Дискова херния - 3

• 219 387
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте. Някой купувал ли си е колана НАНОБЕЛТ, който е с вградени магнити? Докторката ми предписа един френски колан с пластмасови ламели, но имам колежка, която има подобен на колана НАНОБЕЛТ с магнити и е много доволна. Чудя се кой да купя и кой ще ми върши по-добра работа. Моля, ако някой си е купил колана с магнитите, да сподели дали е доволен.   newsm78

# 166
Аз си мисля,че колана с магнитите няма да ти навреди,не знам  дали може и  да помогне.Целта на обикновения ортопедичен колан/без магнити/е да придържа кръста и да те предпазва от резки движения.Колана не лекува.Когато съм била на П.баня,преди години правиха реклама на едни колани с магнити,имам смътен спомен,как изглеждат.Може би вече има по  модерни ,в които освен пластмасови ламели има и магнити.

# 167
Здравейте. Някой купувал ли си е колана НАНОБЕЛТ, който е с вградени магнити? Докторката ми предписа един френски колан с пластмасови ламели, но имам колежка, която има подобен на колана НАНОБЕЛТ с магнити и е много доволна. Чудя се кой да купя и кой ще ми върши по-добра работа. Моля, ако някой си е купил колана с магнитите, да сподели дали е доволен.   newsm78

Аз имам такъв колан и съм много доволна от него. Вече не ми е необходим за болки (дано и да не ми потрябва повече  Praynig ) но мъжът ми има проблеми с кръста и сега той го слага когато усети неразположение. Бях говорила за този колан с докторите ми и те казаха, че действа повърхностно т.е. няма ефект. Аз обаче съм имала подобрение, най-малкото загрява доста добре и усещането е за затопляне и конфорт. Особено подходящ е след настинка на кръста. Другият колан се слага при физическо натоварване, този е при болки и неразположение. Според мен трябва да имаш и двата.

# 168
   Магнитите се използват главно за намаляване на болката.Няма причина да навредят,а биха допринесли за намаляването и.

# 169
 Simple Smile  Благодаря за отговорите. Явно ще трябва да си купя и единия и другия колан.  Сега чета книгата на д-р Сарно - страхотна книга. Все повече се замислям над това, че дискова херния в повечето случаи имат хора, които са емоционални натури. Напрежението, стресът и преумората си казват думата.   ooooh!

# 170
Здравейте! Аз сам "младеж" на 22 години. Преди две години се разболях от васкулит. Лекуваха ме с кортикостероиди 5 месеца без резултат но пък ми увредиха мускулатурата и сега имам проблеми с кръста и долната част на тялото си. Изтръпване и парене на краката. Мускулна слабост, много често уриниране, проблеми с ходене до голяма нужда и с ерекцията. Тези симптоми започнаха преди 3 месеца и се влошават. Преди 3 седмици си направих ЯМР и какво ми дадоха на едно листче с снимките и диска но без никакво пояснение.

""" На ниво Л3-Л4 циркумферентна дискова протрузия, ангажираща двустранно неврофорамените, по-изразено в ляво. Фасетна и лигментарна хипертрофия.

На ниво Л4-Л5 циркумферентна дискова протрузия, ангажираща двустранно неврофорамените. Фасетна и лигментарна хипертрофия.

На ниво Л5-еС1 остеохондрозни промени с дехидратация на диска. Медианна и парамендианна, лява дискова протрузия, ангажираща летералния рецесус и компресираща коренчетата и дуралния сак. Фасетна и лигментарна хипертрофия."

Ясно ми е че имам ДХ на 3 нива. И тази на Л5 С1 е главния проблем. Преди две седмици започнах да плувам по гръб само. И ме пратиха на Физио терапия в болницата. Да обаче там уредите са от комунистическо време. Правиха ми магнит, ионофереза и ултразвук. И какво стана... От една седмица съм с усещане за натиск при кръста. Много трудно ходя по голяма нужда. И най-страшното е че главата на пениса ми има намалена чуствителност. При пипане и разтриване имам усещане но не усещам топло и студено. И днес ми се появи нещо като обрив по главичката и вътрешната част на кожата като червени пъпчици. И ме е страх да не стане по лошо но и на лекарите нямам никаква вяра. Просто не знам на къде да се запътя. Щото преди две седмици проблемите ми не бяха толкова лоши. Затова се обръщам към хора с подобни проблеми. Ако може да ме посъветвате... Благодаря!

# 171
Проблема с ходенето по голяма нужда може да не е свързан с дх.А пъпчиците със сигурност не са.Според мен е някаква гъбичка,най-вероятно кандида.Пробвай да се миеш няколко пъти дневно с хладка вода в която е разтворена сода за хляб.Има и разни мазила,но за тях се обърни към лекар или попитай в аптеката.
Консултирал ли си се с неврохирург?И на трите нива са протрузии,което ще рече,че не се налага операция.Ако мислиш,че проблемът ти е сериозен се обърни към лекар.И това с ерекцията ,ако въобще имаш такъв проблем не ми се чине да е от дх....

# 172
  • Другата България
Здравейте! Аз сам "младеж" на 22 години. Преди две години се разболях от васкулит. Лекуваха ме с кортикостероиди 5 месеца без резултат но пък ми увредиха мускулатурата и сега имам проблеми с кръста и долната част на тялото си. Изтръпване и парене на краката. Мускулна слабост, много често уриниране, проблеми с ходене до голяма нужда и с ерекцията. Тези симптоми започнаха преди 3 месеца и се влошават. Преди 3 седмици си направих ЯМР и какво ми дадоха на едно листче с снимките и диска но без никакво пояснение.

""" На ниво Л3-Л4 циркумферентна дискова протрузия, ангажираща двустранно неврофорамените, по-изразено в ляво. Фасетна и лигментарна хипертрофия.

На ниво Л4-Л5 циркумферентна дискова протрузия, ангажираща двустранно неврофорамените. Фасетна и лигментарна хипертрофия.

На ниво Л5-еС1 остеохондрозни промени с дехидратация на диска. Медианна и парамендианна, лява дискова протрузия, ангажираща летералния рецесус и компресираща коренчетата и дуралния сак. Фасетна и лигментарна хипертрофия."

Ясно ми е че имам ДХ на 3 нива. И тази на Л5 С1 е главния проблем. Преди две седмици започнах да плувам по гръб само. И ме пратиха на Физио терапия в болницата. Да обаче там уредите са от комунистическо време. Правиха ми магнит, ионофереза и ултразвук. И какво стана... От една седмица съм с усещане за натиск при кръста. Много трудно ходя по голяма нужда. И най-страшното е че главата на пениса ми има намалена чуствителност. При пипане и разтриване имам усещане но не усещам топло и студено. И днес ми се появи нещо като обрив по главичката и вътрешната част на кожата като червени пъпчици. И ме е страх да не стане по лошо но и на лекарите нямам никаква вяра. Просто не знам на къде да се запътя. Щото преди две седмици проблемите ми не бяха толкова лоши. Затова се обръщам към хора с подобни проблеми. Ако може да ме посъветвате... Благодаря!

Този ЯМР все някой ти го е назначил, с разчета би трябвало да отидеш при него, предполагам невролог?Или ревматолог, заради васкулита?Моето мнение е , че 2/3 от проблемите ти не са  от ДХ EmbarassedА кортикостероидите са били съвсем на място при това заболяване Peace

# 173
Да допълня... Васкулита го вкарахме в ремисия с агапурин които е в пъти по безобиден. А от кортикостероидите нямаше никакъв ефект след различни дози просто васкулита изчезваше за 4-5 дена и след това се появяваше двойно повече.
Смятам че всичките ми проблеми свързани с долната част на тялото ми са точно от ДХ... Преди 3 месеца ми се появи болка ниско в ляво където излиза херния попринцип. След няколко дена почнах да се изморявам много докато стоя прав и седя. Слабост в краката и парене. Започнаха и проблеми с ерекцията. Често уриниране и като ходех по голяма нужда много на ситно и на пресекулки ходех. Гледахме ме за херния и ми правиха изследване на дебелото черво... Снимки за проблеми с бъбреците и пикочния мехур. Изследвания и тн. И нищо.. Ходех си на работа и така в един хубав дена ми се наложи да нося с един колега 50кила машина. И от там вече кръста ме скъса... При което се замислих че кръста винаги ме е болял но супер леко. Отидох на невролог и ми правиха скенер емг и накрая си платих и ЯМР.

Та на Л5 С1 имам притискане на Кауда еквина нерва. Който обеснява всичките ми симптоми. Проблема е че след тия две седмици с скапаните уреди се чувствам много по зле. И това изтръпване ме плаши. Може ли да се увредят нервите надолу??? И какво да направя за да се поотпусне положението.  Ето за този синдром говоря просто не причинен от Стеноза. А от ДХ.

http://lumbarstenosis.synthasite.com/symptoms.php

# 174
Да допълня... Васкулита го вкарахме в ремисия с агапурин които е в пъти по безобиден. А от кортикостероидите нямаше никакъв ефект след различни дози просто васкулита изчезваше за 4-5 дена и след това се появяваше двойно повече.
Смятам че всичките ми проблеми свързани с долната част на тялото ми са точно от ДХ... Преди 3 месеца ми се появи болка ниско в ляво където излиза херния попринцип. След няколко дена почнах да се изморявам много докато стоя прав и седя. Слабост в краката и парене. Започнаха и проблеми с ерекцията. Често уриниране и като ходех по голяма нужда много на ситно и на пресекулки ходех. Гледахме ме за херния и ми правиха изследване на дебелото черво... Снимки за проблеми с бъбреците и пикочния мехур. Изследвания и тн. И нищо.. Ходех си на работа и така в един хубав дена ми се наложи да нося с един колега 50кила машина. И от там вече кръста ме скъса... При което се замислих че кръста винаги ме е болял но супер леко. Отидох на невролог и ми правиха скенер емг и накрая си платих и ЯМР.

Та на Л5 С1 имам притискане на Кауда еквина нерва. Който обеснява всичките ми симптоми. Проблема е че след тия две седмици с скапаните уреди се чувствам много по зле. И това изтръпване ме плаши. Може ли да се увредят нервите надолу??? И какво да направя за да се поотпусне положението.  Ето за този синдром говоря просто не причинен от Стеноза. А от ДХ.

http://lumbarstenosis.synthasite.com/symptoms.php

Здравей,много съжалявам че отбора ни се увеличава!Сега като прочетох написаното от теб,за честото уринирани и други проблеми около отделителната система,е възможно наистина да ти е от ДХ!Когато ми направиха скенер и се установи че имам ДХ на Л5С1,неврологът ми каза,че този тип хернии като моите най-често болят и най-често водят до напикаване и съответно най-често стигат до операции!Защо не си направиш преглед и при още един доктор!?За второ мнение!Да пробваш и любимите ни Дискус или ензими,пробвай не се отчайвай! Peace

# 175
 Stonext,мисля,че трябва да се обърнеш към ревматолог.Това,което описваш по-скоро се дължи на васколита.А гимнастиката в тази ситуация не е желателна.

# 176
Stonext, повечето симптоми без обрива са типични за ДХ. И са сериозна стъпка за операция. Докато не се консултираш и да ти разчетат изследванията, не предприемай физиотерапия.

# 177

Здравей!

1. Васкулит - автоимунно заболяване, тук проблемът е, че тея гадости много често не вървят никога сами а в комплект с още нещо..... Sick Дано не е така в твоя случай  Praynig
2. ДХ нямаш, но имаш 3 протрузии  newsm78
3. Честото уриниране и ерекцията по принцип са свързани с простатата, ама ти си млад  newsm78
4. За пъпчиците си купи от най близката аптека пастичка  Йодасепт  Peace

Отиди на уролог  Peace

# 178
  • Другата България
Отидох на невролог и ми правиха скенер емг и накрая си платих и ЯМР.
ЕМГ какво показа? newsm78 и този ЯМР трябва да отидеш с него при  невролога, или пък се консултирай с друг...... а на "скапаните уреди от комунистическо време" и аз правих физиотерапия в местната поликлиника и трябва да ти кажа, че се почуствах много по-добре. PeaceСъс същата херния-L5-S1 Hug

# 179
Проблемите с уринирането и ерекцията говорят за проблем с простатата,най вероятно простатит който е следствие от паднал имунитет вследствие на дългия прием на лекарства,най вероятно от това е и проблема с трудното изхождане,отделно един от симтомите на простатит е болка в кръста,по най бързия начин отивай на уролог Peace

Общи условия

Активация на акаунт