И замирисва на море! Йе-Йе-Йееей!!! 133-та Американска лятна лудница!

• 26 015
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
.

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 11:14 от Лeни

# 601
Ееее, Бубка, ти си много напред с плана, щом и за трето мислиш. Да, наистина е така, ако са повече от едно. Моето също се събуждаше както писах до към три, я зъби, а гладно, за пишкане поне стиска като партизанин до сутринта.
Лени, съжалявам че такова разминаване се получава. А двамата поне по едно и също време ли спят? Аз имах такъв проблем като беше бебе и заспиваше в 8 и спеше до 1ч без да се събужда, а след това на всеки два часа сучеше. Сега обаче си ляга късно като мен и си спим до късно задружно.

# 602
  • Boston, MA
Сакън, не, говорех за хората около мен, някои и трето имат.  Grinning

Лени, добре че не сте се събрали с моя мъж, последните месеци той се буди с Боби, та се пооправи, но преди, ако се събуди веднъж (2-3-4 часа), няма заспиване, ходи като утрепан. Аз поне заспивам като котка (навсякъде и винаги).

Майтапа настрана, аз бях забравила, но сега като ходихме в България ми припомниха, Боби една вечер кротко си спеше в един ресторант, аз преди години редовно лягах за някой пауър нап в дискотека примерно - подремна между 2 и 3 ам, после продължавам купона чисто нова.  Grinning

# 603
Аз имах такъв проблем като беше бебе и заспиваше в 8 и спеше до 1ч без да се събужда, а след това на всеки два часа сучеше.  

Същото  Tired. And to add insult to injury педиатърката ми обясняваше, че ето - спи 5 часа без прекъсване, това на тази възраст е sleeping through the night, какво повече искам от детето  Tired

# 604
.

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 11:15 от Лeни

# 605
Атти, кайропрактор за зарастнала кост накриво не вярвам да помогне.

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 17:51 от Niki1

# 606
.

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 11:15 от Лeни

# 607
съвсем сериозно, мисля, че аз съм от тези хора, които просто не биха могли да направят номера с нощното кърмене...

И аз не бих могла, ако не кослийпвахме  Thinking . Алек суче на около 2 часа денонощно и така вече година, ако трябваше да ставам всеки път да съм си теглила куршума до сега  Rolling Eyes ...

# 608
  • Чикаго / София
Аз съм на мнението, че добра майка е тази която се чувства щастлива от избора който е направила. Ако се чувства пълноценна и добре като ходи на работа - нека ходи. Ако за нея да е истинска майка значи да си стои в къщи с детето и това я прави щастлива - нека си стои в къщи. Щастлива майка=щастливо дете/деца.

Има хора и за двата полюса, така че според вътрешните си убеждения всеки прави това което смята за правилно.

Аз се чувствах щастлива да си стоя в къщи и да си гледам децата всяко докато навърши 2 години. Е, признавам си, че малко ми дотежа накрая 4 години да върша едно и също, затова с радост започнах работа след този период.  Но ако сега някой ми каже, че мога да си стоя в къщи, няма и да се замислям да работя.  Laughing Децата ще си ходят на училище, аз през това време ще работя в/у себе си. Mr. Green А след училище ще съм добра и усмихната майка, без да съм изнервена от бързане да сготвя, оправя, домашните да пишем, да излезнем навън, да си поговорим и всичко това да е свършено до 9ч. и да са в леглата. Ех, мечти.  Laughing

Моите деца не бяха от спящите по цяла нощ, и мога да кажа, че почнах да се наспивам нормално едва когато започнаха да ходят на гости при баба си и дядо си за по 1-2 дни. Laughing А това се случи след като малката беше станала почти на 2 години.  Та 4 години си беше мъка сънят. Дори и сега все още някой става през нощта до тоалетната и не знам защо се чувстват задължени да ме събудят и да ми съобщят, че са си свършили нуждите. Crazy Лъчезара продължава поне 2 пъти в седмицата да идва през нощта в нашето легло, а понякога и Деница идва. В такива моменти някой от нас с мъжа ми се изнася в тяхната стая, че за 4мата няма място в леглото.

Признавам си, че от чист мързел не бих използвала пелени за многократна употреба и да пера. На памперси си бяха. Изобщо има ли нещо измислено да ми улеснява живота - се възползвам от него. Но понеже съм и стисната ги научих на гърне и двете на 1г7м. защото не ми се даваха пари за памперси, а и ми беше вече байгън да сменям памперси и мия наакани дупета.  

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 16:22 от irka

# 609
Цитат
Аз съм на мнението, че добра майка е тази която се чувства щастлива от избора който е направила. Ако се чувства пълноценна и добре като ходи на работа - нека ходи. Ако за нея да е истинска майка значи да си стои в къщи с детето и това я прави щастлива - нека си стои в къщи. Щастлива майка=щастливо дете/деца.
Това се припокрива и с моето мнение  Peace
И аз в отбора на спящите деца и наспаните майки. Но и аз съм като Лени, чакам да заспят за да дойде моето време...Сега понеже нямам право на работа, много ми се иска  Mr. Green Сигурно ако имах, нямаше да е точно така  Whistling

# 610
  • WA, USA
Еее, размърда се темата. Много горещи въпроси сте зачекнали.

Не ми се изказва нещо. Мисля че когато има избор, има и доволни и щастливи майки. Общественото мнение винаги го е имало, избора си е наш, дали да се подчиняваме на него или да правим това, което смятаме за добре.
Май все пак се изказах. Отивам да си лягам с Павел. Откакто реших да спя с второто се наспивам, ама си лягам в 8-9 вечерта.

# 611
Бубка, след 3-ти месец моето спеше цяла нощ, с по 3-4  двучасови дремки през деня. Скоро писах, че ако сега се събуди преди 9 настават драми у дома.
---
Болката при обрязването на новородено няма нищо общо с такава на по-голямо дете или възрастен. Изисква няколко минути, сина ми(на 3 дни) прорева както при ваксина, секунда по-късно го гушках и до там. Заздравя по-бързо отколко му падна пъпа. След определена възраст е адски болезнено.

Весел и прохладен уикенд! Simple Smile

Последна редакция: нд, 24 юли 2011, 04:35 от benson10

# 612
Във връзка с поста на Едира за американското здравеопазване, не мога да се сдържа да не ви цитирам извадки от интервю с българско медицинско светило (някоя си доцент Маринова):

Цитат
Попадала съм на много упорити майки, които казват, че са чели и са разговаряли с приятелки, според които в Америка не дават вода на кърмачетата. Но аз не бих искала да пожелая в никакъв случай на българските пациенти да ги обслужват американски лекари по американски начин. Повярвайте ми, миналата година съм била 3 месеца там. Ако един месец вие и вашите деца бъдете обслужвани по американския начин, след това ще носите на ръце българските лекари.

Цитат
Двама от моите внуци живеят в САЩ, а другите двама в България. Тези, които живеят в САЩ, нямат проблем с пиенето на вода. Разбира се, това се дължи на обкръжението, в което се движат (лекари, юристи, преподаватели в университети – които в по-голямата си част не са американци, а само американски граждани). Иначе средният американец също има проблем с пиенето на вода.

Joy

Не само са евреи лекарите тука, ами и никакви американци не са  Laughing

# 613
  • У дома
Ирка, хубаво си го казала.

Последна редакция: нд, 24 юли 2011, 07:01 от Atalanta

# 614
ianajar. Joy Joy Joy

Значи средният американец с проблеми с пиенето на вода, но ако си заобиколен от лекари, адвокати и уни преподаватели това не съществува, а. Laughing Joy Забавна жена е доцент Едикоя си. Откъде я изкопа? Искам да прочета целия материал. Трябва да се веселя все пак. Laughing

П. С.  За протокола: Както знаете нямам проблеми с пиенето на вода. Заобиколена съм от правилните хора по цял ден. Joy

Общи условия

Активация на акаунт