И замирисва на море! Йе-Йе-Йееей!!! 133-та Американска лятна лудница!

• 26 020
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Като казвате 3 часа и половина - това три часа от 3-4 см до 10 разкритие или как? Наистина ли за три часа след приемането сте родили?
Не Яна сложих в скоби периода след 10см разкритие Wink те от момента в който започваш да пушваш, иначе висях от 9:30пм до 7:30ам за заветното 10см разкритие, и след заканата на моя док че ще ме слага на масата за секцио си ги направих за 30мин(те бях на 9см  от 2ам до 7ам, док ми каза че ми дава 30мин и след това ме праща на секцио) е от притеснение ли незнам ама си ги направих Mr. Green и от 7:30ам та до 10:40ам родих голямата Диди 3,850кг Heart Eyes

# 541
Като казвате 3 часа и половина - това три часа от 3-4 см до 10 разкритие или как? Наистина ли за три часа след приемането сте родили?

След 10-те см (пълно разкритие) - последната част.

Това може само да ме радва Миме*, наистина.

# 542
  • Boston, MA
Зависи колко голяма организация са, ако е при нас, мога да те уверя, че няма да е мотане, а сме точно толкова clueless, за съжаление. Щом имат цял рисърч отдел, миришат на големи и трудноподвижни. Обаждай се лично на шефката на плащанията след седмица пак... Успех!

# 543
  • САЩ
Мерси Бубка! Поръчах, и за рожденника и за мен  Laughing

# 544
След 10-те см (пълно разкритие) - последната част.

Аааа, така по може - тъкмо завидях си помислих, че съм някакъв неземен карък.  Joy

# 545
 Не мога да повярвам, че са пратили някоя родилка на ренген за да й се измери таза и това е.  Може да се е правило в далечното минало, но в наши дни ми се струва абсурдно.

Май излезе, че си измислям  Thinking . Ами, за да не съм голословна, ето :

Цитат
Аз пак с мойте питанки,ама да си ви питам-искат да ми правят рентгенова снимка на таза петък и ако се окажело,че е тесен-секцио Confused
Питах доста познати-някой медецински лица,казаха,че от една снимка и след 3-я месец нищо нямало да му стане на бебето,ама мен ме е страх.На някой да са му правили такава снимка?

Цитат
Незнам,мацки,докторът в Омуртаг ми препоръча да си направя това изследване,а пък една братовчедка на моя каза,че и на нея преди години и го били правили,поради съмнения за тесен таз...сега още повече съм в шах и мат ..до петък трябва да реша какво да правя

Цитат
Здравейте,мацки!Докторът е Иванов,по принцип се води шеф на отделението там,ама..
Тук във форума питах една мама,на която са и правили такава снимка(а явно има доста жени,има цяла тема) и тя ме успокои донякъде...ето какво ми писа,направо ви го копирам:

Цитат
Аз също много се притеснявах,но предпочетох да я направя.Видя се че не може да мине главичката на бебето през таза и се премина към секцио,ако не я бях направила докторите щяха да чакат бебето да тръгне да излиза само,а то нямаше да може,и не ми се мисли как щеше да се мъчи тогава и не дай си боже да има някакви усложнения от това че не може да премине.В моя случай мисля че избрах по-малкото зло.Когато отидох в рентгена лаборантката ми каза,че няма опасност за бебето тъй като то вече е голямо,всичко му е оформено и за него това ще е облъчване в степен каквато е и за мен.
Аз по принцип не съм слабичка,даже хич и незнам защо се съмнява докторът за тесен таз,може би килограмите не са фактор за това...

Цитат
Имам нещо интересно-днес мериха ми таза-оказа се тесен и сега за 15-ти ми определиха дата за секцио  #Crazy
На 14-ти влизам в болницата в Омуртаг

# 546

Тест за гестационен диабет се счита все още за "рисков и излишен, тъй като в България рядко се случва". Голяма част от децата родени 5+ кг са резултат от гест. диабет, но всички се радват, че се родило "отгледано бебе".

Това от къде го реши  newsm78 И тук и там се прави ако имаш определени симптоми като: повишена кръвна захар /на гладно/, възраст над 35 г., бебока върви едър и повишение на околоплодните води.

Аз например нямам правен тук, нищо, че съм над 35. Лекарката ми от Кайзер реши, че не ми е нужен, т.к. другите симптоми не са налични. Но и аз си контролирах начина на хранене.

Clairette, всички цитати са от един и същи потребител (поне според стила на писане и използваните изрази), раждащ в Омуртаг. Едва ли това е достоверна извадка за България.

# 547
  • Чикаго / София
Разбира се, че се правят и в Бг тестове за гестационен диабет. ако има симптоми за това.

Клер, добре, добре - предавам се. Laughing Явно в някаква болница в Омуртаг има някакъв "лекар" , който все още праща жените на ренген заради тесен таз. Аз пък не мога да се начудя на акъла на тези жени! Само не мога да разбера защо се заключва, че това е масово явление в Бг?  Аз съвсем честно и откровенно си признавам, че това нещо го чух за пръв път сега. В този форум съм от близо 8 години, две бременности и безброй отчетни теми, раждала съм и съм живяла в Бг и имам доста познати раждали там, и те с познати и пр. и пр. но нкиога не съм чувала за пращане на бременна жена на ренген заради таза. Явно пак не съм живяла на подходящото място и Софийските болници, не са болниците от Омуртаг. Crazy Без думи!

Ати, прочетох доклада който си поснала и само мога да кажа -  добре че не съм бременна в момента, иначе щях доста да се стресирам от показаната статистика. Което ме навежда на мисълтта, че нищо чудно и тук в някое далечно село в Индиана, Охайо или Илиной, да има лекар който също да праща родилките на ренген, или да прави някое също толкова безумно изказване.

# 548
Clairette, всички цитати са от един и същи потребител (поне според стила на писане и използваните изрази), раждащ в Омуртаг. Едва ли това е достоверна извадка за България.

Първо, никъде не твърдя, че са от повече от един потребител.
Второ, ако си прочела цитатите се вижда, че не става въпрос за еденичен случай.
Трето, теб не те ли притеснява, че шефът на родилното в Омуртаг, системно изпраща родилки на рентген и им прави секцио, заради "тесен таз" ?
И какво значи "достоверна извадка за България"  newsm78 ?

# 549

Тест за гестационен диабет се счита все още за "рисков и излишен, тъй като в България рядко се случва". Голяма част от децата родени 5+ кг са резултат от гест. диабет, но всички се радват, че се родило "отгледано бебе".

Това от къде го реши  newsm78 И тук и там се прави ако имаш определени симптоми като: повишена кръвна захар /на гладно/, възраст над 35 г., бебока върви едър и повишение на околоплодните води.

Титина, не мога да се съглася с теб изобщо. За възраст над 35 г. пък съвсем.
Тестът за гестационен диабет ми беше задължителен и без изобщо да имам симптоми бях на границата.  
Като ви чета имам усещането, че съм раждала в друга държава понякога. Затова предпочитам вече да не казвам "тук в щатите", а "тук в болница х, при лекар у".

Ирка, правят ако настояваш.

Лекарите в България могат да са обучени от 50 години да правят едно и също, но това не ги оправдава да тъпчат на едно и също място.
99 % от момичетата в Проблемно забременяване раждат секцио, защото "плода им е ценен" и бременността по презумция се счита за рискова.
Колко от тях са с вторичен стерилитет след секцио е отделен въпрос.

# 550
Бубка, не отричам, че има и некадърници, но откак се пробваха да ме баланс билнат есента ей така, да видят дали ще мине, мисля, че лекарските офиси определено ги правят тия мизерии не само от некадърност. Като знам колко време и нерви е да се разправяш докато те те плашат с колекшън ейдженси.

# 551
Ирка, еспешъли фор ю, последното мнение от тук http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=42966.0 и предлагам да закрием топика  Hug .

Така, такааа, мисля, че в тази тема успяхме да обсъдим всички налични controversial теми, от секциото, та през кърменето на тодлъри, ваксините, сополивите деца в градините, май всичко възможно отхвърлихме  Thinking. Остана ли нещо  Flutter ?

ЕДИТ: Момент, момент, има още: обрязването, край ит аут...давайте, то се е видяло  Mr. Green

# 552
Обрязването ми се струва ненужно, нямам никакви екстремни мнения.

Който чете Нюйоркъра, какво мислите за статията за Elisabeth Badinter и нейните мнения за зеленото/привързано родителство, ла лече лигата и прочие движения на майките в днешни дни, който настояват за по-голямо привързване към бебето? Тази статия, заедно с едно изказване на Ерика Джонг в същия дух (че жените отново се заробват, отдавайки се до такава степен на децата си) и статията за новата шефка във Фейсбук са ме хвърлили в дълбока мисла.

# 553
Пу първа! Simple Smile
За обрязването, искам да споделя, че отношението ми преди и след като се роди Боби беше коренно различно. Преди "на чужд гръб и сто тояги са малко" бях убедена, че искам да го обрежа, изобщо не ме трогваше, че ще го боли. След-прочетох същите статии, които бях чела и "преди" и прецених, че аз подобно нещо на детето си никога не бих причинила.

# 554
Титина и Ники, какво е тест за гестационен диабет? Не е ли рутинният тест за глюкозна поносимост в 7мия месец? За него никакви симптоми не трябват и не съм чувала някой да го е пропуснал, явно за нещо друго говорите?  newsm78

Клерет, ми то обрязването е ясно. Имаше и тема даже по въпроса как тук има традиция когато президентът е евреин, масово да се обрязват новородените (по памет цитирам). Не е като да имаме избор. Joy

Хиър, статията не съм чела, но съм много съгласна с идеята за новоробството на прекаленото обгрижване. Не че аз не правя точно това...

Общи условия

Активация на акаунт