искам да я стрижа засега, но пък и не искам да седи като облак перушина. Някакви предложения с какво мога да третирам коса на двегодишно? Мерси!

# 235
# 236
  • Boston, MA

Кой е чел по диагонал, а?  Laughing

Виновен.  Embarassed

Моля, цъкнете в анкетата, защото по останалите сайтове бг-мамма = сектантка. Използват го като обида.

http://www.capital.bg/interaktiv/debati/21_triabva_li_vaksiniran … bor/#comment-1021

# 237
Привет от мен пак! Simple Smile
Леко като блудната съфорумка да се разпиша отново, този път с желание по-редовно да си говоря с вас  bouquet

При мен нещата си вървят бавничко към наместване. Изкарах шофьорски курс, минаха ми една поредица изпити (GRE), които взех доста добре, но сега ми щукна нещо ново в ума, та уча висша математика (calculus т.е.) и ми се иска рязко да сменя посоката по отношение на образование/кариера. Ще се окажа обсесивно-компулсивно явяваща се на изпити.
Иначе почнах да спортувам по малко, научих се да плувам що-годе и обикаляме на кратки дистанции из района. Май посвикнах на по-свития социален живот, но се чувствам доста добре с новите си интереси и математиката дори Grinning.

Съни, за случката с колата имаш моето разбиране, но все пак повече се поставям на мястото на щерките ти, защото аз самата съм току-що излюпил се шофьор. Хич не е лесна тази работа с паркирането, a най-тъпото е, че паралелното го правя, а перпендикулярното ми е по-трудно. Важното е всички да са живи и здрави.

За заплитане на коса освен детски detangler спрей или conditioner? Има на много марки, по тип коса и т.н.

Бубка, гласувах Peace

Не знам дали сте коментирали една неприятна новина от България Confused. Аз съм на път да спра с четенето на новини от България, после се докарвам до бяс, в случая от безхаберието на полицията, дето чак си хвърлила боклуците на местопрестъплението. В САЩ така или иначе нямаме телевизор и не гледаме новини.   

# 238
K's choice ужасна статия, направо ми се смрази кръвта. Не е само полицията, а медиите, които се опитват едва ли не да я изкарат виновна за случая - добрата стара история тя сама си е виновна, че някой я е изнасили и убил.

Бубка - не мисля, че този въпрос подлежи на обществено обсъждане - така или иначе днес разбрах, че ВАС се е произнесал по въпроса:
" Съгласно чл. 84, ал. 1 ЗЗдр пациент е всяко лице, което е потърсило или на което се оказва медицинска помощ - тези законови разпоредби са приложими при осъществяването на медицински дейности на пациенти. Медицинската информация се предоставя на пациента, съответно на неговия родител или настойник, своевременно в определени обем и форма, даващи възможност за свобода на избора на лечение - т.е. "информираното съгласие", предоставено доброволно след запознаване с определена медицинска информация, е задължително при лечение на пациенти.
Задължителните, целевите и препоръчителните имунизации срещу посочени заразни болести и върху определени лица и възрастови групи на основание оспорената наредба се извършват не върху лекуващи се пациенти, за да имат свобода на избора на лечение."

http://www.sac.government.bg/court22.nsf/d6397429a99ee2afc225661 … 1d04?OpenDocument

# 239
  • У дома
Гледам статии четете, но аз го нямам търпението. Затова пък изпращам по една прегръдка на всички празнували хубави поводи.

Аз от 6 год. събирам стотинки за намаляване на Ф чашката, но милото все на ремонти се хвърля и аз оставам на заден план.

Уф, голяма дилема вкъщи днес. Мая си покани приятелче на слиипоувър със силно клатещ се първи зъб. Убеди момиченцето, че аз съм спец по ваденето и то ми се озъби, аз го извадих и после цял час умувахме ходи ли таз туут феъри по чужди къщи или не. Не посмях и на майката да звънна, защото жената сигурно вече спеше трети сън. Та така.

Общи условия

Активация на акаунт