Дискова херния - 3

• 220 281
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • Другата България

Бас държа,че доктора към който си се запътила ще ти предложи вариант рязане...

Laughing LaughingНа какво се хващаме на бас? newsm58Надявам се "колежката" да сподели........

# 61
Да не ви изглежда като реклама, но моя приятелка, която от Нова година беше почти  в невъзможност да се движи заради ДХ, ми се обади да се похвали, че най-много й е помогнал масажист. Скоро беше в Сапарева баня, какви ли не илачи и лечения прави, но нищо не помагаше. Сега вече се е върнала на работа - най-интересното е, че тя самата е кинезитерапевт!!! Бивша волейболистка, лична масажистка на Стефка Костадинова, Стойчков, Любо Пенв и т.н. Работеше във спортния център на Георги Илиев, даже му беше и управител.

Помолих я да ми даде координатите на масажиста и центъра в който работи: името е Георги.
Адрес: София, ул. Галилео Галилей 20, Салон за красота "Gio" (намира се зад новия МОЛ GALAXY, на "Гео Милев" и зад 20 п-ка до Плиска).
Предварително можете да се консултирате и запишете на GSM: 0895643338 Ирина.

Ако мога да помогна, не правя реклама!

# 62
Nepukistka,сподели каква е тайната на отслабването ти Grinning в скоро време ще имам нужда от 50% намаляне на теглото Joy
marianadi ,ще спра да пиша тук,ако не се окажа права Joy
jocco,печелиш безплатен масаж Laughing

# 63
Aha, гъбаркаш ли ме?

#Onfire - предлагам ти това упражнение за отслабване Simple Smile

ако ползвах бонусите от всяка реклама, която правя, нямаше да се налага да работя (все пак съм рекламен дизайнер Simple Smile

# 64
 newsm78,ще се разглобя..... Joy

# 65
  • Димитровград
Nepukistka,не изпадай в тази ужасна заблуда,че килограмите са те довели до ДХ!Да,лекарите може и това да ти кажат,но знаеш ли какво ми казаха на мен,че съм получила ДХ защото съм била твърде слаба,така,че това е прецедент!Аз бях 47 кг,сега съм 50 кг.,казаха ми,че съм я получила по време на бремеността заради тежеста на плода и фината талия.Интересно обаче,че неможаха да кажат защо се е появила и при сестра ми,която не е раждала,не е работила тежка работа и винаги е била с нормално телосложение.Така,че не се терзай,просто сме имали лош късмет,или по-скоро слабички мускули,това е.
Мисля,че aha е права по отношение на това да не бързаш с решението за операция,понеже незнам доколко всичките ти оплаквания са свързани с тази дх на L5 ES1.Иначе,че я има там,има я,щом се е видяла на ЯМР.

# 66
Nepukistka, намлянето на килограмите води до намаляне на компресията по целия гръбнак, защото теглото което трябва да се носи от него е намаляло. Това е много добра първа стъпка. За съжаление мускулите които трябва да стегнат всичко около гръбнака трябва да се поразвият в известна степен /физиотерапия и ЛФК /
Болката в дясно правилно трябва да те насочи към разсъждения за дисковете които са се поиздули или изтекли в тази посока. Разчитането на ЯМР-те е добро начало за да погледнеш и ти снимката и да се опиташ да видиш колко е зле или добре положението.
Погледни този линк

http://www.ohneschaden.ru/files/default/image/354.pdf

На схемата на първата страница ще се ориентираш какво да гледаш в твоята снимка ЯМР.

прецени в коя фаза си ти, аз съм в ситуацията на пример Д/
Ако има скъсване вече , както е в Е/ и Ф/ Е възможно фрагмента който се е отдели да тръгне по гръбначни канал и тогава е вече силно препоръчително да го намерят и извадят.

# 67
  • Другата България

marianadi ,ще спра да пиша тук,ако не се окажа права Joy

ShockedНе се заричай Naughty моля Nepukistka след вторник да каже какво и е казал Габровски Hug нали знаеш, че и аз съм пристрастна Embarassed Grinning

# 68
Здравейте,
започнах от днес терапия при иглотерапевт.
Била съм при тази жена и при предната криза, но не завърших курсът.
Тогава от две процедури от превита се изправих ...
Сега ще направя целият курс и ще видим.
Много е скъпо, но ако помогне е по добрият вариант от операция.
Ще направя курс от 12 процедури в рамките на две седмици.
Слага ми някакви инжекции в определени точки, отделно иглите и лек масаж.
Инжекциите имат колаген и ... другото ще го проверя в понеделник.
Една процедура заедно с инжекцията включена е 105 лв.

Това е за сега от мен .

# 69
Интересно обаче,че неможаха да кажат защо се е появила и при сестра ми,която не е раждала,не е работила тежка работа и винаги е била с нормално телосложение.Така,че не се терзай,просто сме имали лош късмет,или по-скоро слабички мускули,това е.

Дсковата херния не е наследствена. Наследствена е само структурата на тялото. Явно някой телосложения имат предпоставка за появяване на ДХ. Сестра ми получи уж при раждане съвсем малка ДХ, макар в Русе да искаха да я оперират понеже иначе "щяла да замята единия крак". Софийски неврохирург след преглед на снимките и обясни че хернията, която има "е на плюмката плюмката". За жалост с оплакваниятя, които имаше в София и намериха МС, което е мноооого по лошо, от която и да е херния. Аз имам диагностицирана ДХ доста преди да родя. Моята е огромна за разлика от тази на сестра ми. Явно физически сме предразположени към това заболяване.

# 70
Може би рязкото сваляне на много кг да се отразява зле на гръбнака newsm78.И за моите твърдяха,че са от бременостите ...две деца с две хернии. LaughingДобре,че спрях до там
В родата нямаме болни от дх.Баби,дядовци и тн..всички бяха здрави и прави.Ние със сестра ми се кривнахме по на 20г.Сестра ми беше с пареза преди много години,до невъзможност въобще да си движи крака,но с  5дневен курс инжекции се оправи.Някой казват ,че тези заболявания се дължат на чернобилската авария. Thinking

# 71
Добро утро,
цяла нощ съм спала като бебе.
Изчезна дърпането в кракът от дясно.
Не зная каква е тази иглотерапия, но в момента ако каже съм готова и двойно да й плащам на жената.
Д- р Еленкова, предцедател на иглотерапевтите в България, кабинета се намира на ул. Кожух Планина 10 в Лозенец.

Каза, ми че положението ми не е розово , но не е и чак толкова трагично.
Помогнала е на трима мои познати с дх, да избегнат операция и към момента вече година и нещо единият е ок, другият кризата му беше на скоро ...
Не знам защо толкова време се опъвах и не исках да отида отново.
Всъщност зная, но сега ме е срам ... седях вчера в един магазин и мерех обувки - та решавам в края , че ще взема и двата чифта.
Замислих си, ето за обявки не ти мигна окото , като даде толкова пари, а си правиш сметка със здравето и с нещо, което ще ти облекчи живота.

П.С. Накрая на курсът каза, че ще ми даде гимнастика и разни препопърки за гръбнака.
Отделно ме накара да си взема колан и да го нося сега, каза три месеца.
Това било с цел да облекча малко кръста.
Питах за мускулатурата , нали отслабвата така - не е съгласна, смята, че така е по удачно в моето състояние.

Приятен ден на всички !

# 72
  • Димитровград
Може би рязкото сваляне на много кг да се отразява зле на гръбнака newsm78.И за моите твърдяха,че са от бременостите ...две деца с две хернии. LaughingДобре,че спрях до там
В родата нямаме болни от дх.Баби,дядовци и тн..всички бяха здрави и прави.Ние със сестра ми се кривнахме по на 20г.Сестра ми беше с пареза преди много години,до невъзможност въобще да си движи крака,но с  5дневен курс инжекции се оправи.Някой казват ,че тези заболявания се дължат на чернобилската авария. Thinking
Пепи,по същия начин стои положението и в нашата рода.Никой ама никой няма ни най-малки признаци или проблеми с гръбнака,освен ние двете със сестра ми.Майка ми се е чудила и маела какви са тия болести при нас толкова млади,и все казва,че при тях "едно време" нямало такива неща,и тя го свързва с Чернобил,но в крайна сметка май никой незнае точно причината.
Nepukistka,радвам се за теб,че си по-добре,дано се възстановиш напълно и забравиш за варианта операция!
Аз лежах в АГ 1 седмица,имах и гинекологични проблеми.Тия дни пак ми се усилиха болките,и сега ще тръгвам да уреждам направление за ЯМР,на което много се моля вече да се види какъв е проблема.
Лек и безболков ден на всички!  Hug

# 73
  • София
Моите ДХ на врата според мен са тръгнали от една катастрафа преди доста години, но явно и съм предразположена, защото и баща ми има 3 на врата. Странното е, че той никога не е имал болки и изтръпване на ръцете, но пък имаше леко замайване и световъртеж, което може да е и от високото кръвно. По времето на Чернобил ние живеехме в Германия/малко по-далече все пак/.

Аз имам диагностицирана ДХ доста преди да родя. Моята е огромна за разлика от тази на сестра ми.  

Как протече бременността ти с ДХ? Имаше ли болки и усложнения?

# 74
Как протече бременността ти с ДХ? Имаше ли болки и усложнения?

През зимния период при смяна на температурата имах леки болки в кръста предимно вечер. Тогава започна да ме боли и от другата страна. От тогава (аз родих август) до края на бременноста не съм имала билки от ДХ. Въпреки забраната да забременявам и раждам, на пук на всичко нямах проблеми. Дори и след раждането всичко беше що годе добре. НО моята невроложка категорично ми забрани да раждам нормално, та родих с операция, за която не съжалявам. Все пак бебето се роди 4,500кг, а като се замисля дори и тежеста (понеже бях огромна) не ми почерни удоволствието от бременноста.

Общи условия

Активация на акаунт